שאלה למחשבה

מתנדב

New member
מסורתי אני מבין אותך.....

אבל אני מסביר לך שוב, אני אתייעץ עם הרופאים קודם, ויביא את כל התשובות שברשותי לפני האדמו"ר, שהוא יגיד לי איזה רופא לקחת, וזה ברור שאם רופא יגיד לחולה שהוא חייב לאכול ביום כיפור בשביל הבריאות שלו, אני לא חושה שיהיה איזה שהוא רב שיאסור לך את זה, אלא הרבנים יגידו לך לשמוע בקול הרופא... עכשיו אני יספר לך בקצרה כמה סיפור, שאני אישית מכיר את הסיפור מקרוב, והסיפור אמיתי לחלוטין, והסיפור שהיה כך היה, יש לי חבר טוב שהיה צריך לעבור איזה טיפול כלשהו, והיה רופא אחד שאמר לו שהוא צריך לעבור את הטיפול ב 24 שעות הקרובות, ורופא אחר שגם היה מומחה באותו נושא, אמר שאפשר לדחות את הטיפול עד שלושה ימים, הוא נכנס לאדמו"ר כלשהו, והציג בפניו את דברי הרופאים, אותו אדמו"ר אמר לו, שהוא ילך לבדיקות והוא יראה שהתוצאות יהיו טובות, ואין לו ממה לחשוש, והכל בסדר, וכך היה.... ואני יכול להעיד על עצמי שאני הייתי עד למקרה ההוא, וברוך השם הכל עבר בשלום, אז מה שאני רוצה להגיד לך מהסיפור הזה, שאני מאמין שעל כל צעד ושעל של טיפול מסויים, או ניתוח אפילו שיש רופאים מומחים, אני הייתי מתייעץ עם אותו אדמו"ר, מה לעשות ואיזה רופא לבחור, לפעמים אותו אדמו"ר רואה שהשליחות של אותו רופא X הוא יציל לך את החיים, וזה מה שאמרתי לך מלכתחילה, זה עניין של אמונה, ויש לי עוד מלא סיפורים כאלו, אם תרצה אני יעביר לך בפרטי, כי פה זה לא המקום להתחיל לספר סיפורי צדיקים...

masorti

New member
הבנתי אותך...

אין צורך שתספר לי סיפורי צדיקים. א. אני לא האיש המתאים לכך. ב. אני עומד להתנתק מהמחשב. לגבי המקרה המסוים... אין סיבה שאניח שאינו אמיתי. ראשית, היה מראש סיכוי מסוים שהרופא הצודק הוא זה שעלו המליץ הרבי. שנית, עצם המלצת הרבי שיפרה את הרגשת החולה וזה אולי סייע לו להבריא. אתה רוצה להמשיך להיוועץ בסמכות הלכתית בענייני רפואה? אני לא אפריע לך.

מתנדב

New member
לא על כל דבר ודבר....

אני אתייעץ עם רב, אבך כשחלילה זה יגיע לניתוחים, או לדברים קשים אחרים, אני בהחלט אתייעץ, אבל אני לא אתייעץ על כל פניה לרופא... והאמונה הזאת לא קשורה באמונה בה', וזה לא אומר שאני יותר טוב ממך, שנינו יהודים שנינו דתיים ושנינו מאמינים בה'.... לילה טוב לך ידידי...

masorti

New member
רק לתקן אותך: אני מסורתי. לא דתי.

היתר נכון. לילה טוב.

lala897

New member
צודק!!

פשוט ביטול תורה. במקום שהוא ילמד עוד דף גמרא שולים אותו אם לקרוא לבת כך אוכך.

lala897

New member
אז אני שואלת אותך לפי מה הרב קובע?

לאיזה רופא ללכת או לאיזה מנתח?

מתנדב

New member
lala897, זה אמונה....

