שאלה לטרומבונית....

maz

New member
המחשבה של להשאיר קשה מידי

לא הייתי מסוגלת לחשוב שבבית שלי גר אולי מי שרצח את אחד מחברי או שהסתיר בביתו נשק שבו ירו עלי. בעיני, אם הייתי צריכה לעבור את זה: ברגע שהדלת מאחורי נסגרת, מעדיפה לדעת שהבית איננו עוד. לא רוצה לראות את זה במו עיניי אלא להיות רחוקה משם באותו זמן, בלי עיתונים, בלי טלויזיה.

מודל73

New member
אבל... לעשות את זה בעצמך??

עכשיו קראתי שאפרתים כתבה שהצבא יעשה את העבודה הזאת בשבילם.

maz

New member
לעשות בעצמי? מה פתאום

כשהיה צריך לעקור עץ בגינה של ההורים שלי לא יכולתי לראות את זה והוצאתי את עצמי מהבית עד שהכל יגמר. אז להרוס את הבית שלי בעצמי? בחיים לא הייתי יכולה.

מבינה אותך. לנו היה בית במושב מעבר

לקו הירוק. הבית עדיין שם אבל מכרנו אותו. באיזשהו שלב דיברו על זה שיש מצב שהערבים יקבלו את הבתים שלנו. בית שאבא שלי בנה אבן אבן ומכל הלב. המון דם ויזע ואהבה יש בבית הזה. כואב הלב גם היום לראות אותו קצת מוזנח בידיים של משפחה אחרת שלא מעריכה אותו במיל'. מעדיפה להרוס אותו לגמרי ובעצמי מאשר שהערבים יגורו בו. לא קשור לשנאה אליהם. קשור למצב שבו אנשים צריכים לקום ולעזוב את הבית.

אפרתים

New member
לפי מה שאני הבנתי (נאמר בחדשות)

הצבא יהרוס את הבתים לאחר הפינוי.

d a p h n a

New member
במקור קבעו שלא יהרסו

כי זה יוצר אווירה לא נעימה. אחרי זה דיברו עם הפלסטינאים, והגיעו איתם להסדר, במסגרתו כן נהרוס את הבתים. הסיבה היא שעזה היא אולי העיר הצפופה בעולם, ולכן אין שום טעם להשאיר וילות עם שטחי אדמה גדולים. צריך להרוס את מה שיש שם ולבנות שם שיכונים כדי לישב את מאות אלפי הפלסטינים שחיים בעוני מרוד ובצפיפות קשה בעזה. לכן הגיעו להסכם שאנחנו נהרוס וכנראה גם נממן את פינוי ההריסות.

הנקודה הבסיסית היא

שאנחנו באמת,אבל באמת מאמינים שלא תהיה התנתקות. אני קוראת עיתונים, חיה בישראל ועם זאת מאמינה לגמרי שלא תהיה התנתקות. חלק מהעוצמה של האמונה היא לחיות לפיה ולכן הם חיים כרגיל ויחיו כך עד לרגע שבו יבואו, חס וחלילה, לגרש אותם. זו לא וילה המדהימה, זה בית. יש שם משפחות ששלושה דורות גרים שם, את חושבת שאכפת להם מהוילה המדהימה? מבחינתם הם חיים בבית היחיד שהם מכירים, ליד החברים והמשפחה והם לא רוצים לעזוב. אם הממשלה החליטה לגרש אותם, שיגיעו נציגיה במטותא, יארזו להם את הרהיטים, החפצים האישיים ואת החיים, יקחו את יושבי הבית הפאסיביים, זקנים, נשים גברים וילדים ויעלו אותם על רכבים ויהרסו להם אח"כ את הבית כמוסכם. אני רוצה לראות כמה אנשים יהיו מסוגלים לבצע את זה ולצאת שפויים בנפשם.

אתי@

New member
מה שעצוב ומכעיס זה

שההנהגה שלכם מוליכה אתכם שולל וגורמת לכם לחשוב שלא תהיה התנתקות. אתם לא מתכננים את העתיד ולא דואגים לבתים ובי"ס לילדים, ובעוד חודש המציאות תתפח על פניכם.... חבל. אתי שתומכת בהתנתקות אבל מזדהה עם הכאב של המתנחלים.

