שאלה לכל חברי הפורום

TJSBZ

New member
מבחינתי, נכנס תחת "לא תעלוב"

אפשר בהחלט להסתפק ב"אני לא מסכימה".

tamarhp

New member
את יודעת מה הבעיה?

שלפעמים אנשים לא יודעים שהם מעליבים.

TJSBZ

New member
אז מאירים את תשומת לבם בעדינות

אבל אני התכוונתי ללא תעלוב באופן מפורש.

tamarhp

New member
ואז מתחילים ויכוחים

האם זה נקרא פגיעה או לא... מנסיון

מסכים עם תמר (קורה)

השימוש במילה "שטויות" לא מקדם את הדיון לשום מקום, וסתם פוגע. (וכנ"ל הטיותיה השונות: הבלים, קישקוש, וכו') אם שוללים צריך לנמק. אני יכול להגיד "שטויות" על כל דבר שלא תואם את דעתי, או שהוא שגוי לדעתי. מה עשיתי בזה?

vizini

New member
הדבר החשוב ביותר

הוא לשמור על לשון נקיה. בנוסף, המנעות מהתקפות אישיות (ולפני שתקפצו - כן, אני יודע שגם אני לא נקי מכך...) אני מניח שיהיו עוד הצעות נוספות מגולשים אחרים, אבל אני רוצה להוסיף כללים להנהלה, דווקא. אחד הדברים שמציקים לגולשים (ובמיוחד כאן בפורום) הוא מחיקה של הודעותיהם. אין חולק על כך שיש הודעות הראויות להימחק, ויש הודעות החייבות להימחק. אבל קורה וחלות טעויות, ונמחקת הודעה שלא היתה ראויה להימחק. אני מציע לשמור עותק של הודעות כאלה על מנת שיהיה ניתן לשחזרן במקרה הצורך. דבר נוסף - לפעמים על הודעה הנידונה להימחק תלוי שרשור שלם. במקרה כזה, אם אין כל דרך מלהמנע מלמחוק את ההודעה, יש לשמור את השרשור התלוי בה ולצרפו במקום ההודעה המחוקה. כך תמנע עוגמת נפש מצד גולשים שעמלו והשקיעו בהודעותיהם והכל ירד לטמיון.

בלתי אפשרי מבחינה טכנית.

ברגע שמוחקים הודעה, כל ההודעות שמשורשרות אליה נמחקות גם הן, ואין אפשרות טכנית להפריד ביניהן.

vizini

New member
אפשרי.

לפני המחיקה, פותחים את ההודעה המשורשרת ובתפריט File בוחרים באופציה save as ושומרים את ההודעה כקובץ html. לאחר המחיקה, ניתן לצרף את הקובץ השמור למקום שבו נמחקה ההודעה.

גוססי

New member
הענין פשוט למדי

תפקידו של מנהל הפורום הוא לאפשר דיון חפשי ופתוח. בהתאם לכך עליו להמנע ממחיקות וחסימות אלא במקרים של הפרעות קיצוניות (ניבולי פה חריפים או הודעות בלתי רלוונטיות שעשויות להתפתח לשרשורים שלמים). אין זה מתפקידו להגן על רגשות המשתתפים, לשמור על שמם הטוב של אנשי ציבור שנויים במחלוקת או להחליט עבור המשתתפים מה נכון ומה לא. בכל מקרה עליו לזכור כי תפקידו לנהל, לא להנהיג.

masorti

New member
אני מבין שאין לדעתך מניעה..

להסביר (לצורך הדוגמא...) בפרוטרוט מדוע מפלגת "שינוי" היא מהדורה חדשה של המפלגה הנאצית, ירון ידען הינו גבלס המודרני, והקונטרסים של "דעת אמת" מחקים במודע את העתון הידוע "דר שטירמר" ופועלים למטרה דומה. הרי הבהרת ש... אין זה מתפקידו של המנהל להגן על רגשות המשתתפים, ולשמור על שמם הטוב של אנשי ציבור שנויים במחלוקת. לי דווקא נראה שהתכוונת לומר... "אין זה מתפקידו להגן על רגשות המשתתפים הדתיים, לשמור על שמם הטוב של אנשי ציבור דתיים שנויים במחלוקת או להחליט עבור המשתתפים החילונים מה נכון ומה לא".

masorti

New member
סעיפים 8-1של TJSBZ...

בתוספת: "לא תנסח את הודעתך כך שתיראה כדבר-תורה או פסק הלכה, אלא אם זה אכן כך". (רמז: יוחנן כהן גדול פסק שאין צורך להדליק נרות בערב שבת, וזה בתשובה לשאלה של חילונית "מתחזקת".) נ.ב. אם כללים 6-3 של TJSBZ יוחלו בקפדנות על ההודעות של ויזיני, הוא ייחסם דה-פקטו. בתור אחת שמכירה אותו היטב מפורופ תיאולוגיה, את יודעת שאני צודק.

TJSBZ

New member
../images/Emo9.gif מחמיא לי שצטטת אותי

אבל בעצם למה לא לנסח את הדברים כמו שנסחתי?

vizini

New member
מעניין.

בדיוק רציתי לומר אותו דבר לגביך... אתה יכול למצוא דוגמא לטענה שלי לגבי אמת מוחלטת או ידע מוחלט?

masorti

New member
הנה דוגמא שלך לידע מוחלט...

על קיומו/אי-קיומו של האל.... כאן. ודוגמאות דומות יש ככוכבי השמיים וכחול אשר על שפת הים לרוב. (מה שנקרא... מספר אינסופי שאינו בר מניה)

vizini

New member
איפה יש פה ידע מוחלט?

אם כבר, זו דוגמא שלך להפרת סעיף 5...

למעלה