שאלה לחילונים: מיהו יהודי?

שאלה לחילונים: מיהו יהודי?

פרט, נמק, והדגם! חח סתם. רציתי לשאול: איך אתם רואים מישהו שהמוצא שלו יהודי (חצי או יותר), שרואה את עצמו כיהודי, שמוכן למות בשביל המדינה, שעבר רדיפת אנטישמיות וכו'? מה הופך את היהודי החילוני ליותר יהודי מהתיפוס הנ"ל. איך זה שיש כ"כ הרבה אנשים ששאר המצוות לא מעניינות אותם, והם לא מאמינים בכלל, אך נצמדים בקנאות ל"כלל האם"?

rrina

New member
יהודי זו הגדרה דתית

כי יהדות היא דת. (ולא גזע: יש יהודים מכל הגזעים!) וכיון שעל פי כללי היהדות, מי שהוא בן לאם יהודיה הוא יהודי, לכן זו ההגדרה. כי רק היהדות יכולה להגדיר מיהו יהודי, בדיוק כמו שרק מועצת רואי החשבון יכולה להגדיר מיהו רואה חשבון, ורק האוניברסיטה יכולה להגדיר מיהו פרופסור, וכו' וכו'. וכיאה ליהודיה
אענה בשאלה: איך אתה רואה מישהו שהוא יהודי, וסבל מרדיפות ואנטישמיות ברוסיה, ועלה הנה לארץ ישראל - וכאן פתאום הוא שוב פוגש את כל הרודפים שלו האנטישמיים שגם הם היגרו הנה (בעקבות תעודות, אמיתיות או מזויפות, של קרוב משפחה יהודי), והם באים וממשיכים באנטישמיות שלהם ובשנאת היהדות גם כאן, וביתר שאת? מה מרגיש אדם כזה שבא לחפש מקלט במדינת היהודים וגילה פה מדינה שמעודדת קליטה של שונאי יהודים?

tamarhp

New member
תיקון קטן

יהדות היא לא רק דת, יהדות היא לאום; יהודי - זה עם. לכן אפילו יהודי ש"ממיר את דתו", נחשב ביהדות עדיין כיהודי. מעבר לזה - מסכימה איתך..

masorti

New member
תיקון לתיקון...

יהודי שממיר את דתו נחשב הלכתית כשייך עדיין לדת היהודית, ולכן כפוף לשיפוט היהודי בבי"ד של מעלה. בין זה ובין היות היהודים לאום (מה שנכון כשלעצמו) - אין ולא כלום.

אני חושבת שהשאלה שלך לא

לעניין ופוגעת. איך אדם שמחפש מקלט מאנטישמיות יכול להיות אנטישמי? ועוד אדם שהוגדר מילדותו כיהודי והאמין בתום לב שהוא כזה?

tamarhp

New member
איך הגעת לזה?

איפה היא כתבה שאדם שמחפש מקלט מאנטישמיות הוא אנטישמי?

היא רמזה לכך שכל מי שלא יהודי

לפי ההלכה ובא לפה הוא אנטישמי. למרות שהרוב הם דווקא קורבנות של אנטישמיות. גם בשואה היו בני תערובת, שחלקם בטח עלו לארץ. אני מקווה שלא צעקו עליהם "גרמנים נאצים לכו מפה", למרות שהיחס לניצולי שואה לא היה טוב, כידוע.

masorti

New member
היא לא רמזה...

היא דיברה על עולים חדשים לא-יהודים מרוסיה שמבטאים בגלוי שנאה ליהדות ומתנהגים כניאו-נאצים. הנה דוגמא.

אני שמעתי שהרבה מהידיעות מזוייפות

גילויי האנטישמיות שאני רואה בארץ זה בעיקר מהערבים, מהשמאל הקיצוני, וכן- גם מהדתיים (כמו אלה שנושאים לאיראן).

