שאלה לחילונים

גוססי

New member
"כרגע אין בידי נתון רשמי"

בדיוק כך, ולכן כל הטענות אותן אתה מנסה להציג כעובדות אינן יותר מפרופגנדה. האמת היא שאין לך שום מושג אודות התפלגות הפשיעה בקרב מגזרים שונים באוכלוסיה, וכל מה שתאמר בנושא זה הוא מהרהורי לבך בלבד. "בכל אופן, אני חושב שעד עכשיו כל הנתונים הולכים לטובת החרדים" אכן, מילת המפתח כאן היא "חושב". יש החושבים אחרת, וטרם הוצגו כל נתונים בעזרתם ניתן להכריע מחשבתו של מי נכונה יותר. "בינתיים תמשיך להתעלם מהנתונים שהצגתי לך" לא הצגת כל נתונים בעלי משמעות.

saar7650

New member
האם אין נתונים בעלי משמעות??

האין הכתבות הרבות מדברות בעד עצמן? האין החכ"ים נתונים מספקים? האין השרים נתונים מספקים? האין ראשי החינוך הממלכתי מדברים נתונים מספקים?... האין בתי הסוהר שאחוזי החילונים היושבים בהם עולים בכמה מונים על אחוזי החרדים אינם נתונים מספקים?! "בכל אופן, אני חושב שעד עכשיו כל הנתונים הולכים לטובת החרדים" אכן, מילת המפתח כאן היא "חושב". יש החושבים אחרת, וטרם הוצגו כל נתונים בעזרתם ניתן להכריע מחשבתו של מי נכונה יותר." יקירי- אלו דברים של אנשים מהמערכת החילונית!!!שמדברים על כך...

Providence

New member
טוב, אני מניח שזו דרכך להודות שאין

לך סמוכין לטענותיך. ניחא...

saar7650

New member
כמו שאמרתי...

תמשיך להתעלם מנתונים פחות רשמיים... של החברה החילונית עצמה!

Providence

New member
תודה. הוכחת לכל את טענתי. ישר כויח.

אין לך נתוני אחוזונים שיוכיחו האם החרדים מיוצגים בפשיעה יותר מיצוגם באוכלוסיה, או פחות ממנה...

saar7650

New member
פרווידנס האם קשה לך להתמודד עם

הנתונים האחרים שהצגתי לפניך?... נסיונותיך להתחמק מהם לא יועילו לך...

גוססי

New member
לא הצגת כל נתונים

הצגת את דעותיך האישיות שהן תוצר של התרשמות סובייקטיבית לגמרי המוכתבת מראש ע"י עמדה אידיאולוגית נחרצת. בין אלה לבין נתונים המרחק רב...

saar7650

New member
האם לא הצגתי נתונים??!!!

http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18868305 אומנם אלה לא נתונים רשמיים המבוססים על נתונים שפרווידנס ביקש, אך זה מלמד על הכשל המערכתי של החינוך הכללי. בכל מקרה אני אשתדל לבדוק ולחפש נתונים רשמיים יותר.

גוססי

New member
לא

הדבר היחיד שיש כאן הוא נסיון לשכנע אותנו בכך שקיימים נתונים המוכיחים את צדקתך.

Providence

New member
אסביר שוב לאט, בתקווה שתבין מהר:

אין לנו ענין במספרים אבסולוטיים לצרך לבון סוגיה זו, כיוון שאינם אומרים דבר. ברור שאבסולוטית, כתבי אשום שהסתימו בהרשעה אצל חילונים, רבים יותר מאשר אצל חרדים. לא יעזור לך. זה אינו אומר דבר, אולם מותר לך לנפנף שפתיך כדי לצנן פניך. אנו זקוקים לנתון על אחוזון החרדים באוכלוסיה מחד, ולנתון על אחוזון כתבי אשום נגד חרדים שהסתימו בהרשעה מאידך. רק השוואה שני אחוזונים אלה תאמר לנו האם חרדים יותר פושעים מחילונים. אני מודה שאין לי הוכחות, אולם אני מאמין שכן.

Governor

New member
הפשיעה באלעד גוברת - וגם חסר

האונים של המשטרה (אלעד היא עיר חרדית לחלוטין) http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=327109

saar7650

New member
תודה רבה על הקישור- עזרת לי!

