שאלה למי שהיה בשבדיה...

General Zini

New member
הייי..

לא שכחתי את עקרונות הדמוקרטיה תודה, שמהיכרותי "הקצרה"
עם העולם הערבי כלל לא קיימים, וקשה לי לראות מתי וכיצד הם כן יהיו קיימים. שבדיה תמיד הייתה ורצתה להצטייר כלפי חוץ כמדינה מייצאת עקרונות דמוקרטים של פתיחות, שיוויון וכו' שזה לדעתי מצויין. בואו של אולוף פאלמה באוקטובר 69 הביא למצב שהשבדים מנהלים מדיניות חוץ המעוניינת להיות בולטת יותר. מכאן אגב ניתן לאפיין את השינוי ביחס לישראל, למרות שישנם אנשים הרואים זאת אפילו לפני עם רצח הרוזן פולקה בראנדוט. זה לא מפתיע שהם פרו פלשתיניים אך לא אחת יצא לי לשמוע את השגריר הנוכחי אביתר מנור טוען כי התקשורת מפלה ולא מאפשרת פתחון פה הסברתי כשם שהיא מאפשרת למוסלמים. חיזק טענה זו גם צבי מזאל, השגריר שלפניו, בפגישה שערכתי עמו בביתו. טענתי היא, שהמדינה הזו נוטה יותר לצד המוסלמי מסיבותיה שלה, באופן שסותר את השיוויון והניטרליות שהיא מייצאת. אין לי בעיה עם הבעת דיעות, נהפוך הוא, אך זה צריך להיעשות בצורה שווה. אלעד

p i n g o

New member
אני לא מבין,

למה אתה רואה את השגריר ההוא (זה ההוא שהשחית את יצירת ה"אומנות" ההיא, לא?) בצורה כל כך חיובית, הוא היה שגריר גרוע. אני חושב שלשגרירים שלנו שם יש הרבה מה ללמוד מהשגריר שלהם אצלנו.

General Zini

New member
היי ../images/Emo98.gif

לטעמי הוא שגריר מצויין, שחלק מהאנשים כאן בארץ שפטו אותו על פי התגובה שלו לאותו מיצג אומנות מבחיל. בדאגסט ניהטר נעשה סקר יום אחרי המקרה ו-52% הבינו את אותו מעשה. מהיכרות אישית מדובר באדם יוצא דופן, ג'ינג'י אמיתי
במסגרת שתי הקדנציות שלו במצרים הצליח לעשות מה שאלף טומי רידברגים לא יצליחו לעשות. לא קל ללהיות נציג במדינה שמראש דיעות ממשלתה מוטות, והתקשורת גם ככה מוכוונת מהממשלה (התחיל עוד בימי פאלמה) אז..בגלל כל זאת ועוד אני ממש אוהב את האיש הזה..וגם את השגריר הנוכחי אביתר מנור. אגב מישהו יודע איך קוראים לשגרירים בנורבגיה, פינלנד ודנמרק? אלעד

liatswe

New member
כעת חלק תרבותי בלתי נפרד ../images/Emo27.gif

הבנתי את התגובה של השגריר כבן אדם, אבל ידעתי עוד אז שהוא רק העלה את קרנו של אותו "אומן" מיצג הזוועה. ושימו לב איך מדברים על דרור פיילר, ה"אומן" כביכול, במסמך רשמי שהוציא המכון השבדי באפריל 2005, בעניין התרבות השבדית, תחת הכותרת "מוסיקה בשבדיה": To fully capture the listener’s attention, saxophonist and composer Dror Feiler sees to it that his music is played at high volume. Feiler’s music is intended not solely for the ear or even enjoyment;rather it is created for the whole body. In January 2004, a contro- versial installation by Dror Feiler at Stock- holm’s Museum of National Antiquities re- ceived worldwide publicity. To the sounds of Bach’s Mein Herz schwimmt in Blut (My heart swims in blood), a tiny boat, its sail a picture of a Palestinian suicide bomber, floated in a pool of blood-red water. תיאור ממש פסטורלי! איזה כבוד, הוא ממש עשה להם את זה! הנה לינק למסמך למי שרוצה לקרוא את שאר הדברים שכתובים שם על המוסיקה השבדית: http://www.sweden.se/upload/Sweden_se/english/factsheets/SI/SI_FS115b_Music_in_Sweden/Music_in_Swecden_FS115b.pdf

liatswe

New member
יש המון בשטוקהולם.... לצערי ../images/Emo10.gif

כשהייתי בשטוקהולם זה הכי בלט!!! מתוך 4 חנויות שמוכרות מזכרות לתיירים, היו 3 (!!!) מוכרים ערביים!!! כולם עם שפם, והבנות עם הלבוש המסורתי. הם אינם טורחים להסתיר את זהותם כלל, בניגוד אלינו ולהחבאת המגן דוד/כיפה וההמעטה בדיבור בעברית. מוכר ערבי אחד אפילו שאל אותי באיזה 1100 בלילה, כשהייתי לבד לגמרי בחנות בגמלא-סטאן, מאיפה אני... אמרתי לו מירושלים, בשיא הגאווה, והוא נתן לי כזה מבט מטורף כאילו שאני נמצאת במדינה שלו ואיך אני מעזה, או משהוא כזה! בכל אופן, אז שאלתי אותו בחזרה מאיפה הוא, והוא אמר שמעיראק. חייכתי ואמרתי לו שאנחנו שכנים ושיבוא לבקר אותנו שיהיה שלום.......!
בכל אופן, לעולם לא תיארתי לעצמי שאעבור חוויה כזו סופר מוזרה בשטוקהולם!

