שאלה למחשבה

יש הערכה פנימית

ויש הערכה בפומבי. אם אתה מעריך בפנים צריך גם להראות את זה כלפי חוץ ולא רק לשמור בפנים.

נישוק מזוזות זה המלצה של חכמים

ולא יותר מזה... רוצה? תנשק אותה לא רוצה? לא צריך זה כמו להתפלל בקברי צדיקים, לא מצווה אבל אפשר.

yoyo10

New member
אני שמעתי כמה רבנים אומרים

שצדיקים תורתם זה המצבה שלהם ואסור להשטח על הקברים שלהם בגלל זה עד היום לא יודעים איפה קבור משה רבינו

לא מדויק

אסור כי כתוב בגמרא שאסור להתפלל או ללמוד תורה ליד קברים כי זה מבזה את המת שלא יכול ללמוד ולהתפלל.

yoyo10

New member
אני יודעת משהו אחר לגמרי

שהתורה שאישרו הצדיקים היא המצבה שלהם ולא מצבה חומרית

0golan0

New member
קברי צדיקים

בס"ד שלום לך! אני לומד תורה ואני קרוב לרבנים ומעולם לא זכור לי ששמעתי שכתב איזה שהוא רב בכל הזמנים שאסור להשטתח על קברי צדיקים מה שכן שמעתי שדת שהומצאה לפני כ-1000 שנה ע"י איזה גאון ששכחתי את שמו בשם: "קראים" כן אוסרת את ההשטתחות על קברי צדיקים [אני יביא לטובת אנשי פורום זה איזה מאמר נחמד העוסק בדת זו] . ובנוגע לזה שאמרת: שלא יודעים את מקום קבורתו של משה רבינו ע"ה אני יודע שהסיבה לכך היא: שמרוב קדושת המקום כל אחד שהיה מתפלל שם היה נושע והדבר מאוד יכול להזיק אם יתפללו שם רשעים לבקשות כמו: להצלחת ביצוע שוד וכד'. אשמח מאוד אם ותפרסמי מאיזה רב שמעת את הדברים האמורים. כל טוב

tamarhp

New member
בעניין משה רבנו

אני דווקא שמעתי שמקום קבורתו לא נודע כדי שלא יהפכו את המקום למקום ע"ז.

Huan

New member
זה תלוי מה אתה מייחס למזוזה.

ואתה יכול להגיד את זה לאמא שלך: אם אתה מנשק אותה בגלל שאתה חושב שזה יביא לך סגולה טובה או ניסים או משהו אחר- בהחלט אל תנשק. זו עבודת אלילים מלאה. אם אתה מנשק אותה תוך כוונה לבורא עולם, ותוך אהבה ויראה את הקב"ה- תנשק. זו לא עבודת אלילים, אלא עבודת ה'. הכל תלוי בכוונה.

0golan0

New member
המזוזה

בס"ד שלום לך אחי! התורה צוותה שניזכור את יציאת מצרים בזמן שאנו עוברים מחדר לחדר ניכנסים לחנות וכד' ע"י שנציב את המזוזה - אין שום מיצווה לנשק את המזוזה ואת זאת שמעתי מפי ראש כולל. בקשר לעבודת אלילים - איסור עבודת אלילים הוא: להישתחוות לפסל בעיקר כפי שידוע לי, אבל לנשק את המזוזה מה בכך - אנחנו מנשקים מזוזה מהכיבוד שיש לנו אליה מעולם לא שמעתי שיש על פי ההלכה איזה שהוא סרך של איסור של עבודת אלילים מנישוק מזוזה אלא להפך. כל טוב

נריה_ה

New member
אין מצווה לשים מזוזה כלל

אותה חתיכה שבה רשומה פרשייה מהתורה

למעלה