פשוט אמונה... כשאדם בא לרב ואומר לו שהציעו לו 2 שידוכים, והרב בסוף אומר לך שהשידוך X מתאים לך, מהיכן הרב יודע?, אז זה האמונה, אדם שבא להתייעץ עם רב, ולבסוף הוא עושה מה שנראה לו, אז עדיף שלא אשאל מלכתחילה....

masorti

New member
אכן כך...

לבוא להתייעץ עם הרב ובסוף לעשות ההיפך - יש בזה ביזוי כבודו של הרב. ולכן עדיף לא לשאול מלכתחילה.

lala897

New member
לא זו לא אמונה.

מצטערת. לרב אין שום כוחות על אנושיים. לרב יש סיבה למה הוא בוחר בשידוך איקס. אבל הוא גם צריך להציג אותה. אם זה מבחינה תורנית אז מדוע מה המקור. זה לא משחק וזה לא חוכמה להאמין בעיניים עצומות. סתם ככה למה שמישהו יבוא אל הרב וישאל אותו באיזה שידוך לבחור? זו החלטה אישית ובשבילה צריך להכיר טוב את האדם עצמו ואת בן הזוג. אם זה מבחינה הלכתית זה כבר משהו אחר.

מתנדב

New member
lala897, אין כאן שום עניין הלכתי...

בזה שאני שואל רב, זה לא קשור להלכתי בכלל, אני מתייעץ עם רב, כי הוא אדם גדול בתורה, והוא חכם, והוא מה שהוא יורה לי לעשות, זה לא בגלל אינטרס אישי שלו.... ולידיעתך, ישנם אחוז גבוהה מאוד של חילונים, שמגיעים ומתייעצים עם אדמורי"ם, ורבנים כמעט בכל צעד ושעל שהם עושים בחיים, והכמות היא לא כמות קטנה, אלא כמות גדולה של חילונים ומדובר באחוזים גבוהים מאוד, ויותר מזה, אפילו חברי כנסת ושרים, גם ממרץ וגם משינוי, מבקרים מדי פעם, אצל רבנים ומתייעצים איתם, אז כל שיש כאן אמונה כלשהי, שאנשים מאמינים, ואני לא מאמין שכל אותם אנשים הולכים שולל, ואת יודעת כמה חברי כנסת ושרים הלכו לפני הבחירות שלהם, לציון של האדמו"ר משטעפנשט, בכדי לבקש את ברכתו?, וישנם אנשים שאין להם עם הדת כלום, אבל הם באים הרבה להתייעץ עם רבנים...

lala897

New member
לא מענין אותי מה עושים

חילונים, שרי ממשלה או כל מי שאתה רוצה. יש כאן ענין פשוט - אני שואלת אותך ואתה לא עונה לי: לפי מה האדמו"ר קובע לך איפה לגור לאיזה מנתח ללכת, עם מי להתחתן וכו'? לפי איזה קריטריונים? רב הוא אדם גדול הבתורה-אמת! לכן כלמישהו יש בעהי או דילמה תורנית הוא ילך להתייעץ עם הרב כי הוא גדול ממנו בתורה ויורה לו מה עפ"י תורה הוא צריך לעשות. אבל בקשר למנתחים, מגורים, שידוכים שוב- מה הקריטריונים שלפיהם האדמו"ר קובע לך??

מתנדב

New member
מה הקריטריונים?

אז ככה, היות והאדמו"ר, יודע ומבין טוב יותר ממני, וכשאני בא לשאול אותו על מקום מגורים, הוא יענה לי, היכן טוב לי לגור מבחינת ההצלחה שיהיה לי, ומבחינת הרוחניות, והכל....

lala897

New member
מה?

