שאלה ל'מסורתי',

אני מתעניין בתיאולוגיה באופן כללי

אין תקנה בפורום שמחייבת את כל הכותבים כאן להאמין בדת

masorti

New member
מה רע בפורום תיאולוגיה (617)?

אתה משום מה מתעקש על הזכות המשפטית שלך לכתוב כאן. על זה אין ויכוח. אני מדבר על כך שנושא הפורום לא מעניין אותך. אתה לא רוצה להעשיר את ידיעותיך במסורת ישראל, וגם ודאי לא תטען שאתה מתמחה בנושא ותעשיר אחרים.

אני בא ליהדות מהכיוון ההפוך

כלומר - טוען שהיא שקרית ומלאת סתירות. אני בטוח שהיית מעדיף שכל מי שנכנס לכאן יהיה תמים ופתי, ולא אנשים חושבים וספקנים כמו טלי וכמותי. אמשיך לכתוב כאן כראות עיניי מבחינתי הדיון הזה סגור ולא אגיב יותר בעניין

masorti

New member
"אנשים חושבים וספקנים"..../images/Emo6.gif התכוונת למחב"שים.

טלי1960

New member
אף אחד לא צריך להסביר את היותו בפורום.

נשמע לי חטטני לשאול את זה. נ.ב. מה זה מחבשים? הזכרת את המילה הזו כמה פעמים,חיפשתי בגוגל ואין על זה כלום.

טלי1960

New member
תודה.

עכשיו אני מקישה ש"מחבתים" הם מחזירים בתשובה. לא ידעתי שיש לזה קיצור...חחח נחמד.

אלי ו.

New member
איך תקרא לארגון ששולח את פעיליו

לריכוזים חרדיים לחלק חומר שמנסה "להראות" שחז"ל היו שוטים ושהתנ"ך הוא זיוף? ארגון שפעיליו הורשעו בפלילים בבית משפט על כל שנכנסו באישון לילה לישיבה כדי לפזר את העלונים שלהם בין דפי ספרי הקודש? בעיני מדובר בפנאטים שמנסים להחזיר בשאלה אבל זכותך לחשוב אחרת.

טלי1960

New member
להתפרץ באישון לילה למקום פרטי זהו פשע,

שיש עליו עונש קבוע בחוק. בנוסף,ייש חוק האוסר לחלק חומר פרסומי כלשהו במוסדות לימוד ובקרבתם. ולכן המשטרה צריכה להתערב ולמנוע זאת. נראה לי שמספר המקרים של מעשים אלו נדירה ביותר,לעומת זאת,רבים הם המקרים שאני נתקלתי בהם,שבבתי ספר ממלכתיים חילוניים ,עומדים בחורי ישיבות עם חומר כתוב ומחלקים לתלמידים. מנהלת בית הספר התערבה אך הם סרבו להתפנות מהמקום ורק לאחר שהוזמן שוטר,הם הסכימו להתפנות משם,אך התופעה חזרה על עצמה שוב ושוב. תופעה נוספת שמכעיסה היא חלוקה של סוכריות ודברי ממתק לילדים בגני שעשועים ציבוריים תמורת ביקור קצר בבית הכנסת בסביבה. לא אחת פניתי לרב בית הכנסת בתלונה,אך מסתבר שבדיוק אותו רב הוא ששלח את האברכים. תלונה במשטרה טופלה באזהרה קלילה לרב ולא מעבר לזה. חבל שלא אלה ולא אלה אינם מבינים שלא זו הדרך.

shani115

New member
טלי אולי דיי כבר?

זה ברור שזה חטא מה שאת מציינת,ואת יודעת מה?גם בני אדם יכולים לטעות בפרשנות שלהם. אבל דיי לתקוף אנשים מאמינים תזכרי במשפט"אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך"אז חלאס.

טלי1960

New member
לא הבנתי על מי את כועסת,

תזכרי שלא אני כתבתי את ההלכה ולא את האכזריות שבה. זה חטא לצטט מההלכה? ואולי זה חטא להצביע על העיוות והרוע? ואולי החטא הוא לא לאפשר לילדה קטנה לשיר כי פוסקי ההלכה רואים בה אובייקט מיני ומקור לפיתוי ? ואולי החטא הוא לאנוס ילדה גויה בת 3 וגם להרוג אותה לאחר מכן (כפי שפסק הרמבם). ואולי את מצדדת בדעת ההלכה על נשים ובהשפלתן? תראי חמודה, אני לא המצאתי כלום,הכל כתוב במפורש וצריך לקרא ולפקוח עיניים כדי לראות את העוולה. במה חטאתי? בזה שציטטתי דברי חכמים? יש איסור על לימוד ההלכה? אינני תוקפת איש. את מי תקפתי? כתבת הודעה סתומה ולא הסברת מה בדיוק הכעיס אותך.

shani115

New member
תראי

אני מאמינה מאוד ואף אחד לא יוכל להחליש את האמונה שלי כי היא חזקה מאוד! מה שאת אומרת לא נשמע לי הגיוני וכמו שאמרתי גם בני אדם יכולים לטעות אני מרגישה שיש בך כעס כלפי אלוהים והדת.. למה שלא תנסי לבדוק במקורות הנכונים ולשאול את השאלות האלו יש מקום שנקרא שאל את הרב אם תרצי אני אשלח לך. ואת לא שמה לב אבל את כן תוקפת אנשים.. הדת מאוד מכעיסה אותך או משהו ספציפי שקשור אליה פשוט אל תשללי ישר וקודם תבדקי מה נכון ומה לא ושוב בני אדם יכולים לטעות אני מאמינה באלוהים ורשום בעשרת הדיברות אסור לרצוח מה זה אומר?