גוברנור... תקרא את כל הכתבה ותבין לבד אם אני צודק שרמת הפשיעה במגזר החרדי נמוכה מזו שבמגזר החילוני. אעמיד אותך על מס' קטעים: במשטרה מעריכים כי האחראים לפשיעות הם "נוער השוליים" בעיר. ומי אלו נוער השוליים לדברי יו"ר המועצה? פעמים רבות הם אותם אלה שחזרו בשאלה ואינם הולכים בדרך הוריהם!!! וכן- גם אינם מוצאים עצמם ביישוב. יתרה מזאת- בעיר כלל לא תכננו תחנת משטרה! אלא רק לצרכים בטחוניים. יו"ר המועצה אף אמר- שכמעט אינו מכיר תופעות כאלה במגזר החרדי! ******* דבר אחרון- שוב, גוברנור, לא הבנת את דברינו! לא אמרנו שאין פשיעה במגזר החרדי- אלא שהיא נמוכה מהפשיעה במגזר החילוני. כלומר- אנו מודים שיש פשיעה, אך באופן מועט מהרגיל. קח את ת"א עיר חילונית מובהקת ובדוק את נתוני הפשיעה שם. קח ערים חילוניות נוספות וראה את נתוני הפשיעה שם. הכתבה הזו רק מוכיחה כי רמת הפשיעה במגזר החרדי נמוכה ולכן נאמר שוב ושוב כי במשטרה ובמועצה מופתעים מגילויי הפשיעה בעיר...

Governor

New member
`לא אמרנו שאין פשיעה במגזר החרדי-

אלא שהיא נמוכה מהפשיעה במגזר החילוני` טענה זו תוכל להוכיח _רק_ אם תציג נתונים באחוזונים. אם יתברר שאחוז החרדים באוכלוסיה הוא, נניח, 7%, ותוכיח שאחוז כתבי האשום שהסתימו בהרשעה, נגד חרדים, הוא, נניח, 6% (מבין כל כתבי האשום שנסתיימו בהרשעה), אזי נמצאת טענתך מוכחת. מצא נתונים ושוב אלינו להציגם...

saar7650

New member
גם בכתבה שהבאת אמרו זאת...

אם זה יו"ר המועצה שאמר זאת, אם העניין של "לא להציב תחנת משטרה בעיר", אם ציון סימפטום ה"הפתעה" בכתבה. כלומר- עניין הפשיעה לא מאפיין את המגזר החרדי!!! נתונים רשמיים שאתה ביקשת אין, אך אתה בעצמך הבאת עוד נתונים בלתי רשמיים המאששים את דברינו... א-ב-ל בטח שוב תרצה להציג נתונים רשמיים ולהמשיך לעצום את עיניך מהנתונים הבלתי רשמיים שציינתי.

Governor

New member
`תודה רבה על הקישור- עזרת לי!`

על לא דבר. אני מקווה לעזור לך בכגון דא עוד פעמים רבות. אחרי הכל, בשביל מה יש חברים? לא הייתי מיחס משקל רב מדי ל"הסברי" ראש המועצה, שהאינטרס שלו הוא ליפות את המציאות העגומה, כדי לא להוריד את קרן הישוב בעיני אלה השוקלים עדיין לעבור להתגורר בו. ואגב, אני רואה, על פי רישומי, שאתה היחידי שטרם שלח לי מסר אישי בבקשה לדעת מה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18764029. האם אתה בשלב ההדחקה/הכחשה? ועוד "אגב": פשיעות רבות המתרחשות בעולם החרדי נותרות סמויות מעין הצבור, בעקר משום שעל הקרבן מופעל לחץ לא להתלונן במשטרה, או שהפושע הוא בעל עמדה, או שמשפחת הקרבן חוששת לקשיי שדוך לבני המשפחה אם יתפרסם הענין. במקרים אלה נפגע הקרבן פעמיים. פעם אחת ע"י הפושע, ופעם נוספת ע"י הקהילה, אם משום שהיא מצדדת בפושע ולוחצת על הקרבן להמנע מתלונה, ואם משום שהקרבן עצמו מחליט להבליג מפחד פן יבולע לסכויי השדוך של אחיה/אחיותיה. אתה יודע היטב שזהו גורם בעל משקל אדיר בהטיה לתת-דווח על פשיעה בעולם החרדי, אולם משום שאיני יכול לספק נתונים על שעור ההטיה לכיוון דווח-חסר, איני לוחץ להכללתו באפן כמותי...

