שאלה על אבולוציית הרבייה

שאלה על אבולוציית הרבייה

איך זה שיש שני מינים(זכר ונקבה) ואת הויצרותם שמן הסתם הייתה צריכה להיות בו זמנית? לא היה עדיף בכלל שזה יישאר דו-מיני(ככה יש יותר יכולת של שרידות)?

amitais

New member
שתי תשובות פשוטות

א. הווצרות שני המינים לא הייתה צריכה להיות בו זמנית, מכיוון שיצור דו מיני יכול להתרבות עם יצור חד מיני. ב. יצור דו מיני אינו בהכרח בעל יכולת שרידה גבוהה יותר, מכיוון שייצור ואחזקה של שתי מערכות רבייה נפרדות גורם לעלויות כפולות במשאבים הדרושים, או במילים פשוטות: צריך לאכול יותר כדי לבנות שתי מערכות ואח"כ לסחוב את המשקל שלהן. ברגע שמתפתחת מערכת רביה דו זוויגית, אפשר להשאיר כל זוויג עם מערכת אחת בלבד שהוא צריך לייצר ולתחזק, וכך לחסוך אנרגיה.

amitais

New member
הוא בנו של היצור הדו מיני

שנולד כשמערכת הרביה השניה שלו לא קיימת, או קיימת אך לא מתפקדת.

אהה הבנתי

ובאותו אופן נוצר חד מיני אחר, ואז שני החד מיניים יכלו להתחבר ולהוליד בנים אחרים. נכון?

למה רק נניח?

אם יש לך פירוט יותר נכון, אשמח לשמוע אותו , ואולי גם אחרים יתעניינו לשמוע על כך.

amitais

New member
אני מניח שזאת אופציה סבירה

אני לא ביולוג אז אני מעדיף לסייג את דבריי ולא להציג אותם כתאוריות בעלות תוקף מדעי רציני אלא רק כספקולציות חובבניות.

amitais

New member
אופציה אפשרית מבחינה מדעית

שאלת כיצד ייתכן, עניתי שייתכן. לא קבעתי בפסקנות שכך אמנם קרה.

ועוד שאלה שצצה בעקבות תשובתך

לגבי אותו יצור "חד מיני" שנולד כשמערכת הרביה השניה שלו לא קיימת, או קיימת אך לא מתפקדת. אם אתה אומר שמערכת הרבייה שלו לא מתפקדת או לא קיימת אז איך הוא בדיוק יכול להתרבות עם היצור הדו מיני??????????

amitais

New member
המערכת *השנייה* לא מתפקדת

המערכת הראשונה מתפקדת סבבה, לא צריך ויאגרה ולא חגיגת. אנא ממך קורנליוס, קרא בעיון את תשובתי לפני שאתה מחפש בה פרכות.

אופס ,לא שמתי לב ל*שנייה*, אבל

שאלה אחרת, מה היצור הדו מיני רוצה מהחד מיני(עם מערכת רבייה אחת מתפקדת), אם כבר יש לו מערכת רבייה מושלמת. איך זה בדיוק אפשרי? ונניח וכן זה אפשרי, איך התרבותם מתאפשרת מבחינה פיזיולוגית?

amitais

New member
יתרונה של הרביה הדו זוויגית

על ההשתכפלות העצמית הוא בקיומם של שני סטים שונים של כרומוזומים. ככל שהשונות הגנטית גדולה יותר, כך ליצור המתקבל סיכויים טובים יותר. צאצא שיתקבל מהכלאתם של הגנים של אותו יצור אלה באלה לא יחזיק ביתרון שרידתי, מכיוון שהוא דומה מידי לאביו, והן מכיוון שיש סבירות גבוהה להמצאותם של שני עותקים של גן נסגני. גנים נסגניים נושאים פגמים ומחלות. זוהי הסיבה לטאבו על נישאוי קרובים וגילוי עריות, הקיימים לא רק אצל האדם אלא גם אצל מינים שונים בעולם החי. זוהי גם הסיבה שנשים מתאהבות בזר המסתורי שמגיע מאי שם...

למה זה לא אפשרי בדו מיני?

הרי הדו מיני, מוליד דו מיני עם שונות משלו, וכך הלאה. ולדעתי עדיין היתרון של הדו מיני שאין לו תלות בבן זוג אחר, טובה יותר לשרידות.

amitais

New member
תראה

רוב בעלי החיים המפותחים מאוד מנהלים רבייה דו-זוויגית. ייתכן שרבים מבעלי החיים החד זוויגיים שחיים היום הינם צאצאים של אבות קדמונים מאוד, מה שיוכיח שאין יתרון של צורת רבייה אחת על השניה. (אני לא יודע את התשובה לשאלה הזאת, ואני לא בטוח שהביולוגים כן יודעים) מה שבטוח הוא שאנחנו תוצא של רביה דו זוויגית. מה שלא בטוח הוא שלטווח הארוך אנחנו צורת השרידה הכי טובה לגנים. מאוד ייתכן שהג'וקים או המיקרובים יאריכו ימים אחרינו.

שלום לך

גש ותראה את שאלתי המנוסחת החדשה וגם תראה את ההבהרות למייק השקט. (זה בתוך הדיון עם החכמ)

meteorite

New member
היתרון לחד מיני

ככל ששני ההורים הם ממקור גנטי רחוק ושונה יותר, כך הסיכוי לצאצאים בריאים, חזקים ,מוצלים ושורדים גבוה יותר. בצמחים המונח הוא: "און מכלוא". לעומת זאת, בהכלאה עצמית,של אותו יצור עם עצמ, עם הדורות יורד האון, ומגיעים למצבים של "ניוון בשארות" (בבני אדם זה מה שקורה בנישואי קרובים).

למעלה