החוויות שלנו מהילדות בונות את מי שאנחנו
את מערכת התגובות שלנו לסביבתנו, ובעיקר - את היחס שלנו לעצמנו.
את רווייה כאב ולא מרגישה שייכת לעולם נורמלי. אין בכך פלא, כי לא גדלת בעולם נורמלי ואינך יודעת איך חיים בעולם נורמלי.
גם הקשר הרגשי שלך אינו בריא. ואני כן רואה גם את הבעיה בגבר ש"מאוהב" בך שנים למרות שאת דוחה אותו. הוא מאוהב בזה שאת דוחה אותו, ביכולת שלו לנהל את חייך כי יש לך קושי לחתוך ולהיפרד ממנו. ברגע שתיעני לו, אני מניחה שהשינוי ביחסו עלול להיות מפתיע, לכיוון לא נעים.
לא מתחתנים עם הדוד שגידל אותך, במקרה שהוא כל כך עקשן. זו לא הדרך הנכונה לחיים מאושרים, בדרך כלל.
נכון שאת לא מצליחה לגאול את עצמך בטיפולים פסיכולוגיים עד כה. אך את צעירה, והמסע הזה חייב להימשך, למען עצמך (אגב, מזה שאת אומרת "ניסיתי" אי אפשר להבין שניסית טיפול פסיכולוגי. משום מילה מהפוסט המקורי שלך אי אפשר ללמוד שאת בטיפולים).
בגלל הסבל שלך בילדות, את בונה דעות וגישות לחיים ולזוגיות שמותאמות לסבל הזה. אבל זה לא פיתרון לסבל שלך, ואין לך בכלל כלים ונתונים, כאשר אין לך קשר טוב עם עצמך, לקבל החלטות ולבנות דעות מסוג זה. אדם נולד לזוגיות, אבל גם נולד לקשיים ולאתגרים בעולם הזה, וקודם כל הוא נולד להיות ילד שמגלה את עצמו ובונה את עצמו. וברגע שמשהו שם נדפק יסודית, זה התפקיד הראשון שהוא צריך למלא כמבוגר, ולכן הזוגיות נדחקת הצידה.
יש בעיה טכנית - זמן ותהליך ביולוגי וכו', אוקיי. יש בעיה. אולי אין לה פיתרון. אולי תישארי לבד כי את לא מצליחה לבנות קשר מספיק טוב עם עצמך, כי נכרתו לך יותר מידי איברים בנפש הילדית בצל ההורים הפוגעים שלך. אני לא יודעת, כמובן, אני לא מכירה אותך לאורך שנים בטיפול פסיכולוגי.
אבל הפיתרון אינו להכריז שזוגיות זה דבר לא מוצלח או לא נכון, או ש"ילדים מאושרים כשיש להם אבא ואבא או אמא וכלום" (וכל הפתרונות המעוותים שאנשים מוצאים לבעיות שלהם בחיים, על חשבון הטבע של הילדים שצריך זוגיות בריאה של שני הורים).
מה לעשות? לעבור תהליך טיפולי כדי לחתוך את הקשר הזוגי הזה סופית, וכדי להבין למה צריך לעשות את זה. כתופעת לוואי, הטיפול הזה יוכל לבנות אצלך הרבה דברים חשובים.
עברת כבר? לא הצליח. אז לעבור עוד ועוד עד שיצליח.