שאלה למר מוטי :))

z x 7 r

New member
שאלה למר מוטי :))

שלום רב לאדוני :) לאחר שקראתי במשך של כשעה את ההודעות בפורום זה (כי מעניין עד מאוד) החלטתי לשאול אותך. אני התחלתי לעבוד בשיווק של מוצר (לא מוצרים) יחודי ( באמת שהוא יחודי) מהבית. כל החיים אני שכיר ועובד מגיל 14 כיום אני בן 27 והבנתי מזמן שבתור שכיר לא ניתו להגיע לשום מקום.גם למדתי וזה תרם המון לידע שלי ( הנדסאי תוכנה). אבל לעיניננו- המוצר מדובר בו - ערכה לגמילה מעישון. מוצר יחודי, והוכיח את עצמו על אלפי מטופלים. הקטע הוא ש- כל מישנניח, יקנה מוצר ולאחר שימוש בו יפסיק לעשן, יהיה מרוצה וירצה להמליץ לחבר שלו, - יקבל סכום מסויים מעלות ששילם בחזרה. נוצרת רשת דמוי-MLM, אבל כאן זה לא הוצאות חודשיות אלה הוצאה חד-פעמית במטרה ברורה- גמילה מעישון לתמיד ללא תחליפה ניקוטין, ללא סבל ורצון לחזור לעישון. האם זה גם פסול מביחנתך? לעודד אנשים להפסיק להרוס לעצמם את הבריאות? וגם אפשר להרוויח מכך? מה פסול בזה?

z x 7 r

New member
נ.ב. אבקש מראש לסלוח לי על כתיב

כלומר הטעויות שבו - בעיה ידוע לי אשתדל להמעיט בטעיות אמכם סליחה.

motyka

New member
שווק לעומת פרמידה

אני עונה בקיצור, כי מבחינתי הנושא כבר מיצה את עצמו. אם העיקר הוא מכירת מוצר אמיתי, שנועד למשתמש הסופי - זה שווק. זאת אומרת שכל עסק שמטרתו למכור מוצר הוא לגטימי ואין לי הסתייגויות ממנו. גם אם זו תרופת אליל לאיידס וגם אם זו שיטת שכנוע להפסקת עישון. החשוב הוא שיש מוכר מצד אחד וקונה מצד שני. אם מישהו מקבל עמלה על המלצה על מוצר שהוא עצמו צורך - זה שווק לגטימי. לעומת זאת - אם העיקר הוא צירוף חברים חדשים לפרמידה, וקבלת עמלה על צירופם, והמוצר עצמו נזנח - זה פסול. אם מחייבים כל חבר לרכוש מוצרים בסכום מינימלי, בין אם הוא צורך או מוכר אותם ובין אם לא - זה פסול.

zion0

New member
למה פסול ? בגלל שאתה קבעת?

וכבר ראמר מישהו מהעבר הפוסל במומו פוסל

motyka

New member
לא בגלל שאני פסלתי,אלא פסול לחלוטין

ובקשר לפסוק - נסה להבין מה זה אומר עליך

zion0

New member
בדבר אחד אני מסכים איתך

הפכו את השיווק הרב שיכבתי-פירמידה למטרה ולא לאמצעי לקידום המוצר, אין שום רע בפירמידה ,אם היא מקדמת את המוצר אבל להזניח את המוצר זה לא טוב אבל אצלך זה להזניח את השיטה, ובגללה המוצר ניזנח גם כן

missB

New member
ציון

אלה שהופכים את הפירמידה למטרה במקום לאמצעי, הורסים לכל האחרים. אם מוטי ואחרים (כולל אותי) מסתייגים משיטת השיווק הזו זה בגלל ריבוי מקרים שבהם אנשים עושים בה שימוש לרעה. אז לפני שמתנפלים על אלה ששוללים את השיטה אולי כדאי לכעוס דווקא על אלה שמוציאים לה שם רע!

יש קשר הדוק ומוכח

בין כמות האנשים שמתעסקים בשיווק של משהו לבין רמת המכירות שלו. זו הסיבה שכל הזמן עוסקים בהבאה של עוד ועוד אנשים... הפעולה הזאת מביאה מאליה...מכירות של המוצר...

missB

New member
כוונתי היתה

שיש ניצול לרעה של השיטה ולכן יש לה מוניטין שלילי. ייתכן שבתור שיטת שיווק יש לה יתרונות. אבל ברגע שנתקלתי במספיק מקרים של פירמידות שכל מטרתן להעשיר את אלה שלמעלה על גבם של אלה שנתקעים עם סטוק של מוצרים חסרי תועלת, אז האמון שלי בכל פירמידה שהיא נפגם. אני אישית מתייחסת לכל הנושא בחשדנות מרובה ואעדיף לא להתקרב כיוון שרבים מדי הרמאים בתחום. זה לא אומר שכולם רמאים ולא אומר שכל המוצרים פגומים - אבל למה לקחת סיכון?

motyka

New member
השאלה היא מכירות למי

ומכירות לגולגולת אם המכירות נעשות למגוייסים בלבד, כחלק מתהליך הגיוס והמחוייבות שלהם - אז אמנם יש כביכול מכירות - אבל אלו אינן מכירות אמיתיות.

