שאלה שאלתית..

Mist2

New member
משום מה לא יצא משורשר...

קטע קצר שאולי יעזור...... ..."עליכם להבין, אמר "שבכל דת אמיתית, כלומר, דת שנוצרה על ידי אנשים מלומדים למטרה מסוימת, יש שני חלקים. חלק אחד מלמד מה חייב להיעשות. חלק זה הופך להיות ידע של הכלל ובמשך הזמן מסתלף ומתרחק מן המקור. החלק השני מלמד כיצד לעשות את מה שמלמד החלק הראשון. חלק זה נשמר בסוד בבתי-ספר מיוחדים ובעזרתו אפשר תמיד לתקן את מה שנסתלף בחלק הראשון או לשחזר את מה שנשכח. בלעדי החלק השני הזה לא יתכן כל ידע של הדת, או מכל מקום, ידע כזה יהיה בלתי שלם וסוביקטיבי מאוד... מה בדיוק לא הגיוני בעיניך? ואיך אתה מצפה שידע כזה יפול לידיהם של היסטוריונים? ואם כבר נפל לידם איך יבינו את משמעותו האמיתית?

אורי רז

New member
אין שום דבר לא הגיוני בזה

רק שגם אין שום סיבה מיוחדת להאמין שהוא נכון. באשר לשאלות שלך - ש: איך אתה מצפה שידע כזה יפול לידיהם של היסטוריונים ? ת: כמו שהוא נופל לידיהם של אנשים אחרים, לדוגמא כספרים (ולא חסרים ספרים שנותנים למצוות ביהדות טעמים ופירוט לביצועם), או עדויות אישיות ורצופות לאורך ההסטוריה על כך שיה להם ידע שכזה או שהם עברו חוויות מסויימות. ש: ואם כבר נפל לידם איך יבינו את משמעותו האמיתית? ת: אני חושב שהשאלה הרלוונטית איננה היכולת להבין את משמעותו, אלא להוכיח שהוא קיים מלכתחילה. מעבר לזה, אתה משחק בהגדרות שלא בטוח שהן תופסות. לדוגמא, הגדרת דת אמיתית ככדת שנוצרה על ידי אנשים מלומדים ולמטרה מסוימת. האם אתה יכול להראות שהיהדות [או דת אחרת שאתה מחשיב לאמיתית] נוצרה מלכתחילה ע"י אנשים מלומדים ? האם אתה יכול להראות שהייתה להם מטרה ? האם דת שנוצרה כדי לזכות בהתערבות או להרוויח מליון דולר היא דת אמיתית, בניגוד לדת שנוצרה על-ידי התגלות של אל שאמר 'סחבק יעלה בהר וירד עם הטקסט המכונן של הדת' ? [הסיפא סתם כדי להראות שאנשים לא חייבים לקבל את ההגדרה שהבאת לדת אמיתית, ולהפך - עשויים לחשוב שדת שנוצרה על ידי בני אדם היא בהכרח שקרית.]

RainBird

New member
../images/Emo45.gif מסכים לחלוטין. אלו שמחפשים, מוצאים מקורות מהימנים.

Mist2

New member
מה זה? משהו של אביגדור כהלני??

זה לא היה הדרך השלישית?

PurpleFilth

New member
אפילו אם מבחינה היסורית אתה צודק,

האיסור נבע מהצורך של מנהיגים ביהדות ליצור סממנים חיצוניים המבדילים בין יהודים לשבטים הפגאניים שחיו סביב. מאותה סיבה, יהודים מאמינים לא מקעקעים את עצמם. אבל עזוב את זה. אחרי כל ההקדמה המקסימה הזאת, בוא נשמע קצת על הדת שלך ובמה היא עולה על היהדות.

Mist2

New member
אני לא איש דתי

נולדתי יהודי ואני רואה את עצמי ככזה. ואם אתה מכיר את החלק הפנימי והעיקרי של הדת (כל דת אמיתית) אתה מבין שהמטרות הן אותן מטרות, לכן כל דת שתבחר ללכת בדרכה יכולה להוביל אותך למקום הנכון. השאלה, מה מטרתך, והאם האדם שחונך אותך (מורה, רבי, כומר, כהן, נזיר, גורו, שאמן, מכשף ועוד...) מכיר את אותו חלק פנימי של אותה דת?

gwizard

New member
אתה כן

בעיני יש שני הגדרות: דתי וחילוני. חילוני זה מישהו שדת לא מעניינת אותו בכלל. דתי זה כל השאר. אם אתה אדם מאמין (לא משנה במה) אז אתה דתי. שוב, זו ההגדרה שלי. עכשיו אני מבין על מה אתה מדבר. זה נכון שאם נקח רק את הרוח של הדת ולא את כל מה שהאנשים יצרו מסביב אז אנו נקבל גרעין מוסרי ותיאולוגי שדומה 99% לכל שאר הדתות. אבל זה לא מה שעושה את הדת לדת. אתה לא יכול לבוא ולהתעלם מכל המעטפת ולומר אני יהודי כאשר אתה זורק החוצה את כל המסורת, התלמוד, המשנה וכל שאר הדברים שלא מהווים את הגרעין כי אז זו כבר לא תהיה יהדות. מה שמייחד כל דת והופך אותה לשונה מדתות אחרות זה המסביב. תקח את זה ותקבל משהו לא מוגדר שאין לו מסגרת. בעצם, אתה תקבל אמונה (להבדיל מדת). אישית, אני מאמין כי כל הדתות מובילות בסופו של דבר לאותו מקום והוא: להיות מאושר. איך משיגים את זה - זה כבר משהו שתלוי בכל דת ושיטותיה. ביהדות זה אומר לחיות על פי המסורת היהודית, זאת אומרת קיום מצוות וכ"ו. אני מקווה כי אתה מבין מה אני מנסה להגיד בכל זה.

