שאלה לי

Xumium

New member
אל תחמיא למין האנושי יותר מדי..

...אנחנו לא הורסים את הטבע אלא אך ורק את עצמנו, בוא אני אספר לך סיפור. בהתחלת כדור הארץ, הרכב האטמוסיפרה היה שונה לגמרי, והיו מיקרואורגניזמים מיוחדים שיכלו להמיר את הרכב האטמוסיפרה הזה לחמצן וחנקן, אבל החמצן היה רעיל למיקרואורגניזמים האחרים וכך הם נכחדו. הכחדה ושינויים בכדור הארץ הם טבעיים לחלוטין, ואני בטוח שבע"ח (לא אותם מינים שיש עכשיו) ימשיכו להתקיים אחרי שנכחד. הרי זה כל היופי שבאבולוציה. לכל מין יש את היכולת שלו להסתגל לסביבה עם הדורות ולהתפצל למינים שונים. הדבר היחידי שצריך לדאוג לו עכשיו זה באמת לעצמנו, וחורים באוזון אולי פוגעים בבעלי חיים מסוימים אבל נותנים לבעלי חיים אחרים לשגשג (לא שאני אומר שהכחדה המונית של המין האנושי או של יונקים בכלל היא טובה..) ובוא נכיר בזה, תאי גזים פגעו רק בבני אדם.

זו מחמאה זו ?

הרבה מינים כבר הספיק האדם להכחיד, ואחרים נדחקו אל סף ההכחדה. כדור הארץ הולך ומתכסה בשמלת בטון ומלט. כביש הורס ישראל הופך לעובדה. הולכים ונעלמים חוף הים התיכון, חולות הים, הכל. אתה יודע כמה צבעונים וכלניות היו פעם בשרון? ממש בשנים האחרונות הוכחדו הצבעונים האחרונים בתחום שיפוט תל אביב (בגבול רמת השרון, ליד רח' עיר שמש), ואפילו התורמוסים נעלמים. מעניין, אני מגלה לך את אמריקה? ולא שאני מתווכח אתך בנוגע להשמדה העצמית. אבל לא לכל מין יש יכולת לשרוד, כאשר אנחנו משנים את כדור הארץ. עובדה שמינים רבים נכחדו או עומדים להיכחד...

Xumium

New member
אתה נותן לנו יותר קרדיט ממה שיש לנו

ואתה ממעיט בקרדיט הטבע לריפויו העצמי, העניין הוא שכנראה אנחנו באמת משנים את הסביבה שלנו וכך המינים שלידנו לא יכולים לשרוד. אבל הנזק הוא לא תמידי ואני מבטיח לך שזה ישתקם אחרי שניכחד. מה שבאמת חבל, זה שהצאצאים שלנו לא יוכלו לראות צבעונים, או לא ידעו מה זה פנדות וטיגריסים. אבל זה שמינים נכחדים זה לא עניין שהאדם המציא ואני מבטיח לך שמינים ימשיכו להכחד עוד הרבה אחרי שאנחנו ניכחד...

הטבע לא יחזיר את המינים שאבדו

והושמדו בידי האדם. נכון שגם בלעדי האדם מינים ניכחדים, אבל לא בקצב כזה. זה כולל הרג ישיר, והרס סביבת הקיום.

Xumium

New member
אני מסכים איתך בקשר לזה...

... שאנחנו כרגע הוא האסון שגורם להכחדה, אבל גם אנחנו יצורים חולפים. אני חושב שזה מאוד לא לגיטימי לצאת לצוד חיות "כי זה כיף" או להשתמש בדי.די.טי "כי זה מנקה את הפירות שלנו". אני פשוט לא חושב שאנחנו צריכים להתנשא מעל עצמנו ולהפוך את עצמנו לכאלה "עליונים", אנחנו בסך הכל פרימאטים...

מסכים אתך, בעיקר בעניין הציד.

אפשר להבין, למשל, אסקימואים הצדים למחייתם, אבל רצח בעלי חיים לשם הנאה, לשם "ספורט"?! זה לדעתי אנטי מוסרי.

preacher

New member
אם כך גם קליעה למטרה אינה מוסרית?

אם החיה זה לא מה שמשנה, אז מה ההבדל בין ירי על בקבוקים וירי על חיות?

אתה כמו UUUAAA

לא יודע מה ההבדל בין ירי על בקבוקים לבין רצח בעלי חיים? תראה, אני לא פילוסוף. אני מדבר על התחושה האישית שלי בלבד: לי לא נעים לרצוח. אני סולד מרציחה. מעין בדיחה: שאלו אדם, אתה יודע מה ההבדל בין פסנתר כנף לבין חדר שירותים? השיב: לא, מה? אמרו לו: אז אפשר לקבל אותך בחברה הגונה?

preacher

New member
וזה טיעון שאני מקבל לחלוטין

וגם מסכים איתו. אני לא אוכל להרוג אדם, ולא אוכל להרוג הרבה חיות: בטח לא כלבים או חתולים או קופים או דולפינים. ג'וקים נמלים וחיידקים (עם אנטיביוטיקה...) כן, ופעם אחת הרגתי עכברוש ודי נגעלתי מזה. הויכוח שלי אתך, תבין, לא היה בגלל הדעה שלך אלא בגלל הנימוקים. בערך כמו עם הפשיזם.

preacher

New member
חס וחלילה

אני מקבל את הטיעון בגלל שהוא טיעון אישי-רגשי. ואני אולי לא אוכל להרוג פרה בעצמי, אבל אם היא כבר מגיעה צלויה בין שני חצאי לחמניה אין לי שום בעיה לאכול.

למבדה

New member
אוקיי../images/Emo13.gif

כבר חשבתי שאני האכזרית היחידה פה...

למבדה

New member
רק צמחוני?

או טבעוני? או המילה-שאין-לה-פירוש-עברי-לפי-מיטב-ידיעתי, פרויט-משהו?
(הכוונה לאלו שמתייחסים גם לעצים כאל יצורים חיים)

אינני יודע איך קוראים לזה:

לא אוכל בשר, כולל דגים. אוכל ביצים ומוצרי חלב. עדיין נאלץ, לצערי, להשתמש במוצרי עור, למשל נעליים.

אדם אחד,

יהודי ישראלי, אמר לי שהדבר היחידי שיש לו נגד היטלר והנאצים, זה שהם בחרו דווקא ביהודים. אם, למשל, הם היו בוחרים להשמיד מישהו אחר, צרפתים למשל, אז זה לא היה מזיז לו.

L7

New member
לפי אותו הגיון מה אכפת לאדם אם

הורגים אותו? למתים אין תודעה. לפחות לאלו שאני מכיר.

למעלה