שאלה קטנה על אנרגיית האטום

goldy

New member
שאלה קטנה על אנרגיית האטום../images/Emo23.gif

אומרים שאנרגיה לא הולכת לאיבוד אלא עוברת לצורה חדשה. למרות זאת, כשמפצחים אטום מישתחררת מימנו אנרגיה. 1) מאיפה האנרגיה הזו הגיעה אליו? 2) איך הוא שומר עליה בלי להיתפצח מעצמו? 3) מה יכול ליגרום להיתפצחותו? 4) מה גורם להיווצרות אטום?

aetzbar

New member
שאלה מצויינת המעלה ספק לגבי התפיסה

המטאפיסית הבדידה של החומר.....

aetzbar

New member
תפיסה בדידה של החומר , כלומר חלקיקים כמו

אלקטרונים , פרוטונים, נייטרונים, שבינהם יש ריק. זוהי תפיסה מטאפיסית, כיוון שהחלקיקים האלה אינם נתפסים בהבחנה פיסית, כמו מבט במיקרוסקופ. התפיסה המנוגדת היא תפיסת חומר רציף, ובתפיסה זו המושג "ריק" לא קיים. א.עצבר

kaplanal

New member
גרעין אטום

אם מגדילים את גרעין האטום עד לגודל של סנטימטר,האלקטרונים ימצאו המרחק של 30 מטר ממנו,ובינם לבין האטום יהיה ריק וזה ריק מטאפיסי רק בגלל שאנו לא יכולים להבין מזה ריק או מזה אינסוף.

אחמס1

New member
160 מטר, וזה רק עבור מימן.

כדאי שתבדוק דברים לפני פליטתם בפורום. בדיקה קצרה מראה כי קוטר הגרעין בין 1.6 פרמי (פמטומטר) עד 15 פרמי. האלקטרונים נמצאים במרחק שהוא בסדר גודל של 0.5 אנגסטרום (מימן) עד 1.75 אנגסטרום (אורניום, אבל אולי יש אטומים גדולים יותר בדרך).

kaplanal

New member
לשם המחשה

אני ציינתי את זה לשם המחשה בלבד,ולא עשיתי בזה מחקר מעמיק.רק כדי להדגיש את כמה שגרעין האטום הוא יותר קטן,מהאטום עצמו.

אחמס1

New member
אני משום מה לא מוצא את זה

>> אם מגדילים את גרעין האטום עד לגודל של סנטימטר,האלקטרונים ימצאו המרחק של 30 מטר ממנו,ובינם לבין האטום יהיה ריק איפה המילה "לדעתי" ואיפה "להמחשה בלבד"?

אמִיר

New member
זה היה בתגובה

ל- "אם תשים לב,אני גם לא טוען בצורה מוחלטת שמה שאני אומר זה נכון ב100 אחוז.אני תמוד אומר לדעתי,ויש אומרים." שהוא כתב שתי הודעות למטה..

אחמס1

New member
לא רלוונטי שהוא כתב הסתייגות כללית לגבי כל מה

שהוא אומר באיזושהי הודעה אחרת שאפילו לא מצאתי עדיין. אם כותבים משהו שנשמע החלטי ולא ניתן לשני פירושים כמו: "אם מגדילים את גרעין האטום עד לגודל של סנטימטר,האלקטרונים ימצאו המרחק של 30 מטר ממנו" ולא באמת יודעים את זה או מאמינים בזה, אז מוסיפים הסתייגות באותה הודעה.

