שאלה לתומכים בביטול מוחלט של ההשתמטות

the new L

New member
שאלה לתומכים בביטול מוחלט של ההשתמטות

בהערכה גסה, אני מעריך שאם כל מי שמגיע לגיל גיוס יגוייס, הרי שמספר החיילים בצה"ל יגדל בכ150,000 איש בכל זמן נתון. בהנחה הסבירה לפיה הצבא מוציא על כל חייל כ1000 ש"ח בחודש (אני משער שבדרך כלל זה מגיע ליותר, אם מתחשבים בביטוח, בבנית מקומות לינה נוספים, הקמת מערך ת"ש, מענקי שחרור וכו', אבל נעשה הנחה ונניח שכל חייל עולה רק 1,000 ש"ח בחודש), נקבל שנאלץ להגדיל את תקציב הביטחון בכ 2 מליארד ש"ח בשנה. יתר על כן, אנשים אלו, שחלקם עובדים, יפסיקו לשלם מיסים מכיוון שהם יתגייסו, ועל כן הכנסות המדינה ממיסים ירדו. שאלתי היא - מהיכן אתם מתכוונים להביא את הכסף הזה (כיוון שזהו סכום עצום, אני אתן אפשרויות על פי הסעיפים המרכזיים בתקציב המדינה, סעיפים אחרים אינם רלוונטים משום שהם לא יאפשרו לכסות את הסכום הזה, עקב העובדה שהם ממילא מקבלים אחוזים בודדים מהתקציב): א. מתקציב הרווחה ב. מתקציב החינוך ג. מתקציב הביטחון (כלומר, לא נשנה את תקציב הביטחון, פשוט במקום לקנות עוד טנקים/מטוסים, יהיו לנו עוד חיילים) ד. על ידי הגדלת נטל המס על אזרחי ישראל ה. משום מקום - פשוט נגדיל את החוב הלאומי של ישראל, ונקווה שהכלכלה תחזיק מעמד בטווח הארוך ו. על ידי קיצוץ רוחבי בכלל משרדי הממשל אשמח לשמוע תשובה לשאלה חשובה זו, בטרם נוקטים צעדים דרסטיים בכיוון.

TaL53

New member
הצבא כיום מכיר בעובדה

שאין לו צורך בגיוס כולם לכן צה"ל מקבל את העובדה שחרדים לא מתגייסים (המצב פשוט יצא מפרופורציה). כול שנה הצבא משחרר אנשים מגיוס ללא שום סיבה (ואני מכיר לא מעט כאלה, הרוב בנות). אבל עם ביטול ההשתמטות (אם המצב הזה ייתכן, כי הכוונה היא פשוט לצמצמה למינימום הכרחי) הצבא יוכל לגייס אנשים לפחות זמן, להקטין את העומס על המילואים (ופה דווקא יוצאים הרבה מאוד תקציבים) ואולי תתחיל בצה"ל מגמת התייעלות כללית לאור העובדה שיש עודף בכוח אדם. ובשרותך שאלה אישית- ראיתי לא פעם אחת איך אתה מגן על חברתך שהשתמטה מהשירות ללא שום סיבה, לא נפשית, לא ת"ש, ולא אידיאולוגית. היא פשוט החליטה שהיא יותר מדי טובה מכדי לתרום א חלקה לחברה (אם אני מבין את זה נכון). איך זה מסתדר עם העובדה שאתה כן שירתת וכן תרמת?

