שאלה לכולם?

אורי 0

New member
שנה שעברה ניסינו לצעוד ביחד

ולא כ"כ הלך לנו. השנה אפילו לא ניסינו, וזה באמת היתה קצת פגישת מחזור. קצת מסיבה והרבה זיעה. לדעתי דוקא כדאי לחשוב על זה ברצינות, לא ברמה של הפורום אלא של כל הקהילה הטרנסג'נדרית. להוציא כמה עשרות צועדים לשנה הבאה, שיצעדו ביחד. ואליך - אני מנסה להגיד משהו בזהירות בזהירות. לפי מה שהבנתי ממה שסיפרת - ואם אני טועה תקני אותי - את באמת "באש ובמים" למען הילדה שלך, הופכת עולמות, לוקחת הכל ללב, מנסה לחשוב על כל דבר ולהציע. אם זה הפורום את כבר נכנסת לפורום, מצאת אותו בשבילה, ואת מציעה לה להיכנס. אם זה מצעד הגאוה את מכינה שבת ומתאמצת כך שתוכלי להיות בת"א ביום ששי אחרי הצהרים. וזה יופו, זה טוב מאוד וצריך לפרגן לך על זה. אבל - אל תהרגי אותי, ואני לא מכיר אותה ואני לא מוסמך ולא מקצועי ואני בתור אבא לא כזה חכם וכל ההסתייגויות האפשריות -בכל זאת, מתור ספקולציה בלבד ואינטואיציה, שיכולה להיות נכונה וכיולה לא להיות נכונה, אני מרגיש כאילו הילדה שלך חושבת, שאת יותר מדי, יותר מדי הופכת עולמות, יותר מדי רצה לפניה על הדרך הזאת. אני יכול לחשוב על כמה סיבות שזה יכול להפריע לה - נדמה לי שזה מפריע לה. אולי מפני שילדים בגיל הזה רוצים להיות קצת עצמאיים, ואולי מפני שהדברים לא פשוטים, גם בשבילה, ואולי זה עניין של כנות. ואולי - ואל תהרגי אותי בבקשה, כי אני לא אומר את זה כביקורת - מפני שכשאת הופכת עולמות בשבילה את במרכז, והיא רוצה להיות במרכז, שהסיפור הזה יהיה שלה, ואולי משהו אחר, הכל ספקולציות. אני לא חושב שאת צריכה להפסיק לתמוך, ואני יודע שקשה להגיד "תפסיקי להפוך עולמות בשבילה" היא כן צריכה את התמיכה הזאת שלך, אבל אולי, כלפיה, פחות מופגן. פשוט - לתת לה להיות. לשאול אותה אם בא לה ללכת למצעד, וגם אם היא רוצה ללכת לשם לבד או ביחד. ואם כן - כן- ואם לא -לא. ואולי אפילו להגיד דברים כמו - קשה לי, שבת, תלכי ותהני (אלא אם כן את חושבת שהיא מוכרחה דוקא אותך שם). וגם בדברים אחרים - שתמצא לה לבד את הפורום שלה, את הדברים שלה, שתגלוש לבד, את לא חייבת להיות אתה בכל קטע מהחיים ולגונן עליה. זהו בערך, זה לא ביקורת, אני מבין טוב מאוד את הרצון שלך להפוך עולמות -זו רק מחשבה.

iris00

New member
לאורי 0

קודם כל כן אני באש ובמים. אתה לא מבין שלא יודעת אולי אנחנו משוגעים אבל אין לנו שום דבר בראש רק זה, בקושי מתפקדים, מדברים רק על זה, טוחנים כל היום והלילה,אין לאף אחד מאיתנו שקט נפשי,אנחנו במין רכבת שדים שנוסעת במהירות מטורפת ולא מצליחים לעצור אותה.אם כל העזרה המקצועית לא נירגעים,גם היא וגם אנחנו, בלתי נסבל המצב. היא רצתה לבוא למיצעד ושאלה אם ניצטרף ואמרנו בטח זה הכל,לא יודעת מה קרה . בנוכחותה מגלים איפוק משדרים עסקים כרגיל עד כמה שאפשר ,ועד שהיא לא פותחת בנושא אנחנו לא מדברים על זה,אבל היא לא רגועה כל הזמן כל הזמן היא טוחנת וטוחנת על זה שום דבר אחר אין לה בראש זה משפיע עלינו . היא בלילה לא ישנה מסתובבת בבית אז אני מרחמת וקמה ושוב טחינות נורא ואיום,הראש לא נח מבין? בבוקר קם חלש הבן אדם הלך יום ועוד יום וככה כמה חודשים אנחנו ממש ממש בהתמוטטות לא מצליחים להרגיע אותה ואת עצמנו. היא גם לא יודעת מה היא רוצה מעצמה צעד קדימה שתיים אחורה זה משגע אין לה חיים וזה מה שמטריף אותנו לא מוצאת בשום דבר אחר עניין אבל שום דבר. כמה הורים יכולים ליראות ילדה במצב כזה. ממש מחול שדים. נכון שאנחנו רגישים באובר אבל אין לך מושג כמה אנחנו לא קרציות. ואני לא הורגת אף אחד. ואני גם לא הופכת עולמות, העולם התהפך לי. איריס אתכם באש ובמים

