שאלה למי שאובחן כמחונן בגיל צעיר

JulieKo

New member
מי הם "אנשים טיפשים" בשבילך?

כשאתה אומר "אנשים טיפשים" למה אתה מתכוון? מי הם אותם אנשים ובמה הם מתאפיינים? ומי הם ה"חכמים"? מצפה לתשובה

masada

New member
אוף....

זו התקלה... אני רוצה להגיד לך, שזו אחת השאלות היותר טובות ששאלו אותי, ואת האמת, מאוד קשה לי לענות עליה. אני חושב שזה בעיקר עניין של תחושה, אני חושב שכל הרעיון של תכונות זה דבר יחסי, כלומר אתה יכול להרגיש יותר חכם מאדם אחר, כשאותו אדם מרגיש שהוא יותר חכם ממך, אבל בהחלט אין לי תשובה יותר טובה... אם לך יש רעיון, אני אשמח לשמוע

JulieKo

New member
בשבילי...

אנשים טיפשים לא קיימים. כל אדם טוב יותר ממני במשהו ואני יותר טובה ממנו במשהו אחר. אינטליגנציה גבוהה זה דבר נפלא להוולד איתו אבל זה לא מספיק. צריך להעריך ולכבד חוכמה אך להעריץ-עזרה לזולת, התנדבות, סובלנות וכדומה. מקווה שהבהרתי את עצמי. :)

E s t e b a n

New member
אני מסכים.

ובכלל לא בטוח שבגיל 14 הודיתי בכך בקלות כל כך. ישר כוח, וכל הכבוד על הגישה. היא תשרת אותך היטב בעתיד... אולי יעניין אותך לדעת שבראיונות קבלה ללא-מעט מסגרות אקסלוסיביות, שואלים את השאלה "האם יצא לך להיות בחברת אנשים מוכשרים/טובים/חכמים יותר ממך".

shabaz

New member
זו דווקא גישה אופיינית

רק שחייבים לתהות האם זו הפכה לקלישאה.

E s t e b a n

New member
אופיינית לאיזו אוכלוסיה?

ומהי הקלישאה... אם גישה זו מקדמת אותך יותר מגישות אחרות, האם משנה אם היא קלישאה או לא?

shabaz

New member
אוכלוסית הנשים.

כי בד"כ זו נובעת מהצורך לכפר על חוסר השוויון שהנ"ל חוות. אעז ואומר שהן מקבלות את מרות העולם של הנחיתות שלהן <לא אמרתי מוצדקת, אבל זו עובדה, עדיין> ע"י שימוש במשפטים כאלה ודומיהם. הקלישאה היא בדיוק זאת. נועדה לתרץ איזו שהיא נחיתות, ומעודדת איזה שהוא ערפול חושים. מקדמת אותי לאן?

E s t e b a n

New member
הכללה?

הרי מהות הגישה הנ"ל שציינתי לשבח היא שאין להכליל, ויש לבחון כל מקרה לגופו. אני מזמין אותך לפורום נוסף שאני פעיל בו, פורום 68 (פמיניזם ומעמד האישה), אם ברצונך להמשיך בדיון בכיוון הזה. בכלל מעניין לקרוא מה שנכתב שם. "מקדמת" -- לכיוון שאתה שואף אליו. מכאן שאני מוצא יתרון בלא להתייחס לאנשים בזלזול, כטיפשים או כנחותים: אפילו שהמציאות יכולה להתפרש כך (למשל, המציאות של ה-IQ, תחומי העניין שלהם, הטמפרמנט וכן הלאה).

shabaz

New member
אני מכליל את הגישה

כלפי נשים, לא יותר מזה. הנ"ל עדיין חוות אי-שוויון. נכון, מהות הגישה היא אכן כזאת. מעניין לדעת אם אתה באמת מאמין שהיא מיושמת יותר מאשר בברבור לא-כנה <עם האדם המדבר, לפחות>. ותמיד יש יוצאים מן הכלל.

shabaz

New member
"מקדמת"

יותר ייחסתי לשאלה משמעות רטורית. ולא תודה, אין לי חשק להתווכח עם המון זועם של פמיניסטיות שינסו לקטול אותי ב,כך אני חושד, ברבורים לא רציונליים. אם אני טועה לדעתך, אז למה לא.

E s t e b a n

New member
"ברבור לא רציונלי"

ממליץ לך לבלות זמן מה בלימודי סוציולוגיה ופסיכולוגיה (ופילוסופיה). לפחות את החלקים הנוגעים לרציונליות. לחילופין שוב אני ממליץ על כתביו של פרופ' כהנמן שרובם עוסקים בכך שבני אדם בעליל אינם רציונלים, אפילו אם הם מקפידים לנסות ולא להיות. בפורום פמיניזם כותבים גם גברים וגם נשים, בערך במספרים זהים. אני באמת חושב שלא תוכל להביא אף טיעון רציונלי שאני אישית (ובטח אחרים בקיאים יותר) לא יוכלו לסתור באופן רציונלי. אתה יכול לא -להאמין-, אבל זה לא הופך אותך לרציונלי יותר או פחות. נדמה לי שראיתי שאתה פעיל בפורום פילוסופיה, מכאן שמסקנה זו לא צריכה להפתיע (בתור אחת שקיימת בבסיס הפילוסופיה המערבית כבר כ-1500 שנה...)

