שאלה למנוסים :)

שמרית211

New member
שאלה למנוסים :)

קינואה, דוחן, כוסמת, טף-למי הטעם הכי נורמלי\נסבל\הכי פחות טעם לוואי? הכי קל לעיכול?
תודה :)

זה כל כך אישי...

אני אוכלת בכיף קינואה
ולטעמי כוסמת, דוחן וטף הם ברמת הבלתי נסבלים גם כאשר הם חמודים קטנים יבשים ויושבים בשקט בחושך,
כבר אז איני סובלת את ריחם,
והם רשומים בתגובה, על פי סדר, מן הנורא אל הנורא ביותר

מבחינת קלות עיכול
אני מניחה שהם לא שונים בהרבה זה מזה
אבל זו הנחה לא מלומדת.
אולי כוסמת קלה יותר לעיכול, כיוון שאינה דגן ואינה קטנית, אלא גרעין הפרי, אולי...

כמו כן, חשוב לזכור שקלות עיכול נובעת גם מן המרקם בו את מכינה אותם.
קרי, שייק קינואה, יותר קל לעיכול מקינואה מבושלת

גם העיכול זה עניין אישי

לי למשל קינואה עושה כאבי בטן איומים, עם כל כמה שהיא נחשבת למזון בריא. עדיין אנשים לא מאמינים לי שיש לי רגישות לקינואה.

כוסמת אני פשוט לא אוהבת כך שלא ממש יצא לי להתנסות בה מאז שפיתחתי את הרגישות לקינואה.

שייק יותר קל לעיכול?

הבטן שלי חושבת אחרת

בשבילי, כל מה שיותר קשה ויותר צריך לעיסה - עובר חלק יותר
צנים מתעכל הרבה יותר בקלות מלחם רגיל
וכו'

אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שלכל אחד יש את הבטן שלו
אבל עדיין קשה לי לקבל את זה

ladybug6

New member

אורז.

ובנימה יותר מפויסת..
זה מאוד אישי, יש מי שלא יכול לסבול אפילו להריח כוסמת (אהמ אהמ) ויש מי שממש אוהב אותה.
מדברים שאני שומעת מסביב אני נוטה להאמין שקינואה טעימה יותר מהאחרים כי היא הכי נפוצה ורוב האנשים דווקא אוהבים אותה. רק צריך לשטוף אותה ולבשל כמו פסטה ולסנן ואם הטעם הטבעי שלה לא עושה לך את זה, אפשר לערבב בסלטים מתובלים שמכילים עוד דברים, ואז הטעם מיטשטש.
דוחן לא ניסיתי, וטף... מה זה?

siriusgirl

New member
לא, לא שוב. מאז הפעם ההיא שהיה פה שרשור

אנטי כוסמת, נהיה לי ממש קשה לאכול אותה

ella1302

New member
אני אישית מאוד אוהבת קינואה, דוחן וכוסמת, לא

מכירה טף. לדעתי לדוחן הטעם העדין ביותר. במקרה של שלושתם אני ממליצה לבשל אותם בהרבה מים עם מלח ולסנן (כמו פסטה), לא לבשל יתר על המידה. ורק לאחר הבישול לערבב עם תוספות שונות.

בעודך כותבת כאן

אצלנו על הכיריים סיר ובו - פטריות וקוביות זוקיני שטוגנו במעט שמן זית +מלח (הימליה ורוד לכל המעונינים)
לזה הוספתי כוס קינואה שחורה שטופה במי ברז +שליש כוס עדשים שחורים + חצי כוס אורז לבן.
כמון והרבה.
כיסיתי במים רותחים, תיקנתי מלח, נתץתי להתבשל עד ריכוך העדשים. יצא יאמי ללא ארומה של קינואה בכלל.

נטאשKה

New member
חייבת לומר משהו אישי (עבורי)

אני לא יודעת למה את עברת לטבעונות, אם מטעמי מוסר/בריאות או משהו אחר (?), אבל אישית, מכל טעם שהוא למעט טעם של לחלוטין אין ברירה, לא הייתי אוכלת דברים שהם לא טעימים/נסבלים/נוראמלים/פחות טעם לוואי.

הייתי רוצה לאכול ואכן גם אוכלת דברים ט ע י מ י ם! שפע מדהים ומגוון. יכולה לומר שאישית אני מרגישה שבהחלט יש לי אותו ואכן מצאתי את הדרך של לישב בין בלוטות הטעם שלי לפעימות המצפון שלי

אז כאמור לא יודעת את סיבותייך אבל ממש ממש מציעה לך למצוא דברים שאת א ו ה ב ת. אוהבת ברמה של לרייר כשאת חושבת על מנה כזאת. לדעתי אם באופן כללי סגנון החיים לא מתנהל מתוך רצון/תשוקה/אהבה והנאה אמיתיות - הוא לא יתקיים לאורך זמן.

