שאלה לכל חברי הפורום

masorti

New member
אתה מפר כרגע את סעיף 5...

מוזמנים כל משתתפי הפורום לשפוט האם בהודעתך אין בדל של רמז לידע מוחלט.

vizini

New member
בבקשה, אני אפילו מוכן לסקר...

כולם מתבקשים לקרוא את השרשור ולהצביע האם לדעתם אני הפרתי את סעיף 4 או שמסורתי הפר את סעיף 5?

TJSBZ

New member
מסורתי נעלבתי מאד ../images/Emo7.gif

למה לשאלות שלי אתה לא עונה?

גוססי

New member
אם אלה הן מחשבותיך...

אתה מוזמן להביען בחפשיות, ואני מקווה שאיש לא ימנע מבעדך לעשות כן.

masorti

New member
אני מקווה שהדיבר "לא תשקר"...

כלול אצלך בחוקי הפורום. כי כרגע הפרת אותו. מעולם לא טענתי ש"שינוי" אנלוגית למפלגה הנאצית. טענתי שהיא מפלגה פסבדו-אנטישמית ומזכירה משטרים כמו פולין של שנות ה-30. וזה לא אותו הדבר.

א ו ר בת

New member
כתבתי

"בצורה מעודנת משהו". התכוונתי, למשל ל(ויש לי את זה אצלי רק כי זה כלול בהודעה שלי שנמחקה ונשמרה על ידי) : "רק מי ששונא את הדת והדתיים מעומק נפשו מציע לחקות את המשטרים האנטישמיים האפלים ביותר.". אנלוגיה או לא - זו הרוח (ואין עם זה בעייה, מצידי).

masorti

New member
חסרים משטרים אנטישמיים אפלים?

הצאר הרוסי, פולין בין מלחמות העולם, ספרד בתקופת האינקויזיציה, ממלכתו של אנטיוכוס.

masorti

New member
"אפלים" ברבים...

כמה משטרים נאציים אתה מכיר בהסטוריה? כרגיל אתה מפר את סעיף 5.

vizini

New member
"האפלים ביותר"

גם ביותר, וגם עם ה הידיעה. אתה מפר לא רק את סעיף 5, אלא גם את סעיף 6...

א ו ר בת

New member
זוכר שהזכרתי לפני כשעה

את ה"מעודנות" ? אז הנה : " פולין ב-1937 היא הדוגמא העדינה יותר". ואם ברזי העברית עסקינן הרי ש"המשטרים האנטישמיים באירופה" – ריבוי ה' הידיעה – כולל את כ ו ל ם. תפסיק להיתמם.

masorti

New member
אז מה הפואנטה?

פולין של 1937 היתה זהה למשטר הנאצי? אכן, מפלגת שינוי מתנהגת כמו ממשלת פולין של 1937. השר פורז הציע בעבר הצעת חוק לאסור את השחיטה הכשרה. בדיוק כמו החוק שעבר בפולין של 1937, ומאותם טעמים. וזה לא יעזור לך. לא תמצאי השוואות בין "שינוי" לנאצים. רק למשטרים אנטישמיים שונים במהלך ההסטוריה. במקום לתקוף אותי, כדאי שתוכיחי אובייקטיביות ותתקיפי את ויזיני על כך שהוא טוען לידע מוחלט.

א ו ר בת

New member
הפואנטה פשוטה

"המשטרים האנטישמיים באירופה" כולל את כל המשטרים האנטישמים באירופה. לגבי פולין, ההקשר שלך היה : "אתה מוכן להזכיר לי איזה מדינות אסרו שחיטה כשרה ומאיזה טעמים?... (פולין ב-1937 היא הדוגמא העדינה יותר)". וכולנו מכירים, כמובן, את הדוגמאות הפחות עדינות. אני יודעת שנושא השואה קרוב לליבך (וגם לליבי) ואתה נזהר מלכתוב את המילה המפורשת אבל מתוך דברים שכתבת אין מנוס מהמסקנה שהההשוואות שלך, גם אם לא ישירות, היו קרובות מאוד לשם. כמו שאפשר לראות גם בדוגמאות שהבאתי. לא יודעת על איזו התיימרות של ידע מוחלט, כביכול, אתה מדבר. יש נושאים שאני לא מבינה בהם ולכן לא מתערבת. אם תפנה את תשומת לבי למשהו קונקרטי שאני מבינה בו ואני אמצא לנכון וזה יהיה נורא חשוב לך אז אני מוכנה לתקוף גם אותו. לעומת זאת ההתיימרות הזו שלך בהחלט ראויה להתקפה.

masorti

New member
על פי הפסיקה המשפטית של...

גאון המשפט ויזיני, מותר להשתמש במילים עקיפות שמשמעותן זהה לעלבון הישיר.

masorti

New member
אולי לא שמת לב...

אבל מותר לי לכתוב בכל מקום בפורום. אם לא בא לך לקרוא, עצום את עיניך.

masorti

New member
מישהו ביקש ממך להגיב להודעה?

אתה מוזמן להתעלם. העיקר שיתר המשתתפים יקראו את ההפנייה שלי להודעתך הקודמת, ויראו שפסקת שמותר להעליב בצורה עקיפה.

למעלה