לפעול באוטומטיות
לחיות בכלא של הרגלים, להתנהל על פי אלפי או מיליוני הסכמות שאני לא חתום עליהם וחלקם לא מודע כלל לקיומם.... זה נראה/נשמע לי קשה. הרבה יותר "קשה" מלחיות עם כל כולי, שלם עם עצמי, אחד עם עצמי, אחד עם היקום.... לא, לא קשה לי... ואם כן קשה לי אין לי את מי להאשים ואין לי על מה להתלונן, להתבכיין ולהתפנק.. כי אני יודע שהפעולות האלו לא מקדמות אותי לשום מקום. למה להיות שרוי בעיסה של רמחים עצמיים? זה יעשה אותי מאושר?לא נראה לי.... אולי את לא יודעת מה זה לפעול ללא פגם, אולי את עושה רומנטיזציה של המושג, של דבר פשוט ואינהרנטי לכל יצור אנושי. לפעול ללא פגם זה לעשות את מיטבי על פי המצב שלי ,המידע והידע שיש לי בכל רגע ורגע (כאן ועכשיו), לא רק שזה לא "קשה" זה אפילו "קל" וזה המצב הטבעי שכל אחד אמור להיות.... אז למה זה לא המצב של רוב האנושות? יש שיר של זאב טנא, אני מצטט בצורה לא מדוייקת: אפשר לבחור כל דבר, אז למה אנשים בוחרים לסבול? זה לא המצב הרגיל של רוב האנושות כי רוב האנושות מנוהלת על ידי השכל/הגיון (זה לא מצב טבעי) ... למה ומתי האנושות נפלה למלכודת הזו ועברה להיות מנוהלת של ידי השכל זה כבר סיפור אחר ולא כל כך קצר.... ודפי הפורום הזה הם לא המקום לפרטם.