שאלה למחשבה

Yanchu

New member
העובדה היא,

שהרבנים רואים עצמם מעל החוק, כאשר הם אוסרים על פינוי, בטח שהם אוסרים על פינוי בדרכים אלימות (מה שבדר"כ קורה, ע"ע 30 שוטרים פצועים). מכיוון שכרגע עדיין לא פינו שוב דבר, וגם הממשלה הזו לא תפנה, הוויכוח מיותר.

lala897

New member
הרבנים רואים את עצמם מעל החוק?

התורה היא מעל החוק- היא החוק. אם אתה רוצה לחיות תתפלל שהיא גם לא תפנה.

Yanchu

New member
תקשיבי,

אין לי בעיה שאנשים חושבים שהתורה היא החוק. הרי בתורה לא חסר דברים שאני מסכים איתם (ע"י החתימה שלי אפשר לדעת). הרבנים הם נחמדים מאוד, אבל לפעמים המעשים שלהם הם מעשים שהאזרח צריך לחשוב לפני שהוא עושה. היו כמה רבנים מטורפים שקראו לרצוח את רבין (הדגשה: אני לא מכליל את זה חס וחלילה על כל הרבנים!) ומישהו עשה את זה. אז בואו נחשוב לפני שעושים מה שהרבנים אומרים, טוב?

lala897

New member
מסכימה איתך.

אני אישית חושבת שצריך לעשות מה שהרבנים אומרים רק כשזה נוגע לענין הלכתי וגם כך: אם רב יגיד לי לרצוח מישהו כי כך ההלכה אני לא ישמע לו. אני מסכימה איתך שאנשים שחושבים שצריך לשמוע כל דבר לרב גם אם הוא אומר סתם את דעתו כמו למשל: לך לרופא הזה. זה לא הדרך נכונה של אמונת חכמים.

מתנדב

New member
lala897, זה ממש לא נכון.....

אם אני אצטרך חלילה רופא מומחה, אני אשאל רב לאיזה רופא ללכת, אני כמובן יביא לידיעת הרב, את שמות הרופאים, ומה כל רופא מתמחה, ולפי זה שהרב ימליץ לי לאיזה רופא ללכת, ולידיעתך, כיום אני יכול להעיד את זה, שהרבה רופאים שואלים רב לפני שהם מבצעים ניתוח בסיכון גבוהה, ומבקשים את ברכתם, וזה לא מדובר רק ברופאים דתיים, אלא אפילו ברופאים חילונים, שהם מאמינים שהברכה והמלצה של הרב יעזור כאן....

lala897

New member
טוב.

שואלת אותך לפי מה הרב יודע לאיזה רופא כדאי ללכת?

masorti

New member
זה לא אמור להיות כך...

עד כמה שידיעתי מגעת ב"שולחן ערוך", יש סדר עדיפות ברור לבחירת רופא: א. אחד מ"גדולי הרופאים". ב. רופא יהודי שומר מצוות. ג. רופא יהודי. ד. רופא גוי. ה. מישהו שאינו רופא אך ידוע שמבין ברפואה. לכן, חולה שנצרך לרופא חייב לחפש את הרופא הטוב ביותר שביכולתו למצוא. במידה שיש שני רופאים שנחשבים בעלי אותה רמה אבל אחד מהם דתי והשני לא - החולה צריך לבחור ברופא הדתי. אם הרופא החילוני נחשב טוב יותר - חובה על החולה ללכת לחילוני (ואפילו יהיה ערבי). בשביל זה לא צריך רב. וגם הקביעה מי נחשב רופא טוב יותר היא קביעה רפואית ולא דתית.

Yanchu

New member
סליחה?!

קראתי, קראתי וקראתי- והתקשיתי שלא לעצור נשמתי במשפט הבא: <<אם הרופא החילוני נחשב טוב יותר - חובה על החולה ללכת לחילוני (ואפילו יהיה ערבי).>> "ואפילו יהיה ערבי"?! סליחה?! למה להבדיל את הערבים?! כאילו שזה משנה אם הוא ערבי/נוצרי/יהודי... סליחה, אבל המשפט הזה, שבו אתה מדגיש את הערבי, שזה עלול להיות דבר רע ("אפילו")- ממש עצבן אותי. זה גובל בגזענות.

masorti

New member
אין מה לעשות...

ההלכה מבדילה בין רופא יהודי לגוי. אז הדגשתי שההלכה מעדיפה אפילו רופא גוי שהוא מומחה על פני רופא יהודי דתי שנחות מבחינה מקצועית. מצידי תחליפי ערבי בתאילנדי.

masorti

New member
והנימוק להעדפת היהודי...

במקרה ששני הרופאים זהים ברמתם אינו ביולוגי (קרי: גזעני). הסיבה היא שמניחים שרופא גוי לא יהיה מודע לרגישויות הדתיות של המטופל או שלא יהיה אכפת לו. למשל: רופא יהודי-דתי ישתדל לתת למטופל תרופות כשרות איפה שרק ניתן, ויאסור עליו לצום ביום כיפור רק בפיקוח נפש ממש. רופא גוי לא יקפיד בכשרות, וימהר לאסור צום ביום כיפור גם ללא הכרח. זו גם הסיבה להעדפת רופא דתי על פני רופא חילוני.

Yanchu

New member
זה מקובל.

אבל תהמתי לנוכח העובדה שהשתמשת דווקא בערבים, ולהעדפת גוי על יהודי בכל מקרה. מקווה שכולכם תשתמשו ברופא הטוב ביותר..

lala897

New member
תסלח לי אבל..