saar7650

New member
אז ככה-

"לא הייתי מיחס משקל רב מדי ל"הסברי" ראש המועצה, שהאינטרס שלו הוא ליפות את המציאות העגומה, כדי לא להוריד את קרן הישוב בעיני אלה השוקלים עדיין לעבור להתגורר בו." בוודאי שכן. הרי לדבריו יש הסברים. א. הוא טען כי אותו "נוער שוליים" הם נוער אשר בחר לעזוב את דרך הוריו קרי- לעזוב את דרך הדת. ב. מלכתחילה לא דובר על רצון להקים תחנת משטרה בעיר... מה שמלמד על המגזר החרדי שנקי יחסית (בהשואה לאחרים) מפשיעה. ג. בכתבה הודגש פעם אחר פעם עניין "ההפתעה"! כלומר- אף אחד לא האמין שדבר כזה יכול לקרות במגזר החרדי (תופעות פשיעה כאלו) מה שמלמד על כך שהתופעות הללו כמעט ולא קיימות במגזר החרדי! ובנוסף לכל- הוא לא הכחיש שאין פשיעה בעיר! כלומר, נסיונך הכושל להציג את דבריו כניסיון להגן על היישוב אינו נכון! כיוון שאינו טען שאין פשיעה ביישוב. כל שטען אותו יו"ר מועצה, הוא- שהמגזר החרדי כמעט ולא "ניחן" בתופעות פשיעה מעין אלו. "ואגב, אני רואה, על פי רישומי, שאתה היחידי שטרם שלח לי מסר אישי בבקשה לדעת מה שמו המלא של בן האדמו"ר שנדון ל- 16 שנות מאסר בעוון התעללות מינית מתמשכת באחייניתו. האם אתה בשלב ההדחקה/הכחשה?" איני תאב כמוך לשמוע לשון הרע על אחרים!!! תורתינו הקדושה אוסרת על כך. לכן ניסיונך העילג להלעיט אותי בשמו של אותו אדמו"ר אינו מוסיף לך כבוד ואינו מוריד במאומה את טענתי שרוב המגזר החרדי נקי מפשיעה. אגב- נו, נניח ואותו אדמו"ר שאתה כל כך שמח להציג את שמו ברבים ולפרסם את קלונו, אכן מעד ופשע... הרי כולנו בני אדם! אדמו"ר זה אינו מלאך. כולנו חוטאים ומועדים. "אין איש בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"! לכן, גוברנור, אל תנסה להחטיא אותי גם באיסור לשון הרע. לגבי שאר התגובה- אני חושב שהעולם החרדי מטפל בעניינים אלו בתוך החברה. אם ע"י רבנים, אם ע"י דיינים. "כביסה מלוכלכת לא מוציאים החוצה". אבל, יקירי, לבוא ולומר שעניין טיפול בפשיחעה בחדרי חדרים הוא נחלת המגזר החרדי בלבד הוא שקר וכזב!!! א. בתי ספר חילונים רבים לא מפרסמים אירועים אלימים ו/או אחוזי המשתמשים בסמים בין כותלי בית הספר כדי לא לפגוע בשם הטוב של בתי הספר. ב. מקומות ציבוריים רבים "מטאטאים מתחת לשטיח" מקרים רבים של פשיעה, לבל יפרסמו את קלונם ברבים כדי לא לפגוע בשמם הטוב. העניין כאמור נוגע גם לאישי ציבור וכיו"ב. לכן- שוב, ניסיונך העילג והכושל להציג את טיפול הפשיעה בחדרי חדרים כשייך אך ורק למגזר החרדי הוא שקר וכזב!!!

