שאלה רצינית.

Pure M

New member
שאלה רצינית.

אני תוהה כבר זמן מה, מהי מהות קיומנו בעולם הזה. כאילו, ברצינות, אל תצחקו.
למה אנחנו חיים? מה המטרה לקיומנו? מה אנחנו, בעצם? מאיפה הגענו? למה דווקא כאן ולא על הירח, או כל מקום אחר? איך כל הקיום שלנו התחיל? רציתי לשמוע דיעות של אנשים בנושא, מה אתם חושבים לגבי מהות קיומנו. ובבקשה, רק תשובות רציניות.

soulz

New member
התשובה הרצינית הטובה ביותר שתקבל

היא אל תחשוב על דברים כאלו, זה לא יוביל אותך לשום מקום..."משמעות" זה מושג שלא קיים באמת בטבע...

Pure M

New member
אבל מה לעשות,

אני מטבעי חוקר ומנסה להבין כל דבר שמעניין אותי. אז אני כן מחפש תשובות כלשהן.

soulz

New member
לדעתי...

אתה פשוט עם יותר מדיי זמן פנוי על הידיים אם אתה מתעסק בכאלו דברים... אפשר להוכיח באופן לוגי שאין משמעות לשום דבר בעולמינו, אפילו אם אתה מאמין בקיום כוח עליון כולשהו...

Pure M

New member
ברור שיש לי יותר מדי זמן פנוי,

אני לפני גיוס, ואין לי שום עיסוק בחיים כרגע..

למה יותר מדי זמן פנוי ?

גם אני התעסקתי עם זה ויש המון אנשים שמתעסקים עם זה יתרה מזאת - יש אנשים שכל חייהם מקדישים למטרה הזאת, או מטרות דומות אחרות.

demoloc

New member
שנים נאבקתי עם זה,

ואל אין לי תשובה כוללת ,אז אני יוצר "מטרה מלאכותית ". קובע מטרה, מתביית עליה והופך אותה למהות שלי (לא רק מטרה בודדת,פשוט היא העיקר) ואם משיגים? אז מחפשים אחת חדשה
ככה שכל מה שנראה לך רלוונטי, יכול להפוך למהות הקיום

demoloc

New member
איזו תשובה אתה מחפש?

כדי להתרבות? כדי לשרת את האל? אהבה? הצלחה? לא..אני לא מאמין שיש תשובה חד משמעית לשאלה, יש תשובה אינדיווידואלית. התשובה הכי נכונה ללמה אנחנו קיימים ,זה כי ככה. פשוט וקל ,כי לא נכחדנו . ככה פועלת האבולוציה ,אנחנו כאן כי לא נכחדנו

Pure M

New member
כל העולם הגדול הזה?

כל הפרטים האלה? גוף האדם האדיר? אני רואה פה יותר ממקריות..

demoloc

New member
אני לא

נוצר משהו פשוט מאוד . ומשהו טיפה יותר מורכב ממש בטיפה היה יורת מוצלח. תוסיף לזה כמה מיליארדי שנים והנה הגוף המושלם הזה כביכול

Pure M

New member
ומה גרם לכך

שהעולם יתפתח באופן החיובי ולא נעלם ונכחד ברגע..?

הא?

אם אתה מדבר על חיים:שכפול עצמי היא אחת מהתכונות הבסיסיות של חיים.למי שמותאם יותר טוב לסביבה יש יותר צאצאים.והמעגל חוזר עד הגעתנו הלום. אם אתה מדבר על המפץ הגדול, אני תומך בעיקרון האנתרופי החלש:כי אם התנאים לא היו בדיוק כאלה לא היינו פה לשאול למה הם כאלה.

Theherod

New member
באותה מידה תוכל להגיד על מספר

שיצא בלוטו, שההמקריות שדווקא הוא יצא יותר ממקרית. הסיכוי שיצאו דווקא המספרים האלו בלוטו הוא סיכוי של אחד ל-26978328 (במידה ולא טעיתי באף הקשת מקש, ואכן שולפים שבעה כדורים מתוך 42), ועובדה שהם עדיין יצאו. למה? כי משהו חייב לצאת. על אף הסיכוי האפסי שיוצרו החיים, אני מאמין שלא יכול היה להיות אחרת. אולי לא אנחנו הינו נוצרים, אלא משהו אחר, ואולי לא פה אלא על כוכב אחר, אך משהו חייב להווצר. אני מאמין שיותר ממשהו אחד אגב, ושזה בלתי אפשרי שבכל היקום הזה, אנו צורת החיים היחידה.

שאלה מעניינת..

אני הייתי פותרת אותה בתשובה "מה זה משנה?"
את האמת, אם היו נותנים לי את האפשרות לא להוולד יכול להיות שהייתי מסכימה. ולא, אני לא רוצה למות, אם אני כבר פה-אני רוצה לתת למשהו לנסות לשכנע אותי שזה לא נכון. אלוהים, הרגע כתבתי את תמצית החיים שלי בארבע שורות>_<;

DDN

New member
OURS IS NOT TO POUNDER WHY

OURS IS JUST TO DO AND DIE וברצינות? למה אנחנו כאן? אם לא כאן אז איפה? לכל דבר צריך להיות סיבה? היית רוצה להאמין שאנחנו הג'וקים החושבים של מנגנון מחשבי גדול יותר? או המזון של איזה אוכל כוכבים או משהו? אנחנו פשוט כאן.

למעלה