שאלה לכולם?

אורי 0

New member
הסיפור של תל השומר

בתל השומר ישנה ועדה של משרד הבריאות שמטפלת, מכוונת ומאשרת טיפולי שינוי מין - הורמונים וניתוחים. עד לא מזמן (וכנראה גם עכשיו) ניהלה את העסק ד"ר דליה גלבוע, הפסיכיאטרית הראשית במשרד הבריאות (או תואר דומה). יש דעות לכאן ולכאן. אני הבנתי שהקריטריונים די נוקשים, וכוללים בין השאר יציבות נפשית. אבל כאמור זה רכילויות. בעיקרון הטיפולים אמורים להיות מכוסים ע"י קופ"ח. לגבי הורמונים אין כנראה בעיה. באחרונה פורסם מקרה של ftm (בן שנולד נקבה, ההפך מהבת שלכם), שאושר לו ניתוח בתל השומר, והקופת-חולים שלו סרבה לממן אותו. בקשר לאיכות של הניתוחים - אין לי מושג. מעולם לא שמעתי שיש אפשרות לקבל שם טיפול הורמונלי לפני גיל 18. נורה היא בלי ספק המקור המוסמך ביותר למידע על תל השומר. יש לה טלפון ועכשיו לצערי אולי יהיה לה יותר זמן (היא תהרוג אותי...). בקשר לטיפול: למרות שד"ר אילנה ברגר היא לא חזות הכל, הייתי מציע אולי להתייעץ אתה גם כן. לכל הפחות היא טיפלה בעשרות של טרנסיות וטרנסים.

iris00

New member
תל השומר?

בכל זאת לא הבנתי כדאי ליפנות לשם או לא? ואם באמת קיים שם טיפול למה המון טרנסיות שאני אישית שוחחתי איתם הגיעו למצבים רעים זנות וכו... כדי לממן את השינוי? ממש לא ברור לי. מה הקשר למכות חשמל? מזעזע אותי ומפחיד. ועוד שאלה מה אנחנו עושים עם הצו גיוס הראשון? לא רוצה בשום אופן להתגייס לצהל. איריס.

תשמעי איריס

יש לך באמת המון שאלות חשובות אבל אני חושבת שהאדם שיידע לענות לך על הכל בצורה הכי טובה ומפורטת זאת נורה גרינברג (אני מניחה ששמעת עליה). לחצי כאן ותקבלי הכוונה איך להגיע לנורה. תדברי איתה בטלפון, תגידי לה הכל, כל השאלות שמציקות לך, והיא תענה לך כמו שצריך, אני בטוחה. היא באמת המקור הכי הכי טוב ומומלץ לגשת ישר אליה בשביל מידע, עם כל הכבוד לפורום.

iris00

New member
לטורפדואית......

אני מודה לך מאד. אני בקשר עם נורה וגם הילדה שלי. אני יתקשר אליה שוב,וגם אולי העזר ביערה. אני ישמח עם תמיד תגיבי. איריס אתכם באש ובמים.

אורי 0

New member
בירוקרטיה זה נורה

את יכולה לאסוף רשמים מכולנו, אבל אני לא חושב שלמישהי יש את הנסיון המצטבר שלה. "כדאי" זה החלטה שלכם. למיטב הבנתי, כאמור, יש להם קריטריונים די נוקשים, ויש כאלה שלא הסתדרו איתם. מכות חשמל, למיטב ידיעתי, שייכות להיסטוריה. אבחנה של דיספוריה מגדרית (מה שיש לבת שלכן, אם הבנתי נכון) אמורה למיטב זכרוני לשחרר מצה"ל, אבל אל תתפסי אותי במלה. אני מציע גם להתייעץ עם ד"ר אילנה ברגר, שטיפלה כבר בערמות של טרנסיות. לפחות יעוץ, הפניות וכן הלאה.

אפרופו צה"ל...

גם אני קיבלתי שיחרור מצה"ל (אומנם לא על דיספוריה מגדרית, אלא על קישקושיאדה אחרת שהפסיכולוג שלי רשם להם, חבל באמת שלא אמרתי ישר את זה, זה היה חוסך לי כמה טירטורים ללישכת גיוס תל השומר
). בכל מיקרה אז בכלל גם לא רציתי להתגייס. היום אני מבינה שפשוט לא רציתי להתגייס בתור זכר. עכשיו, בהיסתכלות של פחות משנתיים אחרי, אני לא חושבת שהייתי מתנגדת להתגייס בתור חיילת (כמובן אחרי שינוי מין, לא בן בבגדי חיילת). אם אז זה היה אנטי צה"ל לגמרי, היום אני מבינה שפירשתי את התחושות שלי לא נכון וזה היה פשוט אנטי-להתגייס-כזכר, והייתי מתגייסת די בכיף כנקבה. לא שזה היה עוזר לי הרבה גם אם באמת הייתי מבינה את זה בזמנו, הרי שינוי מין לא עושים ביום ולא במיוחד לקראת הגיוס, אבל יש תחושה מסויימת של החמצה. סתם הירהורים...

למעלה