שאלה למר מוטי :))

zion0

New member
נו? עכשיו אתה משליך הכל עליי

אתה נתת דוגמא לעשיית נקניק מבשר אדם מדוע לא תציע את עצמך מה יש שמש דוגמא להצעות שלך המיוחדות?

motyka

New member
אתה עושה את עצמך?

או שבאמת לא הבנת למה היתה הכוונה?

missB

New member
בתור התחלה

אני מציעה לדון בלמה אתה חושב ש-MLM שווה ערך לסחר בסמים, רצח וקניבליזם? מזכירה לך שוב שאני ממתנגדי ה-MLM כיוון שלטעמי יש ברובם אלמנט של הונאת הקונה. אבל מכאן ועד האשמתם בפשעים נגד האנושות - יש הבדל גדול. אז בהחלט אני חושבת שיש מקום לדיון בנושא הזה. אף אחד עוד לא מת מהקשבה ו/או השתתפות בדיון. ואגב, יש מדינות שבהם אוכלים חתולים וכלבים ואני לא מתיימרת לשפוט אותם. בדיוק באותה מידה שאני לא מצפה מתושבי הודו לשפוט אותי על שבתרבות שלי אוכלים פרות. אז כמו שאתה רואה - בהחלט אפשר לנהל דיון על כל דבר ובהחלט מומלץ לפתוח את הראש לדיעות שונות.

motyka

New member
כלומר ניתן לדון בקניבליזם?

ציטו מדבריך: "בהחלט אפשר לנהל דיון על כל דבר ובהחלט מומלץ לפתוח את הראש לדיעות שונות". כאשר הנושא שהעלתי הוא דיון בצדדים החיוביים של קניבליזם. האם הפתיחות שלך באמת מגיעה עד שם? וכמו שאמרת "אף אחד עוד לא מת מהקשבה ו/או השתתפות בדיון". במקרה של קניבלים - אין לך ערובה שלא את תהיי הקרבן הבא.

zion0

New member
אלוהים אדירים ..אתה מעלה את הרעיון

ועכשיו מאשים אחרים עד לאן הגענו אתה מכניס מילים ומשפטים ורעיונות עד לאיזו רמה אתה יכל לרדת?

motyka

New member
לא מאשים אף אחד

אלא מתייחס במלוא הרצינות והכבוד למה שכתבת. ואם בתגובה לרעיון הקניבליזם כתבת שאפשר לדון בזה, שאלתי אם אכן זה נושא לדיון רציני.

missB

New member
מוטי - אני לא מבינה

למה אתה כל כך מסרב לדון על הנושא הזה. דיון אין פירושו הסכמה. דיון פירושו הצגה של דיעות שונות של אנשים שונים. זה שאתה נסגר בדיעה שלך ולא מוכן להקשיב או להשמיע דיעות, לא פותר שום דבר. הנושא כן מטריד אותך כי עובדה שאתה מגיב אליו שוב ושוב. אז הנה התפתח לו פה דיון מקיף עם שפע דיעות לכאן ולכאן ובמקום לפרוש את דעתך ואולי לשפוך אור אחר על הנושא, אתה מסיט את הנושא ע"י העלאת טיעונים ללמה אי אפשר ולא צריך לדון בעניין. אז כן - אם אתה עד כדי כך מוטרד מזה - אפשר לדון גם על קניבליזם. פתח שרשור חדש ונגיב על טענותיך בנושא. ולא אני לא חוששת שאהפוך לקורבן הבא.

Dulcinea

New member
אני לא יודעת אם יראו בכלל את ההודעה

שלי בתוך השירשור הענק שנוצר כאן. מצד שני, אני לא רוצה לפתוח שירשור חדש, ומצד שלישי אני כן רוצה להגיד את דעתי, בעיקר כי היא מנוגדת פה לדעת הרוב: אני חושבת שמוטי צודק. אולי הוא קצת התחמם יותר מדי, אבל יש בכך גם משהו נכון. כי אם היה נעשה כאן משהו שלא נראה לי (דיון על יתרונות השר"ש) הייתי פשוט מסתובבת והולכת. והוא, במקום ללכת נלחם שזה לא יקרה. פשוט גישה שונה. אני חושבת שהוא צודק לחלוטין ששר"ש זה דבר פסול ואין מה לדון בו. מדובר בתרמית ואחיזת עיניים וניצול חולשות באמצעים הירודים ביותר. לא שזה הפסד גדול, אבל אם לדיונים כאלה יהיה כאן מקום, אני לא אכנס לכאן יותר - מלבד כדי לבדוק אם הדבר השתנה. הפורום הזה כבר התפספס פעם אחת, וחבל שזה יקרה גם פעם שניה, אבל כבר היו דברים מעולם. ברכות, דולי

