שאלה לכולם

שאלה לכולם

אפשר סתם לקבל את דעתכם על "מה אני יכולה למצוא ביהדות שאין בכל דת/דרך חיים אחרת"?? אני באמת לא מבינה מה אתם מוצאים שם.. אתם מדברים על כל היופי והעומק.. ועד היום מצאתי יופי ועומק רק בנושאים שלא קשורים ליהדות, אנא העירו את עיניי.. אתם למשל מדברים על חגים בכזו שמחה ויופי ואני ממש לא מבינה עם כל המאמץ..לא מבינה מה יפה בזה. מה מבדיל את הדת הזו מכל דבר אחר?? מקסימום תודו בעובדה שכנראה יש אמת אחת והיא שאם לא נוהגים כך=הולכים לגיהנום.. כלומר תודו באמת והיא שעושים זאת מתוך פחד..אבל מפה ועד למנטר שעושים זאת מתוך אהבה-יופי-ועומק?? אני יכולה למצוא לכם המון דברים שליליים ונוראיים בתנ"ך..אז מה?? עדיין תגידו שזה ספר מדהים?? למה??..למה כל הצביעות הזו?

arriy80

New member
תשובה לא מספקת

מי שרוצה ללמוד חכמה מחכמות העולם לא יתחיל בשאלות (קצת מתגרות) שנובעות מחוסר ידע. הוא ילך ללמוד אצל המומחים לאותה החוכמה וכך ידע אותה. אי אפשר להבין את העומק שביהדות, את השמחה שבחגים (מלבד החגיגה), את היופי של השבת, בלי לדעת על היהדות בכלל, על הדרך, על המקור שלה! המבדיל את הדת הזו מכל דבר אחר הוא, שאלוקים בורא העולם התווה אותה, אלוקים נתן אותה לנו, ואנחנו הולכים בדרך הזו. אנחנו בהחלט מבינים שיש מקום לפחד מלעבור על חוקי הדרך הזו, אך אין בזה כדי לגרוע מהשמחה, מהרוגע, מהסיפוק שההליכה בדרך זו מעניקה לנו. אפשר למצוא הרבה דברים נוראיים בתנ"ך, אך את האמת שעומדת מאחוריהם ניתן לברר רק באמצעות האנשים שחיו בתקופת התנ"ך, או הסמוכה לה, או מאנשים שקיבלו מאותם האנשים שחיו אז. מסקנה: בשביל לדעת צריך ללמוד. ובשביל ללמוד, כדאי ללכת לאנשים המוסמכים ללמד, לאלו אשר קיבלו את הידע העובר מדור לדור.

לא לכולם היכולת

או הכסף/הזמן/האנרגיות ללכת וללמוד עכשיו את ה"חוכמה" הזו במשך שנים. אם אתה כ"כ רגוע יש כנראה משהו שאתה יודע ואני לא.. אנא פרט. תודה. ובוודאי שהפחד מעונש גורע מהנאה. לא לקשקש במוח.

tamarhp

New member
זה לא תירוץ..

אם אדם חולה מאד, הוא יגיד "אין לי זמן/כסף ללכת לרופא"? אם זה חשוב לו, והוא מבין שמדובר במשהו קריטי, הוא לא יתקמצן על זמן וכסף. אם אדם חושב שיש דרך מסויימת שהיא עדיפה, נכונה, אמיתית, או כל הגדרה אחרת שתרצי - הוא צריך להבין שזה מספיק חשוב בשביל לחקור ולמצוא את הדרך הנכונה.

hodaya323

New member
זה ממש לא נכון...

