בדיוק אמא התקשרה ../images/Emo13.gif
וגם באוזניים כנראה שאני די אותו דבר... לא הרגשתי שיותר נוח לי באוזן אחת או אחרת. אבל אולי אני באמת יוצאת דופן בקטע הזה, אני לא יודעת. גם ב fMRI שקשור לשפה יצאו לי איזורי ברוקה בשתי ההמיספרות, וגם מבחינה מוטורית יצאתי אמבידקסטרית... אז לא יודעת כמה אני מדד למשהו כזה. שאלה טובה, מה במוח משפיע על דומיננטיות. אבל אני יכולה להגיד שבתור אמבידקסטרית, אני לא מוצאת בזה היגיון מועיל. זה מאוד נוח שאפשר לעשות כל דבר בשתי הידיים, להחליף ידיים באמצע הפעולה כשאחת מתעייפת, לגשת לפעולה ביד שיותר נוח באותו רגע. ואגב, בתור אמבידקסטרית, יש לי תיאוריה, שאני לא יודעת כמה היא נכונה כי היא נבדקה רק על עצמי
אבל אני תהיתי, שמא חלק גדול מעניין הדומיננטיות מתקבע מתוך הרגל ולא ממש מתוך נטיה מראש (פרה-דיספוזיציה). הרי ידוע שבילדים לא מוצאים נטיה ליד זו או אחרת עד גיל מסוים (לא זוכרת כרגע איזה), ורק אז היא מתפתחת. אז לדעתי אולי הנטיה המקורית שמתפתחת לימין או לשמאל היא מאוד קטנה, ופשוט הולכת ומתחזקת ככל שמשתמשים ביד הזו ליותר ויותר דברים, עד שהשימוש ביד השניה פשוט נהיה מוזר. ואולי בגלל שאנחנו עוסקים בפעולות מורכבות ועדינות שמצריכות לימוד ותרגול, זה משפיע על דומיננטיות, בניגוד לבעלי חיים שלא עושים שימוש בידיים לפעולות מורכבות במיוחד. ולמה אני חושבת ככה? כי למרות שאני אמבידקסטרית, עדיין הייתי צריכה ללמוד לעשות כל פעולה בשתי הידיים. כלומר, זה שיד ימין למדה לעשות משהו לא אמר שיד שמאל מיד תעשה אותו באותה קלות - הייתי צריכה ללמד גם את יד שמאל, וזה נעשה באותו קושי (או באותה קלות) שלימדתי את יד ימין. (למשל לנגן על כלי מסוים, או להשתמש במכשיר כלשהו). ומין הסתם, זה לקח קצת זמן והשקעה, אבל בגלל שתמיד ידעתי שאני עושה הכול בשתי הידיים, השקעתי בללמד את שתי הידיים. ואני מניחה שאצל הרבה אנשים, אחרי שיד מסוימת למדה לעשות את הפעולה, אין מה לטרוח ללמד גם את היד השניה - פשוט ניגשים כל פעם לעשות אותה עם היד שכבר יודעת. ועם השנים יד מסוימת כבר למדה הרבה פעולות, היא נהיית יותר ויותר מיומנת, ועוד פחות מנסים להשתמש בשניה וככה דומיננטיות מתקבעת ומתחזקת... ואולי זה משפיע גם על רגל/עין/אוזן דומיננטיות, שכן זה יכול אולי לחזק את כל החלק המוטורי/סנסורי של צד מסוים על פני השני. שוב, זו סתם השערה שלי שפיתחתי מהתבוננות בעצמי כאמבידקסטרית. יכול מאוד להיות שאין לה אחיזה בשום דבר במציאות