zion0

New member
דולי ,זה שאת חושבת שמוטי ,צודק

לא אומר שהצדק עימו אני טוען שהחברות שעוסקות בשורש ביחוד אלו שמעסקים בכסף נטו ומצרפים מוצרים שאין לאנשים צורך בהם ויקרים להחריד ומאלצים אותם בשיטות נלוזות כאשר עובדים על חולשות האנוש של האדם זה דבר לא רצוי מכאן ולשלול מראש את השיטה ,כאן אני מתנגד צריך וחייב לקום גוף או חברה שתרים את השיטה ותכוון אותה לפסים הנכונים ואני אוסיף השיטה היא"סוציאליסטית קומוניסטית" צריך שכולם ברשת יקבלו בערך תמורה זהה או עמלה זהה ולא יהא המצב של "ראשון צוחק ואחרון בוכה"

missB

New member
דולי

תגובתי הראשונה לשרשור הזה, לפני שהוא התפתח למימדים האלה, היתה שצריך להגדיר מה מותר ומה אסור בפורום הזה כדי שהוא לא יתפספס שוב. גם אני נטשתי אותו בעבר כיוון שהרגשתי שהוא הופך להיות זירת גיוס לאנשי השר"ש למיניהם. לכן אמרתי שלדעתי כל הודעה בסגנון "עבודה נהדרת מהבית במינימום מאמץ ומקסימום תגמול" צריכה להמחק מיידית. בלי אזהרות אפילו. לפורום הזה אסור להפוך למקום שבו אנשי השר"ש באים לצוד אנשים שמחפשים לעבוד מהבית. עם זאת ולמרות הסתייגותי הרבה מתחום השר"ש, אני לא אצא בקמפיין נגד כל העובדים בו. ובגלל הסיכוי הקלוש שאולי אני טועה אני לא אסגור את עצמי מראש לדיעות אחרות, בשום תחום. לכן אמרתי שכן יש מקום לדון בנושא.

Dulcinea

New member
וואו, ראו אותי. איזה כיף ../images/Emo124.gif

ציון - ברור שזה לא אומר שהצדק עימו או עימי, רק שכך אני חושבת לאור הנתונים הקיימים נכון להיום. אתה אומר ש"צריך וחייב לקום גוף או חברה שתרים את השיטה ותכוון אותה לפסים הנכונים". ובכן, לכשיקום גוף כזה, אדון בו. כרגע אין גוף כזה וכל השיח בתחום נודף סירחון עצום של שטיפת מוח וסיסמאות. ובאשר ל"סוציאליזם קומוניזם", קודם כל הידד לך על שאתה מהין להזכיר מונחים מוכפשים אלה. גם לי יש ציפור סוציאליסטית-קומוניסטית קטנה בלב, ודווקא ההצעה שהיתה פעם למוטי - ליצור זירת סחר חליפין - נראית לי יותר בכיוון. כי אז, מי שחסר לו או צריך משהו (או השכן/חבר/בן משפחה שלו), פונה למי שמציע זאת ומעניק לו בתמורה מוצר או שירות שהשני זקוק/רוצה (או השכן/חבר/בן משפחה שלו). זה מצב שאני יכולה לראות את עצמי בו יפה מאוד והוא מוסרי ואפילו סוציאליסטי. אבל, שיטת השר"ש גובלת בחמדנות קפיטליסטית לחלוטין ומזיקה. לא שכולנו איננו בעצם חלק מהעולם הזה - לכן אני עובדת ומנסה למכור את שירותי - אבל, יש הבדל בין לפרסם את השירותים שלי ולנסות להגיע לאנשים שזקוקים להם ולבצע עבודה מצוינת כדי שיחזרו אלי, לבין שכנוע אנשים לקנות מוצר שמלכתחילה הם לא התכוונו לרכוש, ויותר מכך, למכור להם חלומות באספמיה מעולם הפירמידה: תביא עוד אנשים לשיטה תרוויח עוד - עד שייגמרו הפריירים (שכידוע רק מתחלפים). מיס B - אני חושבת שערכי הפתיחות והסובלנות נלקחו כאן למקומות לא נכונים. וכפי שאמר כבר איש חכם (קרל פופר) "אין לסבול את הבלתי נסבל". הוא אמנם אמר את זה בעקוות עליית הנאציזם והשתלטות גרמניה הנאצית על אירופה, וכאן לא מדובר חו"ח על אסון בכזה סדר גודל, אבל העקרון דומה. לא הכל נסבל. שקר, רמאות, אחיזת עיניים, שטיפת מוח, סיסמאות, ניצול חולשות, ציניות - כל אלה הם דברים רעים ובלתי נסבלים. נקודה. אמנם יש להם מקום בעולמנו ורבים עוסקים בכך, אבל אני (ואני מניחה שגם מוטי וגם רבים אחרים בפורום) לא רוצים לעסוק בכך ומוותרים על העונג בלדעת ששקר אולי הוא טוב, ואולי רמאות זה לא נורא כל כך, ומאחיזת עיניים אפשר להרוויח יופי, ושטיפת מוח בעצם מועילה, וסיסמאות זה מותק של דבר, וניצול חולשות זה בסדר גמור, וציניות היא בעצם כוח ומפתח להצלחה. אוי, אני מזכירה לעצמי את הדיבורחדש מ- 1984
. דולי

