שאלה/משאל/סקר/בדיקה/תהיה/חקירה/דיון

שאלה/משאל/סקר/בדיקה/תהיה/חקירה/דיון

האם את/ה לוקח/ת את ספרי קרלוס קסטנדה ברצינות? הכוונה היא לא רק לתשובות של "כן" או "לא", אלא טיפה לפרט. למשל: - אולי את/ה חושב/ת שהוא כתב ספרים שאפשר לשאוב מהם חשיבה מקורית על החיים, אבל לא כדאי לקחת אותם יותר מדי ברצינות? - אולי את/ה חושב/ת שהוא היה אנתרופולוג גדול? (למרות שכבר מזמן לא מקובל לחשוב ככה) - אולי את/ה חושב/ת שהוא היה סופר גדול, עם רעיונות חשובים מאוד, אבל לא מעשיים? - אולי את/ה חושב/ת שאלה סתם ספרים בגרוש, של איזה הוזה תמהוני, אבל בכל זאת מעניינים ושווים בדיקה? - אולי את/ה חושב/ת שהוא פשוט עבד על כולם? - אולי את/ה מנסה לעצב את חייך לפי מה שהבנת מהספרים האלה? (אגב, מה הבנת מהספרים האלה?) - אולי את/ה חושב/ת שהיתה כזאת דמות - דון חואן - אבל היא לא היתה מה שהוא כתב, אלא הוא השלים דברים שאותם בדה מדמיונו? - אולי את/ה... פשוט מוכן/מוכנה לגלות לנו איך את/ה מתייחס/ת לספרי קרלוס קסטנדה ולרעיונות שבתוכם והאם היה או לא היה טיפוס כזה בשם דון חואן? גם אם את/ה מזדמן/מזדמנת לפורום הזה במקרה בפעם הראשונה אל תהסס/י לענות, כי גם אני צצתי פה רק לאחרונה ונראה לי שהפורום הזה גם ככה די שומם, אז בוא/י נפריח את השממה!
אני יודע שאני אשמח לדבר עם מישהו על הרעיונות שקראתי בספרים האלה! זה היה רמז דק כפיל! אז אם יש לך מה להגיד, פשוט תגיב/י...

אני ראשון! ../images/Emo3.gif

האם דון חואן מאטוס היה קיים או לא? לא יודע! אני מהמר שהוא היה קיים. האם הרעיונות בספרים האלה נראים לי חשובים ורציניים? כן! לגמרי! האם קרלוס קסטנדה בדה את הכל מלבו? לא יודע, אבל אני מהמר שלא. זהו.

ayala sh

New member
תגובה../images/Emo13.gif

האם את/ה לוקח/ת את ספרי קרלוס קסטנדה ברצינות? ובכן, לא יודעת לגבי אנשים אחרים, אבל אני עד לפני כמה שנים לקחתי את הספרים שלו מאוד מאוד ברצינות. חלק מהטכניקות עובדות. הקושי הוא בהתמדה. אבל כיום אני לא בטוחה עד כמה הספרים רלוונטיים. אם הבנתי נכון, אז יש לקרלוס קסטנדה ולשלוש הנשים בחבורה שלו חניכים/תלמידים. הם מעבירים היום סדנאות בעיקר בארה"ב (אבל לא רק, ארגון cleargreen) והחומר שהם מלמדים הוא קצת שונה, כלומר ההרגשה שלי היא שהיום הם נמצאים במקום קצת אחר. למשל, כל הנושא של התנזרות, שבספרים זה משהו שמאוד מומלץ (מבחינה אנרגטית, לא מוסרית), אז זה משהו שהם לא פועלים לפיהו! כלומר, אם הסיפורים ששמעתי נכונים, אז קרלוס קסטנדה עצמו היה לו מעין "הרמון" של נשים והוא בכלל לא התנזר. (שזה ממש צביעות לדעתי. ) דבר נוסף הוא נוכחות של מורה. לקרלוס קסטנדה היה את דון חואן. לעבור את התהליכים האלו לבד, בלי מורה/מדריך זה קשה וזה גם מסוכן, וזה אחת מהסיבות שבגללן אני הפסקתי גם להתעסק עם זה והלכתי לדרכים אחרות. בהם יש לי את מי לשאול ועם מי להתייעץ.

ayala sh

New member
וכן,

אני גם מהמרת שדון חואן היה קיים, ולא נראה לי שזו המצאה.

תודה. ../images/Emo141.gif

אגב, אני מזכיר לעצמנו שאנחנו לא באמת יודעים בנוגע להתנזרות או אי-התנזרות של קרלוס קסטנדה, מה גם שאולי זה לא ממש ענייננו מה אדם אחר עשה או עושה.

אשכר

New member
"צביעות"

אם הוא צבוע או לא, לי זה לא משנה. גם לא האם היה איש ששמו קרלוס קסטנדה, או דמות ממשית שמאחורי הכינוי "חואן". יש עוד לא מעט דברים שכתובים בספר שהוא כנראה לא עשה, כמו למשל "לוותר" על הילד שלו. כמו שאני רואה את זה, מדובר ביתרון: אולי זהו עוד אחד מהדברים שיש לבדוק ו"לראות" את הישימות שלו בחיים שלי. אולי אני מפרש דברים שכתובים בצורה לא נכונה או באופן שנדמה לי . אולי אני לוקח דברים מאליהם. אולי זה לא רלוונטי לגבי (עכשיו או בכלל). לא אולי אלא בוודאות: אני שופט דברים כ"צבועים"

ibag

New member
האם אתה באמת חושב

שהשאלות האלו יקדמו אותך במשהו?