האדמ"ר בגלל היותו אדמו"ר יודע ומבין יותר ממך בכל התחומים? גם אם אתה תהיה (לא יודעת מה אתה) אבל נגיד איש מחשבים אז האדמו"ר יבין יותר ממך במחשבים למרות שהוא לא נגע מעולם במחשב? איך הוא יודע מה תהיה ההצלחה שלך- מה הוא נביא?! איזה דרך יש לו לדעת מה תהיה ההצלחה שלך או אם אתה מתאים לבת הזוג הזאת או הזאת הוא מכיר אותך טוב טוב יותר ממה שאתה מכיר את עצמך? מבחינה רוחנית? טוב, נגיד. שיש לו השערה איפה תגדל יותר מבחינה רוחנית לא שאני ממש יודעת מאיפה הוא מוציא את זה אבל גם יכול להיות שהוא יטעה,הוא בנאדם נכון? האדמו"ר הוא לא כל יכול, ואם הוא מחליט לאנשים מה לעשות הוא יכול גם לטעות כמו כל בנאדם. שוב אם לא מדובר במשהו תורני שהוא מוציא את התשובה מהתורה ומההלכה.

lala897

New member
אה ועדין לא ענית לי על השאלה

מה הקריטריונים שלפיהם הוא מחליט לך עם מי להתחתן או איפה תהיה לך הצלחה יותר גדולה?

מתנדב

New member
lala897, אז אני עונה לך.....

הוא הולך ע"פ הקריטריונים של הרוחניות, זה כמו שאומרים שהבעל שם טוב היו רואה דברים שיהיו בעתיד, וזה לא מתוך נבואה, לנו יש עיניים שרואים למרחק מסויים, ולצדיקים יש עיניים שהם רואים בהרבה יותר למרחקים מאשר אנחנו, אז עכשיו תשאלי אותי, ואם יש בנין שמפריד, אז העיניים שלו רואות וחודרות את הבניין?, זה כבר שאלה סתמית, בקיצור הצדיקים יכולים לראות מה יהיה לעתיד עם אותו אדם, ולפי זה הם פועלים, יש את עניין של רוח הקודש, שיש צדיקים שיש להם את זה, לפי התגובות שלך אני שם לב שאת לא מאמינה לצדיקים, וזו זכותך, אני כן מאמין וראיתי דברים אמיתיים, שהצדיקים אמרו דברים, שעל האדם שהיו אצלם היה נראה שהדברים לא נכונים ובלתי מציאותיים, ובמציאות מה שהצדיקים ראו לעתיד זה נהיה.... אני לא רוצה להתחיל להיכנס כאן בפורום, על הדברים האלו, כי זה לא קשור כל כך לפורום, אבל אם תרצי לדעת יותר בהרחבה, אני יהיה מוכן להסביר לך בפרטי....

lala897

New member
זה טעות של חסידים

הבעל שם טוב לא ידע מה יקרה בעתיד- הוא לא היה נביא- נבואה ניתנה לשוטיםוהוא לא היה שוטה,נכון? גם הצדיקים אי להם שום אפשרות לדעת מה יקרה בעתיד. אין כזה דבר כיום רוח הקודש. וגם אם אתה טוען שיש זה לא עובד איך שאתה מציג את זה ובטח לא עובר בירושה כי הרי אם לכל אדמו"ר יש רוחה"ק והרי האדמורות עוברת בירושה. רוה"ק לא עוברת בירושה. להאמין שבשר ודם הוא כל יכול ויודע לעשות דברים על אנושיים זה כבו גובל בע"ז.לא?

מתנדב

New member
רוח הקודש לא עוברת בירושה

זה דבר שאדם עבד עליו, ואת לא מבינה אותי מה שכתבתי, זה לא נבואה אלא רוח הקודש, ויש הבדל רציני, וזה גם לא גובל בעבודה זרה, אמרתי לך אם תרצי יותר פרטים אני מוכן להסביר לך בפרטי, לא כאן על גבי הפורום....

lala897

New member
יש לי קישור שמאד יענין אותך

בקשר לפינוי של המתנחלים. תעיין בעמודים-חוות גלעד אלימות המתנחלים. הנה הקישור.

lala897

New member
נכון!!

נערצת האבנים מעל ומעבר כמו שתיארת זו בעיה עצומת בעולם הדתי גם לדעתי זה גובל בעבודת אלילים. ואני חרדיה.

למעלה