שאלה לכולם

arriy80

New member
אשר יאמרו לך תעשה

"על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" ומה עם הפסוק הזה? מובן שיש כאן מתן סמכות רחבה לחכמים. צריך להבין מהי הסמכות וכיצד הם אכן פוסקים.

rachel437

New member
אשר יאמרו לך תעשה

לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", אפילו אם אמרו לך על ימין שהוא שמאל או על שמאל שהוא ימין. לשון רש"י. כותבי התורה דאגו שלא תחשוב ולא תשאל שאלות. רק אדיוט יאמין למישהו שאומר לו על ימין שהוא שמאל. את מי צריך להבין בדיוק? אתה מאמין לחכמים, תבוא עליך הברכה. אני מאמינה שהכל נכתב בידי אדם ומשום כך לא מקבלת, אם מישהו אומר לי על ימין שהוא שמאל.

rachel437

New member
דרך אגב ,

הפסוק הזה מדבר על האנשים העומדים לדין והתורה מצווה עליהם לשמוע לכל השופט או הכהן, אין לזה קשר לסמכות של החכמים לשנות. זאת עוד המצאה של חז"ל

arriy80

New member
אכן, אבל לא רק. ראי את כל הנושא

"כי יפלא ממך דבר למשפט בין דם לדם בין דין לדין ובין נגע לנגע " - גם על מצוות אישיות ואל רק על דיני ממונות.

rachel437

New member
ובין נגע לנגע

אין פה שום היתר לשנות דברים, מדובר פה בכהן ושופט הדנים בדיני נגעים, ממונות ודמים. פעם כשמישהו ראה רטיבות בביתו הוא הלך לכהן, היום הולכים למתקן גגות.

arriy80

New member
וזהו בדיוק פירוש רש"י

אפילו יאמרו לך על ימין שהוא שמאל, ועל שמאל שהוא ימין. זאת אומרת, אפילו כשאתה תבין את הכתוב כך, אתה חייב לשמוע בקולם כשיאמרו לך שהכתוב התכוון להבנה אחרת. כשתביני איזה רטיבות היתה בבית, ממה היא נבעה (לא מנזילה) ומה הכהן עושה, אז תוכלי להשוות למתקן גגות.

rachel437

New member
רש"י המציא הרבה דברים

פעם אנשים היו פרמטיבים והאמינו בשדים ורוחות וכשראו כתם על הקיר חשבו שהבית מקולל ורצו לכהן, היום מבינים שהכתם זה כתוצאה מרטיבות ותו לא, לכן הוציאו את הכהנים לפנסיה. אין פה מה להבין, כל משפט שני שלך זה, צריך להבין, עושה רושם שגם אתה אינך מבין, רק חוזר על מה שסיפרו לך.

arriy80

New member
כך את חושבת -דעתי שונה

נכון, אפשר לקשר את הכתמים על הקיר לשדים ורוחות, ואפשר גם אחרת. התורה מתארת את "הכתמים על הקיר" וחז"ל מסבירים מה הגורם להם. התורה מייחסת להם עניני טומאה, ומכאן ההפניה לכהנים שהוסמכו לאבחן את "הכתמים" ולהדריך על הטיפול בהם. אם את מבינה שכתמים אלו נבעו מרטיבות, זכותך. אני לא מכיר את הכתמים האלו, מפני שהיום הם לא קיימים, אך חז"ל אכן כותבים בקשר אליהם.

rachel437

New member
אני רואה שאתה מתחיל לקלוט

שהכל זה אמונה, אין שום ראיה לאמיתות התורה, זכותך להאמין בתורה או בשד בעל שמונה ראשים.

arriy80

New member
קלטתי מזמן...

