היי שני,
האמונה היא דבר חשוב ואינני באה לערער לך אותה. אני אכן מעלה שאלות קשות אך אינני תוקפת איש אלא מצביעה על עיוותים בהלכה ועל אכזריות שבה. אין לי צורך לשאול רב מאחר וכמות הרבנים במשפחתי עולה על גדותיה,חלקם מפורסמים עם חצרות מאמינים גדולות ובכל זאת איש מהם לא הצליח להכחיש שההלכה אינה שיוויונית,אינה אוהדת נשים ואינה סובלנית. בהלכה יש די הרבה דברים הנחשבים לפשעים מוסרייים. הבעיה שלי איננה עם האמונה באל,הבעיה שלי היא עם הלכה רעה. הבעיה שלי היא עם העובדה שאדם דתי צריך למצוא דרכים עוקפות הלכה כי אחרת יאכל אוכל קר בשבת,יחיה בחושך בליל שבת,לא יוכל לחמם ביתו בשבת קרה או לקרר ביתו בשבת חמה,לא יוכל לעלות במעלית לקומה 17 או שלא יוכל להשתמש במקרר וכן הלאה. אם אדם דתי צריך למצוא דרכים עוקפות הלכה,ברור גם לו שיש בה משהו פגום. ברור לי שיש אנשים המעדיפים לעצום עיניים ולהתעלם מכל הזוועות שיש בהלכה ולקוות שאין מה לעשות,כך אלוהים ציווה וכך יש לבצע,יש גם אנשים שפשוט לא קוראים את כל ההלכות,הם קוראים חלקים מסוימים ובורים לגבי כל השאר. בין כך ובין כך,היהדות, בגלל ההלכה ,הפכה מדת בעלת עקרונות יפים וסוציאליסטיים למשהו מחמיר,מגביל,מבטל את חרות האדם,מבטל את זכות המחשבה החופשית.היא יצרה אנשים אחידים במראם החיצוני,בלבוש שלהם ובפעולותיהם היום יומיות. רובוטים צייתנים שמנהלים חייהם בהתאם למה שנאמר להם לעשות ללא דעה משלהם. אם מה שאני אומרת אינו נשמע לך הגיוני,מדוע שלא תבדקי דבריי אחד לאחד? לבדוק זה די פשוט,צריך רק לקרא , ואם אני קראתי,גם את יכולה. אני קראתי במקורות הכי נכונים שיש, לא הסתמכתי על פרופסורים מודרניים ולא על מתנגדים לדת ,אלא הלכתי למקורות עצמם. שנה שלמה למדתי רק את הרמבם וה"יד חזקה" שלו.שנה נוספת למדתי את התלמוד הבבלי וגם את זה הירושלמי. את התנך למדתי לאורך שנים רבות כולל את סדרי המשנה והכתבים החיצוניים. היתה שנה אחת שאפילו למדתי את יסודות הקבלה. אני לא בטוחה שלכל האנשים הידענים פה בפורום יש ידע של ממש. אז אחרי כל זה את שולחת אותי ל"ספרים נכונים"? את באמת חושבת שיש ספרי קודש שבהם כתוב אחרת? קראת פעם את "שולחן ערוך"? קראת פעם את הרמבם? תראי, נולדתי יהודיה ואני חיה בארץ ישראל, אני רואה חובה לעצמי להכיר את הדת של עמי. לא למדתי מתוך שנאה אלא מתוך סקרנות ועם המון נכונות להבין. כשראיתי מה הדת שלי מציעה,התביישתי. אני מבינה שקשה לך לראות מה הדת שלך אומרת ושאת היית מעדיפה שלא אגיד את הדברים בקול, אבל האם שתיקתי תמחק אותם? כפי שאמרתי לך בהתחלה, להאמין באלוהים זה נהדר, אבל,האם ההלכה הזו מייצגת אותך כאדם? האם ההלכה הזו מיצגת אותך כאישה? האם ההלכה הזו מייצגת את סולם הערכים והמוסר שלך? האם תתני יד לרצח ילדה בת 3 רק בגלל שהיא גויה וערכה כבהמה? האם תתני יד לגידופים כלפי נשים? כי זה מה שההלכה הזו אומרת. תחשבי על זה.