שאלה ליהודים שביננו

junior gong

New member
שאלה ליהודים שביננו

( אולי לא אהיה כאן הערב בכדי לקרוא ולהגיב, ואם לא, אני אגיב מחר בטוח ) סתם שאלה שמציקה לי ואני רוצה לשחרר אותה לחופשי : מה הבעיה שלכם בלהודות שאתם כן כבשתם את פלסטין? ז"א העובדות ברורות, נכנסתם ב-48 עם נשק וחיילים, יריתם בכל מה שזז והתנגד, ומי שלא התנגד פשוט לקחתם אותו לנמל או לגבול, אספתם את כולם ואמרתם להם " אנחנו מבריחים אותכם ל-15 יום עד שהכל ייגמר ואחר כך נחזיר אותכם " בעטתם בהם ללבנון, סוריה, ירדן, ועשיתם סגר אחר כך " אף אחד לא חוזר " תוך כדי זה, יהודים נכנסו לבתים שחיו בהם ערבים, כמו שהם היו, העגלה של התינוק עדיין חמה, הקומקום עדיין דולק, הטלוויזיה דלוקה הרדיו דלוק, ופשוט הצהרתם " זה הבית שלי " פשטתם על אדמות של ערבים שברחו ולקחתם אותם, בזזתם את כל מה שאפשר לקחת, וזהו ! אז מה הפלא שיש כאן מעשי טרור של אנשים שאתם גירשתם מכאן? אנשים שיעשו הכל על מנת לחזור לראות את הבית שלהם, לחזור להתרחץ בחוף שבו הם התרחצו, להריח את האדמה שגדלו עליה, משפחות שלמות נפרדו בגלל כל זה. סיפור אישי של סבתא שלי, אתם לפעמים מספרים שסבתא שלכם סיפרה לכם על השואה וכמה זה היה קשה לה, אז הנה סיפור של סבתא שלי מ-48 : היא הייתה בת 12-14 כשנכנסו החיילים לפלסטין, החביאו אותה אצל סבא וסבתא שלה בוואדי ניסנס שבחיפה, היא סבתא וסבתא שלה בלבד בבית, המשפחה שלה, אמא אבא, אחים אחיות גרו בסאחת לחאנאטיר ( כיום כיכר פריז ) והתחבאו שם כשהיהודים נכנסו, אחרי כמה שעות סבתא שלי הצליחה לברוח מבית סבתא, הגיעה לבית שלה בכיכר פריז, לא מצאה שם אף אחד, ילדה בת 12 מחפשת את האחים שלה ואת ההורים שלה בבית נטוש, את המשפחה שלה לקחו " ההגנה " לנמל, ואמרו להם : " אנחנו הולכים להסיע אותכם מכאן עד שכל זה ייגמר ואחר כך תוכלו לחזור " הם השתכנעו ( אגב זה לא שונה מהטריק שעשו הגרמנים ליהודים כשהעלו אותם לרכבות למחנות השמדה בשקר עלוב ) ונסעו, אחרי שהכל נגמר הם ניסו לחזור, ההמשך כבר ידוע....... סבתא שלי גדלה עם סבתא וסבא שלה לבדם פה בארץ, את האחים והאחיות וההורים שלה היא מעולם לא ראתה אחר כך, עד היום, ההורים שלה נפטרו בלבנון מבלי שתוכל לראות אותם, לא כואב הלב? כואב ועוד איך, וזה רק סיפור אחד מבין מאות ואלפי סיפורים יותר כואבים. ההיסטוריה מדברת אנשים, למה להכחיש? למה לתקוף כשאומרים לכם שאתם עם כובש? שאתם עם שהתעלל בעם אחר? זו לא המצאה זו אמת, אין טעם להכחיש את זה, אנשים מ-48 עדיין חיים ויכולים לספר את הכל מ-א' עד ת'. אף פעם לא התעניינתי בהיסטוריה ותמיד אמרתי שאני נולדתי כאן ולא יכפאת לי מה שהיה לפני שנודלתי, אבל לאנשים שכן היו זה מאוד יכפאת, סידרה יפה בערבית שנקראת " חוזר לחיפה " הצליחה לגעת לי במקום שבו אני יכול להגיד בברור.....כואב לי על מה שנעשה, כואב לי על סבתא שלי וכואב לי על עוד אלפי אנשים שגורשו מכאן למדינות אחרות, אנשים שנלקחו מהם בתיהם ואדמותיהם, אנשים שנזרקו לכלבים, וגם על אלה שנורו ונהרגו, וגם על אלה שפחדו ופשוט קמו מיוזמתם וברחו אחרי שראו חייל יהודי נכנס לבית של שכן שלהם ופשוט מרסס אותו למוות, אז אני שואל אותכם, האם זה לא יהיה לגיטימי לאותם אנשים ליצור פלנגות ומתאבדים ולהיכנס לשטחי ישראל על מנת לעורר פרובוקציות וטרור אל מול האוייב שגירש אותם מאדמתם? האם זה לא לגיטימי מצידם להתנגד לכובש? האם זה לא לגיטימי להילחם בחזרה?