כיום בימים שלנו א נ י לא הייתי סומכת על אף ערבי כשהם טובחים בנו ככה. הם רוצחים אותנו ואל תהיה לי יפה נפש, זה פשוט מעלה לי את הלחץ דם.

Yanchu

New member
אם אנחנו עוסקים כאן

בהבנה הדדית בין חילונים לדתיים, אז חשבתי שאנשים יכולים להבין גם הבנה בין יהודים לערבים. מצטער לשמוע שזה לא ככה. בכל מקרה, זה לא המקום לפתוח דיון, אתם מוזמנים תמיד לדבר איתי על זה- אבל לא במסגרת פורום שאינו קשור לזה. תודה.

lala897

New member
חבל לי שאתה משוה בין השנים

הערבים רוצים לרצוח אותנו ולהעיף אותנו מהרגע שהגענו לאורך כל ההיסטוריה. מצחיקה אותי ההשואה.

מתנדב

New member
מסורתי אתה צודק.....

אבל כוונתי הייתה, שאם אדם חלילה צריך לעבור ניתוח, ויש שני רופאים מומחים חילונים, או ששניהם דתיים, אז את מי תקח?, לכן אני שואל רב, את מי לקחת, כי הרי כל רופא מתמחה בנושא מסויים, ולא כל הרופאים מומחים באותה דבר בקנה מידה של השני, לכן אני הייתי נכנס לרב, מציג בפניו את כל הפרטים, ואת המומחיות של כל אחד ואחד....

masorti

New member
התשובה ברורה...

אקח את הרופא הטוב מבין שניהם. ואם יתברר לי ששניהם בעלי מומחיות זהה (ולצורך הענין: רמת דתיות זהה), אז אכניס שיקולים של מחיר, קירבה לבית, יחס לחולה, וכיו"ב. --- לא ברור לי למה צריך לפנות לרב בשאלה איזה רופא מתמחה באיזה תחום. וכי הרב הוא רופא בעל שם עולמי? (למעט אולי הרב פירר שצבר נסיון בנושא) הרבה יותר הגיוני לשאול רופאים אחרים על איזה רופא הם ממליצים. האם אתה היית הולך לרופא המשפחה שלך לשאול עם איזה רב להתייעץ בנושאי כשרות? מה פתאום? וכי מנין לרופא לדעת איזה רב הוא פוסק חשוב יותר? אז באותו אופן התייעצות על בחירת רופא עושים עם מומחים ברפואה.

מתנדב

New member
מסורתי, בא ואסביר לך....

כשאני בא לשאול רב, אני מצפה שאותו רב ייעץ לי מה לעשות, והיום כמעט כל הרופאים המומחים מוכרים לרבנים, והם יודעים די טוב מי מומחה גדול יותר... בשורה תחתונה, זה קשור יותר לאמונה, ישנם אנשים שלא יעשו צעד בחייהם, ללא התייעצות עם רב, ואני לא מתכוון שמתייעצים כל דבר, כמו למשל לא ישאלו רב מה לשתות בבוקר קפה או שוקו, אני מתכוון אנשים שבאים להתייעץ עם רבנים על פתיחת עסק, ונושא השידוכים, וכו' וכו', אתה בטח מבין את כוונתי...

masorti

New member
אני מבין מצוין את כוונתך...

ולדעתי זה לא ראוי. מעמיסים על הרב תפקידים שהוא לא אמור לעשות. רב אינו רופא, ואינו יועץ עסקים. בקהילות קטנות הרב מכיר את כולם ויכול לייעץ במידה מסוימת על שידוך או איזה עסק יהיה פופולרי בקהילה. אך לא יותר מכך. הרב הוא "עורך דין" לחוק הדתי, אחראי לביצוע טקסי הדת בקהילה, ומשמש כראש הקהילה בעניינים חברתיים. --- דרך אגב, צריך להרהר היטב האם אין משום עבירה הלכתית בפנייה לרב במקום לרופא בייעוץ למי ללכת. אמנם אמרת שהרבנים "יודעים די טוב" מי מומחה יותר גדול, אבל סביר שהרופאים יודעים טוב יותר מי הרופאים המומחים בתחומים השונים. יוצא מכאן שפנייה לרב יש בה לעתים משום טיפול רפואי לא-אופטימלי. וכידוע לך, הגוף הוא רק פקדון בידי האדם ועליו לשמור על הפקדון ככל יכולתו.

מתנדב

New member
מסורתי, זה ברור שהייתי מתייעץ גם

עם רופאים, אך אחרי ההתייעצות הייתי שואל גם רב (רב אני מתכוון אדמו"ר, אבל היות ורוב החברים כאן לא מכירים כל כך את המושג של אדמו"ר, לכן אני כותב רב)....

masorti

New member
אם היית מתייעץ עם רופאים...

בשביל מה נחוץ לך אדמו"ר? האם אתה מצפה שהרב יפסוק בניגוד לדעת הרופאים? הרי זה מנוגד להלכה, והרב חייב לקבל את דעת הרופאים. אז ללכת לאדמו"ר ולהפוך אותו לחותמת גומי? בשביל מה? המצב היחיד שאני יכול לחשוב עליו שתלך לאדמו"ר - הוא כאשר יש מחלוקת בין הרופאים. אז אתה רואה באדמו"ר "אדם חכם" שיעזור לך להחליט. זה בסדר, וזכותך לסמוך עליו כמו שאחרים יסמכו על חבר טוב או על קרוב משפחה משכיל. אבל אל תהפוך את זה לענין תיאולוגי.

למעלה