בכדי להבין את הדרך שלי, את צריכה ללמוד על מסירת התורה, מי מסר אותה? למי מסר? את מי הסמיך לפרשה? אלו נושאים בסיסיים ביהדות. הבנת "הכתמים על הקיר" היא פועל יוצא מהשאלות הנ"ל.

rachel437

New member
כבר למדתי את הדרך שלך,

מי אומר שהדרך שלך צודקת? לשיטתך צריך ללמוד גם את הנצרות, אולי דתם היא הנכונה. קודם צריכים להאמין שהתורה נכתבה על ידי אלוהים ונמסרה בסיני ולזה אין שום בדיל של הוכחה. אני חרדית לשעבר, אתה לא מחדש לי כלום, התשובות שלך נדושות, כך עונים כל המחבת"ים כשאין להם מה לענות. אני בטוחה שיש לך כבר תרוץ אחר, לחרדים לשעבר.

arriy80

New member
הדרך שלי

אני רואה את הדרך שלי כנכונה. אם מצאת בה אי-הבנות זכותך ללכת בדרך שאת בוחרת לך. כשלי יש אי הבנה, אני הולך ושואל, מברר, ומקבל תשובות. אני לא בורח.

rachel437

New member
אולי התשובות שקבלתי לא סיפקו אותי,

מניין לך שלא שאלתי ובדקתי. אצלך בתור מאמין אין כזו מציאות של טעויות בתורה או שיכול להיות שהתורה נכתבה בידי אדם, לכן אם יש לך שאלה אתה מבין שחייבת להיות תשובה לשאלתך, אני אחרי הרבה שאלות הבנתי שהתורה נכתבה בידי אדם.

arriy80

New member
מבין אותך...

אני לא אמרתי שלא שאלת ובדקת. אני חושב שאם לא הייתי מקבל תשובות מספקות, הייתי מברר אצל אנשים יותר ויותר מוסמכים. לא מטיל ספק בסמכות האנשים שאותם שאלת, אך בדרך שלי כך הלכתי ועדיין אני הולך בה.

arriy80

New member
גם אני לא מאמין לפרשן בלתי מוסמך

יש לבדוק מי הסמיך את הפרשן הזה? מהיכן קיבל את סמכותו?

tamarhp

New member
לא מסכימה

למדתי בביצפר מסויימת ושמחתי מאד שבחרתי דווקא בו. היה לי ממש טוב שם. האם השמחה שלי תלויה בהשוואות? האם אני יכולה להעריך את ביה"ס בו למדתי רק אם למדתי גם במקום אחר כדי שאוכל להשוות? או אולי אקח דוגמה אחרת: אני נשואה, וב"ה התחתנתי עם האדם הראשון איתו יצאתי. היה לנו ברור שזה זה ולא הייתי זקוקה להשוואות עם גברים אחרים. את רוצה לומר לי שכל חיי אהיה אומללה כיוון שהשמחה האמיתית היא רק כאשר בדקנו כמה אופציות ויכולנו להשוות ביניהם?

לא, זה לא מה שטענתי.

טענתי שמדובר אך ואך ורק במבנה המוח שלך. אני-אם מכירה בחור חמוד..לעולם, אבל לעולם לא אחוש שזה "זה".!.כיוון שזהו מבנה מוחי הנוטה לשינויים, מצווי רוח, לבטים, נון-קונפרמיזם ועוד.. אינני מסוגלת להבין אנשים שהכירו ו"הרגישו שזהו"..בולשיט, זה נשמע לי מפוברק לחלוטין בלתי מציאותי ואף חולני!!! בטוחני שאם היית בעיר אחרת/מכירה בחור אחר-היית חשה תחושה דומה, מוחך מסופק מכל דבר סביר שיגיע או לא יגיע.. ופה זה מתחבר לדת שאליה ועליה גדלת. תפנימי יש מבנה מוח שנוטה להסתפק/סיפוק/תלות..ויש מבנה מוח שנוטה להתפזרות/סקרנות/תחלואים/ביקורתיות ועוד דוגמאות..

tamarhp

New member
מעניין

הכרתי בנים אחרים בחיי ומעולם לא הרגשתי שזה זה. זה לא ממש מסתדר עם התיאוריה שלך. בכל אופן, אין לי מה להתווכח - חבל שבכך שאת לא מבינה הרגשות של אחרים, את פוסלת אותם. יש הבדל בין לא להבין לבין לא להסכים - אבל מה שלא נקלט אצלך, מבחינתך חסר משמעות, וזו סגירות וצמצום אופקים מצדך.

למעלה