שאלה למי שאובחן כמחונן בגיל צעיר

shabaz

New member
Fair enough

אני מאחל לך בהצלחה ומקווה שבאמת לא תאפשרי לזה להתקיים, אם כך. באותה הזדמנות, אני ממליץ על הסרט התעודי "עיניים כחולות" <זה השם? אסטבן בוודאי ידע>, ועל הסרט "הנחשול" <או שקוראים לו "הגל", בעברית>. ובאותה הזדמנות- אסטבן, אם יש לך מאמרים או סרטים <תיעודיים או לא> שדומים לנ"ל שהצגתי, אשמח לעיין בהם.

theXequation

New member
תוכל בבקשה לתת את שם הסרטים האלה

באנגלית. או ממש את השם המדוייק בעברית. תודה ושבוע טוב

E s t e b a n

New member
לא ענית...

האם היחס הנוכחי שבו אתה מתייחס לאנשים, נתפס בעיניך כמשהו שמקדם את האינטרסים שלך בצורה המיטבית? לעניין ההכללות - יצאת מנקודת הנחה שאני לא יודע מה זה IQ, משכל, אינטליגנציה וכו' כאשר לא טרחת לחפש ביסוס להנחה. בוודאי שאינך מכיר אותי, ולצורך העניין סביר להניח שאינך מכיר אף אחד מכותבי הפורום כאן. זו דוגמא לבעיה בתקשורת: אם לא הבנת, או שלא ברורה לך התשובה - הייתי יכול לשאול "האם אתה מוכן להסביר?". אבל התגובה שלך היתה בעיני די ילדותית, ועשירה בזלזול כגון "או שאולי אתה חושב שזה משהו שקשור למודיעין". האם לא ברור לך שאם אנשים תופסים את דבריך כמזלזלים או יהירים, זו בעצם הבעיה? אמרתי כבר מקודם שבטחון עצמי הוא המפתח. צפיתי ברבים מחברי יוצאים בזכותו ממעגל הציניות ומשיגים את מטרותיהם... נראה לי שיעניין אותך להסתובב זמן מה בסביבה עשירה במחוננים מבוגרים ובעלי נסיון חיים, ופשוט לצפות בהם. אם תרצה לשאול שאלות נוספות, אתה מוזמן. סביר שיעזור לך גם לנסות להסתכל פנימה ולהגדיר את התסכול שלך, ולפרט לעצמך איפה אתה עכשיו לעומת איפה אתה רוצה להיות.

masada

New member
אם תמקד קצת יותר...

היחס הנוכחי שאני נוקט בו, לרוב מקדם את האינטרסים שלי, למען האמת, היחס שרובנו נוקטים בו, הוא היחס שרונו מאמינים שיקדם אותנו. זה שלעיתים אנחנו לא נוקטים בפעולות הנכונות, זה עניין של כמה אתה מסוגל לכבוש את היצר שלך, וכפי שנאמר ע"י חז"ל "איזהו הגיבור הכובש את יצרו". אתה מודד אותי בעיניים שלך, במקום לשאול אותי למה עשיתי את זה, האם זו התנשאות, או שזה בא ממקור אחר? לעניין המבחנים, מבלי כוונה להעליב, אבל לנוכח העובדה שיצא לי לעבור כמה וכמה מבחנים, ורובם ככולם נקראו, במילים כאלו או אחרות, מבחני IQ,אתה לא יודע בדיוק מה עשיתי, אתה רק מניח שזה לא זה, אבל אין לך באמת מושג, זה פשוט מה שנראה לך. וממה זה נובע לדעתך? אני מאוד משתדל, לא להגיד לאנשים מאיפה נובעת התשובה שלהם, רק שואל אותם, כשלי לא ברור, או לחילופין, כשאני מרגיש לא נוח איתה, ולא בגלל תוכחה. ההנחה הסמויה שביטחון עצמי חסר לאנשים ציניים, הינה הנחה בעייתית משהו, אני מכיר לא מעט אנשים ציניים עם ביטחון עצמי במידה, וזה לא מפריע. ברור לי שיש בעיה בזה שאנשים תופסים את ההתנהגות שלי כמזלזלת, אולם ההנחה שהיא באמת כזו, אינה מדויקת, ופה בדיוק מהות הבעיה.

E s t e b a n

New member
מיקוד.

