שאלה רצינית.

DDN

New member
למה העולם מסובך?

העולם לא מסובך, מי שמסבך אותו הוא הפילוסופים, הרופאים, הפסיכולוגים, הסוציולוגים, הכלכלנים, המקלקלים, ושאר בני האדם.

EdisonGirl

New member
הוא מורכב. החל מהחומר הקטן ביותר..

וכלה במציאות החברתית הכלל-עולמית. "מסובך" זו כבר הגדרה קצת יותר רגשית מעיקרה, אבל אני מאמינה ש- PURE התכוון ל"מורכב".

EdisonGirl

New member
הו, תשובות לכל השאלות ששאלת..

יכולות למלא ספרי פילוסופיה עבי-כרס.. מבחינה ביולוגית, הרי ברור שאיננו יודעים. ככל הידוע לנו, אף אחד מאיתנו לא יודע באמת אבל זה, כמובן, לא מפריע לתודעה שלנו להמשיך ולשאול את השאלות האלה. אז.. יש מי שחושבים\מאמינים שהם יודעים; יש מי שיודעים שהם לא יודעים, אבל יוצרים לעצמם אחת, רק כדי להרגיע את הראש שלהם מלהמשיך ולשאול את זה נון-סטופ; ויש בודדים, אני ביניהם, שממשיכים לחקור ולחשוב על השאלה הזו.לא נכנעים לחוסר המנוחה הזה. אז מה המסקנות שלי נכון לעכשיו? שכנראה כל אדם מגיע לשאול את השאלה הזו באיזשהו שלב בחייו וכל אחד מוצא לה תשובה שנראית בעיניו הטובה ביותר, כשחלקם מאמינים שזו שהם חושבים אותה לנכונה היא באמת הנכונה וכל היתר טועים\תועים. חלקם (מאמינים קיצוניים ואתאיסטים קיצוניים) משוכנעים באמת שלהם עד כדי כך, שהם אף רואים עצמם כנציגים של האמת הזו, שמתפקידם להפיץ אותה ברבים. אלא שככל הידוע *לי*, אף אחד לא *יודע* מהי האמת. כל אלה רק מאמינים, או שבוחרים לא להאמין. אני, אישית, מעדיפה להמשיך לשאול. מסרבת להיכנע לטבע האנושי... זה מאוד קשה. אולי הוא אי-פעם יכניע אותי, אבל אשתדל שלא. הסיכוי למצוא את התשובה גדול יותר אם ממשיכים לשאול, ולא מקבעים את המחשבה, בהתאם לאינטרס, לזו הנוחה ביותר.. שאלה רצינית- תשובה רצינית..

EdisonGirl

New member
ואגב,

אם זה מעניין אותך, בסקר ששמתי בכרטיס האישי שלי, תוכל לראות התפלגות (אני מקווה שהיא אמיתית) של מה שחושבים גולשים בתפוז על השאלה הזו.

להיפך, הטבע האנושי הוא להמשיך לשאול

סקרנות של ילדים קטנים זה מה שיש לפיזיקאים הגדולים ביותר

EdisonGirl

New member
אני מסכימה איתך..

לעומת זאת, מהות החיים היא שאלה קצת יותר מורכבת, מכיוון שהיא תלויה גם בגורמים אחרים. הסקרנות של ילד לחקור ולדעת היא אותה סקרנות שגורמת לו לשאול את שאלת מהות קיומנו, מה שגורם לכך שיש ילדים שגדלים ועם היעלמות הסקרנות, גם השאלה הזו גוועת לפעמים, אלא שאתה מוכרח להסכים איתי שתשובה לשאלה הזו היא נחוצה יותר, מפני שכשאתה מגיע למצב רגשי לא יציב, אתה נוטה לשאול "למה?" והשאלה הזו קרובה מאוד ואכן מביאה רבים לשאול שוב את שאלת מהות קיומנו. אתה רוצה להיפטר מהרגש המעיק, ולכן אתה מחפש תשובה, לא משנה מה.. לא שהכי תמצא חן בעיניך, זו שהכי תועיל לך לצאת מהמצב הרגשי אליו נכנסת.. אם תיקח לאדם ברגע את כל מהות חייו שבה האמין, אתה עלול להרוג אותו. עד כדי כך זה קריטי. לכן, אנשים מעדיפים לברוח מהשאלה הזו לתשובות שונות ומשונות, גם אם הם לא האמת לאמיתה.

אכן. אבל הרוב יודעים שאין תשובה

ברורה. פרט לדתיים, כמובן, אם כבר מדברים על בריחה, אהמ אהמ.

EdisonGirl

New member
בדיוק!

ומה הם עושים? לרוב, יוצרים לעצמם כזו מתוך ידיעה שאת האמת הם לא יודעים. זה טוב ונחמד, ואולי הדרך הטובה ביותר לטפל בשאלה הזו, אבל ברגע שהם יצרו לעצמם תשובה- הם הפסיקו לשאול.

