שאלה שמרתקת אותי

Dark SpaWn

New member
שאלה שמרתקת אותי

יש כאן מזרחיים ? אני חושב שיחס חנונית אצל אשכנזים הוא 8-2 (8 חנונים) אצל רוסים (שזה נפרד כי אנחנו עניים) זה בערך 5-5 אצל עדות המזרח זה 2-8 ואין כזה דבר אטיופים חנונים אז השאלה... האם יש כאן מזרחי אחד ? (חצי לא נחשב,מזרחי מלא מזרחי משתי הצדדים,מותר להיות מעורב כמו חצי פרסי וחצי תמני אבל לא מעורב אם אשכנזי כמו חצי מרוקאי חצי רומני,אם אתה חצי רומני אתה פסול)

Theherod

New member
ע"פ מה קבעת את המדד הזה?

את מי אתה מגדיר כלפלף? כל מי שמחשיב את עצמו כאחד כזה? במקרה כזה בקרב האשכנזים (הלא הם עדתי) היחס אפילו לא מתקרב ל-8:2. רובם לא מגדירים עצמם כלפלפים. מתי בפעם האחרונה ביקרת בבי"ס אזורי/עירוני?

תמיר1991

New member
לפי ההודעה, סביר להניח שבימי

הביניים...
תמיר.

תמיר1991

New member
זהו שהוא כן, ואני חושב שבתור אחד

משלנו אתה אמור להבין את זה
בהתחשב בזה שאשכנזים הקימו את המדינה הזו וזרקו 94% מהמזרחים שבאו לארץ [אלה בלי קשרים] לעיירות פיתוח, אז זה ש- 80% מהנשיאים וכל ראשי הממשלה היו אשכנזים לא מפתיע אף אחד. זה כמו שמכל האנשים הגדולים במדינה הזו בדור הראשון תמצאו מעט מאוד מאוד ניצולי שואה. אבל עדיין הם בקושי עשו משהו עד "המהפך" של בגין - כל זה בגלל שעד 77' הקבוצה אליטיסטית שולטת של גברים אשכנזים שהגיעו לכאן לפני קום המדינה שלטה במדינה באופן די דיקטטורי, והעניין הזה מצטמצם ומצטמצם מאז, למרות שלא הגיע לשוויון מספרי. אגב, יש לציין שיש יותר אשכנזים ממזרחים במדינה, והמצב יגיע לשוויון עוד כמה שנים כי המזרחים יולדים יותר [אין מה לעשות...], אבל בקיצור, כל השד העדתי זה בלוף אחד גדול שנעלם - והמפלגה של "ההגמוניה האשכנזית" מונהגת היום על ידי יו"ר מרוקאי, שמוקף במזכ"ל מזרחי ובשר ביטחון לשעבר ששולט על המפלגה, עיראקי. סורי על המגילה, אבל כל השד העדתי הזה מרגיז אותי, ואנשים [כמו זו שפתחה את השרשור] מדברים בולשיט בגלל החינוך שקיבלו בבית... אנחנו עדיין לא דרום אפריקה, ודיבורים כאלה יקרבו אותנו אליה, ובאמת חבל. תמיר.

אל תהיה כל כך בטוח ידידי.....

יש הרבה יותר עליות מארצות המערב מאשר מארצות המזרח. צריך עוד עליה של 1.5 מליון מחבר המדינות, ויקח לכם עוד הרבה הרבה שנים כדי להדביק את הפער (אם בכלל). בקשר לדברים האחרים שכתבת, פשוט גיבוב של שטויות שמגיעות מפי מקופח בכיין.. אפשר לחשוב שאת האשכנזים שהגיעו בשנות ה-50 לא זרקו במעברות.. (אני אישית מכיר כאלו). פשוט הם עשו הכל כדי לצאת משם ולהתקדם בחיים, לעומת המזרחים שהעדיפו לבכות ולהאשים את כל העולם ואישתו במר גורלם. ועדיין, לא מעט מהם, 60 שנה אחרי, ממשיכים להאשים את האשכנזים על מה ש"כביכול" עשו להם. כאילו מה הם ציפו?! שאיך שהם ירדו מהמטוס ישר יסדרו להם עבודה בהיי טק ודירה בצפון תל אביב או נווה סביון? הרי לרוב רובם של יוצאי צפון אפריקה לא הייתה אפילו השכלה מינימלית. הרבה מהם אפילו קרוא וכתוב לא ידעו (הרבה מהזקנות המרוקאיות עד היום לא יודעות לקרוא ולכתוב!) אז מה בדיוק הם ציפו?? אני לא מבין.. ההמנון שלהם זה "מגיע לי מגיע לי מגיע לי", ו"ושתו לי אכלו לי לקחו לי דפקו אותי"