יש כאן חוסר הבנה

דווקא בגלל שדואגים לילדים ולעתיד אנחנו מאמינים שלא יהיה גירוש. (ובבקשה לא לדבר אלינו כמו אל ילדים קטנים או חלילה מטומטמים. אנחנו יודעים לחשוב ולהאמין לבד גם בלי ש"ההנהגה" שלנו תגיד לנו מה לעשות ולחשוב. אני ממש לא מגוש קטיף וכמו האנשים שם אנחנו בטח לא כפופים ל"הנהגה")

אתי@

New member
מה הקשר בין דאגה לילדים לבין

אמונה שלא תהיה התנתקות ? כרגע נראה שאתם מנותקים מהמציאות
אני חייבת להוסיף שאני נורא מעריכה את העובדה שיש לכם אידאלים ואמונות, ושאתם מחנכים את הילדים שלכם לכל אלה. לאיזה ילד תל אביבי יש אידאלים או שמעורה כמו הילדים שלכם במה שקורה במדינה הזאת ? אין הרבה כאלה, רובם יותר שיטחיים וחומרנים. חבל שאני לא מסכימה עם המאבק

ניצנץ l

New member
אתי - הגזמת עכשיו לגמרי ../images/Emo31.gif

לילדים "תל אביביים" יש אולי אידיאלים אחרים מאלו של ילדי המתנחלים, אבל מכאן ועד ל- "לאיזה ילד תל אביבי יש אידאלים או שמעורה כמו הילדים שלכם במה שקורה במדינה הזאת ? אין הרבה כאלה, רובם יותר שיטחיים וחומרנים" ... הדרך ארוכה מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד. הביטול העצמי הזה מול האידיאלים והמאבק של המתנחלים (מרשימים ככל שיהיו בעינייך) פשוט מפתיע אותי (עשיתי מאמץ לבחור מילה עדינה).

d a p h n a

New member
מסכימה...

לא יודעת לגבי ילדים תל אביביים, אבל בתור ילדים ירושלמים היינו אני וכל חבריי מעורבים פוליטית מאוד.

אתי@

New member
זה לא ביטול עצמי

לצערי הנוער של היום (לא הנוער שאנחנו היינו) נראה לי ממש שיטחי ורדוד וחסר אידאלים. כשאני אומרת אידאלים אני לא מתכוונת לארץ ישראל השלמה. גם אהבת ארץ ישראל יספיק לי... הלוואי ואני אתבדה, אבל ככה הדברים נראים לי היום.

ניצנץ l

New member
חבל

כי את זאת שאמורה להנחיל עכשיו לדור הבא את אותם ערכים שאת מאמינה בהם.

אתי@

New member
ואני אעשה זאת

אני חוששת שיש הורים רבים מיד שלא עושים זאת.כבר דיברנו פה פעם על "הנוער של היום זה לא הנוער של פעם".... אז אל תיתממו, הרי לא קשה לפספס את השינוי שהחברה עוברת, את הערכים שהשתנו, את סדרי העדיפויות, ואת השאיפות.

ניצנץ l

New member
סומכת עלייך ../images/Emo13.gif

אבל כל דור אוהב להגיד על הדור שאחריו ש"זה לא הילדים של פעם ..." גם עלינו אמרו את זה, לא ? זו לא סיבה להרים ידיים ולהאנח בייאוש. להיפך. זו סיבה לקחת את הדברים לידיים ואם לא מוצא חן בעינייך - אז לשנות. וילדים היום מטיילים ויודעים וחושבים ומשתתפים בתנועות נוער ועושים עוד הרבה דברים חוץ מללכת לקניון ולראות כוכב נולד. תני להם קצת קרדיט שהם מצליחים לשלב דברים, כמו שאנחנו הצלחנו להשתתף בהפגנות וגם לתלות פוסטרים על הקירות (מי אמר ג'ורג' מייקל ?). אז אפשר לקטר על זה שהם רואים יותר מדי TV ולא קוראים מספיק ספרים - אבל הקיטורים באים ממקום של רצון לשפר ולהציע את הדרך היותר טובה (לדעתך) ולא ממקום של היתממות ובטח לא ממקום של זלזול.

למעלה