אמִיר

New member
כתבתי את זה בציניות

בכמה הודעות למטה הוא אמר שהוא תמיד דואג לסייג את עצמו, ולהוסיף "לדעתי", נתתי את ההודעה הזו כדוגמא למקרה שהוא לא עושה את זה (ועוד מקרה שהיה ראוי לכתוב את זה). בסך הכל ניסיתי לחזק את מה שכתבת- כמו שהוא לא מסייג את עצמו (למרות שהוא טוען שהוא תמיד עושה את זה), ככה הוא גם לא כתב "להמחשה בלבד".. באתי לחזק, ויצאתי

kaplanal1

New member
אנרגיה של אטום

נתחיל מהסוף-האטומים הראשונים נוצרו 400 אלף שנה לאחר המפץ הגדול.מהם נוצרו הכוכבים הראשונים,הגלקסיות הראשונות, וכל החומר הרגיל הידוע ביקום.אני אף פעם לא שמעתי על אטומים שנוצרים,אלא אם כן מדובר ביצירת איזוטופים של יסודות מהיסודות הקיימים.כנראה הכוונה שלך לפיצוח האטומים זה הביקוע הגרעני,כאשר משתחררת אנרגיה עצומה עקב כך שמתגברים על כוחות החזקים שמחזיקים את הפרוטונים ביחד בגרעין האטום.מה שמחזיק את הפרוטונים ביחד באטום זה הכוח החזק שהזכרתי.האנרגיה משתחררת בגלל שאטום עובר מהרמה האנרגטית הנוכחית לרמה האנרגטית נמוכה יותר,וההפרש הזה זו היא האנרגיה שמשתחררת או בצורה של פוטונים או בצורה של חלקיקים אחרים.

goldy

New member
אפשט את שאלתי

1) איך יוצרים אטום? 2) איך מחזיקים אותו שלם כך שיבתקע כשאני ארצה ולא כשהוא יגיע מעצמו למסה קריטית? 3) באיזו אנרגיה אפשר למלא אותו? 4) איך יוצרים את הכוח החזק שמחזיק את הפרוטונים? 5) איך מעבירים אותו למסה נמוכה?

kaplanal1

New member
בשפה של בני אדם

1) אטום לא יוצרים 2) אטום נשאר שלם בעצמו הרבה הרבה מאוד זמן 3) האנרגיה של האטום תלויה מהאנרגיה של האלקטרונים שעוטפים אותו 4)הכוח החזק לא יוצרים אותו,הוא קיים בתוך האטום 5) את כל התהליך המפורט אני לא יודע בדיוק,אני יודע שמפציצים את האטום בגרעני הליום וכך גורמים לפירוקו ולסיכום יש לכם בעיה עם נימוסים בפורום הזה

אחמס1

New member
נכון

רק תוספת קטנה ל-1: ניתן ליצור אטומים מפוטונים בלבד, אבל לא יותר ממימן וגם ככה קשה להביא אותם לטמפרטורות סבירות. לגבי 5 - זה תלוי איזה אטום רוצים לפרק. בדרך כלל דווקא משתמשים בניוטרונים ולא בחלקיקי אלפא.

kaplanal1

New member
חלקיקי אלפא

שמעתי שהשתמשו בחלקיקי אלפא כדי לייצור תגובת שרשרת ראשונה

goldy

New member
תודה על התשובות../images/Emo140.gif

גרעיני הליום זאת כבר היתקדמות. זה נישמע לי כמו אלוהים, משהו בסיגנון "יצר אבל לא נוצר" \ "זה תמיד היה". האטומים וודאי נוצרו איכשהוא, האים הם מיתרכבים או שיש אספקה אינסופית מהם? (בנוגע לנימוסים: חבורת דחויים מהחברה שרודפים אחרי גם מיחוץ לרשת חושבים שהם יכולים להטריד אותי גם בה)

אמִיר

New member
רודפים אחריך ../images/Emo12.gif

כמו שאחמס הסביר לך, האטומים נוצרו אחרי המפץ הגדול, הם לא תמיד היו שם- אבל זה לא משהו שנוצר בתנאים רגילים. יש תהליכים גרעיניים שנוצרים בהם אטומים חדשים, אבל מדובר באנרגיות הרבה יותר גבוהות מאשר בתרכובות כימיות.

למעלה