THE WIZARD 55

New member
מרגש נשמה שלי../images/Emo14.gif

בפרט שאני מכירה אותך, ויודעת מאיפה יוצא הכאב..

mike00

New member
מה המצב ג'וניור?../images/Emo13.gif......עד כמה שאני יודע,

בעקבות החלטת האו"ם בדבר חלוקת ארץ ישראל לשתי מדינות - יהודית וערבית - פרצו מהומות בכל הארץ, שהפכו במהרה למלחמת העצמאות. ב-14 במאי 1948,קרא דוד בן גוריון את מגילת העצמאות והכריז על הקמתה של מדינת ישראל. המלחמה פרצה עקב התנגדותם של ערביי ארץ ישראל ומדינות ערב להמלצת עצרת האומות המאוחדות להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל לצד מדינה פלסטינית. הערבים פעלו למנוע את הגשמת ההחלטה ולהגיע לשליטה ערבית על הארץ בכוח הזרוע. ערביי ארץ ישראל החלו בלחימה מיד לאחר החלטת עצרת האו"ם, כשהם נעזרים בכוחות בלתי סדירים שבאו מבחוץ. מדינות ערב הצטרפו למלחמה, עם צבאותיהן הסדירים, בפלישה למדינה שזה עתה הוקמה. אז החל החלק השני של מלחמת העצמאות: צבאות מצרים, סוריה, ירדן, לבנון ועיראק הצטרפו ללחימה. הסורים, הלבנונים והעיראקים פלשו מצפון, הסורים נבלמו בדגניה א', העיראקים לא הצליחו במאמציהם לחצות את נהר הירדן ונבלמו על הגבול, והלבנונים נבלמו גם הם על הגבול. ממזרח פלש הלגיון הירדני, שכבש את ירושלים המזרחית וניתק את העיר המערבית - ירושלים הייתה נצורה. יחידות ההגנה הצליחו לבלום את הפלישה במרבית האזורים ויחידות האצ"ל בלמו את המצרים באזור רמת רחל. בתחילת יוני הכריז האו"ם על הפסקת אש למשך חודש ימים. בזמן הפסקת האש הקימה המדינה את צבא ההגנה לישראל. לאחר הפסקת האש הייתה ידו של צה"ל על העליונה והוא עבר להתקפה. לאחר חודשים ארוכים של לחימה הוכרזה ב-1949 הפסקת האש ונקבעו קווי שביתת הנשק - הקו הירוק. "הקו הירוק" לא הוגדר מעולם כגבול קבע,אולם במשך הזמן החלו רבים להתייחס אליו ככזה. על התושבים הערביים שנשארו בתוך תחומי המדינה או שהיו בשטחים והועברו אליה בעקבות הסכמי שביתת הנשק הוטל ממשל צבאי, שבוטל רק ב-1966. עד כמה שאני מבין,במקום לקבל את החלטת האו"ם,שהקציבה ליהודים שטח לא רב,ושלא בא על חשבון אדמות ערביות, ניסו התושבים הערבים לגרש מפה את היהודים בכוח הזרוע.....משם ועד לסיפור שלך[שאני יודע שהוא אמיתי,אבל קרה לדעתי מסיבה כלשהי ולא סתם כך]הדרך קצרה... על השכנועים של ההגנה אני עדיין מחפש חומר קריאה לפני שאני אגיב סופית.