אורי 0

New member
../images/Emo52.gifלא התכוונתי לבקר../images/Emo24.gif

באמת שלא. זה לא שאני כזה חכם עם החיים שלי, רק נסיתי לחשוב - ברור שאין לי את כל הנתונים. חשבתי למשל - מה יקרה אם לא תקומי אתה בלילה,תתני לה להיות עם עצמה קצת? או אולי,אם היא הלכה לסבתא, תשאירי אותה אצל הסבתא ותני לה להתקשר. דברים כאלה, אבל זה רק מחשבות, אני לא יכול לחיות את החיים שלכם. מחזיק אצבעות, ותעדכני אותנו.

Yaara77

New member
היי איריס

The Solution for Polution is Dilution הבת שלכם מוצפת כרגע הורמונים: טסטוסטרון שגורם תוקפנות, אדרנלין מהפחד - והיא מנסה לברוח הכי רחוק שאפשר, ואנדורפינים שמטשטשים את שיפוטה. הדרך המיטבית לצמצם נזקים: שתייה מרובה, ואמבטיה חמה אפילו פעמיים ביום, לשטוף את הכל החוצה. אחרי כן היא תישן המון שעות ותקום רגועה ... לפחות לכמה שעות. העבירו לסבתא. בהצלחה וחיבוקים יערה

iris00

New member
יערה.....

הילדה לא לוקחת הורמונים מאיפה זה? איך ניקח אם זה לא חוקי מתחת לגיל 18? אנחנו חסרי אונים היא מאד רוצה להתחיל לקחת אבל איך ?למי לפנות? היא אומרת שיש שמתאימים לעצמם ולוקחים,אבל היא מפחדת בקיצור ניסינו ליצור קשר אם כמה אנדרוקרינולוגים אבל אין דרך דרכם לפני גיל 18. ייתכן מאד שאם היא תתחיל לקחת הורמונים היא תרגיש יותר טוב היא מתה מתה להתחיל את התהליך מה עושים אם זה? איריס

DarlingAdam

New member
ההורמונים שיערה הזכירה,

טסטוסטרון, אדרנלין וכו', הם חומרים טבעיים שנמצאים בגוף של כולנו. לא מדובר על חומרים לא חוקיים ש"לוקחים" אלא על מה שהגוף עצמו מייצר.

ליטל ו

New member
יערה מתכוונת

שלדעתה, מפני שהבת שלך נמצאת בגיל ההתבגרות, היא מתמודדת עם כמויות גדולות של הורמונים שהגוף שלה מייצר טבעית - כמו אצל כולם בגיל ההתבגרות.

אורי 0

New member
ליתר דיוק

יערה מתכוונת שהבת שלך כמו כל זכר ביולוגי בגיל ההתבגרות, מייצרת טסטוסטרון, ואדרנלין ואנדרומורפינים כמו כולם. לפני שנה פלוס עלתה פה טרנסית בת 16, או מי שנראה כטרנסית בת 16, במצב די דומה מבחינת קריזה - אבל לחלוטין לא דומה מבחינת ההורים (טיפוסים לחלוטין לא מקבלים, יצא לי לפגוש אותם). יערה טענה שהמצב הזה הוא בגלל הטסטוסטרון, ויעצה לה חד-וחלק להתחיל הורמונים נשיים (וגם הסבירה לה איך לקחת וכמה עולה). כשאותה בת 16 אושפזה בבית חולים לחולי נפש, היא התקשרה לבית החולים וניסתה לשכנע את הפסיכיאטרים לתת לחולה החדשה (שבשביל בית החולים היתה חולֵה, כמובן) הורמונים כדי להרגיע אותה (בטח סיפקה לצוות קצת בידור). אני ועוד מישהי ירדנו עליה עם בולדוזר ומאז היא קצת יותר נזהרת, ומסתפקת בעצות בדבר דילול ההורמונים עם שתיה (לי נראה שטררם כמו אמבטיה חמה בקיץ באמת יעזור, כלומר אם היא תסכים להיכנס לשם). בקשר לשתיה - שלושה ליטר זה מה שצריך בקיץ, אבל יותר מחמישה ליטר (עשרים כוסות) זה מסוכן. שכחתי לשאול אתכם שאלה אחת - האם מי שמטפל בה עכשיו מודע לעניין המגדרי? איך הוא/היא מתייחס אליו? מה ההמלצות שלו בענין?