שצה

New member
דולי או תגובה לכולם

כמה מילים!, יצא קצת ארוך אז אודה לכם על סבלנותכם, דולי הספקת בפסקה הארוכה שלך להשמיץ את הקפיטליזם, את הסוציאליזם ואת הקומונזים... וכמובן גם את כל העוסקים בשר"ש. אני תוהה למה את ומוטי ומיס-בי כל-כך כועסים. מן הסתם ניסתם וכשלתם... לדעתי ציון צודק - הכל עניין של תדמית - ברגע שחברות השר"ש יפסיקו להבטיח הבטחות בלתי ראליות (רווחים דימיונים), ויתחילו להגיד את האמת אולי יהיה טוב. דרך אגב אחת הסיבות שהתחום הזה לא מצליח בארץ זו חוסר האמון של הישראלים והפלגנות היהודית... מזה כבר אף אחד לא יציל אותנו. לא זה המקום להרחיב את הדיבור על התחום שעשרות ספרים נכתבו עליו ונעשו אין ספור מחקרים,בתחום שדרך אגב הוא חוקי ולגטימי לחלוטין ובארה"ב החברות נמצאות תחת פיקוח. יש גם פעילים לא חוקיים בשוק וצריך להזהר מהם. הם גם אלה שעושים שם רע לכל השאר... (יש דרכים לזהות אותם) לגבי זירת חליפין - שתיים כאלה פעילות וקיימות בארץ ואפילו הייתה כתבה בטלויזיה לא מזמן. לגבי שטיפת המוח, כמי שבאה מעולם הפרסום צר לבשר לכולכם שאנשי המקצוע בתחום שלי עוסקים ב"שכנוע אנשים לקנות מוצר שמלכתחילה הם לא התכוונו לרכוש, ויותר מכך, למכור להם חלומות באספמיה..." (ציטוט של דולי), ומה גם שאנחנו מגבים את זה בתאוריות פסיכולוגיות ואנחנו יודעים בדיוק מה להגיד מתי איך וכמה ע"מ ללחוץ על הכפתורים הנכונים, כל פעם שאת פותחת את הטלויזיה את נחשפת לשטיפת מוח של המקצוענים בתחומם. את מוזמנת להתנתק מהעולם... השאלה שצריך לשאול את עצמו מי ששקול להכנס לשר"ש היא "האם אני מוכן להיות פרסומת של חברה מסוימת ולשווק מוצר/קו מוצרים אחד" האבסורד הכי גדול שאת העבודה שנדרשת בתחום הזה (בחברות הלגיטימיות שמייצרות מוצר ורוצות למכור אותו) שהיא להמליץ לחברים ומכרים כולנו עושים בחיי היום יום שלנו בחינם לגמרי, אנחנו ממליצים לחברים שלנו איזה תוכניות לראות בטלוויזיה, איזה מכונית לרכוש, איזה מחשב כדאי לקנות (בעלי עושה את זה כל הזמן ולא מקבל דיווידנדים מאפל), באיזה חנות בגדים יש מבצע, ואף אחת מהחברות המסחריות האלה שאנחנו "מפיצים" לא משלמת לנו... אבל ברגע שמציעים לנו לעשות את אותו הדבר תמורת תשלום פתאום המצפון שלנו מתעורר כי "אנחנו לא רוצים לנצל אף אחד..." אבל בעצם אנחנו מבולבלים כי ביקשו מאתנו להיות פילנטרופים בתשלום ויש פה באמת סתירה פנימית בעייתית. אני יכולה להמשיך לדבר עד מחרתיים, אני רק רציתי להגיד שכדאי לשים לב כי השוק הזה עובר עכשיו שינוי והוא לפני פריצה ומי ששוקל את זה שיבדוק טוב טוב לאיזה חברה הוא נכנס, כמה הוא נדרש להשקיע והאם הוא יכול לעמוד בזה (כמו כל עסק יש סיכוי של 90% שתפשטו את הרגל) והאם בהמשך הדרך הוא רואה את עצמו מקדם את המוצר/ים של החברה - משתמש בו ומאמין בו. כי אי אפשר לפרסם משהו לאורך זמן וגם לשמור על האמינות האישית אם לא מאמינים במוצר תשאלו את ג. יפית. ולסיום - הלוואי שכל אחד יבחר לו את הדרך שבה הוא יצליח ויהיה מאושר, שנמשיך לצמוח והעיקר שיהיה שלום!!!

