שאלה קטנה על אנרגיית האטום

kaplanal

New member
אתה מתכוון לסינתזה התרמו-גרעינית

אתה מתכוון לסינתזה התרמו-גרעינית בתוככי הכוכבים,שבה נוצרים יסודות שונים של חומר,מהיסודות האחרים.כמו שהבנתי הכוונה שלו היתה האם ניתן ליצור אטום חדש מהרכיבים שלו,ואני לא שמעתי שאי פעם עשו את זה.

kaplanal

New member
אבל זה עדיין אטומים

אבל זה עדיין אטומים עם פרוטון אחד בתוך הגרעין,אתה צריך להתגבר על הכוח החזק,ועל הכוח האלקטרומגנטי שיש באטום.

אין שם אלקטרון ואין שם ניוטרון,

אז למה לא לקרוא לזה פרוטון? האם כל המרצים/חוקרים בכימיה אורגנית שקוראים לנ"ל פרוטון לא יודעים כלום מהחיים שלהם?...גם בספרים אצלינו[באנגלית] כך מכנים קטיון של מימן.

kaplanal

New member
לדעתי

לדעתי,המרצים יודעים לבלבל הרבה מוח,בצורה מאוד טובה,למרות שלפעמים אומרים גם דברים נכונים.

אמִיר

New member
לדעתי

אם מישהו פה מבלבל את המוח, זה אתה. סטיב הקלידן צודק, אין קשר לכוח החזק- כי אין שום ניוטרון, ואין קשר לכוח הא"מ- כין אין שום אלקטרון (אחרי שהם השתחררו).

אחמס1

New member
../images/Emo45.gif לדעתי

משפטים כמו לדעתי,המרצים יודעים לבלבל הרבה מוח,בצורה מאוד טובה,למרות שלפעמים אומרים גם דברים נכונים. הם ביטוי לתסכול ממערכת ההוראה בהשכלה הגבוהה. עם זאת, תסכול היא לא סיבה להניח שאתה מבין בחומר יותר מהמרצים ויותר מסטודנטים אחרים. מומלץ, במיוחד בפורום כזה, לא לפלוט דברים שמישהו עשוי לחשוב ששמע פעם איפשהו, ללא תוספת הסתייגות מתאימה.

kaplanal

New member
האוניברסיטה המשודרת

ומה גורם לכם לחשוב,שמה שאתם אומרים זה הדברים הנכונים? רק בגלל שאתם שמעתם את זה באוניברסיטה. ודרך עגב אני תמיד מכבד דעות של אחרים,גם אם הם שונים מהדעות שלי. ואם מישהוא בפורום הזה חושב שכל הדברים שנאמרים פה הם נכונים,שילך לגן ילדים.

אח שלו,תקשיב/תקרא רגע:

זה שאתה בעד דמוקרטיה/פלורליזם באינטרנט[ובכלל אני מניח] בהקשרים מדעיים זה סבבה. אפאחד לא טוען שאסור לפקפק על רעיונות מדעיים. אבל כשאתה כזה "אנטי" כלפי כל דבר שיוצא מפי המרצים[זה הרושם שאתה יוצר] אתה לא רוכש לך יותר מדי כבוד[ואתה יכול כמובן להגיד "לא באתי בשביל לקבל כבוד"-מסכים איתך,זכותך,רק קח זאת בחשבון]. העניין הוא כזה-אני עכשיו לקראת סיום התואר שלי בכימיה ככה שיש לי הבנה כימית של דברים מסויימים[לא עניין של התנשאות,ולא קשור לפרוטונים לעיל. ]...ולכן עכשיו, כשעשיתי סמינריון[/צפיתי בכזה של חבריי למחלקה] תמיד המרצה שמעביר אותו הדגיש שצריך להבין על מה מדובר במאמר, מה החידוש וכו' אבל לא לשכוח-לדעת להיות ביקורתי. ביקורתיות היא דבר חשוב[למה?כי לפעמים יש טעויות קטנות במאמר, ולעתים אפילו קצת יותר עקרוניות,דברים שנעשו בחיפזון רק כדי להוציא כבר פרסום..]..אבל כשאין לך את הבסיס להבנה של הדברים[למיטב ידיעתי אתה באמת בתחילת הדרך] - קשה לקחת ברצינות,עם כל הכבוד, מישהו שמבקר ככה. "פיסיקאי תואר ראשון" ממשיכים פעמים רבות לתואר שני/שלישי אם לא יותר, ואם אתה כבר עכשיו בקטע של "האקדמיה זה חרטא, הכל בולשיט", אז אני לא יודע מה אתה מחפש שם... כלומר כן, צריך להיות ביקורתי, אבל...לא כלפי כל דבר,בטח לא רק בגלל שאתה מתנגד עקרונית לאיכותו[האוניברסיטה/מחלקה שלך שאתה לא מהלל].

