שאלה למי שהיה בשבדיה...

General Zini

New member
שאלה למי שהיה בשבדיה...

עד כמה המיעוט המוסלמי בולט שם, והאם רואים אותו בכמויות בשטוקהולם כמו שלא מעט שבדים שפגשתי סיפרו לי. עד עכשיו גורן פרסון, ראש ממשלת שבדיה עושה עבודה יפה בתחום החינוך להחדרת ערכי ומסרי השואה. האם הוא גם ישכיל למתן את הדיעות הקיצוניות שמשמיעים האירגונים הפרו פלשתיניים במדינתו? אלעד

ukyaniv

New member
אממ

הייתי פעמים לפני 3 ו4 שנים בסטוקהולם מה שאני ראיתי זה שאחרי השעה 6 בערב לא הכי נעים להסתובב ברחובות כי יש הרבה חבורות של מוסלמים שמסתובבות ושבדים כמעט ולא רואים ברחובות.

p i n g o

New member
רק הערונה קטנטונה:

זה לא גורן פרסון, אלא יותר משהו כמו "יוווראן פאאארשוֹן"...

liranlotker

New member
מה זה "יסכים למתן"?

אולי שכחת, אבל אחד מעקרונות הדמוקרטיה הוא חופש הביטוי. כן, גם דעות שלא נוח לך לשמוע. אני יודע שבארץ זה לא מקובל, זה אפילו נחשב למוקצה מחמת המיאוס, אבל בדמוקרטיות אמיתיות לכל אחד יש זכות לדעה משלו ואת הזכות המלאה להגיד אותה. בקשר לת'כלס - בשבדיה יש 9 מיליון אזרחים. מתוכן כ-450,000 המוגדרים כ"מוסלמים" (יוצאי מדינות מוסלמיות) למרות שזה יהיה כמו להגיד שיש בארץ 5.5 מיליון "יהודים" - יש חילוניים, יש מסורתיים ויש דתיים. 450,000 מ-9 מיליון זה פחות מ-5%. העובדה שאתה רואה אותם בערים הגדולות זה בגלל שמן הסתם שם הם ייתרכזו כי שם נמצאים בדרך כלל מרכזי ההגירה במדינות. בכל מקרה, כרגע חזרתי מ"העיר" - השעה היתה שתיים עשרה בלילה, לא ראיתי כל כך הרבה "ערבים" וממש לא חששתי להסתובב ואף לדבר עברית עם שני חברי הישראלים שאיתם הייתי. בקיצור - מהומה רבה על לא מאומה.

liranlotker

New member
דבר אחד קטן ששכחתי

בשבדיה, כמו שאמרתי, פחות מ-5% מוסלמים. בארץ, פעם אחרונה שבדקתי (ואפילו אם מתעלמים מהשטחים), יש בארץ קרוב ל-20% מוסלמים. ובכל זאת, אני לא רואה ישראלים זועקים כל שני וחמישי על "אובדן הצביון של המדינה."

p i n g o

New member
יש בזה משהו...

אם כבר, איבדנו את הצביון הערבי שלנו!!! היהודים האלה :-X

אייל136

New member
Smörgåstårta זה טעים!

טוב, נו, לפחות זה נראה ככה באתר של איבון...

למעלה