שאלה קטנה על אנרגיית האטום

אחמס1

New member
קודם כל, אני לא טענתי שהמחלקה נהדרת

מפני שמעולם לא הייתי שם. רק ציינתי שאני מאמין יותר לגרסתו של volkanian וגם שמעתי ממקורות אחרים. אני לא מבין על מה אתה מדבר כשאתה אומר תואר ב-5 שנים. תואר ראשון + שני בפיזיקה צריך לקחת משהו כמו 5 שנים. אם אתה מתכוון רק לתואר ראשון, אז בבקשה תציין כמה אינדיבידואלים, באחוזים מתוך כלל הסטודנטים במחלקה, סיימו את התואר בפרק זמן כזה. ולגבי מרצים שעושים מה שבא להם, קל לי להאמין לזה כי גם בטכניון זה ככה, אבל בכל זאת יש מגבלות. מרצה לא יכול להחליט משהו כמו שכל מי שגובהו מתחת ל-170 ס"מ מקבל אוטומטית 60. אבל יש לך דוגמה קונקרטית לפעילותם השרירותית של מרצי פיזיקה באב"ג? זה מאוד קל לזרוק האשמות לאוויר אבל אם אתה רוצה לשאנשים יקראו את מה שאתה כותב ובאמת ידעו להיזהר מהמחלקה הזו, אז כדאי שתספק ביסוס לטיעונים שלך.

volkanian

New member
אני לא יודע עח מה אתה מדבר

רוב הבוגרים סיימו את התואר תוך 3 - 4 שנים , כמובן שיש אנשים שנכשלים בהרבה בקורסים ועדיין רוצים להמשיך בתואר. אבל יש מעט מאוד אנשים כאלו. אני לא יודע ממי שמעת אבל מרצים לא עשים מה שבא להם , יש תקנון , ואפשר גם להתלונן (וזה עוזר).

אחמס1

New member
בטח שאפשר ליצור אטום מהרכיבים שלו!

מכיוון שאטום הוא מצב אנרגטי הרבה יותר נמוך מזה של אלקטרונים פרוטונים וניוטרונים שמסתובבים חפשי - אטומים יווצרו אפילו בלי בשקעת אנרגיה. * בכל תהליך של היתוך גרעיני, גם על כדה"א, אטומים חדשים נוצרים מרכיבייהם. * ניתן אפילו לייצר אטומים אמיתיים מאור, נשמע מופרך אבל נכון. אפשר להפריד אלקטרונים ופוזיטרונים שנוצרים כזוגות בשדות חזקים, לנגש חלק מהם ולקבל רכיבים תת אטומיים אחרים כמו פרוטונים ובתהליכים שהם אמנם לא פשוטים אפשר להאט את הרכיבים כך שיתחברו לאטומים נייטרליים.

kaplanal

New member
אלקטרונים ופוזיטרונים

כאשר מנגשים אלקטרונים ופוזיטרונים,נוצרים פוטונים ואלקטרון-נייטרינו?לא שמעתי שנוצרים פרוטונים בתגובה הזאת.

אחמס1

New member
לא שמעת טוב

נוצרים בהתנגשות כזאת הרבה מאוד חלקיקים תחת חוקי שימור.

kaplanal

New member
לא עשיתי ניסוי

אם לא עשיתי ניסוי בעצמי,ולא ראיתי בעצמי מה יוצא מזה אני לוקח את הדברים האלה בערבון מוגבל

pelegs

New member
אתה גם כנראה לא תעשה ניסוי כזה

עד הדוקטורט שלך בפיזיקה חלקיקית ניסויית, וגם זה ייאלץ להיעשות בחו"ל עקב המחסור במאיצים טובים כאן באיזור.

אמִיר

New member
טוב לדעת שעשית ניסויים

עם חורים שחורים ואינפורמציה קוונטית.

kozakish

New member
אמיר עזוב אותו...

משהו אומר לי שהוא חבר של א.עצבר תגיד, גם לך "אל"ף עצבר" מזכיר "אללה הוא אכבר"?

kaplanal

New member
אם תשים לב

אם תשים לב,אני גם לא טוען בצורה מוחלטת שמה שאני אומר זה נכון ב100 אחוז.אני תמוד אומר לדעתי,ויש אומרים. וזה באמת ככה.כי הטלת ספק זה הדרך של התקדמות המדעית. הבעיה שהלימוד באוניברסיטאות במיוחד לתואר ראשון,גורם לאנשים לחשוב שהם כבר גאונים,והם יודעים יותר טוב הכל מכל אחד אחר.

prefect

New member
גם כשמפוצצים בלון משתחררת אנרגיה

התשובות לכל השאלות די דומות עבור גרעין לא יציב ובלון נפוח. אין פה שום דבר מסתורי. לפני שנכנסים להסברים יותר מפורטים, אתה יודע מה ההבדל בין אטום לגרעין? בין גרעין יציב לגרעין רדיואקטיבי? כי אם לא יש לך שיעורי בית לעשות..

goldy

New member
נגיד שאין לי כוונה לעשות תואר

בבקשה הסבר ביקצרה.

אחמס1

New member
הגרסה שלי

1. האטום "נולד" עם האנרגיה הזו. האנרגיה היא במסה. 2. הוא פשוט יציב. בדינמיט גם יש הרבה אנרגיה אבל הוא לא מתפוצץ ככה סתם. 3. יש כמה דרכים, במתקנים גרעיניים משתמשים ב"הפצצת ניוטרונים" בה יורים ניוטרונים על הגרעינים והם "נשברים". 4. שאלה מאוד מסובכת. אלקטרונים ופרוטונים נוצרו במפץ הגדול ואחרי בערך כמה מאות אלפי שנים התחברו לאטומים. לגבי למה החלקיקים האלה נוצרו מלכתחילה... אני לא יודע, אולי יספרו לי בהמשך השנה.

kaplanal1

New member
אטום יציב

מזה אטום יציב? ישנם יסודות שזמן מחצית החיים שלהם הוא כמה אלפי שנים,ויש כאלה שהרבה יותר.הכוונה שלך שהוא עובר מוטציה לאיזוטופ אחר.

pelegs

New member
יש גם מקלות דינמיט שמתפוצצים ככה סתם

...אבל זה בגלל שאנשים טיפשים ולא יודעים, נניח, להרחיק כאלה דברים מאש

Levos

New member
האנרגיה הגיעה מהמסה

יש נוסחא חביבה E=mc^2. והמשמעות היא שמסה יכולה להיות מומרת לאנרגיה וההפך. כשמפצחים אטום והמסה של החלקים שנוצרים קטנה מהמסה של האטום ההתחלתי, כפי שקורה בפצצה גרעינית, הפרש המסה הפך לאנרגיה.

למעלה