junior gong

New member
אהלן גבר

בקשר לשיכנועים של ההגנה, לא נראה לי שתמצא חומר באתרים ישראלים, זה משהו שלא מדברים עליו
אני שמעתי את זה מפי אנשים שהיו כשזה קרה/נאמר, קרי זקנים שעברו את המלחמה/כיבוש. אוקי, את ההיסטוריה של החלטת האו"ם אני עוד לא יודע, ולא בקיא בה כך שאני לא יכול להתווכח או לטעון אחרת. אבל שאלה.......אם כל זה נכון, מה בנוגע לאנשים ששוכנעו לצאת משטחי ישראל עד להרגעת הרוחות? למה לא החזירו אותם אחר כך? הרי הם לא נלחמו הם פליטים, מה בנוגע לאנשים שברחו מפחד ולא נלחמו בכלל ואחר כך נאסרה עליהם זכות השיבה לביתם ואדמתם? הם היו קורבנות סתם? סבבה, הערבים שכן נלחמו כאן מול היהודים אני מניח שאללה ירחמהן כבר נהרגו באותה תקופה מאש צה"ל, אז מה נשאר? פליטים, קורבנות, " פחדנים " שברחו, למרות שהמילה פחדנים לא מדוייקת כאן היות וכל אחד יברח אם היה רואה חיילים מרססים כל מה שזז, או שבורחים או שנלחמים, אז אתה אומר בעצם, שהערבים פתחו במלחמה היהודים ניצחו, הרי היהודים לפי מה שאמרת היו בצד המגן ולא התוקף כי הערבים התחילו, אז מה בנוגע לערבים שלא נלחמו? למה גורשו? למה בתיהם נלקחו? למה בעטו בהם למדינות אחרות? הרי הם היו ניטרלים, או שרק בגלל שהם היו ערבים אז ישר חשדו בהם שהם משתפי פעולה ובעטו בהם לאוניות לסוריה וללבנון? חלק מהערבים כן ברח על דעת עצמו, אבל זו בריחה מאולצת, במילים אחרות, הפחדה למען הברחה, קרי..גירוש באיומים של חפים מפשע, אבל חלק אחר של ערבים, שוכנע על ידי " ההגנה " לעלות על אוניות ולהגר ל-"מקום בטוח " ואחרי שהכל יירגע, יחזירו אותם. לא נראה לי שתמצא חומר על זה באתרים כמו שאמרתי, פשוט תלך ברחוב מחר, תעצור ערבי זקן בעזרת כאפה מצלצלת, תושיב אותו לקפה ושיספר לך מה קרה בזמן אמת, בלי דמגוגיה זולה ומבלי טיוח של צד מסויים.

mike00

New member
אחרי בדיקה יותר מעמיקה...כנס וצפה לחפירה...