מכירות הן מכירות

כשאני יושבת על מסוף החברה ורואה את כמות הפריטים שנמכרו, אז הם נמכרו. כשמוצר נמכר הוא נמכר. אין מוצר שנמכר "לא אמיתי". אולי לא יהיה המשך למכירה הזאת, וזה אולי פחות טוב אבל... כשמגייסים מסות, יש תחלופה גבוהה, ויש מכירות. אז אם מעניין אותי מכירות, מבחינתי זו מכירה אמיתית.

motyka

New member
בגישה הזו אפשר להצדיק מכירת סמים

גם כאן יש מכירה ויש רווח. או מכירת נשים לזנות, גם כאן מוצר נמכר. השאלה היא האם זה מוסרי וצודק.

כל פעם שאני נותנת לך תשובה

עניינית... אתה בורח לטיעון חדש... אז תחליט על מה מדברים ונדבר. אני תוהה מה כל כך מרגיז אותך, כשמישהו לא חושב כמוך?

motyka

New member
דיון לעומת הסכמה

עניינית לדעת מי? אין לי בעיה עם כאלו שלא חושבים כמוני, זה קורה לי כל הזמן בהוראה, וכזה נוגע לדיון ענייני זה מקובל, נהוג, ומהווה בסיס לדיון תרבותי. MLM משול בעיני לסמים, בשני המקרים יש "פושרים" ו"צרכנים", כאשר הפושרים דוחפים בכוח את המוצר שלהם לצרכנים התמימים, וכובלים אותם לתלות בחברה. זה לא מוסרי, לא צודק, ולא ראוי. לכן אני מחפש כל נימוק להסביר למה לא MLM. ואני לא חושב שזה מרגיז אותי, אלא מהווה טריגר לחשיבה נוספת. ועל מה נדבר? - על עבודה מהבית, על התלבטות הכרוכה בעזיבת מקום עבודה מסודר לטובת פתיחת עסק עצמאי, על שיקולי בעד ונגד לביצוע עיסקה, האם חובה לקחת מקדמה, או שזה רק כדאי מהם התחומים בהם יש יותר או פחות סיכוי להצליח איך משווקים מוצר או שירות וכל הנושאים האחרים הקשורים לעבודה מהבית ולא לשווק רשתי.

קדימה, הצעתי לך כבר לפני כמה ימים

להעלות דיון, ולא רצית... אתה רוצה עכשיו? בעיניך משהו משול לסמים, ובעיני אחרים זה לא. יש אנשים שעובדים מהבית בMLM והם רוצים להשתתף בדיון. דיון לא יכול להתקיים כשמישהו חושב שהוא צודק. התחלה של דיון והמשכו מושתתים על העקרון ש"יכול להיות שיש לי מה ללמוד" או "שאולי אני טועה". אין אפשרות אחרת לדון. דיון נעשה מתוך הקשבה, ולא רק אמירה של מה שאני חושב/ת כי אני יודע/ת, מבין/ה חכמ/ה ואני מוסרי. "מוסרי וצודק ולא ראוי" אלה אבחנות סוביקטיביות שלך. הן לגיטמיות בדיוק כמו אבחנות אחרות. אתה רוצה שאעלה דיון מאלה שנקבת כדי שנדון בו?

motyka

New member
מהות הדיון

כמו שלא אסכים לדון על היתרונות של הכאת ילדים קטנים. וכמו שלא אסכים לדון על היתרונות הגלומים בהבאת קטינות ממולדובה לשם עיסוק בזנות. וכמו שלא אסכים לדון על נפלאות הקוקאין. כך לא אסכים לדיון בנפלאות השווק הממונף. ובהחלט לא אסכים שבנושאם אלו "יכול להיות שיש לי מה ללמוד" או "שאולי אני טועה". כי אני לא טועה ואין לי מה ללמוד על הצדדים החיוביים של הנושא. ולגבי מהות דיון - אם את לא מתבססת על עובדות ודיעות, ועל תחושה שאת צודקת - זה לא דיון אלא שיח כללי. ובדיוק בגלל הסיבות האלו לא רציתי לפתוח דיון בעבר, לא רוצה לפתוח דיון חדש, ואני רק מגיב להודעות כאן.

missB

New member
אף פעם לא כדאי לשלול דיון בנושא

גם אם אתה משוכנע בצדקת דיעותיך צריך לדעת לקבל שיש דיעות אחרות. ואולי בזכות דיון ענייני תוכל לשכנע מישהו בצדקתך? דיון לא מחייב אותך לקבל את דיעותיו של מישהו אבל בעצם קיום הדיון אין כל פגם. אני אישית מסכימה איתך לגבי השיווק הרב שכבתי (אי כי אני לא מקצינה עד כדי השוואתו למכירת סמים) אבל עדיין אני מוכנה לשמוע דיעות ולהשמיע דיעות בחזרה.

motyka

New member
טוב, לצורך הדיון יש לי רעיון לעסק

מכירת נקניקים וקבבים מבשר אדם ובשר חתולים וכלבים. זה יכול להיות עסק ביתי רווחי מד, חומרי הגלם כמעט לא יעלו כסף (אפשר להתחיל בהומלסים, חתולי שפה, יצאניות וכלבים משוטטים.) צריך מטחנת בשר, צבע מאכל וחומרים משמרים. אפשר להדביק מדבקת "כשר" ואפילו של הכשר חרדי., ולמכור בזול. האם את מוכנה לפתח דיון ענייני בבעיות השווק של עסק כזה? האם תהיי מוכנה לשמוע הצדקות מדוע זה כדאי? האם תסכימי לקבל דיעה אחרת משלך? האם אכן בדיון כזה אין כל פגם? האם תסכימי לדון, לשמוע דעות ולהשמיע דעות באופן ענייני בלי רגשות? מוטי

למעלה