Saint Jane

New member
42.

והשאלה עוד יותר פשוטה: מה גודל המגבת שצריכה להיות לו לאדם? [42X42]

חקרתי על זה המון, והנה חלק מהמסקנות

למה אנחנו חיים ? כי בני האדם (אנחנו) המצאנו את ההגדרה חיים על עצימנו ועל יצורים אחרים עם מאפיינים בסיסיים משותפים, ולכן אנחנו חיים. אפשר לשאול את זה בצורה אחרת, כמו שעשית, מה המטרה לקיומנו ? יש הרבה תשובות לשאלה הזאת - אף אחת לא יכולה באמת לתת לך תשובה מספקת. בני האדם יוצרים חפצים, טכנולוגיות, וכל דבר אחד - בשביל מטרה כלשהי לכן, אנחנו באופן טבעי מניחים שליצירה שלנו ושל היקום קיימת מטרה, אבל זה לא מחייב. ייתכן שאין אף מטרה קבועה שמישהו הכניס (בהנחה שאתה לא מאמין באלוהים), אלא הכל הגיע בתהליך אבולוציוני שלא היתה לו תכלית. הדבר הזה מראה לך שאנחנו, בני האדם, אלו שיוצרים את התכלית. אנחנו נותנים משמעות לדברים, ולקיום שלנו, אפילו אם היא לא בהכרח קיימת. למה כאן ? לא ידוע אם יש יצורים תבוניים אחרים במקום כלשהו ביקום, יתכן שיש, והרחוקים באמת, בהנחה שהם התפתחו טכנולוגית לא הרבה יותר מהר מאיתנו, גם אם מנסים לשלוח לנו אותות - רחוקים מדי. האותות יגיעו עוד הרבה מאוד שנים בגלל המרחק. בכל מקרה, ככה או ככה, כדור הארץ מכיל הרבה תנאים שמתאימים להיווצרות היצורים החיים. מצאו כבר יצורים חיים (בקטריות) בתנאים שחשבו שלא יוכלו לשרוד, וגם טוענים שמצאו שרידים (מאובנים) של בקטריות באבנים שמקורם ממאדים. כך שאולי קיימים יצורים שלא מבוססים על מים בהכרח, קשה לנו לתפוס את זה, אבל כנראה שיצירת החיים הבסיסית ביותר דורשת מיים. עשו גם ניסוי בעבר, ניסו לקיים במעבדה תנאים דומים לכדור הארץ, הכניסו את החומרים הבסיסיים שהיו, וחשמל (ברקים), וראו שלאחר תקופה ממושכת נוצרו חומרים שהם הבסיס לחלבונים, אז כנראה שבאמת יש כאן משהו מיוחד ביחס לכוכבי לכת אחרים. איך היקום שלנו התחיל ? יש תאוריות שונות לגבי זה, השולטת היא המפץ הגדול שאתה בטח מכיר. אתה לא יכול לדעת מה היה לפני זה, מכיוון שהחוקים הפיזיקלים לא התקיימו בהכרח לפני זה. גם בזמן הקצר מאוד שלאחר ההתפשטות לא ניתן לדעת הרבה, מכיוון שהחוקים הפיזיקליים שאנחנו מכירים כיום לא היו תקפים אז. לפי התאוריות המודרניות כל הכוחות הידועים (אלקטרומגנטי, גרעיני חזק, גרעיני חלש, וכבידה) היו מאוחדים לכוח אחד. יתכן שקיימים מספר יקומים, או יקומים מקבילים, לעולם לא נדע כנראה. התשובה הסופית ללמה הכל כמו שהוא היא פשוטה אם דבר אחד, קטן ביותר, היה שונה, לא היית פה בשביל לשאול את השאלה הזו וזה כל מה שיש לי להגיד יום טוב

MajorWinters

New member
גם החוקים הפיזיקלים של היום...

הם בסופו של דבר. לא אומרים הרבה... עד לפני 100 שנה כולנו האמנו בכל מה שניוטון אמר עד שהגיע איינשטיין ובעט לו בביצים. כמה שנים אחרי זה הגיעה תורת הקוונטים והכניסה לאיינשטיין נוקרה בפנים. גם החוקים הפיזיקליים שלנו, אנחנו יכולים לפקפק במהותם. ואולי אנחנו פה, כדי שנוכל לשאול את עצמנו למה אנחנו פה...