עד 30.11.47 לא היה אפילו לא מטר מרובע אחד של אדמה ערבית בידי יהודים !!! ההיפך הוא הנכון, בעקבות מאורעות תרפ"ט (1939) בחברון השתלטו ערבים על בתי יהודים שנטבחו. עד ה-30.11.47, כל האדמה שהיתה ברשות היהודים נרכשה בכסף מלא ולעיתים אף במחיר מופקע מידי בעליה הערבים. בחלק מהמקומות האדמה הייתה ללא בעלים והמתיישבים היהודים התיישבו בהיתר מהשלטונות העותומנים. בכל מקרה לא "נלקחה" אדמה בכוח מאף אחד. לקראת כינוס העצרת הכללית של האו"ם בתאריך 29.11.47, להכרעה בשאלת עתיד המנדט הבריטי בארץ ישראל ולדון בתוכנית החלוקה, הודיע המופתי הירושלמי, חג' אמין אל חוסייני, על התנגדות הערבים לתוכנית החלוקה ואיים שאם העצרת הכללית תקבל את תוכנית החלוקה, הארץ הזאת תראה דם כמו שלא ראתה מימי הצלבנים, הוא הבטיח שיטביע את היהודים בדם של עצמם. מנגד היה סיף אדין אל זועבי (לימים: ח"כ מטעם המפלגה הערבים המסונפת למפא"י) שטען ששיתוף הפעולה עם היהודים רק יועיל לערבים, הוא טען עוד שתוכנית החלוקה מטיבה עם הערבים יותר מאשר עם היהודים אך הוא נותר כמיעוט. הישוב היהודי הודיע שהוא מוכן לקבל את תוכנית החלוקה למרות שגם בין היהודים היו שהתנגדו ורצו שליטה על כל הארץ אך בשונה מהערבים, המתנגדים היהודים קיבלו את דעת הרוב. לאחר קבלת ההחלטה על החלוקה ב-29.11.47 החלו פרעות של ערבים ביהודים תחילה ביפו ולאחר מכן התפשטו לכל רחבי הארץ. הבריטים עשו הכל כדי לא להתערב כי העצרת הכללית של האו"ם החליטה על סיום המנדט אז הם המתינו לסיום המנדט ב-15.5.48, (הבריטים רצו להמשיך ולשלוט בארץ, הם לא התערבו כדי להראות לאו"ם מה התוצאה של ההחלטה על סיום המנדט). לאחר תום המנדט ועזיבת הבריטים את הארץ, פלשו כוחות סדירים מכל צבאות ערב אל הארץ ופתחו במלחמה. עוד קודם לכן, קראו מנהיגי ערב לתושבים הערבים שגרו בארץ, לעזוב באופן זמני כדי לא להפריע ל"צבאות ערב הגיבורים" לגרש את היהודים ואז יוכלו לחזור לבתיהם ואף הבטיחו שיוכלו לקחת חלק מהרכוש היהודי שיושאר. היו שני מקרים בהם הובטח לתושבים הערבים שיוחזרו לבתיהם וההבטחה לא קויימה. מדובר בשני הכפרים איקרית ובירעם. זהו !!! כל הנאמר שיהודים הבטיחו להחזיר ערבים לבתיהם הוא שקר גס !!! את הערבים שעזבו את הארץ ניתן לחלק לשלושה חלקים (לא שווים), חלק אחד אלו ששוכנעו ע"י מנהיגי הערבים לעזוב ביוזמתם מתוך אמונה שהם יחזרו לבתיהם לאחר ניצחון כוחות ערב. מרבית מנהיגי הציבור הערבי בארץ נכללים עם קבוצה זו, הם נתנו לערבים דוגמא כיצד לנהוג והיו הראשונים לעזוב. עם הקבוצה השניה נמנים אלה שברחו בגלל אימת המלחמה כמו שקורה בכל מלחמה בכל מקום בעולם, אנשים פוחדים ובורחים, מרבית האנשים בעולם שנאלצו לברוח מאימת הקרבות נמנים עם סוג זה. הסוג השלישי הם אלה שבאמת גורשו מבתיהם. מדובר בעיקר באלה שנקטו התנגדות לשלטון היהודי. הרי אם הייתה מגמה כזו של לגרש ערבים, לא היו משאירים כל כך הרבה ערבים, לא היו כפרים שלמים שלא נגעו בהם. איך אפשר להסביר שאת תושבי כפר A גירשו ואילו את תושבי כפר B השאירו ? מדובר בפנטזיות שאנשים הוסיפו לסיפור שבחלקו הקטן אמיתי והם הוסיפו לו הרבה קישוטים כדי להתאימו למה שהם מאמינים או רוצים להאמין. בנוסף לכך, מנהיגי ערב ובעיקר מנהיגי עיראק, החרימו רכוש יהודי רב בשעה שאילצו את היהודים לעזוב את בתיהם. כתשובה למאמר בעתון נגד מתן אפשרות ליהודים לעזוב את ארצם ולהצטרף לציונים בפלשתינה באה תשובת השלטון שרכושם של היהודים ינתן לפליטים הערבים המסכנים שנאלצו לעזוב את בתיהם במלחמה ואילו האישור ניתן ליהודים לעלות לפלשתינה נועד לערער על יציבות המשטר הציוני כי יהודי עיראק שחיו בעושר רב יתקשו לחיות כחסרי כל בפלשתינה ולגור בתוך אוהל אז הם יתמרדו ויביאו לקץ המדינה הציונית. את כל בעיית הפליטים ניתן לראות כ"חילופי אוכלוסין" בין מדינת ישראל לארצות ערב אך בעוד מדינת ישראל איפשרה לעולים מארצות ערב שהגיעו חסרי כל, להשתקם, מנהיגי ערב מנעו זאת מהפליטים הפלשתינים כדי שבעיית הפליטים לא תרד מסדר היום. מספרם של העולים מארצות ערב היה כ-750 אלף עולים ואילו מספרם של הפליטים הפלשתינים עמד בערך על כ-700 אלף פליטים. חשוב לציין שאם הערבים היו מקבלים את תוכנית החלוקה, הם היו מקבלים מדינה גדולה יותר מכל מה שיוכלו להשיג אי פעם כי גבולות החלוקה נתנו לערבים את כל הגליל כולל ישובים כמו נהריה שאדמותיהם נרכשו ע"י יהודים והם הוקמו ע"י העלייה החמישית - עליית הייקים (עיין ערך: משפחות שטראוס וזגלובק לדוגמא), היהודים קיבלו את הנגב השומם והריק. לאורך כל הדרך מנהיגים ערבים הוליכו את בני עמם באף והאשימו את הציונות, מה יותר פשוט ?הרי אם הציונות אשמה אז הם, המנהיגים, אינם אשמים כלל וזעם ההמון מופנה כלפי הציונים.

junior gong

New member
זה חפירה זה מייק?