the new L

New member
זוהי טענה שגויה

הטענה כאילו עקב העובדה שיתגייסו יותר אנשים לצבא, צה"ל יוכל לגייס חיילים לפחות זמן היא שגויה. הסיבה העיקרית לאורך השירות של חיילי צה"ל היא לא כמות המתגייסים, אלא הכשרתם המקצועית. על מנת לקבל חיילים מקצועיים, על הצבא להכשירם במשך זמן רב, וגם לאחר תום ההכשרה - על החייל לצבור ניסיון בטרם יוכל הצבא להפיק ממנו את המיטב. הקטנת משך השירות של חיילים על חשבון הגדלת כמות החיילים תפגע אנושות באיכותו של צה"ל, שהיא כידוע היתרון המרכזי שלו (הצבאות של אוייבנו גדולים בהרבה מצה"ל, אך איכותיים הרבה פחות). גם הקטנת כמות אימוני המילואים תפגע באיכות הצבא. אם הצבא מכיר בעובדה שאינו צריך לגייס את כלל החיילים, מדוע הוקם הפורום הזה? האם הפורום הזה מעוניין להכריח את הצבא לגייס חיילים שאינו מעוניין בהם?

TaL53

New member
הטענה הזאת נכונה לחלק מאוד מצומצם

של חיילים. רק הקרביים (וגם כן, לא כולם), מערך המודיעין, המחשוב וכ'ו מצריכים הכשרה ארוכה מה שמצריך שרות ארוך ובמקרה הזה צה"ל כבר מזמן או שמחתים אותם אוטומטית על קבע או מכשיר אותם לפני הגיוס (קד"צ). החלק הארי של האנשים המגוייסים היום עושים עבודה מונוטונית שאין שום קשר בינה לבין אורך השירות. טבח לא יהיה טבח יותר טוב אם הוא ישרת שנתיים וחצי או שלוש ותמיד אפשר להחליף אותו באחד שילמד תוך יומיים איך חותכים סלט (אם יש לו קצת שכל). גם מערך המילואים הוא בעייתי כי צה"ל לרבות מגייס מילואים ומבזבז כספים רבים שלא לצורך (שמירות, אימונים של יום אחד שלא מועילים וכ'ו). וגם הנטל על מערך המילואים גורם בסופו של דבר לצמצומו כי אנשים בשלב מסוים מתוך ייאוש הולכים ומוציאים פטורים. פעם קראתי שאם יגייסו את כול החרדים שמשתמטים מהצבא אפשר יהיה להחליף 3 אוגדות מילואים, זה לא עדיף? אל תשאל אותי מדוע הפורום הוקם, אני לא הקמתי אותו ואני גם לא מפעיל אותו. לצורך העניין לדעתי הפורום הוקם מתאמי רייטנג אבל זאת לא הנקודה. צה"ל מכיר בעובדה שלא כולם מתגייסים אבל התופעה יצאה מפרופורציה ולכן הרוחות כול כך סוערות פה.

טמפפם

New member
זה רק מוכיח

כמה צה"ל לא יעיל-אם זה מה שאתה טוען-שרוב האנשים שם סתם שוטפים רצפות או חותכים סלט.באמת צריך את כולם..זה למה הצבא משחרר כ"כ הרבה בנות על עודף כח אדם..

TaL53

New member
צה"ל מאוד יעיל

רק שהוא מתנהג הרבה פעמים כמו פיל בחנות חרסינה.

TaL53

New member
אני לא בוחר את החברים שלך

וגם לא שאלתי אותך את השאלה.

sayar3

New member
מאיפה הבאת את הנתונים המעוותים האלה?

קודם כל אם כבר ערכת חשבון אז 150000*1000=150 מליון ולא 2 מליארד. שנית-התרומה ש150 אלף איש מסוגלים לתרום היא ענקית-לדוגמא: מספיק שכל חייל אחד כזה יתרום שעת עבודה אחת ביום בתחום נדרש-כלומר נתרגם את זה לעלות של 20 שח לשעת עבודה (שים לב כל אחד רק שעה אחת ביום).בחישוב פשוט מדובר ב150 אלף שעות עבודה כפול 20 שקלים התוצאה=3 מליון שקלים. וזה ליום אחד בלבד. נכפיל 3 מליון ב365 ימים בשנה ונקבל=קצת יותר ממליארד שקל. חישוב עסקי פשוט יראה שההשקעה מביאה תשואה של יותר מ700 מליון שקל בשנה-עסק מצליח לא? ודבר נוסף=הכל היה פה לשם משחק במספרים שאתה העלית ולכן עניתי לך עליו באותה מטבע. צה"ל היום מונה 150 אלף איש בכלל הכוחות הסדירים(כולל קבע) ואני ממש לא יודע מאיפה אתה מביא נתונים מספריים כאלו לגבי המשתמטים שמספרם אינו עולה על אלפים בודדים.אבל אתה פספסת את הרעיון המרכזי שאומר שלא ממש משנה הכמות אלא נטל השוויון.חשוב שכולם יקחו חלק בהגנה על המדינה לא חשוב מה תפקידם.

