שאלה לתומכים בביטול מוחלט של ההשתמטות

תפסיק להביך את עצמך

אתה רק מוריד מכבודך עם ההתנסחויות הססגוניות שלך אם יש לך תשובות נכונות ואמתיות לענות , אני אשמח לקרוא , אבל לבוא ולצעוק על בן אדם ששירת 3 שנים בצבא שהוא פרזיט זה עלוב. אני מכיר את הבחור מעט יותר ממך ואני מבטיח לך שהוא יתרום לא פחות ממך למדינה וככל הנראה הרבה יותר.

the new L

New member
בוודאי שהגענו ל50,000 משתמטים בשנה

כ50% מהשנים לא מתגייסות, והן לבדן מהוות 35,000 "משתמטות" בשנה. אם אתה רוצה לשלוח אותם לשירות לאומי, אני מבין מכך שאתה לא מעוניין לגייס אותם? כלומר אתה תומך בכל שלא כולם יתגייסו לצבא?

AAAgency

New member
אתה טועה ומטעה

דבר ראשון, אם יהייו יותר מתגייסים אז יהייה צורך מופחת בגיוס מילואים לתעוסקה מבצעית, ואם נודה באמת עלות יומית של חייל מילואים היא הרבה יותר גבוהה למדינה מאשר סדירניק, מה גם שהערך הכלכלי של מילואימניק ממוצע בן 30 לחברה האזרחית הוא הרבה יותר גבוה מערכו של מנקה שולחנות בן 18 במקדונלדס ( לעניין המיסוי ). דבר שני, רוב אוכלוסיית המשתמטים ( לפחות סטטיסטית) שייכת לאוכלוסיה החרדית שלא רק שלא עובדת ולא משללמת מיסים אלא ביא עולה למדינה הרבה מאד כסף, ולכן גיוסה לצבא לא רק שלא יביא להפסד כספי אלא לרווח כי שוב עלותו הממוצעת של חייל סדיר למדינה היא הרבה יותר נמוכה מעלותו של אברך למדינה ( ככה שגיוסם הוא מאד מאד רווחי ). מה גם שעל כל חייל חדש שמתגייס צה"ל צריך להשאיר פחות אנשים לקבע קצר ולהביא אזרחים עובדי צה"ל, ששוב עלותם הממוצעת על פני חייל סדיר היא גדולה לאין ערוך. כך שאם תחשוב על זה טוב תבין שמבחינה כלכלית, במצב הנוכחי, מאד משתלם לצה"ל לגייס את עודפי המשתמטים.

the new L

New member
יש לך נתונים בנושא?

יש לך מושג כמה חיילים משרתים במילואים כל שנה בתעסוקה מבצעית (אימונים לא ניתן יהיה לצמצם) ומה העלות של זה למשק? "רוב אוכלוסיית המשתמטים ( לפחות סטטיסטית) שייכת לאוכלוסיה החרדית שלא רק שלא עובדת". למיטב ידיעתי, רוב מוחלט של הנשים החרדיות כן משתתפות בכוח העבודה, ורובן המוחלט גם לא משרתות בצבא. למעשה, אחוז ההשתתפות של נשים בכוח העבודה בישראל דומה לממוצע במדינות ה OECD. עלותו של חייל למדינה היא למעלה מ1000 ש"ח בחודש. מהי עלותו של אברך למדינה? "על כל חייל חדש שמתגייס צה"ל צריך להשאיר פחות אנשים לקבע קצר" - יש לך דוגמאות לחיילים שהוחתמו על קבע בגלל מחסור בחיילי חובה? אני בכל שירותי בצבא לא פגשתי אפילו אחד כזה! הסיבה שהשאירו אנשים לקבע קצר הייתה תמיד בגלל שהם החזיקו אצלם ידע רב והיה צורך שהידע הזה יישמר בתוך המערכת לזמן רב יותר (שוב - עניין של מקצועיות וניסיון). אגב, אם תגייס את כולם, אני מניח שגם תרצה לגייס את כולם למילואים לאחר מכן. לא התייחסתי לכך בהודעה המקורית, אבל ברור שזה יגרום לכך שהמדינה תפסיד ה-מ-ו-ן כסף. אם המדינה תצטרך לממן את משכורתו של כל אזרח ישראלי במשך חודש בשנה - היא פשוט תתמוטט כלכלית!

sayar3

New member
כן!!אצלי במחלקה יש שני חיילים

שאת שניהם החתמנו קבע ומשלמים להם המון כסף כדי שבסוף יעשו עבודה של חייל סדיר שיש לי בו חוסר. אני אישית מוכן לתת לך לדבר עם שניהם בטלפון ולוודא שאכן כך.