גם אני לא חושבת שיש קשר

בין הורמונים למצב נפשי וקריזות. לא מדברת על זה שהיא בקריזה כי היא לא מקבלת טיפול הורמונלי כמו שהיא רוצה (וכנראה גם צריכה). אני מדברת על זה שזה שהיא בקריזה או עצבנית או במצב נפשי רעוע לא קשור פיזית לטסטוסטרון... ואם זה היה בן רגיל במצב נפשי דומה, גם אז היינו מאשימים את הטסטוסטרון ורצים לתת לו הורמונים נשיים? לא. אז אני לא חושבת שיש קשר. זה שהיא בגיל ההתבגרות וההורמונים - לא משנה כרגע איזה - משתוללים וגורמים לה למצבי רוח משתנים וכו', זה באמת נכון וידוע, ועובר על כל נער או נערה מתבגרים. שתיית מים או אמבטיות חמות, יכול להיות באמת שעוזר. אבל יש להפריד פה בין אחד לדבר שני, לא "לערב חלב בבשר".

אורי 0

New member
לא אמרתי שאין קשר

נדמה לי (אני כמובן לא מסמך וכו') שהרבה פסיכיאטרים דווקא חושבים שיש, לפחות בגיל ההתבגרות, קשר בין ההורמונים למצב הנפשי הלא-יציב. שמעתי גם תאוריה אחרת - שאני לא יודעת על מה היא מתבססת - מפי טרנסית ותיקה שעבדה בזנות, והסבירה לי למה הטרנסיות שעבדו בתל ברוך היו מתקוטטות אחת עם השניה - כי נוצר אצלן מצב של "התנגשות הורמונים" בין ההורמונים הזכריים שהן לוקחות להורמונים הנקביים שהן מקבלות. אבל היא כמובן אין לה שום השכלה רפואית. מה שרציתי להסביר - זה איך יערה רואה (או ראתה פעם) את הדברים. אני לא יודע אם היא צודקת או טועה - זה פשוט לא לעניין להציע לנערה בת 16 שאת מכירה מהרשת לקחת הורמונים, כי את לא יכולה לדעת כלום. במקרה שלנו יש הורים שיכולים לקחת על עצמם אחריות. אבל זה עדיין היכרות ברשת, ועדיין זה לא חוקי.

בסדר

דיברתי על זה שהיא מאשימה כביכול את הטסטוסטרון. הימצאותו בגוף של טרנסית אומנם לא רצויה בטח לא ברמות שיש בכל גבר רגיל אבל שוב - אם נער רגיל היה במצב נפשי לא יציב אז היו נותנים לו הורמונים נקביים? לא. אז אומנם הילדה המדוברת היא לא "נער רגיל" לא נראה לי שטיפול במצבה הנפשי אמור לכלול טיפול הורמונלי. (אולי המיקרה של הבת של איריס הוא לא דוגמא טובה כי זה נשמע שהיא מדוכאת בעיקר בגלל שהיא רוצה להתחיל את השינוי אבל נגיד במיקרה של מעיין או איך שלא קראו לה אז שאושפזה כמו שהבנתי בבית חולים פסיכיאטרי אחרי התאבדות אם אני זוכרת נכון אז במצב כזה לא באים לרופאים המטפלים בה ומציעיםמ להם לתת לה טיפול הורמונלי. גם אם היא צריכה את זה אבל יש זמן ומקום לכל דבר. לא פלא שצחקו עליה שם, זה לא היה במקום היציאה הזאת). יערה - אוהבים אותך!