liranlotker

New member
שוב, החוויה סובייקטיבית

מספרית, שטוקהולם מורכבת מ-90% "אירופאים" כשמתוכן כ-60% שבדים "אמיתיים". נכון, יש שווקים שהם בעיקר "של יוצאי מדינות ערב" (כמו הפיצריות/מסעדות קבב, כמו הרבה חנויות מזכרות וכו'). נכון גם שאם את נוסעת על הקו הכחול תראי יחסית הרבה יוצאי מדינות ערב (כי הקו מגיע ל-Rinkeby, שהיא שכונת המהגרים הערבים הגדולה של שטוקהולם, ביחד עם Tensta). ולמה להם להסתיר את זהותם? גם היהודים כאן לא מסתירים את זהותם. ראיתי לא אחת יהודים מסתובבים עם שרשרת מגן דויד, או עם כיפה (חרדים לא יצא לי לראות כאן בכלל).

liatswe

New member
שטוקהולם 1 מתוך 2

לפי הנתונים "האובייטיביים" שהבאת ואם הם נכונים אז זה בערך כל אחד משני אנשים בשטוקהולם הוא לא שבדי, שזה המון!!! כשאני טייליתי שם ב 2001, בטיול מאורגן, המדריכה אמרה לנו לא לדבר בעברית בקול רם... אז כן מסתירים את היהדות והישראליות לצערי. בכל אופן אני שהיתי בשטוהולם לא הרבה זמן אבל הסתובבתי רק באזורי התיירות, המדרחוב, העיר העתיקה וכו' ואכן שם יש המון ערבים, ממש השתלטות על כל הרובע העתיק. יש תחושה מאוד מוזרה לבוא מירושלים לשטוקהולם ולהרגיש בבית במובן הזה... כמה אירוני

liranlotker

New member
40%, נכון

אבל ב-40% הללו יש לך מזרח אירופאים, אסיאתיים, מערב אירופאיים, אוסטראליים, אמריקאים וגם ערבים. וכן, הם נמצאים במרכז העיר, לפחות העסקים שלהם שם. יש מעט מאוד יוצאי מדינות ערב שגרים מחוץ לשכונות Tensta ו-Rinkeby. חוץ מזה, מה ההלם הגדול? למה כמה "ערבים" יש לך בתל אביב-יפו? וכמה בירושלים? וכמה בחיפה? וכמה בבאר שבע?

p i n g o

New member
מה בכלל הערבים מחפשים בסטוקהולם?!

איך זה שהם חיים שם בכלל? שוודיה החליטה להעניק אזרחות לכל ערביי העולם?

liranlotker

New member
אז ככה

שבדיה העניקה מקלט לפליטים מכל העולם - מאפריקה, מאסיה, מדרום אמריקה, ממזרח אירופה וכן - גם מהמזרח התיכון. אז יש לך איראנים שברחו אחרי שנפל שלטון השאח, ויש לך סורים ולבנונים שברחו מאיום זה או אחר, ועיראקים שברחו מסדאם, ופלסטינאים שברחו מהישראלים וטורקים שברחו מהשלטון הטורקי (שלמרות אהבת המערב, הוא לא נאור בהרבה מהמדינות הסובבות אותו). בכל מקרה, לאנשים אלה יש גם את הזכות, לאחר תקופה מסויימת, לאיחוד משפחות, כמו גם להנשא (והם מעדיפים בדרך כלל להנשא למישהי/מישהו מאותו מוצא, מה גם שאין הרבה שבדים שרוצים ממש קשר איתם) וכך הם מביאים אנשים נוספים לכאן. ועדיין, עם כל זה ועם כל הרעש, יש כאן פחות מ-5% מוסלמים (אל תשכח שחלק מאילו שברחו מארצות ערב הם נוצרים, או אשוריים וכו')

liatswe

New member
השאלה היא למה??? בין לאדן...

למה לשבדיה, אמנם הניטרלית, כ"גן עדן", להסתבך עם כל מיני טיפוסים פליטים מכל מיני מדינות מהעולם השלישי? אוקיי, זכויות אדם, אבל גם לשבדים יש זכויות. זה הגיע למצב נורא, אני אפילו שמעתי שבין לאדן פעם גר בשבדיה!!!

p i n g o

New member
נו, זה טוב בשבילם...

ככה שוודיה מוגנת מפיגועים, המחבלים לא ירצו לפגוע במוסלמים ששם...
רק חבל שהצונאמי לא הבדיל..

liatswe

New member
זה נכון ../images/Emo6.gif

גם במלחמת המפרץ חשבתי ככה על ירושלים...

liranlotker

New member
לא יודע מאיפה שמעת את זה

משפחת בין לאדן היא משפחה ענקית ומסועפת. חלקים נרחבים ממנה גם גרו בארה"ב עד האחד עשרה בספטמבר 2001, אז מה?

סליחה-../images/Emo60.gif

חשבתי שכתבת שאתה לא יודע מאיפה *אתה* שמעת את זה, וחשבתי שפשוט ראית פרנהייט 9/11 ושכחת.

liatswe

New member
בן-לאדן עצמו פעם גר בשבדיה ../images/Emo152.gif

אני לא יודעת איך לא שמעת את זה אם אתה גר שם שנתיים...

למעלה