שאלה/משאל/סקר/בדיקה/תהיה/חקירה/דיון

אשכר

New member
להיפך, אני כן חושב שבהירות מחשבתית

מובילה לקיבעון. מבחינתי זהו סוג של האויב השני ("בהירות").

ibag

New member
../images/Emo13.gif

לא ה"בהירות" הוא האוייב שלך, אלא ההשלכות האפשריות של המצב "בהירות"(ההתייחסות שלך, התגובה שלך וכו') אחרת לא הייתה יכול להפוך אותו לבן ברית ולהתקדם לכיוון ה"עצמה". "פחד" למשל הוא האוייב שלך אם הוא מצליח להכניע אותך ולהסיט אותך מהדרך, בתור בן ברית, הוא המגן העיקרי שלך בלא ידוע.

אי אפשר "להשיג" ראיה

לפחות לא "ראיה" על פי ההגדרה הטולטקית. כולם "רואים" והרוב בוחרים לשכוח את זה באופן כמעט מיידי. אי אפשר ללמוד לראות, אפשר לצעוד בדרך... ובסופו של דבר יש סיכוי סביר שמתישהו בדרך את מתחילה לראות... או ליתר דיוק בוחרת לא לשכוח.

כפי שעניתי בתשובתי הקודמת

את מתחילה "לראות" כתוצאה של הליכה בדרך עם לב. או שאת יודעת לעשות את זה ואז את לא שואלת אף אחד או אשת לא יודעת... ואז מומלץ למצוא מורה (אם את בוחרת לצעוד בדרך הזאת). זה לא מסוג השאלות שאפשר לענות בתשובה כתובה.... זה דבר שמתרחש (או לא) כתוצאה של לימודים והליכה.

רשף כשף

New member
עוד שאלה ברשותך

האם תוכל לכתוב כיצד את המגדיר את המושג "לצעוד בדרך"? מה שונה בין רשף כשף שצועדת בדרך לרשף כשף שלא צועדת בדרך? מה ששונה זו המטרה? כלומר- זה שאני מחליטה שלדרך שלי יש לב, זה הופך אותי "לצועדת בדרך"? תודה

"לצעוד בדרך"

הכוונה היא לצעוד בדרך עם לב, דרך הידעיים, דרך אל החופש, ..., על פי המסורת הטולטקית. לצעוד בדרך עם לב זה לפעול ללא פגם, להיות מודע למוות בכל רגע ורגע, כאן ועכשיו. לצעוד בדרך עם לב זה להבין שהכל שטויות ולשלוט בהם במקום המצב ה"רגיל" שבו השטויות שולטות באדם. ... מה שונה אדם שמת כאילו שהוא לא חי מאדם שחי ומת עם כל כולו? מה ששונה זו המטרה? בדיוק
למי שצועד בדרך עם לב אין מטרות. דרך עם לב מובילה לאן שכל הדרכים מובילות.... למוות וודאי. כלומר- זה שאני מחליטה שלדרך שלי יש לב, זה הופך אותי "לצועדת בדרך"? ממש, ממש, ממש לא. את לא יכולה להחליט אם הדרך שאת צועדת בה יש לה לב או לא.... את יכולה לבחור לצעוד בדרך עם לב בדיוק כמו שאת יכולה לבחור לצעוד בדרך שאין בה לב.

רשף כשף

New member
עכשיו הבנתי! תודה!

לפעול ללא פגם... נשמע לי קשה. אני מניחה שכ"צועד בדרך" אתה פועל ללא פגם? זה לא קשה לך?

אשכר

New member
מה את מעדיפה? לפעול עם או בלי פגם?

(בואי שניה נניח את ה"קושי" בצד, לצורך העניין)

נכון לשעה הזו

את מעדיפה להיות עבד ולא אדם חופשי..... לעיתים העדפות של אנשים מוזרות בעיניי...