AAAgency

New member
הבהרות

זה לא משנה כמה מילואים עושים החיילים הללו מה שכן משנה שכל יום של פעילות מבצעית/ תפיסת קווים/ מחסומים עולה למדינה פי עשרות מונים יותר מילאומניק מאשר סדירניק, וכן גם הפגיעה במשק היא הרבה יותר אנושה כאשר המילואימניק מבצע אותה או המשתמט בן ה-18. ושתדע לך שרוב הכעס של אנשי המילואים שבא לידי ביטוי בשנים האחרונות בתקשורת הוא לא בשל אותם אימונים אלא בשל אותם פעילויות שהם מבצעים כי יש מחסור בסדירניקים. בקשר לאברך, אותו אברך לא עובד ולא משלם מיסים כידוע אבל מקבל קצבת ביטוח לאומי של כמעט 4000 ש"ח ( שזה כבר פי 4 מעלותו של חייל ממוצע ) בנוסף נכניס לחישוב את כל מערך הישיבות ותקצובן שגם עולה למדינה סכום כסף לא מבוטל. ורובן של הנשים החרדיות עובדות? ומי מטפל בכל 12 הילדים, הבעל? הצחקת אותי. אם הן עובדות אז זה רק בעבודות רקק שגם ככה המיסוי עליהן הוא כמעט שלא קיים. אני הכרתי גם טבחים שהציעו להם הצעות פיננסיות די מפתות להישארות של קבע לכמה חודשים, וכן גם קרביים. ולסיום, אם תגייס את כולם תצטרך לגייס את כולפם לפחות מילואים ( כי יש יותר כוח סדיר ) ולכן בנטו אולי יהייו יותר מילואימניקים אבל הם יעשו פחות מילואים כי לא יהייה צורך.( מילואים הם לא דבר קשיח כמו סדיר, קוראים כשצריך וכשלא צריך לא קוראים).

the new L

New member
בוודאי שזה משנה כמה מילואים

עושים החיילים האלו, ועוד יותר משנה - כמה מתוך המילואים האלו הם אימונים לעומת פעילות מבצעית. את האימונים אתה אינך יכול לצמצם, ולכן הם יהיו קיימים גם בעתיד. הדבר היחיד שיצמצם במידה מסויימת זה שליחת מילואימניקים לפעילות מבצעית, אם כי למיטב ידיעתי - גם היום היה צמצום דרסטי של פעילות זו. בסופו של דבר, קשה לדעתי להתכחש לכך שהכפלת כמות חיילי החובה תעלה למשק הרבה מאוד כסף. אני לא מבין מדוע להתכחש לכך, ומדוע אנשים פה חוששים לענות על השאלה - מאיפה יבוא הכסף. אם אתם כל כך בטוחים שזה הדבר שהמדינה צריכה והדבר החשוב באמת - קצצו בתקציבי החינוך והרווחה על מנת שיהיה כסף לעשות זאת.

AAAgency

New member
רוב ימי המילואים

הם לא לאימונים, רק לידיעתך. ואני מבין שאתה לא רוצה לחשוב מעבר לדעה המקובעת שלך ולכן כל מה שאני אגיד לך לא יעזור, אין טעם להמשיך את הדיון אם באת מראש עם דעה חצובה בסלע. אם היית קורא את מה שכתבתי לך לא היית חוזר כל פעם על אותן מנטרות חסרות שחר, אבל מכיוון שאתה איתן בדעתך אין לי כבר מה להוסיף. כל טוב.

the new L

New member
יש לך מקור לטענה הזאת?

מקור לטענה לפיה רוב ימי המילואים לא מוקדשים לאימונים? וכן - אני מקובע על הדיעה לפיה קומוניזם לא מביא לרווחה כלכלית. שירות בצבא נעשה בתנאי קומוניזם, ולכן אני משוכנע שהוא פוגע בכלכלת המדינה ולא מסייע לה.

