שאלה לחברי הכופרים

תום30

New member
אגב...פרויד ../images/Emo13.gif

וכל קשקושי התת הכרה הם בגדר מיסטיקה פר אקסלנס-לדעתי.

תום30

New member
אתה רק מוכיח את צידקתי ../images/Emo13.gif

פסיכיאטרים עוסקים בתחום הפזיולוגי\כימי. לא בתחום ההכרתי. פסיכולוגים, או למעשה מהות הטיפול הקוגנטיבי\ הכרני (שאותו טבע הפסיכיאטר אהרן בק) למעשה מתמקד בהחלפת המחשבות האוטומטיות הבלתי סתגלניות של המטופל - במחשבות אחרות שיועילו לו. בק למעשה ראב שכמעט כל הפרעת נפש תיפקודית מאופיינית במחשבות אוטומטיות- כל טיפול פסיכולוגי הוא סובייקטיבי. בגלל שהכימות בלתי אפשרי. לכן קיימים לא מעט סוגים של טיפולים, ובשעת היישום הם מיושמים בצורה שונה לכל מטופל. ותופעת הפלסבו היא תופעה מעניינת שאפשר להרחיב עליה את הדיבור עוד יותר
זו כוחה של אמונה. זה שאלוהים הוא ערך - בזה אני מסכים איתך בכל ליבי, אולם הקביעה הקודמת כי "אלוהים הוא ערך המתפחש לעובדה" זה לא נכון ואף אסור-גם עפ"י לא מעט מהזרמים הדתיים. אחלה יום

L7

New member
ונניח שיש בורא. והוא אדיש לחלוטין

למין האנושי בכלל וליהודים ולתולעת בלבד. האם זה לא מספיק להחזיר בשאלה את התולעת? אלוהים שרע וטוב הם אותו דבר לגביו , אלוהים שלגביו המיצוות הן המצאה של בני אדם אלוהים שלא האזין לתפילה מימיו. אלוהים המתעניין רק ביצורים החביבים עליו ביותר - אילי הצפון.

lolibror

New member
גם אני חושבת שאם

יש "בורא", אז הוא אדיש לחלוטין לברואיו. או לפחות אינו מתעניין בהם כ"פרטים" אלא יותר כ"צביר".

ברינסלי

New member
אתם יוצאים מנקודת הנחה שאותו "בורא"

קיים כישות מוגדרת כלשהי, ש"בכוחה" או "מתפקידה" לחוש אדישות/עניין, או רגשות אנושיים כאלה או אחרים. אלוהים איננו "משהו" מוגדר - לא ישות, לא "מהות", לא "כוח" פיזי או מטאפיזי, או כל דבר אחר העונה להגדרה כלשהי. אלוהים הוא מחסן אישי של מוּדעוּת, שאנחנו ממלאים אותו בתכנים, ובמשמעויות שהענקנו להם. זו, אם תרצו, היא מטרת/משמעות החיים. "אלוהים" לא "רוצה" או דורש ממני כלום. בטח שלא קיום מצוות דת כלשהי, שכל רעיון העומד בבסיסן כולו מעשה ידי, ומחשבת, האדם. אלוהים לא מעוניין לקבוע מה יהיו התכנים, ה"מודעויות" השונות והאינסופיות בכמותן, שאכניס למחסן שלי. זה אולי יישמע מאוד לא נעים, אבל באותה מידה, גם כל ערכי המוסר האנושי הבסיסיים ביותר אינם מחייבים. הם עוצבו וטופחו בהתאם למציאות הפיזית והרעיונית שלנו על כל היבטיה, והייתי אומר שסביר שכאן הם גם נוטים באופן כללי להוכיח את עצמם כהגיוניים יותר. אבל אלוהים לא דורש (או רוצה, או מבקש) ממני אפילו להיות "טוב", או לאהוב, או לעזור ולא להזיק ולפגוע. מה שלא אעשה, בכל שבריר שנייה נתון של חיי הערניים אני מודע לכמות עצומה של דברים, גם אם אני לא מקדיש לכך מחשבה "מודעת" חיצונית. המשמעות של כל אותם דברים, טוב/רע, חשוב/לא-חשוב, קיים/לא-קיים וכו', היא התכנים שאנחנו מקטלגים ומכניסים למחסן. בקנה המידה ה"אלוהי" אין לשום דבר "משמעות", לפחות לא במובן שאנחנו מעניקים למילה.

preacher

New member
מה גם אתה מתומכי איילי הצפון?

כופרים כולכם. יתושים, זה מה שה' צבאות אוהב מכל. אחרת למה הוא ברא כל כך הרבה מהם?

תום30

New member
אתה פשוט בהמה. נקודה.

שים לך כמה פנאטיות מטומטמת (בה אתה מאשים את הדתיים..!) קיימת בך!. כולה החמאתי לך שהתייחסת עניינית ובלוגיקה ראויה למה שתולעת ניסה לטעון והצעתי לך לפתח את הנושא. אתה בפתיחות מדהימה נאורות וליבראליות חשבת שאני דתי, ותראה את תגובך. תת רמה. ואגב...לו היתה קצת בינה נטולת פחד במוח האנליטי שלך - היה עליך פשוט לראות את התאריכים של הדועותי (גם מבלי לקרוא את תוכנן) ולראות כמה הודעות כתבתי ב"שבת". וכו'. לגבי חילוני אתאיסט שכמוני- אתה גרוע בדיוק כמו הדתיים אותם אתה מנאץ בצורה כה..."עניינית". הרבה בריאות (נפשית בעיקר).

preacher

New member
תום... קח ת'ריטלין

את בטוח שהתגובה הזו משורשרת במקום הנכון? אין לי מושג קלוש על מה אתה מדבר. לפי הטון הכללי זה נראה כאילו זה מכוון אל drorsos.

תום30

New member
אמרתי כבר שנונסנס הוא התחביב

זה ההבסדר היחידי ל"דיאלוג" ביננו. מ.ש.ל. וזה נחמד שאתה זוכר את מה שאני כותב שבועות אחורה (סמיילי ליד וכו') רוצה פוסטר חתום?

תום30

New member
פריצ'ר לא כל פיפי אתה חייב לשתות

לא כל השתנה מכוונת לעברך. תנסה להלחם באינסטינקטים הביזאריים. זה היה לL7. אבל לרוויה בכל מקרה. ובהצלחה עם שאר פעילויות המעיים.

preacher

New member
זה היה משורשר לתגובה שלי.

אם אתה לא יודע דברים בסיסיים כמו לשרשר תגובות אולי תתאמן לבד על הבראוזר כמה ימים ותחזור לכאן אח"כ?

תום30

New member
ואוו אתה מסביר את עצמך

אולי תתאמן בהגיון בסיסי במקום לנסות להתנצל כדי שנוכל להבין לפחות חלק בסיסי מהטענות המפורכות שאתה מנסה להציג?

preacher

New member
הייתי עונה לך בשמחה

אם הייתי מבין ולו חצי משפט מהנונסנס שאתה כותב.

תום30

New member
ואוו אתה "מקורי" מאוד. ../images/Emo13.gif

איך זה לבלוס את הקיא הקונספטואלי שלי? טעים? עוד הרגל ביזארי? אגב.....קטשופ?

תום30

New member
תשובה

ולמה שההגיון הלוגי שבשמו אתה "שואל" יעבוד על אלוהים? הוא שייך להגיון הזה?

למעלה