kaplanal

New member
אוניברסיטה טובה

לו הייתי יכול ללמוד באוניברסיטה טובה עם אנשים נורמליים אז בטוח שהייתי עושה את זה. לפי מה שאני ראיתי הסטודנטים של תואר ראשון,זה באמת אנשים שלא מבינים הרבה מהחיים שלהם,וגם המרצים מתיחסים אליהם באותה צורה.מה שגם נכון שלרוב המרצים עוסקים במחקר אחר לגמרי,ממה שהם מלמדים בקורסים. ועוד דבר נוסף,אני לא יודע איך זה באוניברסיטאות אחרות,באוניברסיטת בן גוריון אי אפשר לקבל ייעוץ אקדמי מהמחלקה.בפועל אין ראש הוראה לתואר ראשון בפיסיקה,ראש המחלקה קורה לעצמו יו"ר ועדת הוראה שלפיסיקה ומדעי המחשב.גם מהמזכירה אביבה אי אפשר להוציא שום דבר.זה אומר כאשר יש לך איזה בעיה אין לך לפי לפנות.הם כל הזמן אומרים אל תבואו ואנחנו לא צריכים אותכם. על זה אני צריך לרכוש להם כבוד? על זה שהם מקבלים תקציב על הוראה ממועצה להשכלה גבוה והכסף הזה הולך ל"חור שחור" או משהוא כזה? אני לומד עכשיו באוניברסיטה הפתוחה ואני רואה אותו מצב כמעט.אי אפשר להשיג מהם שום דבר והם רק מגלגלים את האחרוית ודוחים את הביקורת.

volkanian

New member
אל תלכלך על בן גוריון.

מה שרשמת הוא ממש לא נכון , אני עשיתי את התואר שלי בבן גוריון וזו אחלה אוניברסיטה ואחלה מחלקה. כמובן שיש בעיות כמו בכל מקום אבל לא ברמה שאתה מתאר אותן.

kaplanal

New member
זה פעם ראשונה

זה פעם ראשונה שאני שומע מישהו אומר על מחלקה לפיסיקה של אונ' בן גוריון שהיא אחלה מחלקה. מה בדיוק אהבת שמה?

kaplanal

New member
אז למה אנשים שובתים ?

אם הכל נהדר,אז למה הסטודנטים שובתים כבר קרוב לחודשיים,ונמצאים שם במצב של היסטריה קלינית,כי רוצים לבטל את הסמסטר?

אחמס1

New member
גם אם מה שכתבת נכון

ובאב"ג באמת כל כך רע להיות פיזיקאי בתואר ראשון, אין לזה שום קשר לעובדה שהמרצים, מגעילים ככל שיהיו, יודעים יותר ממך על מה שהם מלמדים. מה גם שלאור הדברים האחרים שכתבת בפורום, אני מעדיף להאמין ל-volkanian. גם ממקורות אחרים שמעתי רק דברים טובים על המחלקה לפיזיקה בבן גוריון. זה כמובן להוציא את החיסרון הברור של האוניברסיטה עצמה, המיקום... יש בערך 20 אוניברסיטאות מ-4 מדינות באותו רדיוס והנ"ל ממוקמת באזור הכי מדברי.

kaplanal

New member
טוב,אני מסכים איתכם

טוב,אני מסכים איתכם הכל נהדר,ומחלקה לפיסיקה של אונ' בן גוריון היא פשוט נהדרת. זה שאנשים שם עושים שמיניות באוויר כדי לעשות תואר ב5 שנים,זה כמובן בעיה שלהם פרטית. ושכל מרצה עושה מה שבא לו שם,זה גם לא בעיה. אין פלא ששום דבר לא משתנה במדינה הזאת.

למעלה