Mist2

New member
אני מבין

מה שאני ניסיתי לאמר, ורשמתי את זה בתחילת השירשור שהיהדות בהתחלה לא הייתה דת אלה בית ספר וכך כל דת אמיתית. מה שנוצר ממנה המעטפת ... אתה אומר שהיא הכרחית, אני אומר שזו נועדה למטרות אחרות, חלק מאותה מעטפת נועדה לעזור לאנשים שונים שהמקור לא מובן להם, להשאר במסגרת ואם הזמן להבין גם את המקור. אך אם המקור לא ידוע או נעלם.... וחלק מאותה מעטפת היא סטיה ברורה מהמקור וחוסר הבנה... אולי המטרה שלך היא חיים מאושרים... לי יש מטרות אחרות שלא קשורות לחיים...אבל שמחתי לשמוע דברים הגיוניים...תודה!

gwizard

New member
לא ממש

מה שאני רשמתי בהתחלה זה שאני לא מאמין לך כאשר אתה אומר שהיהדות הייתה במקור בית ספר כי לבוא ולהגיד "השמיים כחולים" כל אחד יכול, אך לא כל אחד יכול להוכיח. מכיוון ואתה באת בהצהרה אז נטל ההוכחה עליך. אנא שתף את מה שלמדת בבית הספר האזוטרי עימנו כדי שנוכל להשכיל וללמוד. אגב, מה השם של הבית ספר ואיפה הוא נמצא ? מאוד מפריע לי ההכללה שאתה עושה "וכך כל דת אמיתית". וויקה לא הייתה שום בית ספר במקורה, אלא מערכת אמונות, תיאולוגיה מסודרת, פולחן ומוסר (=דת). האם אתה בעצם אומר כי וויקה היא לא דת אמיתית בעיניך ?

Mist2

New member
טוב זה היה מרענן

אף אחד כאן לא ממש אמר משהו חוץ מהתקפות שלכם עלי לא ממש אמרתם משהו מענין בנושא רק את אותם הדברים הקטנים שכולם מכירים ויודעים. ההאשמות שלכם בחוסר רגישות שלי, או אי יכולת הקבלה שלי את הרעיונות של האחר... אני לא התקפתי אותכם, החוסר הרגישות היא שלכם... ובעינין החוסר קבלה של רעיונות שלכם...עוד לא ממש שמעתי אותם, אתם לא יכולים לקבל את דברי. בעינין ההוכחה...אתם רוצים לאמר לי שדבקא אתם שעוסקים במאגיה יכולים באמת להוכיח משהו... אני לאומתכם שמח שאומרים לי את האמת, גם אם היא לא מוצאת חן בעיני. והאמת בדרך כלל קשה יותר מהשקר. אז תודה לכולכם על מה שהיה לכם לאמר. כעת אני חכם יותר ויודע מול מה אני עומד.

ההגמון

New member
אני עדיין מחכה

שתשכיל אותי, ותגיד לי היכן הביה"ס האזוטרי המדובר, ומה שמו? שרשור שלם אני קורא, ויחסית בשקט, ומחכה, וכלום!

RainBird

New member
הוא הגיע לכאן... אם כבר מדברים על גישות, שחר וחברי הפורום- תובנה בודהיסטית- לא לאמץ התנהגות שממנה אתם סולדים. בלי עין תחת עין או שן תחת שן. תתעלו מעבר לזה.

ההגמון

New member
לבקש מקור

מידע, או לפחות שם ומיקום של המקור מידע שלו, כדי שאני אוכל לאמת או לשלול את מה שהוא אומר, זה לא משהו כ"כ הזוי שצריך לגרור תגובה כזאת, נאופיל. ובכלל, להגן על עצמך בשני קולות זה דפוק. משתמש אחד לא הספיק לך?

Mist2

New member
ערב טוב לכם

ההגמון בדרך כלל אתה מקבל מתנות בחיים? כיוון שחברי הפורום כה רגישים, ואני כה חצוף וחסר התחשבות, אני מודיע שמהרגע הזה אני גוזר על עצמי שתיקה. קבלו את Mist2 החדש, כי לישן בכל מקרה לא היה מה לחדש. לבחור עם המילון, אחרי 15 שנים הגיע הזמן להפרד ממנו.... לכל הצינים החביבים כגון ההגמון שממתינים שאשכיל אותם בדיברי חוכמה ואתן להם פרטים מדויקים על הבית הספר האזוטרי שעליו אני לא מפסיק לדבר... בזמן הקרוב אני מתחיל בסידרת פגישות, על הידע המדובר, פגישה הראשונה בחינם, כולכם מוזמנים... כל מה שעליכם לעשות הוא ליצור עימי קשר דרך המסר שלי, להשאיר את הפרטים שלכם, שם וטלפון, ואני אדאג ליצור עימכם קשר.

gwizard

New member
זהירות

כל מי שקורה הודעה זו מתבקש לא ליצור קשר ולא להשאיר פרטים לאדם שלא מוכן להזדהות בשמו האמיתי ולספק פרטים אמיתיים על עצמו ועל הדרך שלו.

למעלה