אתה כנראה עוד לא קראת אחת מההודעות שלי כשאני באמת רוצה לחפור :) מגילת אסתר זה תקציר לידם. קראתי אותך, אבל שוב, את מה שאני אמרתי בנוגע לאלה ששיקרו להם והעלו אותם על אוניות, לא נראה לי שתמצא, כי זה דבר שלא כל כך הגיוני שיעלו אותו לרשת היות והוא מאוד רגיש ויכול בשקט לירות ברגליים ישראליות. יש עוד כפרים חוץ מבירעם ואיקרט, אלה רק שתיים מתוך עשרות דוגמאות נוספות, משפחות מחיפה גם הועלו לאוניות כפליטים עם הבטחה לחזרה, צה"ל גם ירה בחפים מפשע שלא נלחמו, תאמין או לא, אבל ההרג נעשה בדרך אסטרטגית וגם בדרך של מצב רוח של החייל באותו רגע, הוא נכנס לבית, בא לו להרוג הוא הורג, לא בא לו הוא מגרש או קופץ לבית ליד, ואני לא כותב לך מקריאה בויקיפדיה או מאיזה אתר ערבי או אתר ישראלי, אני כותב לך מתוך עדות של אישה שנכחה במקום שבו כל זה קרה, ההורים שלנו והסבים והסבתות שלנו שהיו שם כשנכנסו חיילי צה"ל עדיין חיים והם דואגים לספר לנו בדיוק מה קרה ואיך הכל התנהל, וזה אחי היקר, יותר עובדתי מכל קריאה בכל אתר שלא יהיה באינטרנט, זו אמת ללא סילוף או הצמדות לצד אחד, אני לא כל כך חושב שויקיפדיה או כתבות באתרים או ספרים הם משהו אמין במאה אחוז, תמיד אני בספק שמי שכתב את זה כתב את זה בצורה לא אובייקטיבית, צורה שמשרתת צד מסויים לכן אני מעדיף תמיד לשמוע מהמקור.

respecta1

New member
כי זה מגוחך

בנו עם חיילים? תגיד לי אתה מקשיב לעצמך בנו לפה משנות 1900 (היו הרבה עוד מלפני) ובשני 1900-1948 הערבים פה עשו בנו שפטים, הרגו בזזו טבחו you name it ב48 האום חילק לשני מדינות, למדינה היהודית, ולמדינה הערבית על הרגע ששמעתם את זה 4 צבאות ערב הענקיים +הערבים שהיו פה בארץ פתחו עלינו מלחמת חורמה על כמה חברה עם מקלות אם זה לא תיכנון לשואה שניה אני לא יודע מה כן. במלחמה הזו בזכות נחישות ואומץ היהודים נצחו, וגרשו את צבאות האויב של מדינות ערב +צבא ערבי ארץ ישראל שנלחם גם הוא, אתם לא יכולים לפתוח מלחמה ואז לבכות על תוצאותיה.

