בשתי מילים - כי רציתי.
לא בשביל הזיקנה, לא בגלל המשפחה ( והם ישבו לי על הראש שנתיים קודם וכבר התייאשו והניחו שיש לי מחלה כלשהי שאני מסתירה) ולא בגלל אף אחד. כי רציתי. והרצון שלי היה בגלל שידעתי שיש לי פרטנר שיקח חצי מהמטלות, שאני אשאר בן אדם ולא אוותר על החלומות שלי והשאיפות שלי בגלל נוכחות ילד, שאני חזקה מספיק לחנך אותו לא להיות כמו ילדים שאני לא אוהבת וכו'. אם לא היו לי התנאים הללו לא הייתי עושה אותו. ודווקא בגלל שיש לי ילד, אני יודעת שאפשר גם אחרת, והורה שהילד שלו מתפרע והוא אומר "אין מה לעשות, זה רק ילד" עולה לי על העצבים כי יש מה לעשות וכמו שאני חינכתי את הילד שלי לא להפריע, וכמו שאני לא לקחתי אותו למקומות שהוא עלול להפריע, כך יכולים כל ההורים האחרים. הכל היה מתוכנן מראש, על כל האפשרויות חשבתי. וכמו שאמרתי - עם הילד אני עבדתי משרה מלאה ( הייתי עצמאית, חזרתי לעבודה שבועיים אחרי הלידה), כשהוא היה בן שנה וחצי הלכתי ללמוד ארבע שנים באוניברסיטה ותוך כדי זה עבדתי 2 משרות מלאות ( מורה מחליפה במשך היום יחד עם הלימודים שלי, מאבטחת בחברת אבטחה בשעות הערב ושחקנית בסרטים ישראלים וזרים בשעות הלילה), ובמקביל גם לא וויתרתי על הגשמת חלום שדרש נסיעה לחו"ל, ( וגיוס 3 ביביסיטריות שונות שגרו אצלי בבית והתחלפו ביניהן), וכמובן הריקודים. המוטו שלי - אין דבר העומד בפני הרצון. השאלה כמה רצון יש.