טלי1960

New member
היי שני,

האמונה היא דבר חשוב ואינני באה לערער לך אותה. אני אכן מעלה שאלות קשות אך אינני תוקפת איש אלא מצביעה על עיוותים בהלכה ועל אכזריות שבה. אין לי צורך לשאול רב מאחר וכמות הרבנים במשפחתי עולה על גדותיה,חלקם מפורסמים עם חצרות מאמינים גדולות ובכל זאת איש מהם לא הצליח להכחיש שההלכה אינה שיוויונית,אינה אוהדת נשים ואינה סובלנית. בהלכה יש די הרבה דברים הנחשבים לפשעים מוסרייים. הבעיה שלי איננה עם האמונה באל,הבעיה שלי היא עם הלכה רעה. הבעיה שלי היא עם העובדה שאדם דתי צריך למצוא דרכים עוקפות הלכה כי אחרת יאכל אוכל קר בשבת,יחיה בחושך בליל שבת,לא יוכל לחמם ביתו בשבת קרה או לקרר ביתו בשבת חמה,לא יוכל לעלות במעלית לקומה 17 או שלא יוכל להשתמש במקרר וכן הלאה. אם אדם דתי צריך למצוא דרכים עוקפות הלכה,ברור גם לו שיש בה משהו פגום. ברור לי שיש אנשים המעדיפים לעצום עיניים ולהתעלם מכל הזוועות שיש בהלכה ולקוות שאין מה לעשות,כך אלוהים ציווה וכך יש לבצע,יש גם אנשים שפשוט לא קוראים את כל ההלכות,הם קוראים חלקים מסוימים ובורים לגבי כל השאר. בין כך ובין כך,היהדות, בגלל ההלכה ,הפכה מדת בעלת עקרונות יפים וסוציאליסטיים למשהו מחמיר,מגביל,מבטל את חרות האדם,מבטל את זכות המחשבה החופשית.היא יצרה אנשים אחידים במראם החיצוני,בלבוש שלהם ובפעולותיהם היום יומיות. רובוטים צייתנים שמנהלים חייהם בהתאם למה שנאמר להם לעשות ללא דעה משלהם. אם מה שאני אומרת אינו נשמע לך הגיוני,מדוע שלא תבדקי דבריי אחד לאחד? לבדוק זה די פשוט,צריך רק לקרא , ואם אני קראתי,גם את יכולה. אני קראתי במקורות הכי נכונים שיש, לא הסתמכתי על פרופסורים מודרניים ולא על מתנגדים לדת ,אלא הלכתי למקורות עצמם. שנה שלמה למדתי רק את הרמבם וה"יד חזקה" שלו.שנה נוספת למדתי את התלמוד הבבלי וגם את זה הירושלמי. את התנך למדתי לאורך שנים רבות כולל את סדרי המשנה והכתבים החיצוניים. היתה שנה אחת שאפילו למדתי את יסודות הקבלה. אני לא בטוחה שלכל האנשים הידענים פה בפורום יש ידע של ממש. אז אחרי כל זה את שולחת אותי ל"ספרים נכונים"? את באמת חושבת שיש ספרי קודש שבהם כתוב אחרת? קראת פעם את "שולחן ערוך"? קראת פעם את הרמבם? תראי, נולדתי יהודיה ואני חיה בארץ ישראל, אני רואה חובה לעצמי להכיר את הדת של עמי. לא למדתי מתוך שנאה אלא מתוך סקרנות ועם המון נכונות להבין. כשראיתי מה הדת שלי מציעה,התביישתי. אני מבינה שקשה לך לראות מה הדת שלך אומרת ושאת היית מעדיפה שלא אגיד את הדברים בקול, אבל האם שתיקתי תמחק אותם? כפי שאמרתי לך בהתחלה, להאמין באלוהים זה נהדר, אבל,האם ההלכה הזו מייצגת אותך כאדם? האם ההלכה הזו מיצגת אותך כאישה? האם ההלכה הזו מייצגת את סולם הערכים והמוסר שלך? האם תתני יד לרצח ילדה בת 3 רק בגלל שהיא גויה וערכה כבהמה? האם תתני יד לגידופים כלפי נשים? כי זה מה שההלכה הזו אומרת. תחשבי על זה.

shani115

New member
זה מה שאנשים מסוימים

תירגמו אבל אין בזה שום אמת ואני בטוחה בזה אם רשום בעשרת הדיברות אל תירצח אז אסור לרצוח. בקשר לאיך שמתייחסים לנשים גם אותי זה מכעיס..מכעיס מאוד אפילו הזילזול כלפינו אבל את זה ה' לא ציווה את זה בני האדם עם השנים המציאו!לכן אל תאמיני לכל מה הרמ"בם אומרים תחשבי לפי ההגיון.

טלי1960

New member
אני מאד מעריכה את כנותך.

דרוש לא מעט אומץ להיות יהודי דתי מאמין ולהעז לצאת נגד הרמבם. אני מאד מעריכה אנשים חושבים ,המוכנים לבדוק את הערכים שכופה עליהם הדת "בשם האלוהים" כביכול. אני מאד מכבדת אנשים היודעים להבחין בין האמונה באלוהים לבין ההלכה הרעה הזו. אל תפסיקי להאמין באל,אני מקנאה בך על האמונה הזו ,אך גם אל תפסיקי לרגע אחד לבקר את ההלכה היהודית ואת העיוותים בה. תמיד תזכרי שכתבו אותה בני אדם ולא האלוהים.

למעלה