תודעה
אני לא יודעת, כשזה מגיע לדברים שקשורים לאנשים, אני לגמרי לא פילוסופית, אלא פוזיטיביסטית פול און, מהסיבה שהגעתי למסקנה שכל מה שמתרחש בגוף הפיזי, תהא זו גם הארה, מעצם היותו נקלט ומפוענח באמצעים הפיזיים ביותר - מע' העצבים שלנו - הוא פיזי לחלוטין כשמדובר בבני אדם. אני לא שואלת לגבי מהות החומר הנקלט (ושאלת הטרנסדוקציה שלו במערכת העצבים), אני לא יודעת כל כך פיזיקה, אבל אפילו קליטת מסר טלפתי, נקלטת במנגנון הקולט הפיזי שלנו שאנו מכירים עוד ועוד את חומריו. לכן, מבחינת מהי נפש, מצאתי את התשובה שלי - מערכת העצבים וההורמונלית, כאשר מערכת העצבים כוללת בתוכה את המודעות. דרך אגב, התחלתי לחשוב על זה כשחיפשתי את מקור המלה האנושית בעברית, והשתמשתי בחומש כמקור כדי לבדוק בגזרה שווה. מסקנה דומה עולה מהכתובים - כלומר, לגבי המלה האנושית. (כמובן, את הדעה שלי לגבי הדבר שמנסים לקרוא לו נפש גיבשתי על סמך מה שלמדתי על המערכות הללו) אני רואה כל מלה כדבר שהוא יציר אנוש לחלוטין, משהו שבני אדם המציאו להם כדי לנסות להגדיר משהו. אני לא חושבת שמתוך מלה צריך להגדיר דברים, כי הרי במקור המילים שמשו להגדרת הדבר. השאיפה היא להגדיר את הדבר, ולא למצוא משהו תואם במציאות למלה אנושית. זה לעניין תודעה. אפשר להתווכח עד מחר מה רצה המשורר כשהמציא את המלה הזאת, אין זה משנה, אנחנו צריכים להשתמש בה ככלי לעטיפת משהו שאכן קיים במציאות, ולא לחפש דברים במציאות למלא את המלה. לכן, לעניין מודעות, משהו שניתן לקרוא לו בשם כזה מצא גזינגה, בניסוי שתיארתי בתשובה להודעה שבראש הפורום.