junior gong

New member
ריספקטה מאן

הכל טוב ויפה, אני לא מתווכח עם מה שאתה ומייק אומרים, סבבה, ניצחתם כל הכבוד אני מוריד את הכובע. 1 - האם זה באמת משנה מי היה כאן קודם? הרי אם תגור בבית שלך, לא 500 שנה, אני אתן לך 5 שנים, ומישהו בא אומר לך יא סאחבי אני גרתי פה לפנייך, לפני 600 שנה ואני רוצה חצי מהבית, אתה תתן לו או תנסה להילחם בו? ואם הוא יהיה יותר חזק ממך ויגרש אותך מהבית אתה תאשים אותו שהוא ינסה לחזור לבית שלו ולהילחם בך בזריקת בקבוקי מולוטוב דרך החלון? 2 - עדיין לא התייחסת למה שאני באמת מעלה פה, אני מעלה פה את גזר דינם הלא הוגן של המגורשים/בורחים, ואלה ששוכנעו להימלט מכאן עד אשר יחלוף ענן ויחזירו אותם, לכל אלה שלא נלחמו ביהודים, ואולצו בדרך שקר ועורמה לוותר על בתיהם וללכת ללבנון וסוריה וירדן במחשבה כזובה שירשו להם לחזור לבתיהם, תאר לך שאחרי שהכל הסתיים הם הבינו שלא יתנו להם לחזור לבתים שלהם, ושבעצם בבתים שלהם כבר התנחלו יהודים, ושלקחו להם הכל. זכות השיבה חשובה מאוד, זה דבר שצריך להילחם עליו לפי דעתי, הרי לא יעלה על הדעת שאם אני ארצה לחזור לביתי שגורשתי ממנו למרות שלא נלחמתי באוייב אלה נכנעתי אליו, ולא יתנו לי ! מה הם אשמים המגורשים והנעזבים ואלה שברחו? הם לא נלחמו בכם בכלל, הם ברחו בגלל שהפחדתם אותם ואילצתם אותם לברוח, הם עזבו בגלל ששיכנעתם אותם שתחזירו אותם, איפה ההבטחות האלה נעלמו? למה אתם חושבים שמאבקם לא צודק ולא הגיוני? אני רואה את התמונה אחרת עכשיו, המאבק שלהם לחזור לארץ מולדתם לגיטימי לגמרי, פשם שפטתי אותם ואמרתי טרוריסטים, היום אני מבין שהם בסך הכל נלחמים בישביל לחזור מאין שגורשו סך הכל, לארץ שלהם, לבתים שלהם לאדמות שעיבדו אותם במו ידיהם. ריספקטה מאן, אשמח לדעת מה אתה חושב על זכות השיבה, לאלה שלא נלחמו בישראלים, אם מישהו היה מוכן לערוב לך שהערבים שיחזרו לכאן לא יעוררו מהומות ולא ידרשו כלום אלה יבנו בתים בחלקת אדמה נפרדת בשטחי ארץ ישראל תסכים להחזרתם? הרי הבאתם 3 מליון עולים חדשים מעפנים מרוסיה ואתיופיה, לא יכולתם להחזיר ערבים שברחו מכאן ומתים לחזור לכאן? ערבים שסך הכל רוצים לחזור למולדתם ולחיות בשלום?

THE WIZARD 55

New member
בקריאה שניה..

השתרבב לו איזה משפט בנושא זכות השיבה. מייק, כמו שאמרתי לך עכשיו, אי אפשר להחזיר חלק וחלק לא.. אתה יודע מה אני חושבת על זכות השיבה..

בהחלט יש אפשרות. הכל תלוי במו"מ בין הצדדים

ובמציאת נוסחאות לפשרה. מה שבטוח ויזארד, שאם לא תהיה פשרה ומשא ומתן רציני מצד אולמרט על נושא השיבה- לא נגיע להסכם ולשלום בין 2 העמים, תושבי שדרות ימשיכו לספוג קסאמים ובהמשך כנראה שגם גם את ואני וריספקטה נספוג טילים סורים או לבנונים. בצד הפלסטיני כבר מזמן הביעו נכונות להתגמש בעניין הזה, אבל התגמשויות לא יכולות להיות חד צדדיות, ואת זה אנחנו הישראלים נצטרך ללמוד.

respecta1

New member
"זכות" השיבה

זו דרך לחסל את ישראל בדרך דמוקרטית, ואתה יודע את זה. כמו שכל אדם הגיוני יודע את זה, אולי בעצם בגלל זה אתה תומך בזה כל כך

fifanowftw

New member
העלת מעל למליון פליטים, רובם

חסרי השכלה, תחסל את מדינת ישראל.