Yaara77

New member
יצחקו הרופאים כאוות נפשם

בשעתו צחקו אותם הרופאים ממש גם על כל מי שטען שהוא בן המין הנגדי ואף כיבדוהו במכות חשמל. אני לא הייתי מזדרזת להיתלות בלעג של רופאים כהרשאה להשתלחות בי או בכל אחת אחרת בפורום. גם האיזכור הלעגני השב ונשנה מפי אורי של המלצתי לאותה נערה ליטול הורמונים אינו מעיד טובות על הלועגים ובהחלט איננו לרוחי שלא לדבר על תרבות פורום חברית. אני את הלקח למדתי - ואף דיווחתי על כך לאדם (כן אדם - שים לב להשתלחות): מה שיש לי לאמר מעבר לדברים כלליים ו"פרווה" אני מעבירה במייל פרטי - כל אלה שכתבו לי נענו באהבה, רחוק מעינם של אלה שמומחים בלעג, אולי גם בהמון ציטוטים מכל נייר שנכתב אך קצת פחות בנושא הסיוע המעשי לטרנסג'נדרים במצוקה לעצם העניין - במדינה המתקדמת ביותר בעולם בנושא הטרנסג'נדריזם - תאילנד מתחילים ה-ר-ו-פ-א-י-ם טיפול הורמונלי בגיל 12-13 ומשלימים את הניתוח המלא בגיל 17-18. בארצות מערביות מסויימות מתחילים היום טיפול הורמונלי בגיל 15-16. בארצנו, קראתי שגיל הטיפול בפרוזק, בהמשלה, הורד מ- 18 ל- 12-13 (לא בטוחה במספרים). זו רק שאלה של זמן עד שהורמונים לבנות/בני הנעורים יהיו IN. בינתיים IN זה להשתלח וללעוג. יופי לכם. קיים ביאההו פורום ענק לעניין לקיחה עצמאית של הורמונים, המעניק מידע מפורט ומלא לכל אלה שהממסד מתעלל בהם, בגלל גיל או תרגיל או השד יודע למה. מחצית מהבנות שהיו איתי בניתוח, נטלו הורמונים בהחלטה עצמית על סמך מידע וכללי זהירות פשוטים, ורק לאחר מכן עברו להשגחה רפואית. כולן היו אקדמאיות. אחד הסימנים הפסיאטריים המובהקים לטרנססקסואליות הוא ... הנכונות ליטול הורמונים גם בלי הרשאת רופא, בכל גיל. כל אחת שבאה לרופא מומחה בנושא ומודה שנטלה בלא רשות .... מקבלת מרשמים ובדיקות להשגחה, ובא לציון גואל. זוהי הקידמה שיצר ראסל-רייד בלונדון. (ואני מתערבת מה מתכנן אורי לכתוב מיידית). ועכשיו אתגר לכל המשתלחים דלעיל: נראה אתכם פעם אחת, רק אחת, מחשים ולא משתלחים בי. עייפתי, וחבל שבכל פעם שאני משיאה עצה אני חוטפת רפש. רפש איננה דרך נאותה להראות אהבה. חיוכים נוגים יערה נ.ב. אני מזמינה כל מי שסובלת ומבקשת עצה ומוצא לפנות אלי במייל פרטי. הסיבה ברורה כשמש.

Yaara77

New member
בקשה מאדם

אני חושבת שאת ההודעות דלעיל שכל עניינן הכפשה שלי ניתן להשמיט, אלא אם אתה מאמין שזו הדרך להתנהל כאן. אין לי עניין לבוא בקהל שזו דרכו. אומר רק שבקהלים בהם אני באה במסגרת עיסוקי לא יעלה על דעת איש לנהוג ביערה באי כבוד שכזה. אני עומדת על כך שיכבדוני - I HAVE EARNED IT לשיפוטך - אתה תקבע את נוהגי הפורום ובהתאמה מי יתאמץ לבוא בשעריו ולכתוב בו. נדמה לי שמגיעה לי התנצלות מכל אלה שהשתלחו בי. שלך יערה

DarlingAdam

New member
אני יכול למחוק,

ואת צודקת בכך שלא נהגו בך בנימוס, ושזה מעצבן. הבעיה היא שאי אפשר בתפוז למחוק הודעה בלי למחוק את כל ההודעות שבעקבותיה, ואיתן את ההודעות שלך בשרשור הזה :( לכן, מבחינתי, הבחירה שלך - אפשר להשאיר את מה שיש ורק לקבוע שלא ייעשה כך בעתיד, או למחוק הכול ולשפוך את התינוקת עם המים - איזה ביטוי מטריד, דרך אגב - למחוק את ההודעות שלך עם ההודעות הבעייתיות. מה דעתך?

