שאלה למי שהיה בשבדיה...

liatswe

New member
ואולי אתה תיסע לישראל?

למה מי אתה שאתה אומר לאנשים לאן לנסוע???
יש דבר כזה שנקרא לא "מצב" אלא "אהבה"

liranlotker

New member
לדרך אגב..

מרוב ש"מגינים עליך במקרה הצורך" בארץ, נרצחו יותר יהודים בגלל יהדותם ויותר ישראלים בגלל ישראליותם בכל שנה בארץ בשנים האחרונות ממספר הנרצחים היהודים/ישראלים בכל רחבי העולם מאז מלחמת העולם השנייה. אז איפה יותר בטוח להיות יהודי/ישראלי?

liatswe

New member
יש דברים שיפה עליהם השתיקה ../images/Emo41.gif

והמבין יבין.

liranlotker

New member
למה שתיקה

זו הסטטיסטיקה היבשה. קשה להתמודד עם האמת, אני יודע.

p i n g o

New member
מה אתה רוצה לומר בזה?

שהפעולות של מדינת ישראל גורמות לרצח של יהודים בעולם? ומה עם העובדה שחלק מכריע מהנרצחים היהודיים בעולם נרצחים ע"י ערבים ומוסלמים? הם לא היו שם בתקופת מלחה"ע ה-II.

liranlotker

New member
ממש לא מה שאמרתי

אמרתי דבר הרבה יותר פשוט - ליאת אמרה שהיא מרגישה יותר בטוחה כיהודיה וכישראלית בישראל, כי שם "שלטון היהודים" יגן עליה מפני הערבים (או אנטישמים, אם כל קבוצה אחרת), מה שלא יהיה לה בשבדיה עם האוכלוסיה המוסלמית. והתגובה שלי היתה שסטטיסטית, מאז סיום מלחמת העולם השנייה ועד היום, המקום בו נרצחו הכי הרבה יהודים בגלל יהדותם וישראלים בגלל ישראליותם היה.. ישראל. זוהי לא דמגוגיה, אלא מספרים יבשים. (ולגבי מה שאמרת - רובם כאלה, אבל בכל העולם נרצחו בודדים, בארץ נרצחים עשרות ומאות כל שנה, אז איפה סטטיסטית יותר בטוח ליהודי או לישראלי לגור?)

kiitapahaa

New member
כי מן הסתם בישראל יש 6 מליון יהודים

ובשבדיה כמה יש, 1500? ומן הסתם היו מלחמות - והצבא שלנו מורכב רובו מיהודים ככה שהם מן הסתם נופלים חלל יותר. ובתאונות דרכים מן הסתם רוב הנתפגעים הם יהודים בהתאם לאחוזם היחסי באוכלוסייה שעומד כרגע במדינת ישראל על כ 80%. כמה יהודים יש בשבדיה? 0.1% ? לירן מצטער להגיד אבל אתה פשוט אדיוט.

לא -כולם- מחביאים../images/Emo60.gif

כשאני הלכתי בשוודיה הייתי עם המגן דוד שהיה לי [הוא היה גדול לאללה
אמא היתה מפוחדת], באוסטריה הסתכלו עליי יותר. יהודים שפגשתי הלכו עם מגני דוד בחוץ. אני לא חושבת שאנשים שלא לובשים כיפה רוצים להחביא אותה כמו שהם פשוט רוצם להשתלב וזה:}

liatswe

New member
ממקור ראשון...

מיהודיה חרדית ששהתה שם כחצי שנה אצל משפחה חרדית - הם מסתירים ומפחדים.

p i n g o

New member
יש ויש.

גם לירן מדווח לך ממקור ראשון, אבל משום מה את מבטלת את דעתו.

ukyaniv

New member
שיסתירו גם ככה הם חרדים מסריחים

גם אני הייתי מסתכל עליהם בשנאה אם הייתי רואה אותם

ובכן../images/Emo60.gif

לפי דעתי המיעוט הערבי די בולט, לפי מה שאני זוכרת [למרות שהפעם האחרונה שהייתי בשטוקהולם היתה לפני שנתיים, ככה שיכול להיות שיש שינוי]. אבל אני לא חושבת שהוא בולט בגלל הכמות שלו אלא בגלל המאפיינים החיצוניים, ששונים מאלו של השוודים. אני יודעת, לפי משפחה וחברים שגרם שם, שבMalmö המיעוט הערבי בולט וגם לא לטובה, מבחינת אלימות [לרוב מילולית]. אבל כנראה בגלל שהם הרי מיעוט, החלק בהם שהוא אכן אלים בולט יותר משוודים שמפגינים אלימות.

p i n g o

New member
הערה קטנה לכולם: ../images/Emo140.gif

בעברית תקנית (ובכל שפה בעצם) לא משתמשים במילה "כמות" כשמדברים על בני אדם. במקום *"כמות גדולה של ערבים" כדאי שתשתמשו ב"מספר גדול של ערבים" וכו'. ואם אני קטנוני מדי אז תתעלמו, פשוט זה הופיע בכמה הודעות פה בשרשור הזה.

ukyaniv

New member
הם באמת בולטים

אני זוכר שראיתי איזה חבורה של מוסלמים שנראים כמו טליבנים עם לבוש כבד וזקנים ענקיים שהלכו עם רדיו טייפ גדול וניגנו ראפ ערבי מישהו בשם "סדאם החמישי" :)

p i n g o

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ועוד יש פה כאלה שחושבים ש"מלודי" זה מוזיקה שוודית אמיתית...

liatswe

New member
ישבנו בבית קפה בשטוקהולם...

ואיזה 3 ערבים הסתכלו עלינו, דיברו וצחקו איזה 10 דקות!!! נו מה זה??? הם מתנהגים בכל מקום כאילו שזו המדינה שלהם!!!

p i n g o

New member
נכון!!

מה הם מדברים וצוחקים?!?! למה מי הם חושבים שהם?!?!?!
איטבאח אלערב!!!

למעלה