בוא אני אתקן אותך חזרה:
1. אני אישית עשיתי מסלול של 9 חודש, אם הייתי מתגייס היום הייתי בלחץ סוגר 6 חודשים. אולי יש פה ושם כמה מיוחדים נגיד להאריך הכשרה של איזה סיירת אבל רוב היחידות שהן הבסיס של צהל (חי"ר, הנדסה, שריון ותותחנים) התקצרו. בעקבות המלחמה נכנסו אימונים ביחידות הסדירות ולא בתקופת ההכשרה הבסיסית והמתקדמת. 2. אני השתחררתי לפני כמה חודשים. מפקד האוגדה (שמפקד על גולני, כל חת"ם, 2 חטיבות שריון, 2 גדודי הנדסה וחטמ"ר, קיצר האוגדה הסדירה הכי גדולה בצהל) נתן פקודה שכל לוחם שרוצה יחתום קבע בלי קשר לאיכותו. יוצא שבמקום לשלם לחייל 700 שקל ישלמו לו 5,800 שקל. זה כי אין מספיק חיילים. לא דיברתי על נגדים שיש בהם צורך, אני מדבר איתך על פקידות או חובשים או אנשים שבקבע שלהם ממשיכים למלא תפקיד שאותם הם מילאו בשירותם הסדיר. 3. ע"פ חוק מותר לעשות עם מילואימניקים הכל עד 30 יום בשנה. שירות מילואים של לוחם אמור להסתכם באימונים ומלחמות. בשביל זה קיים מערך המילואים. מטרה של מילואימניקים היא לא לבצע פעולות בטש. אך חסרים המון חיילים ומילואימניקים נאלצים לבצע את זה. 4. הפרטת מטבחים, שמירות על גדר ההפרדה, אבטחת אישים ומתקנים במשרד הבטחון ועוד.