-בסיעתא דשמיא- זה ממש לא נכון... את יכולה להסתכל על החגים שיש לנו בעם היהודי ולהגיד שזה הדבר הכי יפה בעולם... מה יותר יפה מלשבת עם כל המשפחה.. עם האנשים שאת אוהבת ולחגוג איתם משו מסויים ששייך לעם שלך ולדת שלך.. כמובן שלכל חג את הסיפור שלו שאותו כמובן חוגגים. אז לדוגמא לשבת ולחגוג בפסח: את זה שהקב"ה הוציא את העם ממצרים... פתח להם את ים סוף... שבאמת זהו נס עצום..!! לכן אני אומרת שכמו שחוגגים ושמחים כשמישהו מתחתן -ככה שמחים כשיש חג. הכל תלוי גם באופן שבו את מסתכלת. התורה עצמה היא דבר מקסים. באמת שהכל תלוי באיך שמתיי'חסים לזה. שבת שלום

את טועה לחלוטין!!!

החגים האלה בכלל לא משמחים. למה את טוענת שהם משמחים כשאני אומרת לך שאני לא מוצאת בהם עניין והם מדכאים?? וחתונה זה בכלל מדכא, לא רומנטי, הופך את החיים לאפרוריים, מוציא את העניין, הריגוש וכו.. אולי מבנה המוח שלך גורם לך לחשוב שהדברים המדכאים האלה הם שמחים. אז הבעיה היא אצלך! ואין זה הופך אותך טובה יותר.

בטטה גם

New member
מי שחוגג את החגים

באמת בצורה האמיתית שלהם (ולא אכל בפסח גם מצות וגם לחם לדוג') יכול להבין את השמחה שבלוותר על הנוחיות שלך למען משהו רוחני יותר.. או נגיד בבתפילה אז יש תפילות שאם באמת מתכוונים ממש מרגישים קשורים לה' ומה יותר נפלא מלהרגיש קשורים למי שברא אותך למלך של העולם?! אני לא אשקר ואגיד שלפעמים אין ת'קטעים המעצבנים בדת שאסור לעשות את זה ואסור את זה וגם את זה אסור... אבל בכללי אני ממש שמחה שאני דתיה כי זה מה שאני באמת מאמינה שהיא הדרך הנכונה.. ואין שום דבר יותר משמח מאשר להאמין במה שהולכים בו..

arriy80

New member
בשביל זה צריך לעבור את ההתחלה

בשביל להרגיש את הסיפוק בלוותר על הנוחיות שלנו למען משהו גדול שמעלינו - צריך להבין שאכן קיים משהו גדול מעלינו, ושהוא ציווה אותנו לפעול כך, ובקיום מצוותיו, אנו מתקרבים אליו. מי שעדיין לא מבין שיש אלוקים ושהוא ציווה אותנו לקיים מצוות כולל שבתות וחגים, איך ירגיש את ההרגשה שאתה מרגיש?

את לא יכולה להיות "שמחה שאת דתיה"

כיוון שנולדת לתוכה ולא לתוך חיים נניח באירופה ללא כפיה דתית ועם תענוגות מסוג אחר..ובאופי שלך (כנראה) להיות מרוצה מכל מצב פחות או יותר..גם אם היית חיה כערביה מוסלמית היית שמחה בחלקך מכיוון שזהו מבנה המוח שלך..והוא די השרדותי.. כעת, להנות מהחגים את מצליחה כפי שהיית מצליחה להתחבר לבודהא בהודו...אלו היכולות ה"רוחניות" שלך..(כמובן שמרוחניות אחרת היית משיגה יותר הנאה כי היא מפותחת יותר אבל אין זה שייך)..בוודאי שאם אנסה להשיג הנאה מדבר שנראה לי משעמם..בסוף אצליח (בגבולות הסביר.. שכנועים פסיכולוגיים, מנגנוני הגנה, חיזוקים סביבתיים) אגב, את באמת מרגישה כ"כ הרבה איסורים?? הרי נולדת אליהם לשמחתך.. בוודאי שאין דבר יותר משמח מלהאמין בדרך שלך, זו זריקת מוטיבציה, נוחות..ושוב מצביע על מבנה מוחך שגורם לפחות קונפליקטים ממוחי שלי. לך אין הוכחה לקיום הבורא..הושתל בך משהו מילדות..הושתלה בנו הישראלים הרבה כפיה דתית... עד כדי שכחילונים אנחנו נוהגים ע"פ צווים דתיים שאנו לא מאמינים בהם בלי משים.