2 דברים

קודם כל, מה שאמרת התייחס לדברים מאוד ספציפיים מהתגובה שלי. העניין שאין לקיום שלנו תכלית לא קשור לפיזיקה, אלא בעניין פילוסופי - שאנחנו אלו שדורשים תכלית לכל דבר, אבל לא חייבת להיות אחת. הרבה מכם הצגתם תכליות שונות - למה צריכה להיות תכלית ? בקשר לפיזיקה, דיברת על דברים בצורה גסה למדי פיזיקת הקוואנטים מתעסקת במימדים הקטנים ביותר - ואיינשטיין סלל את הדרך אליה (אפילו שהוא התעצבן מזה), ותאורית היחסות מתעסקת במימדים הגדולים - ואותה איינשטיין הגה. (איינשטיין לא בעט בעצמו
) יש בעיות עם חיבור התאוריות - אבל מנסים לבצע את זה, והגיעו כבר לתוצאות טובות, בכל אופן שתי התאוריות נמצאות בשימוש, והן מדברות על נושאים שונים, כך שהן לא יכולות להיות בסתירה מוחלטת אחת לשניה. לגבי תוכן התגובה עצמה, מהות החוקים אולי בעלת טעות כלשהי כל כך קטנה שאנחנו לא יכולים למדוד אותה, אבל לא ניתן להגיד שהחוקים לא נכונים, המתמטיקה עובדת, עדויות ניסיוניות פועלות על פי החוקים הללו. לגבי התאוריה - אולי היא לא נכונה. אפשר לחשוב על מספר תאוריות שיתארו מציאות מתמטית אחת.

advasoly

New member
כנס!

אני כבר בערך איזה שנתיים שלוש מנסה להבין את זה וגם אני העליתי מלא סיבות אבל ת'אמת. אין פשוט אין שום סיבה מהותית לזה שאנחנו פה, הריי מתי שהוא גם אנחנו והמהות שלנו פה תיעלם. לדוגמא אנשים שיצרו שפה- אוקיי יצרו אותה, נראה כאילו הם הטביעו את חותמם, אבל לא. גם היא משתנה ונוצר סלנג שמסרס אותה. בסופו של דבר הגאתי לזה שהאדם זה הדבר הנוראי ביותר שאי פעם נוצר- הוא השטן. יש לו יכולת שכלית מופלאה ובכל זאת הוא משתמש בה למטרות חולניות, למלחמות במקום לחיות יחד באיזור הוא נלחם ורוצח על טריטוריה והוא פשוט הדבר הכי רע שיכל להיווצר. רוצה לדבר על זה יותר? אני בכיף אשמח! אני ממש אוהבת לדבר על פילוסופיות וכל מיני.

Pure M

New member
אני שונא שכותבים לי "כנס"

זה כמו סקס עם בחורה אגרסיבית במיוחד.
המ. יש לך מסנג'ר? נרחיב בנושא.

MajorWinters

New member
למה...

לא יודע למה... אין מדע מדויק שיסביר לך למה. יש הרבה למה וכל אחד אחר... אנחנו יודעים המון "איך", לגבי למה... זה כבר קשה לנו. ולא רק במשמעות הקיום. בדברים פשוטים יותר. אנחנו יודעים דברים מגניבים על אטומים ופוטונים. אנחנו יודעים שפוטון יכול להראות כאילו הוא מתאבק עם עצמו, אבל רק אם אתה לא מנסה לגלות לו את זה (בניסוח מאוד מאוד מאוד פשוט), אנחנו יודעים איך מורכב אטום. אנחנו יודעים המון מצבי האלקטרון. אנחנו גם יודעםי המון על איך מורכב תא של צמח, ואיך מורכב הDNA... למה... למה, אנחנו לא יודעים על שום דבר.

לגבי הלא מנסה לגלות לו את זה

ניסוח חביב אבל אתה לא באמת מגלה לו את זה אני רוצה לפרט, סתם לידע כללי יש המון ויכוחים פילוסופיים לגבי מתי אלקטרון מתנהג בצורה אחת, ומתי בשנייה. כפי שנראה בינתיים, אלקטרון מתנהג כחלקיק כשבודקים את מצבו, וכגל כשלא בודקים. מה המשמעות של בדיקה ? זה בין הויכוחים והבעיות שיש לפיזיקה המודרנית אפשר להגיע למסקנה שהמשמעות של בדיקה היא תודעה. ברגע שאתה יודע את התוצאה. גם טוענים שהתודעה נמצאת בכל תא, אבל כמובן שאלו רק טיעונים פילוסופיים, ואין דרך להוכיח אותם. גם לפי המדע, לחלק מבעלי החיים אין תודעה, זה בעייתי. ולפי העניין הזה, אדם מסוגל בעזרת המחשבה שלו בלבד להשפיע על חומר. אפשר לקחת את זה רחוק יותר ולהגיד שאנחנו יוצרים לעצמינו את המציאות שלנו. הראו במחקר שהמוח לא מבדיל בין משהו שאנחנו רואים מתוך דמיון - לבין משהו שהעיניים רואות. נקודה למחשבה. (אגב, הסרט Bleep מדבר על זה בצורה יפה, למי שמתעניין)

למעלה