אני לא אוטיסטית, לפחות בהגדרה הנוכחית
אולי אם ימשיכו עם המגמה של הפתולוגיזציה של כל שונות שהיא, עוד כמה שנים אני כבר אחשב לאוטיסטית...

אבל אני מסכימה עם גור וגרייראט.

הגישה שהזיקה היא הגישה שאפשר להפריד. הנה דוגמא - אין לי כישרון לשפות. זה לא חלק מהותי מהאישיות שלי, אם מישהו יתן לי באורח פלא כישרון לשפות, אני לא אהפוך לאדם אחר. כשלמדתי סוף כל סוף לקרוא אנגלית ברמה טובה ולדבר ברמה סבירה (למרות בית הספר וההורים שלי שכל הניסיונות שלהם ללמד אותי אנגלית הזיקו יותר משהועילו), זה לא שינה את מי שאני. בכלל.

אבל, אני גם נוטה להתבודדות. פחות מחלק מהאנשים פה, אבל מספיק שזה יהיה חריג. ומה את חושבת עשיתי עם כל היכולות החברתיות שלימדו אותי ברגע שהייתה לי האפשרות, כשהפכתי לבגירה והתגייסתי לצבא? זרקתי אותן לפח! התעלמתי מהן! אני יודעת שיש לזה מחיר, אבל החלטתי שהמחיר של שימוש בהן (למרות שכבר לימדו אותי אותן ולמרות שהמחיר הזה נמוך משמעותית מהמחיר שחלק מהאנשים פה משלמים על דברים כמו "נימוס מינימלי") גבוה מידי.

רוב מוחלט מהמיומנויות החברתיות שניסו ללמד אותי פגעו בי. וברגע שהייתה לי הבחירה נפטרתי מהן ואמרתי "ברוך שפטרנו". כי ה"חוסר כישורים חברתיים" לא היה כמו "חוסר כישרון לשפות". זה שאני משלמת מחיר על לעשות חלק גדול ממה שנחשב לנורמלי בחברה שלנו. למשל, לשקר. למדתי לשקר. אני אפילו לפעמים עושה את זה. אבל תמיד יש לזה מחיר. לעיתים נדירות, המחיר שווה את זה. לרוב - לא.

אני חושבת שלעבוד עם ילדים על לא לפגוע באחרים זה חשוב מאוד. אבל אני גם חושבת שלעיתים קרובות קל מאוד לבלבל בין מחסור בכישורים לבין מהות. כי באמת - לא היו לי כישורים חברתיים. אבל זה שהם לא היו לי, זה היה תוצאה - תוצאה של זה שלא רציתי להיות חלק מהחברה שאלו הכישורים הנדרשים בה. ורכישת הכישורים האלו לא שינתה את דעתי על כך. להפך - אני די בטוחה שההכרח להשתמש בהם רק הרחיק אותי מהחברה והקטין את הכישורים החברתיים דה-פקטו שלי. אחרי כמה שנות חופש, שבהן לא היו להורים שלי או לבית הספר את האפשרות להכריח אותי לעשות דברים "חברתיים" שאני שונאת, אני מסוגלת יותר לעשות דברים כמו להגיד שלום לאנשים, כי זה מנומס.

בדיוק כמו שזה שההורים שלי הכריחו אותי לצפות בסדרה משעממתץ באנגלית כדי לשפר את אוצר המילים לא שיפר את כישורי האנגלית שלי - להפך. פגע בהם. כי במשך הרבה זמן האמנתי שאנגלית זה משעמם. ולכןם לקח לי יותר זמן למצוא את הספרים והבלוגים והשירים ושאר הדברים המעניינים באנגלית מהם בסוף למדתי את השפה.

מה אני אומרת - חלק מהדברים שאת עושה הם כנראה קונטר-פרודוקטיביים למטרה שלך עצמך.

אני לא רואה פה לא ביטחון עצמי, ולא וודאות, אלא אזהרה - יכול להיות שזה ככה. הנה, זה קרה לי, ולו, ולההוא, ואני מכירה עוד אנשים (נ"טים) שקרה להם אותו הדבר. להורים שלהם היה נורא חשוב X, ובגלל שזה היה להם חשוב כל כך, הם לא הצליחו לראות את המציאות כמו שהיא ופעלו בצורה שפגע ב-X שהיה להם חשוב כל כך.

את יכולה לבחור להמשיך לפרש דברים בצורה שמייחסת להפ התנשאות וביטחון עצמי ועוד כל מיני דברים שאין לי שמץ של מושג מאיפה המצאת - כי באמת שהם לא היו שם.

או שאת יכולה לראות מישהו שרוצה להזהיר אותך מטעות שאת אולי תעשי, להקשיב לאזהרה, ולחשוב על איך להמנע ממנה.

בחירה שלך.