אורי 0

New member
זו לא היתה "הטלת רפש"

זו הדעה שלך. אני לא בטוח שהיא מופרכת (כך הסברתי לטורפדואית. אם שמת לב. אופס, לא שמת לב). אני חושב שזו עדיין הדעה שלך, וזו היתה המטרה - להסביר לטורפדואית את התפיסה שלך. אני מצטער על העקיצה החוזרת בעניין ההמלצה ההיא - בסופו של דבר זה רק מראה עד כמה את דבקה בדעתך. כולנו עוברים על החוק לפעמים, אני עשיתי את זה פעם אחרונה אתמול, סליחה היום - כשעברתי לא במעבר חציה. זה מסוכן אבל אני לוקח את האחריות על עצמי. אותו דבר עם נטילת הורמונים לא חוקית. אני לא יודע אם זה רע לתת לבת של איריס אנדרוקור - אבל אני לא איריס ולא יכול להיות אחראי על זה. הבעיה היא שאני לא מכיר את איריס, ותאורטית, לפחות (תאורטית, כמובן!), היא יכולה להיות טרנסית בת 16, או אלוהים יודע מי. וחוץ מזה אסור להמליץ על דברים לא חוקיים. אז אני מנסה להזכיר נשכחות. ואני מצטער, את אחראית למה שכתבת, גם לפני שנה וחצי. את לא ילדה קטנה ויכולה לענות, אם יש לך מה להגיד. אם טורפדואית יכולה לעמוד בזה שמבקרים אותה, ואפילו טיראל, גם את יכולה. מותר לך להתווכח, מותר לך לוותר על הפוצי-מוצי עם כולם - לא כולם חייבים להיות חברים שלך כאן. אבל את נפגעת כשאני קורא לאזור במוח, שלפי המאמר ההוא אחראי לכל הסיפור, "בולקלה". לסיכום, אני מתנצל אם פגעתי בך, לא זו היתה הכוונה. לו רציתי לפגוע בך אישית, היתי עושה זאת באופן אחר. אבל גם כשרתחתי עליך, בעניני חן אלקובי למשל, נמנעתי מזה.

../images/Emo23.gif יערה ../images/Emo23.gif

לא הייתה בהודעתי שום הטלת רפש או לעג כלפייך. ממש לא. אני מאוד מכבדת אותך ואת דיעותייך, לדעתי יש לך אחלה ראש, את מקסימה, איכפתית, עוזרת, וחשובה מאוד לכל פורום טרנס. אני פשוט הבעתי את דעתי, את הדברים שנראים לי נכונים ושראיתי לנכון להעלות אותם לדיון. אם לא הסכמת עם משהו שכתבתי את באמת הרבה יותר ממוזמנת לכתוב ולהגיב ולתרום מהידע שלך. לא ציינתי את הצחוק של הרופאים כהרשאה להשתלחות בך. רק במסגרת הידע הלא-מאוד-מורחב בוודאי של אותם רופאים בנושא אני לא מתפלאת שאותה המלצה הצחיקה אותם. ועם הידע-הכן-מורחב שלי אני מסכימה שלא לגיטימי לצחוק על מישהי שבאה ומציעה הצעות לעזרה, אבל גם אני לא חושבת שטיפול הורמונלי מתאים למישהי בדיוק אחרי ניסיון התאבדות ובאותה סיטואציה שהיא נמצאה בה. זה הכל. שום דבר מעבר לזה. שום לעג, שום זילזול, שום רפש. רק דיעה שונה. וכאמור את יותר ממוזמנת לכתוב את דעתך/ליידע אותי עם העובדות/לתקן אותי/להסכים איתי, העיקר לא להיעלב, כי באמת אין ממה. כמו כן אני לא רואה סיבה למחוק אף אחת מההודעות בשרשור הזה. אורי יודע להיות ציני לפעמים אבל חשבתי שאת כבר מכירה אותו. ככה הוא מביע את דיעותיו. זהו. אני באמת מקווה, יערה, שתישארי איתנו בפורום. את חשובה פה.

iris00

New member
ליערה

כבשת אותי את נישמעת ממורמרת. אל לך להיות. את כל כך צודקת המחשבה שלך כל כך אנושית ומלווה בהרבה רגש. הנהדר שגם ההגיון בדברים לדעתי מוכיח את עצמו. חיזקי ואימצי איריס

אני מסכימה איתך

חבל לי שהנושא של הורמונים לבני נוער לא עולה בכלל על סדר היום.

DarlingAdam

New member
צריך לעלות על סדר היום.

אז תעלי את זה על סדר היום - תעשי מה שנורה עושה, תכריחי אותם להקשיב לך :)

למעלה