אז לא יהיה שלום, יש לנו קווים אדומים

כדי שיה שלום חייב להיות שינוי תפיסתי אצל הפלשתינים: - היהודים/ציונים אינם פולשים קולוניאליסטים, וגם להם יש רקע היסטורי-דתי באיזור ולפיכך את מלוא הזכות להתיישב כאן ולהקים כאן מדינה יהודית. - גבולות 67' הן לא פשרה, אלא הכל, שאר 78% דימיוניים אינם ומעולם לא היו חלק מפלשתין כי מעולם לא היתה פלשתין. - ישראל היא כאן כדי להיות מדינה יהודית ולא רק מדינה. לסיכום הפיתרון היחידי הוא 2 מדינות לאום מובהקות נפרדות ל2 העמים וכל עוד זה לא הפתרון שהפלשתינים יאמצו, אכן לא יהיה שלום, שלא ימכרו לנו בולשיט על "צדק" ו"זכויות", שיחתרו תחת 2 מדינות לאום ל2 העמים, אין שום דבר בעולם שנסכים להתאבד עבורו ולהפוך למשהו שהוא לא מדינה יהודית על כל ההשלכות המשתמעות מכך.

שלום אמת, יהיה רק אם יהיה "צדק".

הסכם, אולי. אבל לא שלום. מי שמאמין בשלום זה רק אספסוף השמאל הציוני הלא חושב כעדר, שאוכל את הבולשיט הזה מהמנהיגים שלו, בעוד הוא חי בבתים שהערבים רואים כשלהם. שטחי 67 אינם המכשול שלום, הם מכשול להסכם או הסדר, שנראה די רעוע לאחרונה, כפרצוף ה"מנהיגים" משני הצדדים... ברור שהייתי שמח לשלום עם הפלסטינים, אך זה לא מציאותי, המחיר שנדרש בכל ציוני לשלם הוא עצום ובלית נתפס. אף יהודי ציוני לא יכול לעמוד במחיר הזה, ויתור על החופש הלאומי והמדינה עצמה. ולכן שלום לא יהיה, החתירה צריכה להיות להסדר, כוחו ושרידותו בהתאם למי שחתום עליו והמנדט מעמו. 2 מדינות לאום נפרדות, לשני עמים, עם רוב יהודי מוצק כאן שמובטח לדורות. וחתימה על סיום הסכסוך, סופית. לא זכות השיבה ולא נעליים. וגם את זה אני לא רואה שקורה בקרוב. הפלסטינים עדיין בקטע של "זכות השיבה", אבו בלוף שלף המרצע מהשק לא מזמן, מכיר במדינת ישראל..אבל לא כמדינה יהודית
ולכן גם הסכם/חילופי שטחים אני לא רואה באופק. שלא נדבר על אולמרט שמוכן לחילופי שטחים, רק לא השטחים הנכונים
אז שלום...חחח...בחלומות. ולא שאני לא רוצה שלום, אני פשוט מציאותי ולא מחרטט את עצמי לדעת כמו בפסטיבלים האחרונים.

צריך להכיר בעובדות, ההתנחלויות בשיח מוניס

הן המכשול האמיתי לשלום ולא ההתנחלויות בגוש עציון. 60 שנות כיבוש ולא 40, מי שחושב אחרת שיקשיב ל"פרטנר" שלו במקום לעצמו ולסביבתו.

אתה טועה אבא דיטי.

זה אולי יצער אותך לשמוע אבל אין דרישה פךסטינית לפירוק הישובים שנבנו בישראל על אדמות הישובים הפלסטינים. הם מדברים על שיבה למדינה, ובמידת האשר לאדמותיהם המקוריות, אם לא גרים עליהן אנשים. ויש מספיק מקרים כאלה. כשהפלסטינים דורשים את זכות השיבה, הם לא מתכוונים לפתור עוול בעוול אחר.

לא טענתי כי הערבים (טוב לא כולם) רוצים להשמיד

את מה שנבנה, אך כן הם רוצים לחזור, ומה שאני מתכוון (וכתבתי זאת) זכות השיבה היא מכשול לשלום, לא ההתנחלויות מעבר לקו הירוק ופירוקן. כך שאת אלו ניתן לפרק, מטעמי נוחות שמאלנית-ציונית ושקרים עצמיים בתקווה שזה מה שיכשיר את אלו שבתוך הקו הירוק - והכוונה ללא כניסת ערבים אליהן, אך זה לא יעזור, ולא יהיה שלום אמת בלי זכות השיבה. מי שמפריח "סיסמאות שלום ריקות" לאספסוף השמאל הלא חושב בכיכרות, שלא ישקר עצמו ובוחריו. יהיה אולי הסכם, אבל הסכמים אני יכול לעשות עם הערבים שמוכרים ירקות ופירות בכבישי הבקעה, זה לא אומר שהם יסלחו לי על הנכבה...או יתפקדו ככאלו שסולחים. מניח שהבנת לאן אני חותר.

למעלה