שאלה למר מוטי :))

טרייטל

New member
למוטי - נושא לדיון

למען האמת , קשה לי למקד את הנושא , נושא השיווק הרשתי מאוד רחב . הייתי אולי מתייסת לנושא האתיקה המקצועית והיושר המקצועי - כי בשאר הנושאים כבר נגעו . למען האמת - לא מפריע לי מה היא הדרך שבה האדם מבקש להרוויח את לחמו כל עוד זה נעשה ביושר . לא כך קורה בחלק מהחברות של השיווק הרשתי - לפחות בארץ , אין לי מושג מה קורה בארצות אחרות . לכן - חשוב לעמוד על נושא זה , משום שלדעתי זה הגורם העיקרי לכך , שכל "הנוכלים " או הפושרים שרוצים להרוייח הרבה נכנסים לנתח שוק זה , ופוגעים באנשים הגונים , שיכולים בהחלט באופן מכובד להרוויח את לחמם או להשלים הכנסה . הייתי רוצה לקבל התייחסות לנושא התיקה והיושר המקצועי .

טרייטל

New member
לאביבה -נושא הדיון

אני בהחלט מוכנה לפתוח את הנושא שהעלתי לדיון כולל , ואשמח לקבל תגובות מכל מי שמעוניין להגיב

tsveeka

New member
נכנסת לסוגיה לא במקום

אם אתה משווה מל"מ לסמים, אין על מה לדבר איתך. אני פשוט לא מאמין לאיזו רמה אתה יורד רק בגלל שמל"מ לא עבורך. תתעשת, הדוגמא הזאת לא לעניין.

owolf10

New member
דיון

מוטי, כשמדברים על דיון, רצוי מאוד להסכים קודם כל על העובדות. מי "דוחף"??? אנשים באים מסיבותיהם הם: שימוש מוצלח במוצר, כישלון במציאת תעסוקה אחרת ועוד ועוד. דרך אגב, מי שהתחיל כלקוח ולא היה מרוצה - לא מחויב לכלום. אין תלות או ניצול של אנשים. אנשים מוזמנים לארועים כדי לקבל תמונה מלאה על העסק והמוצר המדובר. אין לא חייבים לתת תשובה מיידית. אז למי אתה בא בטענות? לכאלה שחושבים שבזה שנכנסו לעסק חושבים שהם כבר ירוויחו? הם שוכחים שאמרו להם שיש לשווק! שצריך להשקיע עבודה! או שהם לא שכחו פשוט הם לא מוכנים להתאמץ יותר מדי ואז כמובן: החברה אשמה! המוצר אשם! השכנים, הממשלה, ועוד ועוד.... נשמע ישראלי???? נכון. אני מסכימה איתך שאנחנו צריכים לעסוק בעבודה מהבית. גם MLM זו דרך לעבוד מהבית.

missB

New member
השאלה היא מה מוכרים

אם יש מוצר מסויים שאותו מוכרים לאנשים אז באמת לא משנה באיזו צורה זה משווק וגם שיטת ה-MLM רלבנטית. הבעיה האמיתית היא שהרבה חברות MLM מוכרות חלומות התעשרות ולא מוצר. הם מוכרים לך הבטחות שאם תקנה כמות X של המוצר תוכל למכור ולעשות רווח וכל מי שיקנה ממך יוכל למכור ולעשות רווח עבורו וגם עבורך. אז נכון שבדרך גם המוצר עצמו נמכר והחברה רואה פריטים נמכרים, אבל יש פה הונאה והטעיה של הקונה וזה כבר בעייתי.

tsveeka

New member
המוצר במל"מ בעל איכות גבוהה ביותר

אכן יש חברות שמציעות התעשרות קלה ומהר, ע"י מוצר או ללא מוצר. המוצר במל"מ הוא חייב להיות מעולה בגלל השיטה. המוצר הרגיל בשוק (לא במל"מ) עובר הרבה ידיים כך שהמוצר סביר אך אינו מגיע לקרוסליים שמגיע המוצר במל"מ שחברות מל"מ חוסכות הון שהולך על פירסום ומשתפת פעולה עם הצרכן. במל"מ יש מוצר על כך נסגרה הפרשה של פרמידה הלא חוקית כן או לא. במל"מ הטהור המוצר הוא נהדר מחד, התוכנית הכלכלית היא העיקרית מאידך. כאשר אדם מבין את השיטה המיוחדת במל"מ ויש כל מיני שיטות מל"מ, הוא יאמר אם זה מתאים לו או לא, אחרי בדיקה רצינית של עסק ומוצרים וגישה אישית שלו. אם מתאים זהו עסק רציני והכל טוב ויפה. לא מתאים אז מאחל לו הצלחה אך לא איתנו.

