שאלה מעניינת

demoloc

New member
תודעה ומודעות

תודעה זה מה שאנחנו מדברים עליו. מודעות זה לדעת משהו , להיות מודע לX , להיות מודע לקיום התודעה.

צדקת שאמרת שתודעה היא אשליה

אבל הכל זה אשליה. כל מה שאתה רואה סביבך,כל השיחה כאן, הכל ממש הכל. אבל מהי אשליה בדיוק? אם משהו קיים ברמה של "כאילו" מהו טיב קיומו? שום אדם בר דעת לאי רצה לחיות ברמה של "כאילו". זה כמו להיות צללית. כמו להיות בכלוב של ארועים ולחשוב שמחשבתי עליהם היא תודעה. הכל כלואמ ראש בגורל כך שכל מחשבה שתחשוב הייתה אמורה להיות מראש כחלק מאותה אשליה תודעתית. נשמע מחריד לא? אפשר להתאבד עכשיו,גם ככה אם נעשה זאת זה מה שהיה אמור לקרות ואין רע וטוב באמת ח"ו. אני מעט מבדיל בין המילה תודעה והמילה מודעות. נראה לי שמודעות זה "של.." מודעות זה דבר ששיך לעצמיות באשר היא. התודעה לעומת זה היא שלם אחיד ומאוחד, שלם שהוא יותר מסך כל חלקיו.היא קיימת שם. המודעות היא תהליכים בדרך להשגת התודעה השלמה. מודעות זה התחלקותה של התודעה השלמה לכדי תהליכים,חזרה אליה,בדרך כלשהי. חשבתי לעצמי, אם הכל הולך אליה והכל בא ממנה אז הכל נראה לי,שייך לה. ממש כל דבר. מעניין מה השם שלה, של אותה תודעה. לפי דעתי הכל שייך לה עד כדי כך שכל מה שאני כותב עכשיו גם שייך לה. כל אות ואות מרגע שבאה האף וכל מה שבא לפניה. א-של-יה. האות אל"ף שייכת ל י"ה? מעניין למה התכוון המשורר כשאמר התודעה השלמה.

ruth8can

New member
תודעה

אני לא יודעת, כשזה מגיע לדברים שקשורים לאנשים, אני לגמרי לא פילוסופית, אלא פוזיטיביסטית פול און, מהסיבה שהגעתי למסקנה שכל מה שמתרחש בגוף הפיזי, תהא זו גם הארה, מעצם היותו נקלט ומפוענח באמצעים הפיזיים ביותר - מע' העצבים שלנו - הוא פיזי לחלוטין כשמדובר בבני אדם. אני לא שואלת לגבי מהות החומר הנקלט (ושאלת הטרנסדוקציה שלו במערכת העצבים), אני לא יודעת כל כך פיזיקה, אבל אפילו קליטת מסר טלפתי, נקלטת במנגנון הקולט הפיזי שלנו שאנו מכירים עוד ועוד את חומריו. לכן, מבחינת מהי נפש, מצאתי את התשובה שלי - מערכת העצבים וההורמונלית, כאשר מערכת העצבים כוללת בתוכה את המודעות. דרך אגב, התחלתי לחשוב על זה כשחיפשתי את מקור המלה האנושית בעברית, והשתמשתי בחומש כמקור כדי לבדוק בגזרה שווה. מסקנה דומה עולה מהכתובים - כלומר, לגבי המלה האנושית. (כמובן, את הדעה שלי לגבי הדבר שמנסים לקרוא לו נפש גיבשתי על סמך מה שלמדתי על המערכות הללו) אני רואה כל מלה כדבר שהוא יציר אנוש לחלוטין, משהו שבני אדם המציאו להם כדי לנסות להגדיר משהו. אני לא חושבת שמתוך מלה צריך להגדיר דברים, כי הרי במקור המילים שמשו להגדרת הדבר. השאיפה היא להגדיר את הדבר, ולא למצוא משהו תואם במציאות למלה אנושית. זה לעניין תודעה. אפשר להתווכח עד מחר מה רצה המשורר כשהמציא את המלה הזאת, אין זה משנה, אנחנו צריכים להשתמש בה ככלי לעטיפת משהו שאכן קיים במציאות, ולא לחפש דברים במציאות למלא את המלה. לכן, לעניין מודעות, משהו שניתן לקרוא לו בשם כזה מצא גזינגה, בניסוי שתיארתי בתשובה להודעה שבראש הפורום.

ruth8can

New member
לגבי האדם הפועל כמכונה

איך הגעת למסקנה שמישהו לא ישים לב? להפך! אנו מסוגלים, ואנשים שונים ברמות כאלו ואחרות, להבחין בשינויים בתודעה של אחרים! מעניין, כי נראה לי שיש הסתכלות בעיניים. למשל, אני ראיתי עגל, דבר ראשון ראיתי את העיניים שלו, וראיתי שמצבו "התודעתי" לא טוב. מה זאת אומרת "לא טוב" במוח המהיר והמשווה - לא כמו שאר העגלים. למרות שהוא התנהג כמו אחרים, במקום המזעזע שהם היו בו ולא יכלו לזוז במיוחד. אנחנו בהחלט יודעים לזהות מצבים של אנשים, והללו הם לא בהכרח "תודעתיים" או "לא תודעתיים", התודעה מעצם זה שהיא נתפסת על ידינו, וכל מה שאנו תופסים אנו תופסים דרך מערכת העצבים, היא חלק פיזיולוגי מסויים אצלנו. זה שהמציאו מלה יפה ומקסימה, ומחפשים תוכן למלאות אותה, זוהי האשליה, אולי. לשאלה הזו, התשובה מהי "תודעה" מצויה במילון עברי-עברי. תשובה לשאלה מנוסחת היטב, כגון "איזהו החלק אצלנו ש"יודע" את מה שהוא קולט, יש אולי בניסוי של גזינגה שכתבתי עליו בתשובה להודעה בראש העמוד. דרך אגב, באותו ניסוי ראינו גם איך אותו חלק יודע, ממציא תשובות לנוחיותו גם אם אינן משקפות את המציאות. אני מצרפת את מהלך הניסוי בהודעה למעלה.

למעלה