shabaz

New member
ההמלצה התקבלה

למרות שממילא תכננתי ללמוד את זה במוקדם או במאוחר, מכיוון שהנושא, ברור מאליו, מעסיק אותי ומעניין אותי הרבה יותר מכל נושא אחר. אז הפרופסור הזה טוען בצורה רציונלית שבני אדם אינם רציונליים? תיארתי לעצמי שכותבים שם גם גברים, אבל מיקדתי את מלחמת החורמה כנגדי בתיאור בסיס <או לפחות, כך נתפש> הפמיניזם שנוצר ע"י בנות. קשה לי להאמין שלא יתקפו את הטענות שלי בעצבים <חוץ ממך 3>>, ובעוד שלפני שנתיים הייתי שש להכנס לויכוח ולתקוף במרץ את כולם בחזרה בהנאה, אין לי אינטרס לעשות זאת היום. דעות לא מקובלות דורשות פנאטיות מסוימת כדי לשמור עליהן בפומבי^^ ואגב- מאז ומעולם טענתי שניצחון בויכוח תלוי אך ורק בכושר הדיבור ובידע של האדם. אתה מכל האנשים, אני משער, לא באמת מאמין שישנה אמת אבסולטית, קל וחומר אחת שאתה יכול להיות מודע אליה, וממילא ויכוח הופל להיות תלוי אך ורק בכושר הדיבור של האדם השני, ובהצגת טענותיו. זו הסיבה שלדעתי הייתי כל-כך טוב בויכוחים בזמנו. "נדמה לי שראיתי שאתה פעיל בפורום פילוסופיה, מכאן שמסקנה זו לא צריכה להפתיע"- זו התחלה מאוד טובה לדמגוגיה, אתה יודע? אפרופו פסיכולוגיה.

shabaz

New member
תתפלא אם אגיד לך

שמלחמת המינים זה אחד הנושאים בפסיכולוגיה שיותר מעניינים אותי? אומנם, עוד לא יצא לי לעיין בזה יותר מדי, אבל הנושא עצמו קוסם לי. בכל אופן, בקשר לפורום- אומנם קשה לי להאמין שאני אגיע ואשתתף בו, אבל אשמח למקורות מידע בנוגע לעניין שאתה מנסה להבהיר. אני לא לוקח סיכונים בקשר להסברים. אם כבר, אז כבר.

E s t e b a n

New member
סוציולוגיה,

פחות פסיכולוגיה. אלא אם כן מדובר במלחמה של אינדיבידואל באינדיבידואלית ולהפך. אם אתה צריך מקורות מידע, פשוט קח קורס מבוא כלשהו לסוציולוגיה, העניין הזה עולה מהר מאוד ונכתבו סביבו מאסות אדירות של טקסטים. אבל כדאי להכיר כמה דברים קצת יותר בסיסיים לפני שמתחילים ללמוד על ג'נדר - למשל הפרדיגמות הסוציולוגיות השונות.

H y b r i d

New member
באו"פ זה נלמד כמקצוע

בפסיכולוגיה. נקרא "פסיכולוגיה של המינים", אבל הרשיתי לעצמי לקשר בין הנ"ל ל"מלחמת המינים". כן, שמתי לב, ותמיד העדפתי לנפות את הדברים היותר תפלים, ולהשאר עם קומץ משובח של מאמרים מפורטים וטובים.

E s t e b a n

New member
אז שיהיה לך בהצלחה בלימודים...

אני פשוט ממליץ לך לקרוא, לפתוח את הראש, ולזכור תמיד שדעה היא רק דעה, ושלא משנה כמה תלמד - עדיין תדע מעט מאוד. אבד הקשר לנושא הפורום, ולכן אני אעצור כאן.

JulieKo

New member
גישה אופיינית?! חוסר שוויון???

חוסר שוויון? בגיל שלי? לשמחתי לא נתקלתי עדיין במשהו מהסוג הזה... גישה אופיינית? הדעות שלי באות מראייה נכונה ובריאה של העולם. ;) ובקשר למה שכתבת על הנחיתות של הנשים-אתה רציני?! במה הנשים נחותות מהגברים???

shabaz

New member
איך הגיל משנה?

זה לא נחשב בעינייך לחוסר שוויון אם את מקבלת את זה;) בנות נדרשות לגלם דמות מסוימת- דמות הילדה הקטנה והחמודה- דבר שמוריד אותן ישר לגיל 3. בנות נדרשות לגלח את רוב חלקי הגוף שלהן, דבר שבאופן פסיכולוגי משאיר אותן חשופות <הן ערומות לחלוטין>- דבר שמעודד תלות בגברים. בנות עדיין מופלות בכל מיני תחומים בחיים. יש המון דוגמאות לחוסר שוויון ואפליה, אבל מכיוון ששטפו לרוב האנשים את המוח, הם לא שמים לב, ורואים זאת כאמת עולם יחידה וברורה מאליה. והרי אין מה להתווכח עם אמת עולם. אני רציני לחלוטין, אבל לא הבנת אותי לחלוטין. אמרתי שנשים נכפות לתוך מרות עולם של נחיתות לעומת גברים. לא אמרתי שזה בהכרח נכון, אמרתי שזה המצב הקיים- עדיין מתייחסים אליהן, וברוב הפעמים הן עדיין מסכימות לכך, כאל נחותות.

JulieKo

New member
תשובה

אינני יודעת איפה ובאיזה מצבים מתייחסים אל הבנות כאל נחותות. לי המצב הזה לא קרה ולא יקרה כי אני לא אאפשר זאת. אינני "נדרשת" לעשות שום דבר, ואינני מגלמת שום דמות-ובמיוחד לא של ילדה קטנה וחמודה. כל אחד יכול להחליט איך הוא רוצה להתנהג במצבים מסויימים. יש כאלה שמתעלימים ולא עושים כלום, ויש כאלה שלא. ובקשר לגיל-הגיל משנה. בדרך כלל נתקלים בחוסר שוויון כשמחפשים עבודה או מקבלים סחר.

למעלה