Dulcinea

New member
שצה המשמיצצה

א. כתבתי שתי פיסקאות. ב. לא השמצתי לא את הקפיטליזם, לא את הסוציאליזם ולא את ה"קומונזים". אנא קראי ביתר עיון. הדבר השלילי היחיד שאמרתי על אחד מהם זה שמדובר ב"קפיטליזם חמדני" ומיד הוספתי שכולנו מעורבים בכך. להגיד שהקפיטליזם כרוך בחמדנות זו לא השמצה אלא אבחנה: אם לא היינו חומדים דברים לא היינו "עושים כסף". ג. קראתי שוב את הודעתי ולא מצאתי בה שום כעס. תראי לי איפה הכעס? ד. לא ניסיתי ולא כשלתי, ואני בטוחה שגם מיס B ומוטי לא. התוקפנות וההשמצות כולן שלך. ה. את וחברייך עושים כבר בעצמכם את הפרסומת השלילית לתחום הזה בשפה ובגישה שלכם. תודה. ו. אני לא יודעת לגבי "חוסר האמון של הישראלים" או "הפלגנות היהודית", אבל אני יודעת שיותר קשה לסדר אותנו, תודה לאל. ז. זה כן המקום להרחיב את הדיבור כי על כך אנחנו מדברים. די לנפנף ב"עשרות הספרים". יש לך מה להגיד אז תכתבי ואל תגידי "קצרה היריעה" וכו', כי זה סיסמאות נבובות של מי שאין לו מה להגיד. ח. נכון, פרסום הוא גם תחום משוקץ ולכן אני לא משתתפת בפורום של אנשי פרסום. ט. האם את כל מה שאת עושה בחינם היית מוכנה לעשות גם בשביל כסף? מממ... י. את מוזמנת לדבר כמה שבא לך, עד מחר ומחרתיים. יא. שתהיה לך פריצה נעימה ומוצלחת. יב. תודה שאת מספרת לנו שבתחום הזה יש 90% סיכוי לפשוט את הרגל (לדעתי יש יותר). אני לא יודעת למה את מתכוונת "כמו כל עסק". בתחום שלי (תרגום) אין שום סיכוי לפשוט את הרגל. יג. מצטרפת לברכות. דולי

שצה

New member
דולי דולי למה לדבר לא יפה?

