שאלה/משאל/סקר/בדיקה/תהיה/חקירה/דיון

ibag

New member
באופן כללי

יוקש=מי שמבצע את טכניקת הייקוש חולם=מי שמבצע את טכניקת החלימה במובן אחר: לפי תיאור עולם הטולטקי כל מה שקיים בעולם מורכב משדות של אנרגיה וכל התליכים והתופעות הם תוצאת תנועתן השונות של שדות אלו. האדם לפי ראייתם דמוי לביצה אנרגטית מאירה, אליה ישנם סימני היכר המשמשות בסיס לחלוקות מסויימות.אחת החלוקות מסווגות את כל האנשים ליוקשים ולחולמים. החלוקה הזאת לא מרמזת על כך שחולם למשל אמור לעסוק רק בטכניקת החלימה, להפיך מי שרוצה להפוך לידעי אמור להיות מומחה בכל הטכניקות, אלא שלמבנה יש השפעה מסויימת על חלק מבחירתיו, אופן פעולתו ואולי על חלק מאופיו/אישיותו. כמובן שכל מה שכתבתי הוא מואד כללי ולא מדוייק, הרי אני רק צועדת בדרך, ורק חלק קטן מההבנה שלי את הידע הטולטקי מבוסס על התנסות. היתר הם הנחות אותן אני חייבת לקחת כדי להמשיך בדרך. הידע הטולטקי הוא מורכב מאוד המשתמש בהרבה מושגים במשמעות שונה לגמרי משימוש היומיומי. בלתי אפשרי(יותר נכון מאוד לא חכם) לדעתי להסביר בפורומים למשל את טכניקת הייקוש למי שלא בדק קודם את הנחות הבסיס של תיואר עולם הזה ולא הבין את המשמעויות השונות של מושגים מסויימים בעזרתם אפשר לבנות את ההסבר. על הידע הטולטקי כתבו כמה אנשים, קסטנדה הוא הכי פופולרי. ממליצה לך על הספרים של טאון מרס (Theun Mares), יש לו גם כמה אתרים מעניינים.

גם אם באופן כללי..

הצלחת לעורר את סקרנותי בעניין ספריו של קסטנדה. אני נכנסת לכאן מדי פעם קוראת וסקרנותי לא כל כך התעוררה. הדברים שאת כותבת כאן, ומה שכתבת לרשף מעוררים מחשבה, זה מה שזה טרם לי [אני רואה שאת באופן עקבי שואלת כאן, את חבריך לשיחה , מה זה תורם או עושה להם] אז הנה התשובה שלי. שאלה, מבלי לדעת [אני] לעומק מהי טכניקת הייקוש וטכניקת החלימה, הם אם לדעתך, יש לאדם שאיננו בקי בכך, יכולת לבצע טכניקות אלו באופו אינטואטיבי, טבעי? האם אנשים מודעים שעברו מסלול מסויים, עשויים לבצע את מהות הטכניקות האלו ללא ידע בטכניקת הביצוע ממש? כמו אדם שיש לו חוש קצב מפותח, ורוקד "מקצועי" ללא שלמד את טכניקת הריקוד, והלימוד רק יעזור לו להתפתח מעבר לכשרון? אני משערת שיקשה עליך ענות לי, כי אני לא יודעת את הטכניקות האלו אבל..בכל אופן גם בכלליות. שבת שלום ותודה.

ibag

New member
שאלה טובה

לפי מה שידוע לי אין אדם שיכול לבצע את טכניקת הייקוש והחלימה ולא למד את זה. השאלה הנשאלת כאן הוא מה זה בדיוק ללמוד יש מצב שאדם שוכח שלימדו אותו משהו, אך לא שכח לגמרי את מה שהוא למד. מצד שני ייקוש וחלימה הם לא משהו שמנותק מהמציאות היומיומית המוכרת, ייקוש במובנים מסויימים דומה למניפולציה (כל אחד מאיתנו מומחה בזה), במהלך השינה נקודת הכינוס של כל אחד זזה באופן טבעי לאיזור של חלימה(טכניקת החלימה היא היכולת "לשלוט" באופן מלא על תנועתה של נקודת הכינוס באזור הזה), כך שיש מצב שאדם שאינו מברר לעצמו את משמעותם של המושגים האלה, יקבל את הרושם שהוא אכן מבצע אותם. אותך דווקא לא הייתי שואלת מה תורם לך התשובה שלי או מה את רוצה לדעת בדיוק, כי לגביך זה לא רלוונטי. לך היה ברור מה את רוצה לשאול, כך שלי היה יותר קל להבין את שאלתך.

תודה

יש לי עוד שאלות בעקבות התשובה שלך. אני אשאל אותן בהמשך ואשמח שתעני לי. שבוע טוב.

למעלה