לפעול באוטומטיות

לחיות בכלא של הרגלים, להתנהל על פי אלפי או מיליוני הסכמות שאני לא חתום עליהם וחלקם לא מודע כלל לקיומם.... זה נראה/נשמע לי קשה. הרבה יותר "קשה" מלחיות עם כל כולי, שלם עם עצמי, אחד עם עצמי, אחד עם היקום.... לא, לא קשה לי... ואם כן קשה לי אין לי את מי להאשים ואין לי על מה להתלונן, להתבכיין ולהתפנק.. כי אני יודע שהפעולות האלו לא מקדמות אותי לשום מקום. למה להיות שרוי בעיסה של רמחים עצמיים? זה יעשה אותי מאושר?לא נראה לי.... אולי את לא יודעת מה זה לפעול ללא פגם, אולי את עושה רומנטיזציה של המושג, של דבר פשוט ואינהרנטי לכל יצור אנושי. לפעול ללא פגם זה לעשות את מיטבי על פי המצב שלי ,המידע והידע שיש לי בכל רגע ורגע (כאן ועכשיו), לא רק שזה לא "קשה" זה אפילו "קל" וזה המצב הטבעי שכל אחד אמור להיות.... אז למה זה לא המצב של רוב האנושות? יש שיר של זאב טנא, אני מצטט בצורה לא מדוייקת: אפשר לבחור כל דבר, אז למה אנשים בוחרים לסבול? זה לא המצב הרגיל של רוב האנושות כי רוב האנושות מנוהלת על ידי השכל/הגיון (זה לא מצב טבעי) ... למה ומתי האנושות נפלה למלכודת הזו ועברה להיות מנוהלת של ידי השכל זה כבר סיפור אחר ולא כל כך קצר.... ודפי הפורום הזה הם לא המקום לפרטם.

רשף כשף

New member
נכון, אני לא יודעת מה זה

לפעול ללא פגם זה לעשות את מיטבי על פי המצב שלי ,המידע והידע שיש לי בכל רגע ורגע (כאן ועכשיו), את זה אני עושה זה אורמ שאני פועלת ללא פגם?

אם זה מה שאת עושה

בל הזמן אז זה אומר שאת פועלת ללא פגם. אם את עושה את זה רק לפעמים אז זה אומר שרק ברגעים מוסיימים את פועלת ללא פגם. אגב, התייחסת רק למשפט אחד, וכל ההודעה כולה, מסבירה מזוויות שונות מה זה לפעול ללא פגם... לדוגמה עיניין ההסכמות, הרגלים, רחמים עצמיים וכו'.

רשף כשף

New member
את מה שמודגש

את זה אני עושה: לפעול ללא פגם זה לעשות את מיטבי על פי המצב שלי ,המידע והידע שיש לי בכל רגע ורגע (כאן ועכשיו), את זה אני לא עושה: לחיות בכלא של הרגלים, להתנהל על פי אלפי או מיליוני הסכמות שאני לא חתום עליהם וחלקם לא מודע כלל לקיומם. יש עוד דברים שכתבת בהודעה אבל אני לא יודעת מי מהם מתייחס להגדרה של לפעול ללא פגם.

תרשי לי להבין....

את חייה כאן ועכשיו? את מבינה במלואו את הרגע הנוכחי? את מתנהלת על פי 4 הסכמות (4 בלבד)? אם נניח שהתשובה היא כן: אני רוצה ללמוד כמה שיעורים ממך. אם נניח שהתשובה היא לא: זה אומר שאת עושה את המיטב ויש לך עוד הרבה עבודה... אגב, זה לא אומר שאם התשובה היא כן אין לך עוד הרבה עבודה...

רשף כשף

New member
אני לא מכירה את 4 ההסכמות

כך שאינני יודעת אם אני מתנהלת על פיהם אני נוהגת על פי הבנתי את הרגע הנוכחי, למרות שאינני יודעת אם אני מבינה במלואו את הרגע הנוכחי.

למעלה