שאלה קטנה על אנרגיית האטום

aetzbar

New member
ובהמשך לשאלת הפתיחה של שרשור זה, עוד כמה

שאלות קטנטנות. מאיזה חומר עשוי האלקטרון, והאם אפשר לחלקו לשני חלקים שווים ? מאיפה נובעת תנועתו הנצחית של האלקטרון סביב הגרעין ? מה הטעם בתנועה זו ? הרי הוא יכול גם לנוח ליד הגרעין ? האם אפשר לראות אלקטרון במיקרוסקופ ? מהו הרעיון שלפיו מפרשים זרם חשמלי כתנועה של אלקטרונים ? מהי צורתו החיצונית של האלקטרון, ובאיזה צבע הוא ? יש עוד כמה שאלות על חלקיקים נוספים, אבל הם ימתינו בסבלנות. תודה למשיבים א.עצבר

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ממה שידוע לי, לא ניתן לחלקו, זה גם עונה

לשאלה הראשונה. האמת, שאר השאלות פשוט מראות שאתה עצלן לבדוק ברשת, או כמו שנאמר כבר, טרחן מדופלם. נ.ב אהבתי את השאלה הזו:"מה הטעם בתנועה זו ? הרי הוא יכול גם לנוח ליד הגרעין ?" מה הטעם בשאלות שלך? הרי גם אתה יכול לנוח בכורסא ולפצוח גרעינים? ד"א אתה חושב שלאלקטרון יש תודעה,אלקטרון:" שניה אני נח פה בגרעין, אולי אקנה לי איזה גלידה, אוי לא, אני עלול להתפוצץ!!!"

pelegs

New member
למען הפרוטוקול, אני אענה על השאלות

(שלא יגידו שאנחנו פורום מתנשא חלילה) 1. האלקטרון עשוי מ...אלקטרון. אי-אפשר לחלקו לשום דבר. 2. התנועה שלו נובעת מהתנע הזוויתי שיש לו ביחס לגרעין או אם תרצה - מהאנרגיה שיש לו. במצב הזה ההסתברות שהוא "ימצא במקום" לאורך זמן כלשהו היא אפסית במיוחד (אני מקווה שאתה יודע שבמקרה של אלקטרונים כל החישובים הם חישובי הסתברויות). 3. כאמור - הוא יכול, באופן תיאורטי, לנוח ליד הגרעין, אבל הסבירות לכך נמוכה. מאד. מאד מאד. מאד X הרבה. לגבי עניין ה"טעם" לתנועתו - זה תחום אחר לגמרי, לדעתי האישית השאלה פחות רלוונטית מ"מהם הגורמים לתנועתו", ושאלה דומה, אך רלוונטית בהרבה היא - מדוע מלכתחילה נוצר היקום - האם ליצירה זו יש "טעם"? 4. אפשר לראות את ההשפעות של אלקטרון על השדה החשמלי בכל מיני סוגים של מיקרוסקופים, אבל במיקרוסקופ אופטי "קלאסי" - לא ניתן לראותו. 5. הרעיון שלפיו מפרשים זרם חשמלי כתנועה של אלקטרונים הוא שזה מתאים להמון (שוב - כפול הרבה) תיאוריות אחרות, והרבה ניסויים שמאשרים זאת. בנוסף, זה איפשר לבנות, למשל, את המחשב שבעזרתו אתה קורא הודעה זו, ועוד אינספור מכשירים חשמליים אחרים. 6. אם אתה רוצה לקרב לאלקטרון צורה חיצונית, אתה יכול להסתכל בנקודה כלשהי בזמן, ולבדוק בכל נקודה במרחב מהי ההסתברות למצוא שם את האלקטרון. אם תרצה, אתה אפילו יכול לצבוע את הגרף שיתקבל (אם נניח אתה עושה לו חתך מישורי או ישר כלשהו), באיזה צבע שתבחר! מצורף קישור לתמונה המראה הסתברות למציאת אלקטרון כלשהו, באיזור כלשהו של מישור כלשהו (לא טרחתי לקרוא את המאמר). הערך בכל נקודה במישור (ה"גובה" של הגרף") הוא ההסתברות למצוא את האלקטרון בנקודה זו. במקרה הזה אגב, האלקטרון "כתום"
...מכיוון ש"צבע" במובן שאתה מכיר מחיי היום-יום הוא תכונה של מבנים גדולים יותר מאלקטרון (ברמה העל-מולקולרית), אין לשאלה הזו באמת משמעות.

kaplanal

New member
יש חלקיקים יותר יסודיים שקוראים להם קוורקים

יש חלקיקים יותר יסודיים שקוראים להם קוורקים-אך הם מרכיבים חלקיקים יותר כבדים כמו פרוטונים ונוטרונים.

pelegs

New member
אני דיברתי על אלקטרונים, בכל מקרה

אז אני לא רואה כמה זה רלוונטי כאן

בשרשור זה נמחקו הודעות

משום שהן הכילו שמות גנאי לגולשים אחרים. עד כמה שהדיון כאן סוער, אנא שמרו על תרבות הדיון, על מנת שלא ידרדר להעלבות אישיות ויגרום לכך שחלקו האיכותי של הדיון ילך לאיבוד.

אחמס1

New member
טרול היא לא מילת גנאי

היא משמשת לזיהוי גולשים שבין השאר בכוונה רוצים להסיט את הדיון למטרותיהם האישיות. ותאמיני לנו שאנחנו יודעים מי הטרולים בפורום זה ונמשיך ובצדק לסמן אותם כדי להזהיר חדשים שעשויים להגיע לשירשור כזה.

pelegs

New member
אם כבר למחוק הודעות, אז נא למחוק את הודעתו

של "סופר מיסטר", הפוליטית. אין מקום לפוליטיקה בפורום מדעי. (ואני אומר את זה עם כל הרצון שלי להתווכח עם אנשים על כל דבר)

אחמס1

New member
../images/Emo45.gif

לטינית, המחיקה שלך קצת סלקטיבית. מה שבולט כ-"אי נחמדות" ישר נמחק אבל דברים יותר רציניים אפילו, שפשוט נבלעים כחלק מדיון ארוך ולגיטימי, נשארים.

קודם כל, קוראים לי אושרית :)

דבר שני, אני רק בן אדם, קורה שאני מפספסת דברים. אם מישהו רואה הודעה שלדעתו צריכה להימחק, אני תמיד אשמח לקבל על כך מסר, ואבדוק את העניין.

kaplanal

New member
אושרית יקרה

אני משתתף חדש בפורום הזה,ואני שמתי לב לתופעה מאוד לא סימפטית שקיימת בפורום הזה הקשורה לפגיעה בגולשים אחרים.זה נכון שהמשתתפים הקבועים פה הם אנשים מאוד חכמים,עם תוארים וכו'.אך זה עדיין לא נותן להם זכות לפגוע בגולשים אחרים רק בגלל שהדעות שלהם לא מוצאים חן בעיניהם.אני גם מנהל פורום,ובפורום שלי דבר כזה לא קורה.מתנהל שם וויכוח תרבותי,מתון,ובלי העלבות אישיות.ולו היתי מנהל פורום בפורום הזה הייתי מפסיק את התופעה הזאת.אני מכיר אנשים מאוד חכמים וגם מאוד נחמדים לתיקשורת.

למעלה