the new L

New member
הנתונים לא מעוותים

1000 ש"ח הם לחודש, תכפיל את זה ב12. "מספיק שכל חייל אחד כזה יתרום שעת עבודה אחת ביום בתחום נדרש" - מה זאת אומרת? החייל אינו עובד במשק. הוא תורם לביטחון המדינה. זה לא משהו שתורם ישירות למשק. אלא אם כן אתה רוצה לשלוח את החיילים לעבוד בעבודות שלא קשורות לביטחון המדינה? (הצעה איומה ונוראית!) לגבי ה150,000 איש - בכל מחזור גיוס יש כיום כ140,000 בני אדם. כלומר, אם כולם יתגייסו, אז בכל זמן נתון יהיו 3 מחזורי בנים ו2 מחזורי בנות = 3*70,000 + 2*70,000 = 350,000. למעשה אם נעבוד לפי הנתון שלך שיש כיום 150,000 איש בצה"ל, נקבל שמספר החיילים בצה"ל יגדל ב200,000, כלומר יהיה צורך להגדיל אף יותר את התקציב.

EmGee

New member
בכל מחזור גיוס יש 140,000 איש?

כלומר בשנה 420,000 מתגייסים בשנה. בוא נניח שכל יום יש כמות שווה של מתגייסים, מלבד שבת וחגים נגיד 300 יום בשנה. יוצא לך שכל יום מתגייסים לצהל 1400 חיילים. גם ביום הכי אינטנסיבי של שרשרת החיול לא עברו בה 1400 חיילים, אז בטח ובטח שזה לא הכמות הממוצעת. פסיק לתת נתונים מטופשים.

the new L

New member
אתה טועה

לא אמרתי ש140,000 מתגייסים. אמרתי ש140,000 מגיעים לגיל גיוס כל שנה. אם תרצה, אראה לך מקורות לנתונים הללו.

the new L

New member
למשל

http://www1.cbs.gov.il/shnaton58/st02_20x.pdf (מתוך הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). על פי הנתונים שם, השנתונים של 15-16, 16-17, 17-18 ו18-19 מכילים כיום 292,000 גברים ו279,000 נשים, סה"כ 571,000 בני אדם, או 142,750 בני אדם בשנתון.

sayar3

New member
אתה לא יודע לקרוא נתונים?

מדובר בקבוצת גילאים 15-19 שסה"כ נספר נתון של 213 אלף איש.(אני מדבר על יהודים ולא על מוסלמים). אם תחלק את זה לכלל קבוצת הגיל (שזה 5 קבוצות 15\16\17\18\19 ) ייצא לך בערך 40 אלף איש בגיל גיוס בכל שנה. אם תכפיל את זה ב 3 שנים ייצא לך פחות מ150 אלף שזה מה שטענתי שהיא כמות הכוחות הסדירים בצבא (אם תוסיף עליהם 20 אלף אנשי קבע). תלמד לקרוא את הנתונים שאתה עצמך מעלה ואז תבין כמה אתה שוגה. מתוך 40 אלף איש בפוטנציאל לגיוס בכל שנה יש כמה אלפי משתמטים.וזה בדיוק מה שטענתי מלכתחילה.

the new L

New member
למה אתה מדבר רק על יהודים???

