שאלה שאלתית..

ljs

New member
נו.. עם מי נפגשת? ו..

תבין, אין לי דבר נגדך, אבל לדעתי לא ניתן לבצע פסילה כוללת של ציבור, ללא הוכחות חותכות. הדעה הזו מדי קרובה במהותה לגזענות.

Mist2

New member
אהה כעת אני גם גזען

1. בימים הקרובים נערך טקס בכנסת ישראל לזיכרו של סבא של אימי שכיהן כרב ראשי של אחת ממדינות העולם, אותה מדינה הוציאה לכבודו בול ואנו (המשפחה) מוזמנים לחנוך את הבול. על שמו כמה בתי כנסת בארץ. מכך אתה יכול להסיק שיש לי קשרים רבים וטובים עם רבנים והדת היהודית. 2. ידיד טוב ויקר, אשר הכרתי באותה קבוצה אזוטרית, איש חרד אשר את כל חייו הקדיש לדת וקבלה. דרכו פגשתי עוד רבים וטובים, וכך הבנתי שיש עדיין מי ששומר על הפתיל ביהדות. 3. אחד מאבות אבותי - הבעש"ט (הבעל-שם-טוב), כן מייסדה של התנועה החסידית. מה שאני רציתי לאמר בשלוש הדוגמאות הוא: יש לי גישה והכרות קרובה עם הדת היהודית. אני לא מדבר מדימיון אלה מניסיון והכרה את הנושא. אתה מתבסס על השערות וניחושים, וקורה לי גיזען!! אני לא נגד דת זו או אחרת, אני נגד בורות לשמה.... אם זה בעיניך גזענות אז אני גזען!

gwizard

New member
אני חושב שהייתה כאן אי הבנה

לי במשרד יש פתקיות תלויות על הקיר ובהן כתוב: Stupidity should be punishable by law אם זו הכוונה היחידה שלך אז אני תומך בה ב-100%. לי אישית לא מזיז בגרוש מה הדעות שלך לגבי יהודים כי אני עצמי וויקאני, אבל אולי כדאי שתמתן קצת את ההתבטאויות שלך כי אנשים פשוט לא מבינים למה אתה מתכוון. האם צריך להכיל את המשפט שכתבתי על כל אחד שלא מבין ? זה כבר נושא לדיון אחר שמקומו לא כאן.

Mist2

New member
אתה מדבר על טיפשות

אני מדבר על בורות. ולא מזיז לי מי מאמין במה כל עוד הוא עושה זאת לא מתוך בורות אלה מתוך הבנה! ואני כן יהודי (לא דתי). כך שהביקורת גם על עצמי.

gwizard

New member
זאת אומרת

שאתה מדבר על אנשים שלא מבינים ואני מדבר על אנשים שמסרבים להבין ? התוצאה בשני המקרים זהה.

T i a

New member
וזה קורה

"הבורות" הזאת כאשר בן אדם נולד לדת מתוך הכרח ולא בוחר אותה.

ljs

New member
אם אתה קורא לעצמך גזען...

מי אני שאחלוק על דעתך. בכל אופן, אם תסתכל שוב בהודעה הקודמת שלי, תראה שממש לא כיניתי אותך גזען. בכל אופן, לגבי 1-3, בולשיט. [סליחה על הביטוי] זה שאתה נכד או נכד של נכד של מישהו לא אומר עליך כלום. 2. אהה.. אז כן קיימים ביהדות "אנשים טובים ויקרים ששומרים על הפתיל ביהדות"? לפי דבריך קודם, השתמע שהיהדות מורכבת רק מבורים. תחשוב על זה שאולי חוץ מהאנשים שאתה מכיר, יש עוד כמה אנשים חושבים ביהדות. לא אמרתי שאין בורות ביהדות, יש שם הרבה סוגי אנשים. אבל לפסול ציבור שלם, לא משנה עם מדובר ביהדות או במה שלא יהיה, בהחלט גובל בגזענות.

Mist2

New member
שמע

אני מתכיל להתעיף מחוסר הרצון שלך להבין בכל ההודעות ציינתי שוב ושוב שיש מעגלים פנימיים של אנשים שיודעים בדיוק מה הם עושים. בקשר לקרובי משפחה שלי נכון עלי זה לא אומר כלום זה רק אומר שיש לי את הגישה וההשפעה, ואת הידע ממש מתחת לאף! עשה עימי חסד ותעבור לנושא הבא, כי אני לא יענה יותר יום טוב לך...

cottoneyejoe

New member
אחי, זה תלוי מה בנפשך לקבל

ואיזה רצון אתה מביע ולמה אתה מאמין, בזה מסתכם עיקר המציאות.

mbinh

New member
בי לא פגעת אבל אני די בטוח שבאחרים.

אני דובר עיברית כשפת אם.15 שנה. אני אדם שלצידו תמיד יש מילון ולמיטב ידיעתי בור הוא אדם שריק מכל ידיעה זאת אומרת חסר השכלה,חסר שכל,לא יודע כלום! אז סלח לי על חוסר הידע והבורות(וכמובן שאין זה נכתב ברצינות אלא ההפך הגמור ציניות) ומלבד זאת אתה פוגע.לא אתה תחליט מה בסדר ומה לא,מהו פירוש נכון ומה לא.פירוש הוא דבר אישי!

yael1t

New member
ל- Mist2

יש לך דעות מסויימות לגבי היהדות או כל דת אחרת וזה בסדר,אבל אתה צריך גם לדעת לקבל דעות של אחרים.. ואם לא לקבל אז לפחות לכבד.. כמו שאף אחד לא בא והשמיץ דבר מה שאתה מאמין בו בכזאת דרך מזלזלת (ככה לפחות אפשר להבין מהדרך בה נוסחה תשובתך) כך אל תעשה זאת על אחרים.. אולי אם היית בוחר לנסח את התשובות שלך בצורה יותר מעודנת או יותר נבונה לא היית צריך להסביר את עצמך 1000 פעם.. ו..ד"א-קרבה לרבנים מבחינה ביולוגית לא אומרת דבר וחצי דבר על כך שאתם מאמינים באותם דברים או שאתה מבין לעומק את האמונה ביהדות.. שיהיה יומטוב! =]

gwizard

New member
בכנות....

אם הייתי לומד בבית ספר אזוטרי ושם היו אומרים לי דבר מה שלא היה מסתדר עם הגיון ושכל ישר - הייתי או מברר עמוק יותר או עוזב את הבית ספר. בטח שלא הייתי חוזר על זה בפורום כאשר אין לי שום הוכחות. מילא היית מדבר על אמונה מסויימת או משהו מהתחום הרוחני, אבל אתה מדבר כאן על היסטוריה שזה דבר שכן ניתן להוכיח או להפריך במידה זו או אחרת. בקיצור, מצטער, אך אני לא קונה.

ההגמון

New member
הוכחה למה

בדיוק? זה קומון סנס. לאיזה חלק בהודעה שלו אתה מחפש הוכחה?

למעלה