מאי 20

New member
תגובת חילוניה

קודם כל שלום לך... ברצוני להתייחס לטענותיך. ההבדל המשמעותי ביננו הוא שכל דבר אצלכם קורה בחדרי חדרים אני אף פעם לא ניתקלתי בעיתון חרדי שמופץ לכל שנית אני בעברי למדתי וגדלתי כמוך ואני יגלה לך סוד אצלכם באמת לא חסר אז קודם כל תבדוק את הבורות שלך בעניין ורק אחר כך שפוט אחרים.

saar7650

New member
תשובה ל-מאי

אני חושב שהעולם החרדי מטפל בעניינים אלו בתוך החברה. אם ע"י רבנים, אם ע"י דיינים. "כביסה מלוכלכת לא מוציאים החוצה". אבל, יקירתי, לבוא ולומר שעניין טיפול בפשיעה בחדרי חדרים הוא נחלת המגזר החרדי בלבד הוא אינו נכון!!! א. בתי ספר חילונים רבים לא מפרסמים אירועים אלימים ו/או אחוזי המשתמשים בסמים בין כותלי בית הספר כדי לא לפגוע בשם הטוב של בתי הספר. ב. מקומות ציבוריים רבים "מטאטאים מתחת לשטיח" מקרים רבים של פשיעה, לבל יפרסמו את קלונם ברבים כדי לא לפגוע בשמם הטוב. העניין כאמור נוגע גם לאישי ציבור וכיו"ב. לכן- שוב, ניסיונך להציג את טיפול הפשיעה בחדרי חדרים כשייך אך ורק למגזר החרדי אינו נכון.

בשביל זה יש עיתונים

לדווח ולהזהיר את הציבור מפני מעשים לא מוסריים כאלו. אבל אם תקרא היטב, תראה שאמנם את הכותרות הראשיות תופסים החטאים, אך מסופר גם בעיתון על דברים טובים שנעשו, בעיקר במוספים.

להכיר את יחסה של התקשורת לחרדים

מומלץ לעיין באתר הזה :http://planet.nana.co.il/tkshoret ואת תוצאות ההסתה בתקשורת החילונית ובאתרי האינטרנט האנטי יהודיית והאנטי דתיים הידועים ניתן לראות כאן http://planet.nana.co.il/tkshoret/tozaot22.htm ודרך אגב לאיסוף של כתבות שבהם יש כאילו דתיים/חרדים שכשלו אז כמה התייחסויות 1) עצם זה שאדם אוסף כתבות כאלו זה מראה על חולניות מהסוג הגרוע ביותר ובנוסף זה מראה על שינאה וגזענות לשמה 2) את הכתבות על חילונים לא צריך לאסוף כל אחד שיפתח עיתון יכול לקרוא בכל יום. 3) קראתי באיזה אתר נאצה מסויים שהוא מבקש מתנדבים שיעקבו בחדשות ובעיתונים על "פשעים חרדים" כדי שיוכלו לתעד את זה, אני משאיר את המסקנות לקורא היקר למה זה חשוב ולמה זה מגעיל... 4) דתי שכושל זה לא בגלל התורה אלא למרות התורה והיהדות ואילו לא היה לו את היהדות והתורה אז... 5) מעניין איפה הדתיים מחביאים את ההרוגים והנרצחים בקטטות רחוב במתקימות שם מדי יום וכן היכן הם מחביאים את כל אלפי המסוממים לקשור אותם שלא ידעו עליהם העולם החילוני... וההמשך מובן לכל בר דעת הטענה המגוחכת ש "אצלכם הדתיים יש פשע כמו אצל החילונים" היא טענה של השתקת מצפון שבמקום לחפש את הטעות והכשלון החינוך ללא מוסר אוביקטיבי אל כל אחד והאמת שלו וכל אחד וסרגל מוסרו בידו הובילו אותנו לשואה שגם היטלר הצדיק את עצמו והוא מאוד מסורי כך צריך כי החזק שורד ועוד טענות שרק מוח חולני יכול המציא 6) המטרה של אוספי גזירי העיתונות והקישורים ופרסומם כנגד הדתיים זה במטרה להציג פרופורציה הפוכה מהאמת. זה כמו אחד שיאסוף גזירי עיתונות כנגד האתיופים ויעה ממנה חוברת אחת ויחלק אותה, זה מעשה גזעני חולני ומראה עד כמה האוסף טרוד מאמת היהודית ועד כמה מפריע לו שידעו את הכשלון בחיים ללא יהדות.

למעלה