שאלה לי -

סיטרא

New member
../images/Emo6.gif

לא הבנת.... אכן, לכאורה זה נשמע כחוק לכל דבר. אבל אם תסתכלי קצת לעומק תגלי שהחוקיות הזו לא שווה כלום. יש מושג כזה הנקרא "מקריות" ז'תומרת לעתים יקרה משהו שכבר קרה באותן נסיבות בדיוק, זה יכול לקרות אפילו ארבע או חמש פעמים ובכל פעם יהיו אותם מאפיינים בדיוק כמו במקרה שקודם לו. אבל מה... זו מקריות, אחת ל - 100 פעמים, אחת ל - 1000 פעמים, ולעתים אפילו עד אחת למיליארדים רבים. אני לא בקיא במיוחד בעסקי הסטטיסטיקה, אבל את זה אני יכול להסביר. בקיצור - נניח שהמקרה עם המאדים ונושא הנחש חזר ונשנה בתאריכים גורליים - אין זה אומר כלום, היות והמקריות משחקת פה תפקיד. ואביא לך דוגמאונת - יצאת פעם מהבית וראית ילד עם חולצה כחולה עובר לידך, לא ייחסת לזה חשיבות, אבל באותו היום כייסו לך את הארנק, כעבור חודש יצאת מהבית וילד בחולצה כחולה עבר לידך שוב, באותו היום עלה לך החום וחטפת שפעת קשה. האם להבא כשתראי ילד בחולצה כחולה ליד הבית - תדעי שמשהו לא סימפטי יקרה לך? אני משאר שלא, היות ואת לא טיפשה, מה תגידי - זו מקריות, נכון? כנ"ל לגבי אסטרולוגיה ובולשיט דומה.

למבדה

New member
המממ.

אני לא טיפשה? אל תהיה כ"כ בטוח, אני בטוחה שיהיו פה כמה שישמחו לריב איתך על זה. בכל מקרה, אם העניין עם המאדים וזה קורה 5 פעמים, אז זה נשמע די אמין. למה לא? אם אני אומר לך במשך 5 פעמים רצופות שכל פעם שתזרוק קובייה ייצא 4, ואכן יצא, לא תאמין שאני מדיומית? טוב, אולי לא אבל אני כןץ

L7

New member
קצת הצטנעות לא תזיק

כל המדע והדת - בגוש פרוטופלסמה בגולגלתנו. האם זו האמת? כל האמת? אני מניח בענווה שיתכן מאוד שכן. לא יותר מכך. ואגב הליום איננו בוער בד"כ.

preacher

New member
לא בדיוק בוער...

גם המימן לא "בוער". המימן עובר היתוך והופך להליום, ובלחץ מספיק גם הליום עובר היתוך.

00000000000

New member
וזה שווה ערך לבעירה.

מכיוון שבעוברו היתוך, מיוצרת אנרגיה שוות ערך למסה ש-4 גרעיני המימן איבדו בהופכם לגרעין הליום אחד. כנ"ל קורה כשפצצת מימן מתפוצצת.

סיטרא

New member
כאן הרגזת אותי..

לא סתם, בא אביא לך דוגמאות של דברים שלא הוכחו מעולם: (1) - לא הוכח מעולם שאם תקח מסור חשמלי ותנסר לאורכו של שלשול מצוי - הדבר יגרום לכך ששמי אוסטרליה ימלאו בענני נתרן. (2) - לא הוכח מעולם שאם תעשה אפצ'י שלוש פעמים בעודך דורך על גולגולת של עז - יצא לך מהכיס קנגורו סגול. (3) - לא הוכח מעולם, אבל מעולם, שאין בחדר השינה שלי מושבה של שבט גותי צמא דם שמוזערו בטכנולוגיה טרם ידועה לנו, הם גרים מתחת למיטה שלי, וכל מטרתם היא לשחוט בקטריות תועות... וכן הלאה וכן הלאה... טיפשי קצת (בעיניי) לנופף בפתגמים כגון: כל עוד לא הוכח שX לא קיים, יתכן והוא קיים. כי אם כך, אוכל לכתוב לך ספר שלם של דברים שייתכן וישנם אך טרם הוכחו.

00000000000

New member
ניסיתי...

המדע מתעסק בניבוי עתידי על סמך תצפיות קודמות, ותצפיותנו על הטבע עד היום למדו אותנו שתופעות מסוג 2 הדוגמאות הראשונות שהבאת לא עשויות לקרות במערכת הפיזיקלית שלנו. הדוגמא השלישית שהבאת אכן לא הוכחה ולכן היא אמרה בעלמא. קיומם של חוצנים לא הוכח כנכון (אף שהסבירות לקיומם עשויה להיות גדולה) ולכן טענה על קיומם היא אמרה בעלמה. אמרות בעלמה עשויות להתברר כנכונות או שגויות. כל עוד לא אין הוכחה לכאן או לכאן, האדם הנוטה להאמין עשוי להאמין שהן נכונות או שגויות. אמונה אפילו עשויה לעזור כשמדובר בפיתוח המשכי של המדע (מדען שמאמין ש- XXX אפשרי, יתכן והוא ימצא את הדרך לבנות XXX, או לחילופין להוכיח שאין זה אפשרי). אני מעדיף להתעסק בעובדות ולא ב"אמונה". על סמך עובדות אני עשוי להחליט שכדאי לחקור עוד בכיוון כלשהו, או שהעובדות אומרות שזה יהיה בזבוז זמן. חסר של עובדות מוביל להימור.

תום30

New member
לא מדויק.

עפ"י ההגדרה שלך הן תאוריית הכאוס והן מכניקת הקוונטים אינן "מדעיות".

למעלה