לא חשבתי על כך.

התשובה: אינני יודע. בכל מקרה ayala כבר השיבה והרווחתי תשובה מעניינת. ומה אתה חושב? השאלות האלו יקדמו אותי במשהו? האמת, נראה היה לי שאתה שואל את זה בקטע של "תשמע, השאלות האלה לא יקדמו אותך לשום מקום", אבל אולי אין זו כוונתך.

../images/Emo22.gif

מה אני מחפש באופן כללי, או מה אני מחפש בסקר הזה? בעצם אני מניח ששתי השאלות האלה שוות בדיקה. עולות לי תשובות אבל אולי כדאי שאני אחשוב על זה קצת יותר לפני שאני משיב. טוב, אני אחשוב על זה קצת... תודה.

רשף כשף

New member
קרלוס קסטנדה ../images/Emo63.gif

אני חושבת שמדובר בסופר מאוד מעניין בעל רעיונות גדולים ומרתקים. אני לוקחת את ספריו ברצינות הראויה להם, כספרים מעניינים שניתן ללמוד מהם ולהעזר בהם להתפתחות אישית. לי זה לא משנה אם ספריו מתארים מצבים שקרו במציאות או באם מדובר בבדיות. עם זאת, אני לא מעצבת את חיי על פי ספריו. אני חושבת שספריו יכולים לעזור להתפתחות המודעות, אולם עד כה עדיין לא הצלחתי להבין כיצד ניתן ליישם זאת באופן מעשי. למרות שקראתי על אנשים שטוענים שהם מצליחים ליישם את שיטתו של קסטנדה, עדיין לא השתכנעתי שזה אפשרי.

תודה, מעניין.

אני יכול בקלות להזדהות עם זה. האם גילית בינתיים מישהו שמיישם את זה באופן מעשי, או שאומר שהוא מיישם את זה באופן מעשי?

רשף כשף

New member
קראתי כאן בפורום על אנשים אלה

שמעידים על עצמם שהם רואים יוקשים וחולמים אולי הם יסכימו להזדהות?

אשכר

New member
יוקשים וחולמים ורואים

החלוקה ליוקשים וחולמים מעידה על נטייה של האדם, לפי מה שאני מבין, הנטייה היא יותר לקבע או יותר להזיז (את נקודת התפיסה / STATE OF MIND / נקודת המאסף). זוהי נטיה שקיימת (לכאן או לכאן) בכל אדם, ולא חשוב מה הם קראו או עשו. אני אשכר, ואני חולם. או יוקש. הנה, הזדהתי. "רואים": "ראיה", לפי הבנתי, היא היכולת לתפוס את המציאות יותר במיישרין מאשר בתפיסה הפופולרית של רוב האנושות. אין בה משהו ויזואלי, למשל. יש אנשים שמפרשים ראיה באופן ויזואלי יותר, ויש כאלו שמפרשי אותה זה אחרת. לדעתי ומנסיוני, רוב האנשים רואים באופן זה או אחר אבל הם מתעלמים ממה שראו (=תפסו). יש אנשים שיותר קל להם להגיע לעמדת תפיסה של "ראיה". או שהם זוכרים אותה יותר טוב. יש כאלה שיודעים להפיק מהראיה מידע יותר קוהרנטי מאשר אחרים. למה התכוונת כשאמרת "רואים" ? אני אתייחס לקונטקסט של השאלה, למרות שלא שאלת על זה: הקריאה והעיסוק ברעיונות שקסטנדה ואחרים הציגו, עוזרים לי ללמוד ולשפר את היקוש, חלימה ולשפר את ה"ראיה". האם זה משנה לך משהו?

רשף כשף

New member
אצלי זה מעלה שאלות

בינתיים לא יודעת אם זה משנה. השאלות שזה מעלה בי : 1. נקודת מאסף זה משהו שאתה רואה ומצליח להזיז ממקום למקום כמו שמזיזים כדור במרחב? 2. הזזת הנקודה היא בעזרת מודעות? האם אתה מצליח לשלוט על כיוון ההזזה? 3. ייקוש, אשמח אם תוכל להסביר. מה שאני מבינה שזה: התחפשות כמו בפורים אבל בלי אביזרים. תודה! על שהזדהית ועל שאתה מוכן לענות על שאלות

אשכר

New member
"נקודת המאסף"

מבחינתי כרגע, לא רלוונטי ה-look&feel של ה"נקודה". מעניין אותי לשנות מצבי תודעה: לדעת לשנות אותם, לחוות מצבים שונים, ולדעת לייצב את עצמי במצבים שונים, (במיוחד אלה שאני לא הרמוני בהם) מבחינתי יקוש הוא אוסף של שיטות ועקרונות שעוזרים לי להשיג את הנ"ל. עקרונות היקוש גם עוזרים לי להנות מכל דבר בחיים, לחוות כל ארוע כאתגר, ולחיות באופן הרמוני. הרמוניה, למי ששאל, היא "זרימה אקטיבית" עם כל מה שקורה וישנו.

אשכר

New member
שכחתי משפט:

אני מתייחס כרגע אל "נקודת המאסף" כביטוי סימלי של מצב המודעות שלי, ולא כאל אובייקט מוחשי בעל צורה או משהו שאפשר להזיז במרחב ה-תלת מימדי.

למעלה