rrina

New member
ימים יגידו

דוקא זה מאוד הגיוני שאנשים ש"יובאו" לכאן שלא מתוך רצון אמיתי, אלא בעקבות הטפות של פקידים ששכנעו אותם לעזוב הכל ולבוא הנה, וכאן הם לא מוצאים את מקומם (מרגישים זרות כלפי התרבות, המנהגים, החברה, הכל), ירגישו תסכול, והתסכול יכול להתבטא בכל מיני דרכים, בין היתר גם על ידי התנהגות אנטישמית. היה גם את המקרה של חילול בית הכנסת הגדול בפתח תקוה, לא מזמן, ויש גם אתר שלם שמדבר על זה - http://pogrom.org.il/heb_index.php ודרך אגב לא פעם יצא לי לדבר עם עולים יהודים מרוסיה שהתלוננו על זה שהם סובלים בגלל הלא-יהודים שעלו איתם, מכל מיני היבטים. ובאמת, זה נכון שיש עוד מקורות של שנאה, ולדעתי באמת כמו שאין מה לתת אישורי עליה לאנשים שאינם יהודים, ככה אין מה לתת אישורי עליה לאנשים ששונאים את היהודים בארץ. זאת אומרת, נראה שצריך מראש לדאוג שכל האישורים וההטבות הכלכליות והשכנועים לעלות וכו' ינתנו רק לאנשים שמתאימים לארץ: שהם גם יהודים, וגם אוהבים את האחים היהודים שלהם. וקבוצת הלצים שהיתה באיראן היא קבוצה של אנשים לא דתיים אלא בתחפושת. הם לא שומרים על כללי היהדות, אין לא שייכים לשום קהילה יהודית (כל הדתיים מכל העולם נידו אותם) ואין להם רבנים ואין להם כלום. סתם קבוצה קטנה של מופרעים ש"מצטלמים" יפה בתקשורת.

אופירA

New member
מנהל
הדתיים נוסעים לאיראן

והחילוניים הם עברייני מין קשים, ונוהגים לרצוח את בנותיהן בנות השנתיים כדי להתנקם בגרושתם - אם התינוקת. הם גם כותבים בשגיאות כתיב, החילוניים.

כל הדתיים נוסעים לאיראן וכל החילוני

וכל החילונים הם עברייני מין קשים ונוהגים לרצוח את בנותיהן בנות השנתיים כדי להתנקם בגרושתם. כל החילוניים גם כותבים בשגיאות כתיב. כולם. כוווווולם. חילונים = עברייני מין. דתיים = פרזיטים. אין יהודים, אין מחלות. תעשי טובה ולכי לפורום סובלנות.

tamarhp

New member
היא דיברה בציניות.

ההוא מעליה כתב שהדתיים נוסעים לאיראן אז היא רצתה להראות לו עד כמה ההכללה שלו לא מוצדקת, ולומר על הדתיים דברים כאלו זה כמו לומר שכל החילוניים עברייני מין.

אני הכללתי אחרי שאתם הכללתם

את הקבוצה שלי. לידיעתכם, עליתי כילדה עם האב היהודי שלי, מתוך אמונה טהורה שאני יהודיה, ויש מלא כאלה. יש גם מלא ילידי הארץ שהם כאלה.

אני מסכים

שהתגובה שלה לא הייתה ראויה כלל. אבל, בחייך, איך אמר איינשטיין: "עין תחת עין וכולם יהיו עיוורים".

rrina

New member
באמת כדאי לעשות מחקר סטטיסטי

שיקח מדגם של אלף עולים חדשים שאינם יהודים, ויבדוק כמה מתוכם עלו: א. בגלל האנטישמיות ברוסיה. ב. בגלל התנאים הכלכליים כאן, שהם יותר טובים מאשר ברוסיה ג. בגלל שכנועים "מסיונריים" של פקידי סוכנות.

rrina

New member
זו באמת בעיה רצינית

קודם כל שלי אני מתנצלת אם נפגעת ממה שכתבתי בשרשור הזה. אני דיברתי במישור העקרוני על ההגדרות של מיהו יהודי. ולא התכוונתי כלפי אדם זה או אחר. עכשיו בעצם מה שקורה כיום הוא שיש בארץ הרבה אנשים שהם ישראלים לכל דבר - אבל אין להם את הגדרים ההלכתיים של אדם שמוגדר כיהודי, שזה גם הרבה מאוד חובות ולא רק זכויות. ובמקרה כזה יש להם 3 אפשרויות: א. הם יכולים או להחליט להשאר בסטאטוס הנוכחי. ב. הם גם יכולים להחליט לקבל על עצמם 7 מצוות בני נוח. ג. הם יכולים להחליט לעבור תהליך של גיור - אבל אז הם גם לוקחים על עצמם גם את כל המחויבויות שיש לכל יהודי אחר. (צירפתי כאן קישורים לאתרים רלבנטים). ואת יכולה לומר, למה מהם דורשים לקבל על עצמך מצוות כדי להחשב יהודיה, ומאנשים שאמא שלהם יהודיה לא דורשים את זה. והתשובה היא... שכן דורשים מהם את זה. והגיור הוא אולי כמו מבחן כניסה לטייסים. שאחרי שעברת גם אתה טייס. אבל אם אתה טייס אתה אמור לטוס, ואם אתה טייס אבל בפועל אתה לא טס, זה פחות טוב מאשר אם אתה בכלל לא ניגשת לבחינה ואז אתה לא טס כי אף אחד גם לא מצפה ממך לטוס.

למעלה