יחד עם זאת אני מדברת רק על עצמי ומתוך תפיסתי הצרה והקטנה, כך שבהחלט חשוב לי שתביני ותקראי בהתאם לכך ולא בתור איזו ביקורת עלייך חלילה. רק נקודה למחשבה מה שנקרא

שמרית211

New member
בריאות בעיקר

יש לציין שעדיין לא עברתי לטבעונות אבל אני באמת בתהליך של הפחתת מוצרים מן החי..
הפסקתי לחלוטין לצרוך מוצרי חלב אחרי שנים של צריכה.
בנוסף, הפסקתי לאכול בשר בקר ולגבי ביצים-הפחתתי מכל יום ליום כן ליום לא..

בנוסף, התחלתי בשינוי תזונתי-קרי הפסקת קמחים למיניהם (שמכילים גלוטן) ומעבר לקמחים מלאים כגון אורז מלא..
יש לציין שאני חולת קרוהן, ולכן קיימת בעייתיות מסוימת עם ריבוי סיבים..
הסיבה לשאלה שלי היא בעיקר ניסיון לחסוף כמה גרושים..
לאחרונה התחלתי להתנסות בהמון מוצרים, חלקם נזרקו לפח מחוסר אהבה.. (גיליתי למשל שאני לא אוהבת כל מיני חיקויים של המבורגר וכ"ו, אני פשוט מעדיפה להפסיק לאכול לגמרי ולא לנסות לחפש תחליפים טבעוניים כגון פיצה.. הפסקתי לאכול לחלוטין.. אם יש משהו טוב בי, הוא שיש לי כוח רצון של ברזל, ברגע שאני מחליטה להפסיק לצרוך משהו אין לי מעידות ונפילות).
הבעיה העיקרית היא שאין דרך לטעום או להתנסות בכל הקמחים הללו בקטנה, קרי-חייבים לקנות את כל המוצר ב-20 משהו ₪ ואם הוא לא לטעמך הכל נזרק לפח וכואב לי הלב..

ladybug6

New member
אני משתדלת למצוא להם שימושים אחרים

דגנים לא טעימים אפשר לצרוך בצורה של קציצות או בתוך פשטידות, למשל..
באמת חבל לזרוק.

ella1302

New member
אפשר גם להוסיף אותם לאחר בישול לסלט- טעמם

ישתלב בטעמים אחרים וככה מרוויחים פעמיים- גם תוספת משינה וגם עידון הטעם.

Octopussy

New member
אולי תנסי לתבל אחרת

לטעמי, כל המוצרים שהזכרת מקבלים את טעמי התיבול שמוסיפים, כך שאם מותר לך להוסיף קארי, כמון, עשבי תיבול, צ'ילי\פפריקה חריפה\פלפל שחור ואחרים, אז לא חשוב המרכיב וטעמו העצמי, אלא מה שמתקבל כטעם מאכל כולו.
ועוד דבר, טעם הוא דבר נרכש, וניתן להתרגל אליו לאחר מספר פעמים של אכילה, ואפילו להבחין שזה טעים לפתע. לא כדאי לפסול לאחר פעם אחת, וכדאי לשנות הטעמים ולתבל אחרת כדי לבדוק אפשרויות חדשות וטעימות לחיך יותר.

נטאשKה

New member
הסיבה שציינתי היא לא כדי שתפרטי את העניינים

הבריאותיים האישיים שלך, אלא פשוט כדי להעביר את הנקודה ולכן גם החרגתי שאני לא יודעת מאיזה טעם כי לצורך הנק' הספציפית הזאת הסיבה פחות משנה...

תראי, נכון שכואב הלב לזרוק 20 ש"ח לפח, אבל אני באמת חושבת שכשעוברים לתזונה חדשה לחלוטין וכיוון שתזונה זה עניין כ"כ אישי ופסיכולוגי, מה טעים ומה לא, באמת שכדאי לקחת את סיכון הבזבוז החד פעמי. לא מדובר בעשרות אלפי ואפילו לא במאות ש"ח. כל חודש תתנסי במוצר חדש אחד או שניים וכך תגבילי את הבזבוז.

ella1302

New member
תקני את המוצרים בחנויות תבלינים שמוכרות

במשקל. ככה תוכלי לקנות כמות קטינה להתנסות.

גם אני לא אוהבת תחליפים וצירוף מילים "המבורגר מן הצומח" ואחיו מצחיקים אותי. על הפיצה לא ויתרתי- מכינה בבית מקמח מלא, עם המון תוספות וללא גבינה. לפעמים שמה מלמעלה שמרי בירה.

אלמוג86

New member
קינואה וכוסמת אני אוהבת בטרוף

ורק מחפשת מה עוד אני יכולה להכין מהם.
קינואה גיליתי רק בשנים האחרונות, אבל קוסמת הייתה מעדן שבושל בבית על בסיס קבוע.
טף אני לא מכירה, ודוחן משום מה מתקשר לי רק עם אוכל של ציפורים.
כך שלא ממש יצא לי לבשל איתו.

אישית אני מכינה מהם מגוון ענק של דברים ובעיקר מעדיפה לבשל אותם בסגנון שאני מבשלת אורז או פתיתים.....
ולא כמו פסטה כמו שהציעו לפני.

למעלה