האינסטינקט הראשון שלי היה לסיים את ההודעה המקורית ב"דולי אנחנו אוהבים אותך" עכשיו התחרטתי. א. אני סטודנטית לפרסום ושווק. ב. גם התחום של שר"ש נלמד היום באוניברסטאות אם כי לא בארץ. ג. אני נהנית מהתחום שלי כמו שאת נהנית מהתחום שלך. אבל אני חייבת להגיד לך ד. סטטיסטית: תוך 5 שנים 90% מהעסקים החדשים (ועסק קטן שעובד מן הבית גם הוא עסק לא משנה באיזה תחום), נסגרים (תקראי לזה איך שבא לך). קרוב ל-80% אחוז מהם לא שורדים את השנה הראשונה. ככה זה בכל העסקים. לרוב האנשים שמחליטים להיות עצמאים כדאי לקחת את הסיכון ולו רק כדי לא להגיד לנכדים "יכולתי אבל לא היה לי האומץ" ה. הסיבה שלא רציתי להאריך הייתה שההודעה שלי נראתה לי גם כך ארוכה מדי אני מודה לך שקראת אותה. ו. אם לא ניסית מן הסתם עשית החלטה (מודעת או לא) שמה שאת עושה היום בחיים יותר טוב משווק (רשתי או אחר) וגם זה בסדר גמור. לא כולם יכולים לעבוד באותו מקצוע. ז. בקשר להתיחסות ל"פלגנות היהודית" כיוצאת קיבוץ שעבר פילוג בשנות ה-50 אני גדלתי באווירה כזאת שבה כל אחד חושב שהוא הכי חכם והכי צודק ולאף אחד אחר אין מה ללמד אותו. זו תכונה ישראלית מובהקת ואנחנו משלמים עליה מחיר לא קטן בכלל. (מומלץ לקרוא את ההודעות של מיס-בי בנושא פתיחות) ח. לגבי הפריצה - ישנו ספר שנקרא "הגל הרביעי" זהו ספר בכלכלה שעוסק במגמות שישלטו בכלכלה במאה ה-21, ע"פ הספר השר"ש הוא אחד מהם ולכן לא רציתי להכביר מילים - מי שמעוניין יקרא את הספר. ט. לגבי הכעס - תקראי שוב את ההודעות של מוטי, הוא נראה לי כועס או מאוכזב או משהו דומה אחרת הוא לא היה שם לו למטרה... י. אין י', איך סידרתי לכם פרוטקציה הא? רק שלום יביא ממון. חיים טובים

Dulcinea

New member
פנית אלי וכתבת הודעה מלאה השמצות

אז הצלחת להרגיז אותי. בפעם הבאה תחשבי פעמיים לפני שאת כותבת שאנשים משמיצים, ובטח לפני שאת עושה זאת בעצמך. ובכלל, כל המעבר הזה למניעים הפסיכולוגיים (כועס, כשל וכו') מיותר. כפי שכבר כתבתי כאן, אני מכבדת את ההחלטה של אנשים להתפרנס מכל תחום שהוא, כולל שר"ש (למרות שאם הם ישאלו אותי לדעתי אל כך, אני אומר אותה). כל מה שאני מבקשת זה שלא ינסו לשכנע אחרים להתפרנס מזה גם. למה לא מתפתח כאן דיון כזה על עבודה במתן שיעורים פרטיים, או בעיצוב שמלות כלה, או בקריאה בקלפים, או בכל תחום אחר שאחד מחברי הפורום עוסק בו? כי זו לא הנקודה באף אחד מהתחומים האחרים - לשכנע אחרים לעסוק בכך גם - ואילו בשר"ש, כן. לכן אני אומרת, "תניחו לנו, אל תנסו לשכנע אותנו שזה טוב וצריך/כדאי/מותר לעסוק בכך." ובאשר לספרי העתידנות, נדמה לי שכאן הכשלון של 80-90 אחוז תופס בגדול. ואילו לגבי עסקים, לא יודעת מאיפה הבאת את המספרים האלה. מסביבי יש הרבה אנשים בעלי עסקים עצמאיים ואף אחד מהם לא כשל. נכון שאין לי את הסטטיסטיקות, אבל קשה לי להאמין שאני בסביבה כל כך מיוחדת ששונה ב- 90 אחוז מכלל האוכלוסיה. שיהיה לך בהצלחה באמת דולי

zion0

New member
תעשה טובה צא מהנושא שך mlm

אם זוהי ההשוואה שלך אז באמת אתה מבחינתך ומהשקפתך לגבי הMLM זהו מוקצה ואז אתה סתם מבזבז אנרגיות אבל אם אתה אומר ששמת לעצמך מטרה להילחם בה עד הסוף אל תתלונן אם תקבל ריקושטים

motyka

New member
בדיוק להפך-אני מקדיש את האנרגיה

לדבר שאני יודע שהוא נכון וצודק. כלומר להסביר ש MLM אינו עבודה מהבית, אלא עבודה בעיניים.

טרייטל

New member
דיון

מוטי חבל שאינך רוצה לפתח דיון , לדעתי יש לך הרבה מה לתרום לנושא . אני בטוחה שלא תשנה את דעתך האיתנה בעקבות חשיפתך לדעות שונות , אבל יש לך ראייה מעניינת ועניינית , ורצוי היה שתנחיל אותה לכלל הציבור .

למעלה