שאלה לטרומבונית....

אתי@

New member
האמת היא שאת צודקת...

אבל זה עדיין לא אומר שאני לא יכולה להעריך יותר את החינוך לערכים של קבוצות שונות באוכלוסיה יותר מאשר חינוך של קבוצות אחרות. זה לא אומר שאני מבטלת את עצמי. אבל זו כמובן דעתי והרגשתי, שלא חייבים להתאים לדעתך והרגשתך.

אולי זה ההורים שלהם

שקצת יותר מידיי עסוקים באסקפיזם וערוץ החיים הטובים ואודטה או סתם מלכת הקיום היוםיומית ולא עוצרים לחשוב על דברים אחרים.

אני מצטערת שאת חושבת ככה

אני מאלו שלא מתעלפים מהתרגשות מאותה "אידיאולוגיה" של נוער הימין. לצטט את מה שאמרו לך בבית זו חוכמה קטנה במיוחד (ראיתי אתמול את אותו אב לילדה שנעצרה עד תום ההליכים בגין חסימות - הוא לא הכחיש שכל מה שהיא יודעת היא יודעת ממנו). תתפלאי - הנוער היום הוא לא פחות טוב מהנוער שאנחנו היינו. עדיין נתקלת בבני נוער אדיבים. בבני נוער עם דעות ברורות ומנומקות על דרך חייהם. את מזלזלת בחינוך שאנחנו עתידות לתת לילדנו.

אתי@

New member
את צודקת במה שכתבת בפיסקה הראשונה

אבל זה שוב חוזר למה שנאמר למעלה, שהכל בא מההורים. אני לא מזלזלת בחינוך שאנחנו עתידות לתת לילדנו - אני מזלזלת בחינוך שניתן לילדים אחרים שאני רואה סביבי....

אז את יכולה להניח

שיש מי שיזלזל בחינוך שאת נותנת לילדיך - כי זה לא מתאים להשקפת עולמו על חינוך.

אתי@

New member
ברור, לא ? זה תמיד ככה...

את חושבת שאפשר שכולם יאמינו באותם ערכים ויחנכו את הילדים באותה דרך ?

ברור שלא

אבל את אמרת "אני מזלזלת בחינוך שניתן לילדים אחרים שאני רואה סביבי...." ולכן יש פה סתירה - יכול להיות שהילדים שלך יחשבו כלא מחונכים ע"י אחרים. האם זו סיבה לזלזל בהם או בך?

אתי@

New member
המממ OK

אני מתקנת את מה שכתבתי למעלה, כי זה באמת נשמע לא מה שהתכוונתי. התחושה שלי היא שהרבה ילדים היום לא מקבלים מספיק תשומת לב, וההורים העסוקים לא מוצאים זמן או רצון להקנות לילדים ערכים, אלא שולחים אותם לבלות בקניון ולקנות מקדונלדס. אלה הורים שלא מדברים עם ילדים על פוליטיקה, ולא לוקחים אותם לטיולים בגליל העליון או במכתש רמון. אלה הורים שלא מלמדים את הילדים נימוסים ודרך ארץ. וזה מה שהופך אותם לשיטחיים וחסרי ערכים. אז אני לא מזלזלת בחינוך שהילדים האלה מקבלים, אלא בחוסר חינוך... התחושה שלי היא שיש רבים מידי כאלה...

למה את חושבת שאת תחנכי את הילדים

שלך, ואילו ההורים של נוער הימין לא מחנכים אותם אלא מלמדים אותם "לצטט"? תתפלאי, אבל מהיכרות קרובה עם הרבה נוער ימין, אין לך מושג על מה את מדברת וכמה שהנוער הזה עושה גם בתחומים אחרים גם בלי לצטט מההורים.....

הילדים שלא לא "יצטטו" מהסיבה הפשוטה

שכמו שחינכו אותי לחקור וללמוד גם את "הצד השני" - כך גם ילדיי יחונכו. בואי נאמר שאני לא אתמוטט אם הילד שלי יחליט להצביע ביום מן הימים בדרך הפוכה מהדרך הפוליטית שאני בחרתי בה. ולמה אני חושבת שהם מצטטים? מספיק היה לראות את אותו ראיון אתמול בשביל להבין את זה. אני לא אומרת שהנוער "השמאלני" נהדר יותר או פחות מהנוער "הימני". פשוט הרגיז אותי ההתבטלות העצמית הזו - יחד עם הנטיה של הרבה אנשים לראות באותו נוער ימני כנוער חדור אידיאולגיה יותר מאשר הנוער השמאלני.

אם מספיק לך ראיון אחד

כדי לקבוע דעה על ציבור שלם אז ממש חבל. אני מקווה שאת הילדים שלך תחנכי לקצת יותר העמקה.

הייתי מוותרת על הנימה המזלזלת...

כפי שציינתי - מספיק היה לשמוע אתמול את אותו אב לצערי אני שומעת את זה מהרבה כיוונים אחרים (ראי לדוגמא את אותה נערה שכותבת ב- YNET על תחושותיה מההתנתקות) הילדים שלי יזכו לחינוך ליברלי בו זכותם לחשוב את כל שעולה על רוחם. ככל שאת חושבת שזה לא המצב - שיבושם לך אבל זה רק מעיד כמה שאת לא מכירה אותי.

הנימה המזלזלת שלך

זכתה לתגובה המזלזלת שלי. אני מבינה שזה לא נעים להיות בצד "המזולזל", אבל בפעם הבאה אל תמעיטי באינטיליגנציה שלי ותסבירי את עצמך.

לא קיבלת שום נימה מזלזלת

לא פניתי אליך ברמה האישית - וזאת על אף שקראתי היום בבוקר את סיפוך האישי לגבי ההפגנה של אתמול. היה לי מה לאמר על הדברים אבל מצאתי לנכון שלא לרשום את זה - כי זכותך לפעול עם משפחתך בדרך שנראית לך. ואל תלמדי אותי בבקשה מה זה להיות בצד "המזולזל". עד היום אני זוכרת את צעקת ה"לכי תזדייני עם ערבים" כשהייתי בת 16 וחזרתי מפעולה בתנועה עם חולצה של מרצ. וזה לא נגמר שם - ראית שהרגשתי שזילזלתי בי כאשר טענו כנגדי שהנוער, שעתיד להיות הנוער שילדיי ימנו עליו, הוא נוער חסר ערכים. ועוד דבר - אני לחלוטין לא ממעיטה באינטיליגנציה שלך הנחתי שאם אני רושמת שמספיק לשמוע את אותו אב פסקה לאחר שאני אומרת שחונכתי לחקור וללמוד - תביני שזו דוגמא אחת. אמר לי אדם חכם שאם מישהו לא הבין זו אני שלא הסברתי את עצמי נכון. אז OK - טעות שלי. עדיין התוקפנות הזו לחלוטין מיותרת, במיוחד לאור העובדה שהדברים הובהרו והוסברו ועדיין את מתעקשת לתקוף.

ניצנץ l

New member
לא צריך לרדת לעלבונות אישיים

הרי כל הויכוח החל מהעובדה שדווקא יש הערכה כלפי הנוער של המתנחלים, גם אם אין הסכמה על התוכן הספציפי של האידיאלים. ואת לא מכירה את סנאית, אבל בתור חברה טובה שלה, תרשי לי לספר לך שאני לא מכירה הרבה אנשים שמעמיקים כמוה בכל דבר שהם נוגעים בו והיא האחרונה שאפשר להגיד את שמה באותו משפט עם רמיזה לשטחיות.

למעלה