התוכנית של הפורום הזה אמורה לחול על כל אזרחי ישראל, ללא הבדלי דת גזע ומין. מעבר לכך - אתה זה שלא יודע לקרוא נתונים. 213 אלף זה רק הגברים היהודים. הנשים היהודיות הן עוד 203,000.... איך זה מסתדר עם הנתונים שלך? יכול להיות שאתה צודק והכוונה היא ל5 שנתונים. במקרה הזה, נקבל שיש בכל שנתון 58,000 גברים ו55,000 נשים, ולכן בצבא אמורים להיות 174,000 גברים ו-110,000 נשים, סה"כ 284,000 בני אדם, ולכן, על פי ההערכה שלך, הצבא צריך לגדול ב130,000 בני אדם בכל זמן נתון.

sayar3

New member
אני מקבל את התיקון שלך-

המשמעות היא לבערך 400000 איש (גברים ונשים) בכל 5 שנים.אם נחלק את זה ל 5 שנתונים נקבל ממוצע של 80 אלף איש כל שנה.כלומר ממוצע של 240 אלף איש. הצבא אמור להיות על 240 אלף איש בכל רגע נתון .הוא לא יגדל לעולם מאחר ובכל שנה כשמגיעים 80 אלף איש לגיל הגיוס מצטרפים 80 אלף אחרים לגיל השחרור.זה מה שיגרום לצבא לא לגדול. אגב-240 אלף איש אין בצה"ל את זה אני אומר לך בוודאות.איפה הם?חלק מהם חרדים וחלק משתמטים ,חלק בעלי מוגבלויות שלא מאפשרות גיוס ועוד כהנה וכהנה.מה שמותיר את הצבא על סך של 150 אלף חיילים.תאמין לי אני יודע מה אני אומר זו בכל זאת העבודה שלי. אגב אני מדבר רק על יהודים מאחר ומוסלמים לא מתגייסים .ואם יש כאלו שכן מתגייסים מדובר בעשרות בודדות בכל שנה.לא מה שישנה את הנתונים.

EmGee

New member
אז ככה

במשך זמן עקבי כל שנה כמות החיילים בצבא יורדת, דבר המשפיע על כמה דברים בצבא: 1. משך ההכשרה של לוחמים מתקצר כדי לנצל אותם בשירות פעיל כמה שיותר. 2. כמות עצומה של חיילים חותמים קבע ומקבלים משכורת קבע, למרות שאין צורך באיש קבע לכך. 3. חיילי מילואים מתגייסים לפרקי זמן ממושכים כדי לבצע תעסוקות מבצעיות שאמורות להתבצע ע"י חיילי סדיר, אבל משום מה חסרים כאלו. 4. הצבא נאלץ לשכור חברות פרטיות כדי לבצע משימות שעד כה חיילים בצעו. עכשיו בקשר לשאלה שלך שכולם התגייסו, עזוב את הנתון הממש מוגזם שרשמת, עוד לא הגענו לכמות של 50,000 משתמטים בכל שנה, יש מספיק משרות במגזר הציבורי שיש להן צורך לאומי. לדוגמא אבטחת מוסדות חינוך, בנית תשתיות, ועוד רבים וטובים. אם צריך אז לשלוח אנשים שהתחמקו משירות שיהיו פקידים במשרד הפנים או שיסללו כבישים או כל אחת מהעבודות הציבוריות. בשנים האחרונות הנושא הזה מתפתח, ונפתחה אופציה לשירות חובה במשטרה או בשב"ס אבל יש עוד הרבה אפשרויות למדינה לנצל את המשתמטים. אני מבין שאתה מחפש תירוצים אידיאולוגיים בשבילך למה אתה פרזיט כדי שאולי יום אחד אולי תצליח להסתכל במראה בלי שהיא תשבר, אבל להעלות נקודות כאלה לא יפגעו במעמדך כפרזיט בחברה שיש לנדותו.

TaL53

New member
יש לך איזה בעיה קיומית

שגורמת לך לקלל את כולם? אולי אפשר לנהל דיום גם בלי תקיעת קללות לכול הודעה?!

EmGee

New member
לקרוא למשתמט פרזיט זה לא קללה

חבל שקשה לך להבחין בין קללות למילות תואר לגיטימיות.

למעלה