גם אתה מייחס לה נחרצות יתר שלא היו בדברייה
לדעתי היא שקלה את הניסיון שלך, והחליטה שזה לא יקרה לבן שלה. אני גם יכולה לנחש למה, ולהציג את הצד שלה בדיון. בעצם, אני חושבת שאני אעשה את זה. ממש חבל לי על הפוטנציאל לדיון פה שמתפספס, כי זה נושא חשוב ומעניין.

לו אני הייתי במקומה של מלאת תקוות, הייתי יכולה להתעצבן ממך. הרי כבר שקלתי את הדעה שלך, והחלטתי שאני יודעת יותר טוב. כל כך הרבה נסיבות השתנו, וכל כך הרבה דברים אני עושה אחרת, ואתה הרי לא יודע מה הם (כי לא רשמתי את הסיבות שלי ולא התייחסתי לתהליך הסקת המסקנות שלי ביותר ממשפט וחצי ולא עניתי עניינית לטיעון). אז איך אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממני?

לי (לקגומה) היו כל כך הרבה מקרים בהם אנשים, באינטרנט או בחיים, חשבו שהם יודעים יותר טוב ממני מה יקרה לי כי הם הכניסו אותי לקבוצה מסויימת. והם טעו כמעט תמיד. ומאיפה להם היהירות לחשוב שהם יודעים טוב יותר?

(ואתה באמת לדעתי יותר נחרץ משהעובדות מצדיקות. לא בהרבה, אבל עדיין, האפשרות שלך היא רק אחת מני רבות, זה ספקטרום, לא משתנה בינארי. כמעט בטוח שכל הורה ידחוף קצת יותר מידי לאיזשהו כיוון, לכיוון של יותר מידי התערבות או פחות מידי, אבל אם נמצאים בערך במרכז אז הכל יהיה טוב בסוף)

כי, תראה, סיפרתי קצת מהסיפורים שלי על איך הדחיפה לעשות משהו בכוח הייתה קונטר-פרודוקטיבית. אבל... אני חושבת שיש איזשהו מינימום שנחוץ הישרדותית. החברה שלנו פחות מסוכנת מכל חברה שהייתה קיימת אי פעם, אבל היא עדיין רחוקה משלמות.

אני זוכרת איך תמי גלילי סיפרה פעם על איך לבן שלה היה כאב שיניים והם לא ידעו מה הבעיה שלו כי הוא לא תקשר. חוסר תקשורת יכול לסכן חיים. אם אתה רוצה, אני יכולה למצוא קישור לעמוד שלה ועל איך היא עברה מהשיטות היותר רכות לשיטות היותר קשות שפוגעות בילד אבל גם יוצרות יותר התקדמות.

וגם זה קיים. למשל, בספורט, אם אני מתאמנת קשה יותר ועד שכואבים לי השרירים ממש, אני מתקדמת מהר יותר.

ובסך הכל, מתישהו, כל ההורים ימותו והילדים שלהם ישארו להסתדר לבד בעולם. ולהסתדר לבד לאוטיסט בתפקוד נמוך זה ממש לא קל. ואני אישית רוצה שכל ילד תיאורטי שלי יכול לפרנס את עצמו. וזה אומר לא מעט פשרות עם העולם. ולפעמים זה שווה את זה.

למשל, אמא שלי לימדה אותי לא לשכוח דברים. היו כמה מקרים בהם לדעתי היא הגזימה (מקרה אחד קונקרטי שאני זוכרת, שקשור ללכת לבקש חולצה ששכחתי בבית הספר - נורא התביישתי לעשות את זה), אבל בסך הכל - זה עבד. היה לה פחות זמן שבו היא בבית וגם זמן פנוי לעשות את זה עם אחי, והוא שוכח יותר. חלקית זה אופי, אבל חלקית זה נלמד. וזו מיומנויות שימושית מאוד.

ותכלס? אוטיסטים יכולים ולפעמים פוגעים באחרים, ואני חושבת שזו חובתו של כל הורה לדאוג שהילדים שלו לא יפגעו בסובבים אותם.

אותך דחפו יותר מידי לצד של לשנות ולהתערב, אבל גם להתערב פחות מידי יכול להיות בעייתי.

ותראה, אם הילד נהנה מהטיפולים-חוגים שלו, לומד מיומנות בצורה שהיא כייפית, מה רע? למה אתה כל כך בטוח שזה יהיה לרעה? כבר היו בפורום הזה אוטיסטים ששמחו על הטיפולים או אמרו שהם לא עזרו ברובם אבל גם לא הזיקו. ניסיון החיים שלך הוא לא היחיד הקיים. למה אתה בטוח כל כך שהילד שלה יפול באותה קבוצה כמוך?

לי אישית נשמע שגם אם מלאת תקוות תחזור על הטעות של ההורים שלך, היא תעשה את זה בעוצמה קטנה בסדרי גודל ממה שההורים שלך עשו. אשכרה סדרי גודל.

אני לא חושבת שזה בסדר לא להקשיב לך כי אתה לא הורה, אבל כשמישהו מהאינטרנט חושב שהוא מכיר את הילד שלך יותר טוב ממך ויודע יותר טוב ממך מה אתה צריך לעשות... זה באמת נשמע יהיר.

אני בראש שלי מתרגמת את זה ל"האפשרות הזו קיימת. הנה, היא קרתה במציאות - לי, ולו, ולה. למה את כל כך בטוחה שלילד שלך זה לא יקרה? מה השיקולים שלך, מה אמצעי הזהירות שלך?" לא ל"זה בטוח יקרה לו". כי זה לא בטוח. בכלל.