הרבה מאוד פעמים אנשים פועלים לא מתוך האינטרסים שלהם אבל עוד יותר פעמים, אנשים לא פועלים בצורה שעשויה לקדם את האינטרסים שלהם בצורה המיטבית, ולכן השאלה ששאלתי. הכוונה היתה לעודד אותך להגדיר את האינטרסים ולבחון את פעולותיך, מתוך ההנחה המקובלת שהאדם הרציונלי הוא נדיר... אני משתמש במונחים האלה ולא באחרים מפני שהזכרת שאתה מתעניין בכלכלה, והחלטות מיטביות הן בבסיסה של הכלכלה הקלאסית. להמשך קריאה אני ממליץ על טקסטים בנושא תורת ההחלטות, ובפרט כתביו של זוכה פרס הנובל (לכלכלה, למרות שהוא פסיכולוג), פרופ' דניאל כהנמן. לעניין מבחני האינטליגנציה. מבחנים כאלה הם בהגדרה מבחני פסיכומטרים (מודדים יכולות שכליות). כדי שתהיה להם איזושהי אחיזה ברת-קיימא במציאות, הם נדרשים לענות על כמה תנאים די נוקשים -- שהחשובים הם אמינות ותוקף. בפרט, צורת העברת המבחן היא קריטית לעמידה בקריטריונים האלה. מכאן שאף מבחן שעומד בקריטריונים אלה, לא ייצר ציון אמין ותקף אם הוא לא הושלם. יותר מכך - אין אף מבחן אינטליגנציה שבו הבודק הוא הנבחן עצמו. כאשר אנשי מקצוע שמכירים את המבחנים הללו באים להבחן בעצמם, הם עוברים גרסא מיוחדת ונדירה של אותם מבחנים, שעברה אימות ותיקוף על אוכלוסיה של אנשי מקצוע שכאלה. גם את המבחנים הללו, מי שבודק הם אנשי מקצוע מעטים -- אשר ויתרו על האפשרות להמדד בעצמם, או שמסתפקים בציונים שקיבלו לפני שלמדו את העברת המבחנים. להמשך קריאה, אם יש לך רקע בפסיכולוגיה -- קל להמליץ על הספר הקלאסי "Psychological Testing" של אן אנאסאזי. נדמה לי שיש גם תרגום בעברית, ולדעתי הוא בטח יהיה ברור יותר מהמקור. ראוי להבין שכל מבחן שאינו עונה על הקריטריונים הללו, לא יכול להקרא מבחן אינטליגנציה per se. דוגמאות: כל מבחני האינטליגנציה המקוונים, "המבחן של המדינה". בנוסף, ישנם מבחנים פסיכוטכניים שקשורים לאינטליגנציה, אבל הם אינם מבחני אינטליגנציה. מדובר במבחנים פסיכוטכניים שכן עברו אימות ותיקוף, אבל לא כמבחני אינטליגנציה (וגם אינם עומדים בחלק מהקריטריונים האחרים של בחינות שכאלה). הדוגמאות כאן: מבחני איתור המחוננים, הבחינה הפסיכומטרית. ההנחה שבטחון עצמי חסר לאנשים ציניים באופן מוגזם, נגזרת מההנחה הלא-סמויה-כלל שציינתי קודם אודות הציניות המוגזמת כמנגנון הגנה: מדובר בעיקר על אותם אנשים שהציניות מפריעה להם והם מודעים לכך. כפי שהזכרתי בעבר -- אם זה מפריע לאותם אנשים, הם יכולים להשתנות. הם רק צריכים להכיר את האלטרנטיבות שמקדמות אותם לעבר מטרתם בצורה יעילה יותר. אני מקווה שהדברים ברורים יותר עכשיו...

masada

New member
או אז ככה

אני רוצה לומר שאני ממש מבסוט מכך שההודעה הראשונה שהשארתי בפורום הזה, באחת הפעמים הראשונות שנכנסתי לפורום הזה, הפכה להיות כזה שרשור :)

theXequation

New member
כשאתה שואל כמה מהאנשים

אתה מצפה לקבל מס' או קצת פרגון של החברה פה? כן, ידוע שלא אחת יש בעיות תקשורת, חמורות יותר/פחות לאנשים בעלי יכולת גבוהה מאד. אבל מבחינתי החכמה היא להבין את הבעיה שקיימת ולפתור אותה בכל דרך אפשרית (יצירתית אם ממש לא הולך). המלצה שלי, יופי שיש לך יכולת גבוהה מאד, תנצל אותה לקידום החברה וקידום עצמך. בכל האמור לעיל לגבי ציניקניות ואינטיליגנציה, אני מכיר כאלה ומכיר כאלה אז פשוט אני לא רוצה להגיב. שבת שלום

theXequation

New member
היי

אל תבין אותי לא נכון, אני בעד להעלות נושאים לדיון. היתה לי בעיה קלה עם הנוסח של הפסקה, לא משהו מעבר. תראה איזה יופי, השרשור גדל מאד. שבוע טוב,

masada

New member
???

אם אני אגיד שלא ממש הבנתי את המשפט הראשון שלך, תהיה מוכן להסביר אותו שוב? המטרה של הפורומים, בין השאר, לדעתי היא גם להתייעץ, ופורום שמצהיר על עצמו שאמור להקיף נושאים כאלו, נראה לי כאילו הוא המקום להעלות שאלה כזו, כמובן שאם זה מפריע לך, אני אפסיק לעשות את זה...

שאלה אליך

מה היית מעדיף להיות בצד ההפוך ומהסיבה הזו לא להסתדר בחברה? אני מרגישה מאד טוב עם עצמי ואנשים מעריכים אותי.

masada

New member
אז ככה

קודם כל, ברגע שיש בעיה כדאי לפתור אותה, ולא משנה מה הגורם.חוץ מזה, טוב לי איך שאני, אבל אם יש משהו שקצת מפריע לי, ויכול להיות שאנשים אחרים נתקלו בו והתגברו עליו, וזה יכול לעזור לי, אז אין מניעה לעשות את זה. בכל מקרה, גם אותי מעריכים אנשים, אבל בכל זאת, אני יכול להגיד לך שאני רואה לא מעט פעמים תגובות של אנשים פחות חכמים לדברים של אנשים יותר חכמים מהם, את הלעג שלהם, בגלל חוסר ההבנה, אז כן, אני בהחלט מעדיף להיות בצד החכם.

למעלה