תמיר1991

New member
טוב, סביר להניח שעם הגזענות הזו אני

לא הולך להתווכח... אם לא הייתה לרוב העולים השכלה מינימלית [ולמשפחה שלנו דווקא הייתה], מחובתה של המדינה לספק להם אותה. וכן, זרקו אשכנזים בעיירות פיתוח. אבל מיעוט. מזרחים שהגיעו לת"א לאחר עלייתם, כמו המשפחה של אמא שלי, לא תמצא יותר מדי. ואגב, העולים מחבר המדינות הם סוציולוגית אינם אשכנזים, בשל הפערים החברתיים הרבים והיחס של ההגמוניה האשכנזית-מזרחית אליהם, שמזכירה ימים רעים משנות החמישים. תמיר.

המדינה רק הוקמה, והייתה אחרי מלחמת

העצמאות (בעצם המלחמה על קיומה) ועם כל העליה ההמונית מצבה מבחינה כלכלית רק החמיר (והיא נכנסה לתקופת הצנע) ככה שהיא לא יכלה לדאוג לכל העולים שרק הגיעו. ולא הייתה שום כוונה לעשות לאף אחד "דווקא". מי שהתאמץ וקרע ת'תחת שלו בשביל להתקדם, בסופו של דבר הצליח. והעולים מחבר המדינות (היהודים), אשר שורשיהם מגרמניה, הם אשכנזים. (לדוגמא, אנשים ששם משפחתם הוא פרידמן, זינגרמן, שטרן, גולדנברג, וכו'.. מה הם בדיוק אם לא אשכנזים?)

תמיר1991

New member
או, יופי...

אתה מאשים את המצב של המדינה באפליה הזו? זה פשוט טמטום...
ואמרתי, טכנית הם אשכנזים, סוציולוגית לא. תמיר.

המצב של המדינה מאוד הורע

מבחינה כלכלית בגלל העליה ההמונית. הרי היו צריכים לשכן אותם איפשהו, לדאוג להם למזון, בגדים, וכדומה..

תמיר על איזה גזענות את מדבר?

היהודים מברית המועצות אולי אפשר לומר בכלל שסוציולוגית ועל תתפסו אותי במילה שהם לא בידיוק "יהודים"..

ואל*. וזה לא בדיוק סוציולוגית

המשטר הקומוניסטי דיכא לערך משנות העשרים עד שנות התשעים כל קשר לדת, כך שרובם לא יכלו להיחשף אליה.

Theherod

New member
אז אתה אומר שמי שלא מאמין באלוהים

הוא לא יהודי? אלו שטויות. יש להם גנים יהודיים? אז הם יהודים. מה שמיוחד ביהדות זה שזו גם דת, אבל זה גם עם, עם גנים משלו וכו'. לא כל כך מדברים על זה, אבל דווקא האתיופים הם ככל הנראה (ממחקרים ששמעתי עליהם) לא בדיוק יהודים. יהודים "טריים" ליתר דיוק. כאלו שעברו גיור לא מזמן. לפלסטינים יש גנים יותר קרובים לגנים יהודיים מאשר להם (כמובן שיתכן שיש יוצאי דופן). בכל אופן, מה זה משנה אם הם יהודים או לא?

למעלה