b e ll

New member
שוב חולקת עלייך ../images/Emo13.gif

יש הרבה מוצרים "שזכו" ליחסי ציבור ושיווק אגרסיביים וברגע שיצאו לשוק היה פיק גדול מאוד ומתעתע של מכירות... החוכמה היא לגרום לצרכנים לקנות את המוצר בפעם השנייה והשלישית... ב- MLM - השיטה הזו עובדת רק בגלל שעדיין לא מספיק אנשים משוכנעים או נכוו בה ולכן יש עוד כאלה שמתפתים למילים היפות ולמסרים המשכנעים ונכנסים לנסות את מזלם. הראייה לחוסר ההצלחה, זה השיווק האגרסיבי והבלתי פוסק - שיטה מצליחה היא מצליחה ומרגע שיש גם אנשים שמצליחים לעבוד איתה ולהתפרנס
הם הופכים להיות השגרירים וה"גרופי'ס" שלה. לא צריך לייצא את השיטה ללא הפסק. מיקרוסופט מרגע שהצליחו להשתלט על חלונות באופן כל כך גורף הפסיקו לחלוטין את קידום המכירות של חלונות - ואם יש איזה קידום מכירות זה של גירסאות חדשות או מוצרים נלווים. גם שטראוס עם הקוטג' שלהם - לפני שהוא "נולד" זוכרת איזו מלחמת ענקים היתה בפרסומות? ועכשיו? דום שתיקה! מי שאוהב - אוהב ויחזור לקנות שוב, ומי שלא - לא יעזור יותר לטרטר בשכל על הקוטג' שלהם. כמה צרכנים חדשים לחלוטין יש שלא שמעו על המוצר? רק העולים החדשים! והם כידוע מספר חסר משמעות באחוזים מסך כל האוכלוסיה (רק במספרם הם חסרי משמעות! בכל יתר התחומים הם משמעותיים ביותר למדינה). שיהיה לנו שבוע טוב ושקט!

b e ll

New member
ההודעה מיועדת לאביבה שאמרה שמכירות

הן מכירות וממסוף המחשב לא רואים יותר מזה...

zion0

New member
בל או שאני פיספסתי אותך,או שהבנתי

אחרת MLM זו שיטה והיא מוכרת מוצרים מה פירוש? עוד לא נחשפו כולם לMLM תאמיני לי כשכולם יבינו את הרעיון הטהור של MLM וכאשר החברות הגלובליות ישלטו בחברות הישראליות אזיי כל חברה קטנה עם מוצר טוב ,תשווק את המוצר או השרות דרך שיטת ה MLM תזכירי תטמיעי ותשמירי זוהי השיטה של "העניים" נגד העשירים ,לוקחי השוחד ,המקושרים ומאחזי העיניים נכון לעכשיו המצב הפוך

b e ll

New member
יפה, ומכיוון שנכון לעכשיו המצב הפוך

צריך להזהר מאוד ממה שמריח MLM. לא כולם נחשפו - כלומר לא כולם מכירים את העוולות של השיטה ויש עדיין כמה תמימים שנכנסים לביצה הטובענית הזו. כשאראה אחד שהצליח להתפרנס דרך השיטה הזו ולא ניסה להטביע את כל הסובבים אותו בביצה הזו כדי שהוא יצליח, אולי אשנה את דעתי. נכון לעכשיו, זו דעתי.

zion0

New member
בכל ימי ההיסטוריה ,דבר חדיש ושונה

ומקורי,, קיבלו אותו בקרירות ושרלטנים השתמשו בו לניצול אחרים כדי להעשיר את עצמם אני תקווה שהMLM הנכון המקורי והטהור ישלוט בכיפה

שצה

New member
על מי את חולקת

לא הבנתי. אני מרגישה כמו במעבדה לפרסום. למרות שנדמה לכולכם שאתם מדברים על שר"ש אתם מדברים על שיווק... שזה אחלה נושא דרך אגב. ואכן בל צודקת (למרות שהיא חולקת) אחרי קמפיין גדול יש עלייה במכירות ואח"כ בדרך כלל יש ירידה, ולכן שבים ומפרסמים. אני חייבת לחלוק על בל בנושא ה"מוצר המצליח שאינו זקוק לפירסום" לצערם של היצרנים ולשמחתם של הפרסומאים - אין חיה כזאת! הראיה עובדה - קוקה קולה משקיעים מיליארדים כל שנה בפרסום וכך גם ליוויס, תנובה והרשימה עוד ארוכה. יש מספר סיבות לכך שמוצר מפסיק להיות מפורסם 1. ההשפעה של הקמפיין הקודם עדיין לא חלפה. 2. היצרן הגיע למסקנה שחייו של המוצר הסתיימו וחבל להשקיע 3. נגמר ליצרן תקציב הפרסום. - אלא העיקריות. ודר"כ מיקרוסופט (ואפל, אינטל, בל ועוד אחרות) מפרסמות פרסום מאסיבי את המוצרים שלהן בכל המדיות, הן פשוט לא עושות את זה בארץ, כי מדינת ישראל היא לא שוק (כולם פה האקרים) וחבל לזרוק כסף על פרסמות שלא יביאו קונים. אין לי משפט סיום מקורי. ימים טובים ושלום עלינו.

motyka

New member
פרמידה היא אפילו לא חוקית

אבל ב MLM מתיימרים למכור מוצר ובכך עוקפים את מגבלות החוק. פרמידה מכל סוג היא פסולה, מכירת מוצרים היא לגטימית.

tsveeka

New member
למה מל"מ רק מתיימר?

מוצר אכן נמכר. פרמידה לא חוקית? חחחחחחחח בזה אני מסכים איתך אז למה קראתי שמס הכנסה לקח חצי מהרווח שהרוויחה חברת פרמידה אחת? נראה מוזר לא? במל"מ הטהור, יש מוצר שנמכר או שאדם קונה מהחברה. יש עוד תירוצים למה לומר לא למל"מ?

motyka

New member
אין קשר בין מב לבין חוקיות העסק

באופן תיאורטי אמורים כל העבריינים לשלם מס על רווחיהם. כי המס הוא על עצם הרווחים, בלי קשר האם הושגו ביושר או לא, בעסק שקיבל רשיון עסק או לא.

למעלה