arriy80

New member
כמו שאת לא יכולה להבין את השמחה הזו

את יוצאת מתוך נקודת הנחה, שאין אלוקים. את מבינה שההולך בדרכי הדת, הרי הוא מתנזר מכל הנאות העולם הזה, וחי במין "בועה". כתבתי לך בהודעה אחרת, שאת עדיין לא התחלת את הדרך בכדי להבין את דרך היהדות ואת חיי ההולכים בה. נכון שאם תתאמצי להשיג הנאה מדבר משעמם, היית מצליחה. אך אם יש בכוחך להבין שדרך היהדות היא הדרך החשובה בחיינו, ואפשר לקבל סיפוק מעצם ההליכה בדרך, לא היית צריכה להתאמץ בכדי לשמוח בדרך הזו. הושתלה בנו הישראלים הרבה כפיה אנטי-דתית שגורמת לנו להבהל מכל נושא הקשור ליהדות. כי אולי אני "יחזור בתשובה" ואולי אני יצטרך ללבוש שחורים ולהתפלל כל היום. די! עזבו את הדעות הקדומות, תפתחו את העינים והלב! אף אחד לא דורש מכם ללבוש שחורים וללמוד בישיבה! בסה"כ מציעים לאנשים להבין מה עומד מאחורי השקפת היהדות. ירצו - יקיימו, לא ירצו - לא יקיימו. לפחות יבינו!

rachel437

New member
מדוע שלא תלמד על המפץ הגדול

ואבולוציה ומדוע שלא תלמד בקורת המקרא, תפתח את הלב והעינים, אף אחד לא מכריח אותך להתנצר, תרצה תאמין לא תרצה לא תאמין.

arriy80

New member
המפץ הגדול לא דורש ממני כלום

אם העולם נברא "מאליו" מפיצוץ מסתורי, שלא ברור מאיזה חלק הוא התחיל, אני לא חייב לאף אחד כלום. אני יעשה מה שבא לי. אף אחד לא יכול לצוות אותי על מצוות וחוקים ועולם הבא. אבל יש כאן דרך מחייבת, שמתעקשת שהיא האמיתית שניתה ע"י בורא העולם, והיא קריטית, אז ודאי שחשוב ללמוד עליה!

הדרך לא יכולה להתעקש

אתה מתעקש להשאר דבוק ברעיון, שהרי לא לחינם בזבזת 10 שנים במצוות וכעת רק בגלל כמה "רודפי תענוגות מסריחות" תחזור בך, הרי הכי כדאי לשכנע גם אותם ללכת בדרך הזו, העדינות משתלמת, הסבלנות הולמת..העיקר שגם הם יסבלו ושתהיה הזדהות.

arriy80

New member
הדרך אכן מתעקשת

כל היהודים שחיו מאז מתן תורה ועד עכשיו, התעקשו שאכן זו הדרך. הם נהרגו נטבחו ונשרפו, רק מפני העקשנות הזו, שלא עזבו אותה גם במחיר חייהם! ומי שלא מכיר את הדרך, ולא למד לחיות על פיה, ודאי אומר שללכת בדרך זה "לסבול".

rachel437

New member
אתה לומד רק על דברים שמחייבים אותך

למה שלא תלמד את כל הדתות בעולם? אולי דתך טועה. עולם הבא היא המצאה שהיהודים לקחו מדתות אחרות.

arriy80

New member
אני לומד תחילה על דברים חשובים

ההדרכה לחיים טובים ועל השגת השלמות - נמצאת בתורת ישראל. מאיפה לך שהיהודים לקחו מדתות אחרות?

rachel437

New member
כל דת טוענת

שהשגת השלמות נמצא בתורה שלהם. כבר כתבתי קודם, אלוהים לא כתב כלום על עולם הבא, זה חיקוי מדתות אחרות, תלמד ותחכים, אתה רק בתחילת הדרך.

למעלה