AAAgency

New member
לך לכל מילואימניק ממוצע ותשאל אותו

האימרה שלך היא דמגוגית התורה בלתי רגילה ולמרות כל מה שהסברתי לך עדיין אתה מנסה להתחמק מכל טיעון באמתלה אחרת ( עובדה שנדבקת למילואים שכנראה שהבנת שמבחינת החרדים אני צודק וכן גם מבחינת האזרחים עובדי צה"ל ואנשי הקבע הקצר ). הצבא הוא לא גוף רווחי ולא מתיימר להיות כזה, ואכן מבחינה כלכלית עדיף שלא היה קיים, אבל בתנאים הנוכחיים עדיף כלכלית כמו שהסברתי לך כבר ב-4 הודעות קודמות כן לגייס את המשתמטים.

the new L

New member
אני לא מתחמק

פשוט לא הצלחתי למצוא נתונים סטטיסטיים מדוייקים בנושא, לא לכאן ולא לכאן. אין טעם לקיים דיון שבו צד אחד אומר "X=1" וצד אחר אומר "X=2" אם לאף אחד מהצדדים אין נתונים לגבי למה שווה X. שאלה לי אליך - נניח שאמצא לך נתונים סטטיסטיים שיוכיחו כי לא משתלם כלכלית לגייס לצבא את כלל האוכלוסיה. מה אז יהא על המדינה לעשות לדעתך?

AAAgency

New member
אם תבדוק טוב

ביטול חוק טל יחסוך למדינה הרבה מאד כסף ( היו על מחקרים פיננסיים מקיפים ).והמשוואה פשוטה מילואימניק/אזרח עובד צה"ל/ איש קבע קצר -> יקר יותר מסדריניק והרבה...

the new L

New member
ביטול חוק טל אולי יחסוך למדינה כסף רב

ועדיין, אין זה אומר שגיוס כל מי שלא מתגייס היום יחסוך למדינה כסף רב. הרעיון של הפורום הזה הוא לגייס את כולם. למשל, גם את עשרות אלפי הצעירים הערבים שמגיעים לגיל גיוס כל שנה, ולא הולכים היום לצבא אלא לעבודה. אתה חושב שזה משתלם כלכלית?

AAAgency

New member
שמת לב שככל שהדיון שלנו מתמשך

הטיעונים שלך הולכים ופוחתים מהודעה ולהודעה, והמעטים שאתה עדיין מעלה הופכים קלושים ותלושים מהמציאות יותר ויותר? מה גם שכמו כל וכחן טוב שאין לו טיעונים מבוססים לפעול על פיהם אתה הופך יותר ויותר פופליסט ודמגוג בהודעות שלך עד שמתוך ייאוש להציל את הקונספט התמוה שאתה מנסה להנחיל פה אתה מאשים אותי בגזענות כמוצא אחרון. אני דווקא די שמח שקראת לי גזען כי זה אומר שגבך אל הקיר ונגמרו לך שלל האמתלות לתמוך בדעתך, כעת אני יודע שבויכוח הזה ניצחתי ואתה נאלצת לברוח לדמגוגיה זולה כדי להציל את מה שנשאר המטיעונים שלך.

the new L

New member
קראתי לך גזען לא סתם

אלא אחרי שגידפת 20% מאזרחי המדינה. ואני באמת לא מעונין להמשיך לדון עם מישהו שעושה מעשה מגעיל כזה. אני רק שמח שאתה עתודאי שהצבא בחר לו את המקצוע לחיים. זה מה שמגיע לאנשים שמגדפים חמישית מהאוכלוסיה

AAAgency

New member
אתה יורד לפסים אישיים אני רואה

גם אני יכול: אתה לא צריך להוציא את התסכול שלך על זה שצבא דפק אותך בשיבוץ, אני רק שמח שאתה עתודאי שהצבא דפק לו את המקצוע שלו שלוש שנים( עד כדי כך שהוא היה צריך להלחם בשיניים כדי לברח מהקבע הקשיח שלו). זה מה שמגיע לאנשים שמגדפים את עמיתהם לויכוח כשנגמרו להם התירוצים בארסנל. זה מצחיק שככל שהדיוק נמשך אתה הופך בוטה יותר ויותר, יורד לפסים אישיים, מאבד כל צלם של תרבות דיון ואיכות דיון. אני דווקא מאד מרוצה מהמקום שלי בצבא, רק חבל שאתה מוציא את התסכולים שלך על אנשים שלמרות הכל די מרוצים משיבוצם בצבא. הנה גם אני יכול לרדת לפסים אישיים, נהנית? היה לך כיף שירדתי לרמת הדיון שלך? אני שמח.

למעלה