שאלה למחשבה

ביקשת? קיבלת!!!

ירון שלום. אם אתה, מבקש כל כך יפה, אז הנה תשובתי: אין לי את האומדן באחוזים, אבל אני מניח שאחוז גבוה, לראיה: כמות המשתתפים, שמגיעה להשתלמות. אל תשכח ירון, שהשתלמות בשביל מדריכים, הינה גם מפגש חברתי, שבו מתראים חברים, מעבירים חוויות, מחליפים דיעות, מספרים על מה שקורא בהרקדות, שומעים על חוגים חדשים, מרתונים, נסיעות לחו"ל, מדברים על המשפחות שלנו, וגם רוקדים ולומדים, חדש וישן. אף אחד לא מכריח אותם להגיע. בקידמה של היום, אתה יכול להזמין עד לבית, קלטת וידאו ודיסק של ההשתלמות, או להעתיק ממדריך אחר אבל עובדה. רובם באים, כי כייף להם, והם באמת נראים, שמחים בהגיעם. אתה ואני ירון, רואים את החיבוקים והנישוקים, כשהחברה נפגשים, והברכות בין כולם. זו לא שמחה ירון? ולעניין השני. כולם מחכים לריקוד חדש. אולי לא כל יום, לא כל שבוע, ואולי גם לא כל חודש. אבל מחכים למשהו חדש. יתכן גם לא בכיליון עיניים, אבל תמיד בא להתחדש, בבגד, בנעל, בטיול, בריקוד. וכו´ וכו´... סביר להניח, שגם פה לא תסכים איתי. כי לשכנע אותך אי אפשר, אבל גם אתה אותי לא. ולכן הצעתי את הסיכום, בתגובה הקודמת, אחרת אנחנו סתם נשעמם את חבירינו בפורום, בדיון שיכול להמשך עד יום כיפור. או אז הכל מושבת, יום טוב. נ.ב אשמח אם עוד חברים, יצטרפו לדיון הם יכולים רק להוסיף. איפה אתם? מירי.החברשל.., עזרא, דינדונית, אצבעוני, אבי. זקנמוךקרח(שנעלם), בי, יבנאי, ועוד רבים וטובים. דעתכם חשובה.

השתלמויות

נקח לדוגמא את ההשתלמות הקודמת, עשרות מדריכים חיכו לריקוד "תקוותנו" ולמה? זאת עובדה, בכל השתלמות מחכים למשהו, איזה ריקוד חדש יפה... ירון, אני לא מסכים איתך בעניין, ויש לי הערה נוספת על מה שמישהו אחר כתב לך על הריקוד "קזבלנקה" - נדמה לי שעל הקלטת ובריקוד עצמו רשום אבי לוי!!

מצוין. אפשר לבוא להשתלמות

ללמוד את הריקוד "תקוותנו" ואחר כך לעשות השתלמות הנותנת ערך מוסף למדריך כמדריך. לשם מה "למכור" עוד המון מוצרים שאיש לא מעוניין בהם. נכון אני יודע שזה לא כל כך אפשרי, כולם רוצים ללמד את יצירותיהם ועוד סיבות דומות אך זה הבדל בין תנועה ה"מובלת" על ידי ביקושים לבין תנועה הנלחמת על תרבות ועקרונות שזה הרבה הרבה יתר קשה. הכי קל זה לשרום עם כולם ולעשות מה שהגדולים עושים. ואשר לקבלנקה. הסיפור של גדי הינו שהוא חיבר את הריקוד לפי השיר "צאי אל החלון" שלאיל גולן, אך באותו זמן גם יורם חיבר לזה ריקוד ואז הוא חיפש לריקוד לחן אחר. מדוע אני צריך לפקפק במה שגדי אומר לי?

אצבעוני - למה מה קרה

מה אכפת לך, למרות שצריך לתת ליוצר האמיתי את כל הקרדיט, לא הבנת שירון לא מעונין להיכנס לזה. ביי ביי

שוב אתה טוען שאני נגד

ריקודים חדשים ושוב עלי לחזור שאין זה נכון. ואשר לחיבוקים וכל השאר, נו באמת. יש בהם הרבה מאד אמת וגם לא. אבל נניח שהכל מהלב האין אתה חושב שניתן לארגן השתלמויות שתהיינה ראויות לשם השתלמות ואז באמת יבואו להפגש ולהשתלם. כרגע מה שיש הינו סופרמרקט וקידום מכירות של חיבורים חדשים (יש כמובן גם יוצאים מן הכלל). אני בכ"ז שומע תגובות מקצת יותר מדריכים ואנ קולט מסרים אחרים. לדעתי הרוב באים מחוסר ברירה. יש כאלה הבאים רק לאסוף את הוידאו והדיסק, שוב בלית ברירה.

השתלמות - כמו הזמנה לחתונה

יש הרבה חברים , שיש להם חוגים קטנים,וכשהם מקבלים הזמנה להשתלמות - יוצאת גניחה מליבם. אוי ואבוי , עוד השתלמות. מאיפה יביאו את הכסף. כמו בהזמנה לחתונה , לפעמים מוותרים, או מדלגים על השתלמות אחת. כששואלים אותם למה לא באתם - מה יענו. לא היה לנו כסף ? אולי כדאי להקים קרן לתמיכה במדריכים , כמו שיש באמ"י, לקראת כל השתלמות. אני מעדיף להתחבק עם חברים וחברות , כשבבנק יהיה לי מספיק כסף לקנות לחם וחלב לילדים. המדריכים שלא מחכים להם מאות רוקדים בחוגים, ללמוד ריקוד חדש - מבזבזים את כספם לריק. החיבוקים עולים להם ביוקר. כל חיבוק - 20 שקל , שהולכים לאיבוד. וכל ריקוד חדש , בלי שימוש - ברכה לבטלה. אני לא צודק ?

חופה בהשתלמות

בכל השתלמות כדאי להעמיד חופה, (חיבוקים, צקים ונשיקות ממילא יש) אני חולקת עליך בגדול, חבר, אני לא רוצה להכנס לכיסם של המדריכים, שכחת שיש להם החזר הוצאות? בנוסף, לרוב המדריכים זו עבודה נוספת (בונוס), אולי ישנם בינהם מעטים שקשה להם. שבת שלום.

על מדברת על צנזורה למעשה

לדעתי מוזיקה, ריקודים, שירים הוא סוג של אמנות. כמו ספרות, ציור ופיסול. אמנות אסור לצנזר. אמנות זקוקה לחופש. צנזורה ואמנות הם דברים מנוגדים. להביא לך דוגמאות של מדינות ומקומות שהחלו בצנזורה על אמנות בדיוק באותה צורה? של ועדה שקבעה ואישרה?

למעלה